Boşanma ve sonrası?

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
boşandınız..
Ne kadar sürede atlatınız?
Baba evine mi döndünüz? Zorlandınız mı?
Peki ya (varsa) Çocuğunuz?
Yaşadığınız zorluklar, keşkeleriniz, pişmanlıklarınız?
Maddi, manevi, duygusal zorluklarınız nelerdi?
Unutmabildiniz mi?

Her ayrıntıyı merak ediyorum, paylaşır mısınız?

Çok geniş bir konu . Herkesin durumu birbirinden çok farklı olabilir . Ortak nokta boşanma ama ayrıntılar çok fazla .
Kendi durumunuzu yazarsanız ona göre yorum yapılabilir ve sizin durumunuza yakın olanlar yaşadıklarını anlatır .

tabiki zorlukları var ama bunlar kişiden kişiye degisir zira bu süreyi atlatma kısmıda.baba evine dönmedim ev babamındı zaten onlar benim yanıma geldiler iyiki bosanmısım gencligimi bi s...fze harcamadım tabiki atlatma kısmı 2 sene 3 sene evlilik denilince elim ayagım bosalıyodu birden 2 3 seneden sonra evlilige sıcak bakmaya basladım ama gel gelelim yogurdu üfleyerek yeme durumu var hayırlısı...

Elbetteki herkesin durumu farkli ve elbette herkes farkli seyler yasar.ben yasayanlardan tecrubelerini ve yasadiklarini paylasmalarini istiyorum o kadar.

doğumuma 19 kaldı boşanmak üzereyim üç aydır babamın evindeyim ilk başlarda canım çok acıyordu ama eşimin hayatında bir kadın olduğunu öğrendiğimde bu acıma miğde bulantısına dönüştü.Üstelik kadın benim hamile olduğumu ve daha boşanmadığımızı biliyor.Buna rağmen yinede biz bayanlar olarak zorlanıyoruz.Yaşanmışlıklar anılar alışkanlıklar canımızı acıtıyor ama eminimki zamanla bunlarda körelir.Maddi bir gelirim şuan yok mühendisliği son dönemimde bırakmıştım.Şimdi hem okulumu bitiriyorum hemde anne oluyorum.Keşke ilk başlarda insan çok diyor ama zaman geçtikçe keşkeler kendini unutturuveriyor.

güzel bi konu olmus bende okuyorum her detayi paslasyın kızlar özellikle ayrı eve mi cıktınız yoksa aileniz aman kızım gel mi dedi yoksa istemedimi parasal durum esinizden nafaka aldınız mı vs vs

Kendi adıma cevaplayayım
1. Ne kadar sürede atlatınız?
Boşanma davasını açan ben olduğum için boşanma kararını verene kadar çok acı çektim. 2 çocuk vardı ortada. Ama kararı verdikten sonra acı filan kalmadı. Kangrenli kolu kesmek gibiydi. Benim için daha iyi olan bir şeyi yapmıştım çünkü. Taşınırken onun aldığı, onunla birlikteyken giyerim, kullanırım vs dediğim herşeyi attım. Temizlenme hem fiziksel hem ruhsal oldu yani.

2. Baba evine mi döndünüz? Zorlandınız mı?
Hayır. İşim ve kendime yetecek maaşım vardı. Ama baba evine dönsem zorlanırdım herhalde. Belli bir yaştan sonra ev ev üstüne olmuyor, kendi aileniz bile olsa. Amma velakin kocamın evindekinden de kat kat rahat olurdu diye düşünüyorum.

3. Peki ya (varsa) Çocuğunuz?
2 tane kız

4. Yaşadığınız zorluklar, keşkeleriniz, pişmanlıklarınız?
Tek başına hem erkek hem kadın işlerini yapmak zorluyor. Bir de ülkemizde dul kadına bakış, müslüman ülkeye yakışan bir konumda değil. Kolayca yatağa atılabilecek kadın olarak görülüyorsunuz.
Keşkem ve pişmanlığım: Keşke bu adamla evlenmeseydim, pişmanlığım ise boşanma davasını keşke daha erken açsaydım

5. Maddi, manevi, duygusal zorluklarınız nelerdi?
Çocuklarımı başımızda bir erkek olmadan büyütmek zor. Bir hayat arkadaşım olmaması zor. Çocuklarım hayatımın neşesi, arkadaşlarım, ailem var ama kocanın yeri başka.

