Boşanma

Eşim kendi işini yapıyor ve firması benim adıma bunun bi avantajı olurmu acaba
Bir düşünün bakalım niye kendi firmasını kapatıp sizin üzerinize başka firma açmış? İyi giden, düzenli geliri olan oturmuş bir firmayı kim kapatır? Senelerdir sizi aldatan bir adama nasıl güvenip imza veriyorsunuz? Adam sizden avantajlı lisan üstünlüğü var. Şirket sizin adınıza ve imzaları siz attınız, üstelik beni zorlamadı yazdınız. Gelir-gider fatura kontrolü yapıyor musunuz?

Nasıl bilmiyorsunuz sıkıntı olabileceğini? Şirket kredi kartı var mı, şirket adına alınmış kredi var mı , vergi ödemeleri ne durumda bunları derhal araştırın öğrenin. Avrupa ve Amerika'da asla ama asla vergi suçu
Nasıl bilmiyorsunuz sıkıntı olabileceğini? Şirket kredi kartı var mı, şirket adına alınmış kredi var mı , vergi ödemeleri ne durumda bunları derhal araştırın öğrenin. Avrupa ve Amerika'da asla ama asla vergi suçu işlemeyin.
Hangi mağduriyet? Eşim beni aldatıyor yazdı, polislik olmamışlar. Sadece aldatma ve geçimsizlik var. Tabi ki aldatma bana göre suç ve kocası pisliğin teki ama sonuçta özel hayat. Niye 4 senedir dava açıp boşanmadın her seferinde affetmişsin denecek. Lisan yok, eğitim yok, iş güç meslek yok, dil kursunu yarım bırakmış, bir işe girip düzenli para kazanayım dememiş. Üstelik sadece evraklara imza atıp adına şirket kurulmasına müsaade etmiş. Ya bir yığın şirket vergi borcu varsa veya usulsüz işlemler yapılmışsa? Daha bunu bile araştırmamış.

Kusura bakmayın ama ümit veriyorsunuz. Çocuk yoksa gözünün yaşına bakmazlar. Eskidendi o ne olursa olsun kadınlara sahip çıkalım olayları. Deport kağıdını gönderiveriyorlar. 4 sene boyunca ülkede yaşa ama dil bile öğrenmeye çabalama kursu yarım bırak. Kursa devam edip +çalışıyor olsaydı evet kalma şansı olurdu.
Neden bukadar sert bi şekilde konuştunuz kimse isteyerek bu durumlara düşmez yorum yaparken karşınızdaki kişiyi rencide etmeden yapın lütfen

Neden bukadar sert bi şekilde konuştunuz kimse isteyerek bu durumlara düşmez yorum yaparken karşınızdaki kişiyi rencide etmeden yapın lütfen
ilk yaptığı yorum fazlasıyla anlayışlıydı. 4 yıldır oralı olmak namına bir şey yapmayıp, avantajı olur diye güvenilmeyi hak etmediğini bildiğiniz kocanıza inanıp şirketi üstüne alıp, boşanırken burada kalmak istiyorum demeniz absürt. inşaallah biraz çabalarsınız ve bir yolunu bulursunuz

Aslında rencide etmekten ziyade amacı sizi gerçeklerle yüzleştirmek. Ben katılıyorum B bafelis e tamamen. Neden sizi orda tutsunlar ki? Her ülkeye kendi insanı yetiyor açıkcası. Size bakacağına kendi insanına bakar. Böyle bir durumda gerçekçi olmak gerekiyor. Hayata karışmak adına hiçbir çabanız olmamış, orasıda bunu gördüğünde yollanma durumunuz olabilir ve bu eşinizin işine gelir. Tertemiz kurtulmuş olur. Yapacağınız şey öncelikle şirketin durumunu araştırmak olmalı. Birde vergi borcunuz çıkarsa neler gelir başınıza allah korusun. Ondan sonra da ben olsam sizin durumunuzda kendime bir zaman biçerim. Gerekirse o süre zarfında boşanmam. Alttan altta durumumu iyileştirip hazır olduğumda boşanırım. Böyle öfkeyle kalkarsanız sonunuz ya türkiyede biter ya da yokluk içinde biter. Mantıklı bir plan neticesinde ilerlemek böyle durumlarda bana daha sağlıklı geliyor. Bunca zaman kötü giden bir evliliğiniz varmış yine de dil kursu, iş arama gibi adımlar atıp kendinizi geliştirmemişsiniz o yüzden bundan sonrasında olabilir mi bilmiyorum. Ama dediğim gibi öfkeyle hareket etmeyin. Zararlı çıkan siz olursunuz gibi.

