Boşanma ve sonrası?

Bende yazayım Şimdi ki aklım olsaydı değil 7 yıl daha pisliğinin teki olduğunu anlar anlamaz boşanırdım o da tam olarak ilk gecemize tekabül ediyor ! 2 çocuğum vardı babaya verdim velayeti mecburdum ailemin yanına döndüm bir mesleğim ve işim yoktu halada babalarının yanındalar ve bazen oturup diyorum ki en iyisini yaptım o memurdu üstelik dünya harikası bir babaanneleri var (halada çok severim annesini) çocukların Baba disiplinine ihtiyazları vardı şimdi bende olsalardı zaptetmek mümkün olmazdı evet zor ama insan alışıyor.... Ailemle yapamadım kız kardeşlerim sayesinde bir işe girdim ve en kısa sürede kendi evime çıktım. Şu an mutluyum huzurluyum hayatım boyunca verdiğim en doğru karardı en doğru....

Zorluk oluyor şöyle Türkiye'de Dul olmak çok ağır bir zan ! Suçlusun ve de kolay kadınsın erkeklerin görüş açısına göre o yüzden boşandığımı falan hiç kimseye anlatmıyorum zamanında tecrübe ettğim birşeydi bu.... Ve unuttum mu bazen kabuslarımda görüyorum o kadar yoksa normal hayatımda aklıma gelmiyor...

Bunlar da benim cevaplarım
1. Ne kadar sürede atlatınız?
Boşanma davasını açan ben olduğum için boşanma kararını vermeden önce çok düşündüm, hiç istemiyordum evli kalmayı. 1 çocuk vardı ortada onun psikolojisini düşünerek erteledim 1 - 2 sene, ama sonunda boşandım. Atlatılacak birşey yoktu çünkü çok istediğim birşeyi yaptım.

2. Baba evine mi döndünüz? Zorlandınız mı?
Evet maalesef baba evine döndüm. Çalışıyorum paramı kazanıyorum ama ailem sadece 3 ay istanbulda yaşayıp 9 ay istanbul dışında yaşadıkları için, sadece 3 ay onlarlayım. Kiraya çıkmak istesem çıkardım ama sadece 3 ay ailemle oturacağım diye her ay maaşımın yarısını kiraya vermek istemedim. Sadece 3 ay burada oldukları dönemde zorlanıyorum evet. Her nek adar bana karışmasalar da, özgür olsam da, rahat rahat arkadaşlarım gelip gidemiyor, gece eve dönüş saaatlerime dikkat etmek zorunda kalıyorum, rahat sigara bile içemiyorum babam evdeyken. Neyse ki yılda 3 ay :)

3. Peki ya (varsa) Çocuğunuz?
1 erkek

4. Yaşadığınız zorluklar, keşkeleriniz, pişmanlıklarınız?
Tek başına bir çocuğun sorumluluğunu üstlenmek filan zor oluyor ama evladınız düzgün yetiştirilmiş bir çocuksa sıkıntı yaratmıyor. Ve bir de evet ne kadar modern olursak olalım, boşanmış genç ve güzelseniz, başladığınız yeni ilişkilerde hep yatağa atılacak kadın olarak görülmek, görülmeseniz de acaba öyle mi diye süphe taşımak zor... Tabi birde ilişkiye başlama aşamasında erkeklerin, çocuğu var bunun , ciddi bir ilişki yaşayamam düşüncelerine sahip olduğunu düşünüyorsunuz. Ki bir kısmı da öyle..

5- Keşkem ve pişmanlığım
Keşke bu adamla hiç evlenmeseydim, pişmanlığım ise keşke çok daha önce boşansaydım.

