Hayat sizlerin hayati,bizler kurtarilacak bir durum varsa diye dusunmenizi isteriz, o kadar. Anlasmali bosanma da protokole itiraz etmediginizi beyan edip takdiri hakime birakiyorsunuz. Cocuk yok, nafaka velayet konulari yok. Tazminat galiba istemeyeceksiniz. Detay vermemissiniz evlendikten sonra edinilen mallar yeni yasaya gore mal paylasimina girer. Ama ev benim,araba onun diyebilirsiniz protokolde. Bu su anlama geliyor ev de esiniz hak iddia etmiyor,arabada da siz. Altina ikiniz de imza atiyorsaniz hakim tekrar sorar yinelersiniz cevabinizi. Mal paylasiminda veya paylasmamada ikinizin bir konuda anlasip metne gecirmesi onemli. Iki yil olmus evleneli. Anlasmali acabilirsiniz. 1 yildan az olunca anlassaniz da dava cekismeli acilir,uzar. Bunun disinda hakime aile birligini saglayamadiginizi soyleseniz de cift terapisine gonderebilir, 6 ay sonra gelin diyebilir. Taraflardan biri durusmada ben aslinda bosanmak istemiyorum derse hakim davayi sonuclandirmaz. Bu da aklinizda olsun. Arkadas veya akrabayla konusur gibi ben aslinda istemiyorum cumlesi hukukcu icin direk o anlama gelir. Hakkinizda hayirlisi olsun.