Sert değil gerçekçi yazdım. Hala kimse isteyerek düşmez diyorsunuz, ben gözünüzü açmaya çalışıyorum. Bile isteye şirket kuruluşu için imza atmışsınız. Düzgün efendi kendi halinde bir adam olsa tabiki eşinize destek olmuşsunuzdur derdim. Adam sizi evlendiğiniz andan beri aldatıyor. Güveniyorsunuz güvenmeyin. Sizin gibi olup yurt dışına getirilen kaç kadına yardımcı oldum yol gösterdim. Bizzat götürüp gösterdim bak kötü bir şey olursa direk bu binaya git mutlaka yardım ederler dedim. Dilekçe mektup yazmalarına yardım ettim, hiç bir hemcinsimin kötülüğünü istemem.

Kardeşim bak aç gözünü, dilini bile bilmediğin yerdesin, çevremde kimsem yok diyorsun, ne orada ne burada sığınacağın bir ailen yok. Bu adamların işine geliyor böylesi. Doğru düzgün güvenilir bir adam olsa elinden geldiğince destekler, dil kursunu yarım bıraktırmaz, ezilmeyeceğin hafif işler bulur çalışmana para kazanmana destek olurdu.
Maliye gelip firmayı incelese kendini savunabilecek misin, önemsiz sanma mali suç-vergi çok önemli. Evlilik aldatma olayı bir kenara usulsüz işlemler varsa dünya kadar ceza yersin. Kredi sorusuna da cevap vermedin, var mı alınmış kredi-kredi kartı? Birisi sana bunları yazmalı. Bak diğer üyeler de vergi olayı sıkıntılı yazdılar. Benim adıma firma kurdu demeseydin durum o kadar sıkıntılı durmuyordu. Aldattı geçimsizlik yaşadık boşandık derdin ama kanunla başın derde girebilir. Faydası olur mu dediğin şirket yüzünden sınır dışı edilebilirsin.

ilk yaptığı yorum fazlasıyla anlayışlıydı. 4 yıldır oralı olmak namına bir şey yapmayıp, avantajı olur diye güvenilmeyi hak etmediğini bildiğiniz kocanıza inanıp şirketi üstüne alıp, boşanırken burada kalmak istiyorum demeniz absürt. inşaallah biraz çabalarsınız ve bir yolunu
Sert değil gerçekçi yazdım. Hala kimse isteyerek düşmez diyorsunuz, ben gözünüzü açmaya çalışıyorum. Bile isteye şirket kuruluşu için imza atmışsınız. Düzgün efendi kendi halinde bir adam olsa tabiki eşinize destek olmuşsunuzdur derdim. Adam sizi evlendiğiniz andan beri aldatıyor. Güveniyorsunuz güvenmeyin. Sizin gibi olup yurt dışına getirilen kaç kadına yardımcı oldum yol gösterdim. Bizzat götürüp gösterdim bak kötü bir şey olursa direk bu binaya git mutlaka yardım ederler dedim. Dilekçe mektup yazmalarına yardım ettim, hiç bir hemcinsimin kötülüğünü istemem.

