Davadan feragat dilekçesi temyiz etmekle aynı şey miTabi ki şuan evlisiniz, mahkemenin almış olduğu kararın kesinleşmesi için taraflardan birinin veya her iki tarafında mahkeme kalemine gidip yazılan kararı imzalayıp tebliğe çıkartmaları lazım. Mahkemeye gidip kararı imzalamaz ve böylece tebliğe çıkartmazsanız boşanma davası kesinleşmez. öylece kalır. Ama dava dosyasına daha önce bırakılmış tebliğ masrafı veya tebliğ pulu varsa mahkeme kalemi kendiliğinden de kararı tebliğe çıkarıp böylece kesinleştirebilir kararı.
Boşanmaktan vazgeçtiyseniz resmi nikahın durmasını istiyorsanız davadan feraget dilekçesi vermeniz gerekmektedir.
Mahkeme kalemi dava görülünce karar bitmiştir imzala şunu dedi imzalamadım. İmzalayıp velayet davası açacaksın dedi. Ama velayet davasını uzatacakmış eski koca.Tabi ki şuan evlisiniz, mahkemenin almış olduğu kararın kesinleşmesi için taraflardan birinin veya her iki tarafında mahkeme kalemine gidip yazılan kararı imzalayıp tebliğe çıkartmaları lazım. Mahkemeye gidip kararı imzalamaz ve böylece tebliğe çıkartmazsanız boşanma davası kesinleşmez. öylece kalır. Ama dava dosyasına daha önce bırakılmış tebliğ masrafı veya tebliğ pulu varsa mahkeme kalemi kendiliğinden de kararı tebliğe çıkarıp böylece kesinleştirebilir kararı.
Boşanmaktan vazgeçtiyseniz resmi nikahın durmasını istiyorsanız davadan feraget dilekçesi vermeniz gerekmektedir.
bir çocuk annesinin yanında 3 öğün değil 1 öğün yese de mutlu olur 3 yaşından küçük çocuklar için anne kavramı ile baba kavramı çok çok ayrı annenin yeri asla dolmaz keşke vermeseydin velayetikızlar bi senedir ayrıyım. Bi çocuğum var. Velayetini aile baskısı tehdit vs ile eski kocama verdim. Anlaşmalı ayrıldık. Dava görüldü bitti ama imzalar atılmadı yani temyiz vs süreci başlamadı daha. Çocuk babada kalıyor.
Şimdi velayeti almak istiyorum. Bana bu konuda destek olan kimse yok. Ailem velayet almama tamamen kesinlikle karşı.
2500 maaşım var. 700 kira. Borcum da var ama bitecek yakında.
Eski kocam çok zengin ama kendini asgari ücretli gösteriyor.
Ailem maddi olarak bakıcıya vs yetmeyeceğimi söyledi 8-5 çalışıyorum buarada.
Yine de ben velayeti alıcam.
Bunları niye yazdım bilmiyorum. Kızlar bana destek kimse yok hayatımda anne baba kardeş dost vs. Ne bileyim bu sayfadan konuşalım dedim :,((
Velayeti alınca babam baya azar kayacak buarada. Ailemin geri kalanından da laf duycam. Eski eş de ayrı bi problem.
Maddiyat da problem olur mu sizce? Bakıcılar en az 800 istiyor bulunduğum yerde nafaka olarak da 300 ancak alırım belki o da.
Uf neyse ya bilmiyorum işte velayet ve tak başınalık durumumda başıma gelenleri burdan yazıcam. Süreci adım adım bildiriyorum.
Davadan feragat dilekçesi temyiz etmekle aynı şey mi
Mahkeme kalemi dava görülünce karar bitmiştir imzala şunu dedi imzalamadım. İmzalayıp velayet davası açacaksın dedi. Ama velayet davasını uzatacakmış eski koca.
Feragat dilekçesini ben versem yetiyor mu yoksa eski koca da mı vermesi gerekir?
Yani şuan ben bu durumda böyle askıda kalmaktansa boşanmayı iptal ettirsem daha iyi. En azından eski koca boşanma davasını kendi açsın sonradan çekişmeli olarak. Çocuk da direk benim olur o durumda
Feragat dilekçesi bunu söylediğin çok iyi oldu çık çok saol Can'ım ya. Çünkü oğlumun babaya verildiği o davayı bana imzalatacaklardı eni sonu. Bu da çok kötü, tamamen onaylandıktan sonra velayet davası süründürür beniSadece bir tarafın feragat dilekçesi vermesi yeterlidir. Mahkeme kaleminin size imza attırması kararın tebliğe çıkması içindir. Feragat dilekçesini verdiğiniz zaman boşanma hükmü ortadan kalkacaktır. Fakat yerel mahkeme kararı vermiş olduğu için dosya tekrar mahkemeye dönmeyecek, temyiz işlemi gibi yargıtaya gidecek. Yargıtayın kararı bozmasını takiben yerel mahkeme tekrar "feragat sebebiyle davanın reddine karar verecektir.
Baya baya kıydılar da olan bana oldu. Ne velayeti alabiliyorum ne boşanabiliyorum. Beni o Ada'ma mahkum etti ailem of ya.torunlarina nasil kiyiyorlar ya?
Çocuk için gözüm dönmüş durumda şuan en kısa yoldan Nasıl hallederim bu meseleyi diyorum. Galiba feragat verip sonra tekrar boşanıcambahsettiğin şartlarda ben olsam boşanmaktan vazgeçerim.
hem tayinden yırtarsın, hem de çocuğuna kavuşursun.
gerekirse maddi durumu düzelttikten sonra yeniden boşanma davası açarsın, o zaman velayeti istersen zaten sana verecekleri için ayrıca velayet davası ile uğraşmazsın.
yaza giriyoruz sayılır, yakıt vs sorunları olmayacağından bir şekilde geçinirsin.
ama eşinden kreş parasını talep et bence, verirse verir, vermezse vermez, sen şansını denemiş olursun, yarı yarıya verse bile kardır.
Kızlar bana duş edin kolaylıkla alayım çocuğumu. Çıkar yol kalmayınca o mal kocamla barışmayı bile planlamıştım. O kadar düştüm yani.
Benim anlamadığım annem babam ve kardeşlerim Nasıl velayeti ver ver yaptılar bana ya. Neymiş ben tekrar evlenemezmişim çocuk olunca benim kendime yeni bi hayat kurmam içinmiş bunlar. Çocuğa ne kadar emek versem yarın çeker gidermiş, yapmasaydın kendi hayatına baksaydın banane dermiş
Aileniz paragöz galiba niye velayeti almanızı istemiyor..
aynı yaşta kızım var kokusunu duymadan ölürüm gözüm kimseyi görmez nasıl duruyorsun dayan kapılaraına al kızını başlarım öyle aileyede benden olanı istemezlerse ben hiç istemem onları...nasıl verdin nasıl2,5 Can'ım 3 sayılır yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?