Boşanma ve velayet

errumiray

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2016
13
0
6
Kizlar merhaba... 7 aylik hamileyim ve zor bi hamilelik süreci geciriyorum. Esimin ailesiyle ayni apartmanda oturuyoruz ve surekli esimle ailesi yuzunden aramiz açılıyor. Ailesine aşırı düşkün onlarsiz adim atmaz. Her gittiigimiz yeri haber veriyor gelince geldik diye haber veriyor. Daha uc aylik hamileyken gorumcem ve kayinvalidem yuzunden evi terk ettim. Ayrilik psikolijisi ve hamilelik psikolojisi cok agir geldi cok zor gunler gecirdim ama bebegim icin evliligimize bir sans daha verdim. Ailem herzaman destekçim. Ailemin yanina geri donmek istiyorum cunku cok yiprandim. Esime mutsuz bir hamilelik geciriyorum ama cocugumuz olunca bu sekilde devam ederse mutsuz bir yerde cocugumuzu buyutmeyecegimisoyledim. Cocugu senden alirim sutten ayrilinca diyor. Esimin aileisnin maddi durumj benim ailemden daha iyi. Bunlari kullanmasindan korkuyorum..avukatla gorustum sutten ayrilinca alma durumu oabilir diyor.Baska yere taşınmiyor ailemi birakmam diyor ama cocugunu ve beni kaybetmeyi goze alıyor. Cikmaz icindeyim ne yapacagimi bilmiyorum ama hergunum mutsuzluk icinde sosyal hayatim diye bisey kalmadi herseye karisiyorlar. Ayrilsam cocugumu alabilirler mi. Boyle bir durum yasayan konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslar yorum yapabilir mi?

Mesleğin varsa, bi işe girip çalışırsan, çocuğuna bakabileceğini kanıtlarsan, düzenli bir ev hayatın olursa, 1, 2 yaşında çocuğu senden kim alabilirmiş ki?

Boşa konuşmasın kocan, insanı cahil yerine koymasınlar.

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olucaklardır sana ama ailesinin karışması yüzünden mi bu duruma geldi evlilik. Yani başka büyük sorunlarınız yoksa bence konuşma ile halledilebilir meseleler. Eşinizi seviyor musunuz? Seviyorsanız bazı şeyleri de görmezden gelmek gerek diye düşünüyorum. Ben ortada boşanılacak kadar büyük mesele görmedim. Severek mi evlendiniz, sonuçta baştan konuşmuşsunuzdur aileyle aynı apartmanda oturacağınızı bu tarz sıkıntılar olucağı az çok tahmin edilir.

Avukatınızı değiştirin arkadaşım.
Siz vermeden hiç kimse bebenizi alamaz.
Hayırlı olsun inşallah.

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olucaklardır sana ama ailesinin karışması yüzünden mi bu duruma geldi evlilik. Yani başka büyük sorunlarınız yoksa bence konuşma ile halledilebilir meseleler. Eşinizi seviyor musunuz? Seviyorsanız bazı şeyleri de görmezden gelmek gerek diye düşünüyorum. Ben ortada boşanılacak kadar büyük mesele görmedim. Severek mi evlendiniz, sonuçta baştan konuşmuşsunuzdur aileyle aynı apartmanda oturacağınızı bu tarz sıkıntılar olucağı az çok tahmin edilir.

Evet sevwrek evlendik dugune yakin bir donemde annesi yuzunden aramiz acilmisti ama ayni apartmanda olacağız ama kapimizi kapatiriz duymayiz zaten bende ordan tasinmak istiyorum vs demisti. Ama icine girmeyince anlasilmiyormus. Annesi ablasi herseyimize karisiyor dediklerini hatirlattigimda ailem onlar laf söyleyemem kirilirlar kuserler diyor. Bir saat disari ciksak haber veriyor gelince geldik diye haber veriyor. Aileme gittigimde kayinpeder babami aramis kizin benden izin almadan gitti bidaha gozum gormesin demis daha uc aylikken ayrilik noktasina gelmistik. Suan yine ayni devam ediyor asiri duskun.diyorum artik senin evin barkin ayri ama anlamiyor

sana nafaka bağlanır ,senden bebeğini alamazlar ,bebeğine bakacak birisi varsada girer bir işe çalışırsın

esinin durumu iyise guzel bir bafakayla ayrilip mis gibi cocuguna bakarsin. esinde cocuga merakindan degil nafaka vermemek icin alirim cocugu diyor muhtemelen ve ssnei kortkutmak istiyor.
ne tarz bir avukatmis anlamadim ama sutten kesilince cocugu almalar falan hic boyle bisey duymadim dogrusu.

yüz kızartıcı suçlar olmadığı takdirde bir çocuğun yeri annesinin yanıdır. o boşa sallıyor..
hamile halinle hem sana hem karnındaki yavruya eziyet eden adama çocuk falan verilmez..
sen iyi bir avukat bul.

O ne bicim avukat oyle be. Yeni dogmus bebegi anne istemedikce ayiracaklar ha. Ya yirtsin atsin o diplomayi...

Kesinlikle baska bir avukatla devam edin.

sorunlariniz neler once bi bunu konusalim.biryere giderken haber vermesinde kotu birsey yok ha hep pesinize takilirlar rahat nefes aldirmazlarsa sorun cikar.ailenize ne kadar surede gidiyorsunuz.aileniz rahat gelebiliyormu.hergun kv cikiyormusunuz yada ne kadar surede gorusuyorsunuz..esiniz binlarin disinda size ilgisi nasil

Benim abim de tam tersi karısını idare edıyor hatta bızde karısını idare edıyoruz hep . Ne gelinler var

Velayetin size verilmesi için çalışıyor olmanız şart değil
Maddi durumunuzun çocuğunuzun babasından daha iyi olması da gerekli değil.

Ev hanımı olan, maddi durumu olmayan, boşandıktan sonra anne babasının evine dönen arkadaşlarıma verildi çocuklarının velayetleri.

O yüzden korkmayın.

Hakimler hep çocuğun yararını gözetmekle yükümlü. Bir çocuğun da sütten kesilmiş olsa bile yeri annesinin yanı. İçiniz rahat olsun.

öncelikle sütten kesilince falan bebeğin velayetini babaya verme gibi bir durum olamaz
el kadar bebe.. hiç bir hakim henüz anne kuzusu bebeğin velayetini babaya vermez
boşanmakta kararlıysanız davanızı açın ancak yıpratıcı ve uzun bir süreç
bu esnada çalışmadığınız için hem size hem bebeğe tedbir nafakası bağlanır dava sonuçlanana kadar
dava sonuçlanınca da iştirak ve yoksulluk nafakası olarak devam eder o nafaka

kadını evladıyla tehdit eden o adama ne desem bilemedim..

Sütten kesilince bebeği anneden ayırmak vay be. Yeni bir kanun çıkmış duy da inanma.
Sorsana o avukata bir 'hayırdır kedi köpek mi sahiplendiriyorsun sen?' diye. Bence git başka avukat bul. Eşinin maddi durumu iyiyse nafaka bağlatır girer bir işe çalışır gül gibi bakarsın bebeğine.

Ya boşanacak ayaklarının ustunde duracak asla bebeğini vermeyeceksin.. Yada bu develeri gudeceksin maalesef..niye kendine karistiriyorsun onları, baştan taviz verip herşeyini haber verdiysen hata sende..
Konuyu biraz acsan dertleri neymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…