5. Maddi, manevi, duygusal zorluklarınız nelerdi?
Maddi olarak çok zorlanmıyorum. Tek başıma çalışıp oğluma da kendime de bakabiliyorum, kirada oturmadığım için.. Duygusal olarak da, her ne kadar bir daha asla evlenmem desem de, bazen omzumu yaslayabileceğim bi dayanağım olsun istiyorum. Anne baba eş dost bir yere kadar. He bir de tatillere tek başına gidip 2 kişilik oda parası ödemek çok koyuyor :)

6. Unutabildiniz mi?
Boşanma kararını verdiğimde unutmuştum bile :)

Son not; mutsuzsanız boşanın, huzursuz olarak bi adamla bi ömür geçirmektense , tek başına kafanıza göre bi hayat çok daha iyi.

Cok zor bir surec bu.karar asamasi hele en zoru.ama emin olup ise koyulduktan sonrasi geliyor bir sekilde.ben daha bosanali 10 gun oldu.zorluyor bazen ama aldigim kararin pismanligini yasamiyorum.benim ustuste yasadigim aci tecrubelerim olmasina ragmen bide bosanma geldi.basa cikmaya calisiyorum.zorlaniyorum ama omur boyu uzulmekten cok daha iyi bir sure sikinti cekmek.

valla erkekler bosanmıs kadını kolay lokma görmedi yine kadından her erkek zaten kadını yatmaya kalkar

ama kadın cıkarkende gezerkende nisanlıykende ne öpüscek ne baska biset yapıcak ben sahsen bekar bi kızında evlenmis bosanmıs iliskisi olan kızında kendini koruması gerektigini düsünüyorum bi erkekle öpüsürsen her zaman daha fazlasını ister elletenle degil elletmeyen her zaman daha degerlidir

merhabalar,
1-boşanmak isteyen taraf bendim mahkemeyi beraber açtık kendim psikolojik yönden ne kadar çabuk biterse okadar çabuk atlatırdım ki öylede oldu 6 ay sonra herşey normala kavuştu
2-baba evine dönmedim ailem çok ısrar etti ama 8 yaşında bir kızım olduğu için düzenini hiç bozmak istemedim bulunduğum evi satın aldım maddi yönden epey zor oldu ama ailemin yanında rahat edemiyeceğimi düşündüm
3-bir tane kız çocuğum var evet bu konuda çok zorlandım ve hala zorlandığım dönemler oluyor kızım baba tarafına çok aşırı düşkün ama onun için doğru yer benim yanım olduğunu düşünüyorum bu yüzden velayetini ben aldım.
4-sağlık problemleride dahil çok sıkıntı yaşadım bunun yanı sıra maddi olarakta hala ama şimdiki aklım olsa en başında boşanırdım daha önceden hayatımı daha çabuk yoluna koyardım.pişmanlığım erken evlenmek şimdiki aklım olsa evlenmezdim heleki iyice tanımadan.
5-maddi sıkıntım çok oldu tek başına bir evin geçimini sağlamak aynı anda o evin borcunu ödemek hepsi gerçekten çok zor birde babası yardım etmiyorsa kzızımın istekleri hiç bitmiyor(malum çocuk anlamıyor vardan yoktan)
manevi olarak ailem çok destekçi oldu o taraftan sıkıntı çekmedim pek.
6- şöyle söyliyim unutmak istediğim kişinin kendisi değil onu zaten unuttum sadece yaşadığım olayları hemen unutamadım psikolojik destek aldım öyle daha rahat unutabiliyor insan.
nacizane tavsiyemde bu boşanan her kadının özellikle şiddet görmüş kişilerin mutlaka psikolojik destek alması kadınların yararına.

Ben ilk evliligimi 17 yasinda yaptim sorunsuzluklari yuzunden ayrildim 22 yasinda birine guvendim ve 23 yasinda evlendim simdide madde bagimlisi oldugunu ogrendim yine ayriliyorum.bir haftadir ailemdeyim daha dava acilmadi.zor ama oldurmuyor allahtan cocugum yok.bazi seyler kader kismet olacak olanin onune gecilmiyor.bizler guclu olmak zorundayiz baskalarinin arkamizdan soylediklerine kulak tikamamiz gerekir yoksa hersey dahada zorlasir.simdi is ariyorum iyiki elimde bir meslegim var.bir is bulunca hersey daha kolay olacak sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…