Boşanma ve velayet sorunu bi bakın

:,( duygulandım kız

Evet oğluma sarılıp uyumak dünyanın en güzel duygusu. Korkmuyorum artık, sizlerin de destekleriyle çok saolun

Sen de Boşanma davasında maddi ve manevi tazminat istersin ayrıca, önceki ödeneni de bunlara mahsup edersin olur biter

Bence sana da mantikli gelmiş başta ailenin söyledikleri. Cocuk olmadan daha kolay olur hayatim diye dusunmussun. Vicdanini rahatlatmak icin de babasiin yaninda lux yaşıyor diye düşünüp kendini avutmussun. Ama zaman gectikce vicdanin ve evlat özlemin seni rahat birakmayinca pişman olmussun. Insallah hayat daha kolay olur senin icin. Al evladini. Ailenle de arana mesafe koy. Yoluna bak...26 aylik kizim var. Onu benden baska kimselere veremem. Ancak kendime emanet ederim ölmediğim sürece

Boşanmış çalışan annelere devlet kreş desteği veriyor canım benim kuzenim alıyor kreş parasının tamamını karşılıyor üstelik bence onu düşünme al çocuğunu başvurunu yap yeterli para hallolur benim kuzenim alıyor bu yüzden eminim yani.

Nereye başvuruluyor canım

Müçük zock hukuken anneye verilir maasınız varmıs hiç beklemeyn derim

Hakkınızda hayırlısı olsun.. Nafaka da almanız gerekır ekstra olarak bunları da hesaba katın..

Evet ruhsatlı taşıma ruhsatı da var. Mesleğini söylemeyeyim. Toplumda saygın bi meslek çünkü utanıyorum bunlar yaşandığı için

Babanızın saygın bir mesleği olabilir ama kendisi saygı duyulacak biri mi?
Ben anlamıyorum..
Nasıl bir abba annesinden evladını ayırır..
Benim babam da annem de çocuklarım için ölürler..
Annemin de babamın da bütün hayatı çocuklarım üzerine programlı..

Kızlar gelişmeler şöyle:
Baroya gittim durumu anlattım, bazı şartları taşımanız lazım barodan avukat almanız için dediler, sigortasız olmalıymışım vs. Kısaca avukatı kendim tutmam lazımmış.
Aile mahkemesi kalemine gittim durumu sordum. Gerekçeli kararı imzalayın sonra velayet davası açın dedi. Ama daha önceden görüştüğüm yaşlı bi avukat sakın hiçbir yeri imzalama kararı beğenmiyorsan kızım kabul etmiş olursun demişti. Ama kalemdeki memur karar verilmiş imzalaman lazım artık dedi. İmza atmadım çıktım.
Eski kocayı aradım çocuğu veriyorsun dimi velayet davası açıcam tek celsede hallolsun dedim ki veririm dediydi daha önce.
Eski eş velayet davasında en iyi avukatlarla çalışacağını ve davayı uzatabildiği kadar uzatacağını söyledi. Fakat kızlar uzayan davanın avukat vs ücretini karşılayamam ki ben napıcam
Sonra eski eşle tekrar konuştuk. Çocuğu yanına al sende kalsın, ama resmiyette velayeti vermem dedi. Sen de nufusumda kal tayinin çıkmaz dedi( eş durumundan burdayım boşanma tam bitince direk Doğu görevime gönderiyor devlet)
Kısaca boşanma tebligatlarını imzalarsam tayinim çıkcak çocuk velayeti bende olsa sorun değil, ama çocuksuz ayrı şehre gidicem 4 yıl.
Bu şekilde de saçma oluyor çocuğun velayeti babada benim nikah babada ne bileyim.
Ben şimdi evli miyim bekar mıyım onu da tam anlamadım baroya da soramadım, hukukçu varsa lütfen cevap versin ben neyim? Anlaşmalı dava görüldü kabul etti hakim, iki hafta sonra gerekçeli karar imzasına gelin dedi sonrada temyiz fln varmış. Biz o imzaları atmadık işte. Evli miyim ki bekar mıyım ki?
Buarada bu kadar karmaşada iyi olan bişe var. Çocuk artık benim evde kalacak gidip bi kreşle anlaştım yarın da kreşe başlıyor.
Buarada maddi durum da şöyle:
2500 maaş
900 kredi
650 kira
50 aidat
550 kreş
50 kreşin kırtasiye ücreti her ay
Kısaca elime 400 tl kalıcak her ay bununla mutfak faturalar çocuğun bezi giyimi vs karşılanacak. Kemer'leri sıkmayla olur dimi.
Eski koca yardımcı olmaz çocuğu geri alır yardım et dersem. Babam da çocuğu geri ver der. Allah yardımcımız olsun

bava niye yardim etmiyir hic olmazsa kres parasini versin olmaz oyle sey..oglunuza kavusacaksiniz hadi..

kredi için yapılandırma düşünebilirsiniz.taksit düşerse belki biraz daha rahat olur.
tayininizin çıkacağından eminmisiniz.şimdiye kadar bu durumun uygulandığını hiç duymadım da
yeni hayatınızda mutluluklar dilerim

Doğu görevimi yarıda kesip evlenip geldim, evlilik bitince mecbur Doğu görevine gidiyorum. Bazen af çıkıyor zorunlu hizmetini yapmayanlara. Ama şuan öyle bir kanun yok gündemde. Bu kesin bilgi, direk gidiyorum yani zorunlu hizmete

bava niye yardim etmiyir hic olmazsa kres parasini versin olmaz oyle sey..oglunuza kavusacaksiniz hadi..
Ayy o cimri ya dışarda acayip kadınlara harcar ama bize yok. Nafaka vermemek için velayeti vermiyor olabilir. Zaten nafaka versem de asgari ücret üzerinden mahkemenin belirlediği demişti zamanında. Hergün gezmede içkide.
Ama bi batacak evsiz barksız kalacak o Zaman görücem onu. Parayla Ada'm olunmuyor. Ben 400 le geçinirim ne yapayım, şuan evde bikaç mobilyam var zora düşersem ilk başta onları satıcam 2. El dükkanlara, 300- 500 bişe ederler ama yolsuz kalmayız. Gittiği yere kadar idare edicez böyle. Yazın sonunda kredimiz bitiyor inşallah ondan sonra rahatız

Tabi ki şuan evlisiniz, mahkemenin almış olduğu kararın kesinleşmesi için taraflardan birinin veya her iki tarafında mahkeme kalemine gidip yazılan kararı imzalayıp tebliğe çıkartmaları lazım. Mahkemeye gidip kararı imzalamaz ve böylece tebliğe çıkartmazsanız boşanma davası kesinleşmez. öylece kalır. Ama dava dosyasına daha önce bırakılmış tebliğ masrafı veya tebliğ pulu varsa mahkeme kalemi kendiliğinden de kararı tebliğe çıkarıp böylece kesinleştirebilir kararı.

Boşanmaktan vazgeçtiyseniz resmi nikahın durmasını istiyorsanız davadan feraget dilekçesi vermeniz gerekmektedir.

aaa bu ne gaddar bir bakış açısı hayret doğrusu.
hiç mi torun sevgisi yok içlerinde.
nasıl bir aileniz var sizin ya.
çocuğun çok küçük.
velayeti baştan vermen hata olmuş.
ne yap et çocuğunu al kimseyi dinleme.
aileni de boşver gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…