6. Unutabildiniz mi?
Kimi?

O dürzüyü Bir hışımla geldi geçti brehhh brehhh brehhh
O namussuz kadınla beraberler mi hala, ne yapıyordur acaba o yuva yıkan? Hiç vicdan acıma merhamet kalmamış bu insanlarda, evli adam takıntısı başlamış. Dilerim her gün aldatılır ve cayır cayır yanar canları.

Karıştırdınız herhalde.
Bizde başka kadın yoktu.

güzel bi konu olmus bende okuyorum her detayi paslasyın kızlar özellikle ayrı eve mi cıktınız yoksa aileniz aman kızım gel mi dedi yoksa istemedimi parasal durum esinizden nafaka aldınız mı vs vs

Ailem derken annemle babam ayrıydı zaten. Annem tek yaşıyor. Evlenmeden önce beraber yaşıyorduk. Kızım gel derdi, neden demesin, kadın hayatını bizim için yaşıyor zaten. Ama annemin evi İstanbul'da, benim tayinim Ankara'ya çıktı. 2 de çocuk olunca zaten kendi evimi açmak istedim. Annem geliyor sık sık. Allah razı olsun. Yemeğimizi yapıyor, alışverişimizi yapıyor.

Eşimden nafaka almadım çalıştığım için. Çocuklarına veriyor sadece.

Benim eşim vefat etti ben şuan ailemleyim evim yapılıyor mayıs gibi tasinicam durumumuz var ise ayrı ev hele çocuğunuz için en iyisi bu zorluğu yok çalışiyorum güçlüyüm artık eskidenmis illa bir erkeğin olması sen aslan gibi ol kimse birşey yapamaz

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah yardimcin olsun
6 ayda atlatirsin, atlatmak icin kendini kitap okumaya ve sacmasapan bilgisayar oyunlarina verirsin
Baba evine geri donulur zorlanilir tabiiki
Cocuk yoktur belki
Keskelerin hic bitmez tukenmez ama onlarla yasamaya alisirsin
Maddi yonden degil de manevi yonden cok zorlanirsin etrafimdaki herkes her halti merak eder utanmaz sorar sen her seferinde uzulur kirilir boynun bukulur kendini anlatmaya ugrasirsin
Ve o gunleri hicbir zaman unutmazsin

Sıkıntılı bir süreçti maalesef.
Sanırım 1 yıl sürdü atlatmak.
Nadiren anne babamla kaldım. Genelde kendi evimdeydim.
Daha önce boşanmadığım için o pişmanlık hiç bitmedi.
Maddi sıkıntı yaşamadım çok şükür.
Manevi olarak gel-gitler, karşı tarafın ağlamaları, yalnızlık zordu.
Kadınlar Kulübü dışında hiç bir zaman adı geçmiyor hayatımda...

Helal olsun.

Sanırım bu cevap banaydı beraberler tabi fellik fellik geziyorlar.Allah büyük adaletine inanıyorum .Elbet ikiside yaşattıklarını yaşıyıcaklar.

Sanırım bu cevap banaydı beraberler tabi fellik fellik geziyorlar.Allah büyük adaletine inanıyorum .Elbet ikiside yaşattıklarını yaşıyıcaklar.
Bunlar hep delil işte abla. Hepsini sun mahkemeye çatır çatır al tazminat da nafaka da. Elinden ne geliyorsa. Yuva yıkanın yuvası olmaz huzuru olmaz, aldatan sadece eşin değil o metres bozuntusu kadın da aldatıyor ihanet ediyor. İkisi ''kişi kendinden bilir işi'' diye birbirlerine huzur vermeyecekler, acı çekip ayrılacaklar. Sen de bebeğinle güzel bir hayata başlayacaksın.

Bebeğim ve benden uzak olsunlarda ne yapıyorla yapsınlar. Elbette yaşattıklarını yaşayacaklar Allah büyük.İki canlı halimle çok gözyaşı döktüm bir bir hesabını vericekler.Allah'a havale ettim günahsız bebeğimin bile günahına girdiler.

Canım. Ablam 9 senedir evli o da boşanacak iki tane pırlanta gibi çocukları var. Baba evine gelecek ama çocuklar babamla çok kavga ettikleri için, babam çocukla çocuk oluyor çünkü, dublex ev kiralayıp atlı üstlü otururuz böyle bir planları var. Tabi ki de çok zor bir durum ama şua an ki durumunuzdan daha huzurlu olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…