Kardeşim bak aç gözünü, dilini bile bilmediğin yerdesin, çevremde kimsem yok diyorsun, ne orada ne burada sığınacağın bir ailen yok. Bu adamların işine geliyor böylesi. Doğru düzgün güvenilir bir adam olsa elinden geldiğince destekler, dil kursunu yarım bıraktırmaz, ezilmeyeceğin hafif işler bulur çalışmana para kazanmana destek olurdu.
Maliye gelip firmayı incelese kendini savunabilecek misin, önemsiz sanma mali suç-vergi çok önemli. Evlilik aldatma olayı bir kenara usulsüz işlemler varsa dünya kadar ceza yersin. Kredi sorusuna da cevap vermedin, var mı alınmış kredi-kredi kartı? Birisi sana bunları yazmalı. Bak diğer üyeler de vergi olayı sıkıntılı yazdılar. Benim adıma firma kurdu demeseydin durum o kadar sıkıntılı durmuyordu. Aldattı geçimsizlik yaşadık boşandık derdin ama kanunla başın derde girebilir. Faydası olur mu dediğin şirket yüzünden sınır dışı edilebilirsin.
Hayır kredi veya kredi kartı yok

Yani yapacak birşey yok diyorsunuz

Konu sahibesi Almanya'da Frauenhaus deniyor, kadın birliği. Boşanmak isteyen ve maddiyatı olmayan kadınlara da ayrdımcı oluyorlar. Hollanda'da aynısından vardır eminim böyle bir kuruluşa ulaşma şansınız olur mu? Kuruluşa ulaşın, Türk çalışan vardır bence olmazsa İngilizce anlaşın.

Yani yapacak birşey yok diyorsunuz
Yapacak bir şey her zaman vardır. Öncelikle boşanmayı düşünüyorsanız erteleyin. Kocanızı uyandırmadan Türk bir muhasebeciye veya daha iyisi avukata gidin. İnternetten araştırın, bulunduğunuz yerde mutlaka vardır. Eğer hiç paranız yoksa da Türk avukat sizin adınıza ücretsiz yardım talep edebilir. Durumunuzu olduğu gibi anlatın, suçlu olmak istemiyorum, araştırılmasını ve gerekirse bu şirketin kapatılmasını istiyorum deyin. Bir araştırsınlar belki de düzgündür bütün iş-evraklar. Vergiyi faturaları vs düzenli ödüyordur da içiniz rahatlar. Kaderinizi bir adamın eline teslim etmeyin peşine düşün. En azından kadının haberi yok ne imzaladığının farkında değil, kocası kandırmış derler de ona göre yaptırım uygulanır. Mutlaka ama mutlaka para biriktirin. Eliniz ayağınız tuttuğu sürece bir işe girip çalışabilirsiniz. Türkiye'ye geri gönderilseniz bile birikmiş € varsa en azından başlangıç aşamasında rahat edersiniz.

Bir kadınla tanışmıştım. Sevgilisini ve ondan olma çocuğunu, annemin önceki evliliğinden kızıyla yeğenim diye tanıtan bir adamla evlenmiş. Kadına Türkiye'deki evlerini sattırmış, yurtdışına getirtmiş evlenmiş sonra da "sen dil bilmiyorsun işlemleri ben hallederim" diye bütün parayı ortak hesaba koydurmuş ve diğer kadınla gezip tozup yemiş parayı. Bu kadına ben çok üzülmüştüm mesela. Parasının az bir kısmını kurtarabilmişti ve kocasının diğer kadına aldığı bir evin tapu iptalini yaptırabilmişti zar zor. Bu "Türkiye'den gözü açılmamış gelin getirtip evlenen" çakal gurbetçi tayfası beni hiç şaşırtmaz.

Merhaba arkadaşlar 4 yıl önce evlenip yurt dışına geldim 4 yıldır hayatımda bitmek bilmeyen aldatılmalar sorunlar kavgalar oldu ailem arkamda değil ekonomik özgürlüğüm yok bu yüzden kaç kere boşanmanın eşiğinden döndüm ama bu defa kararlıyım bu evlilik beni çok yıprattı önceden çok neşeli bi insanken şimdi kimseyi görmeye duymaya tahammülüm kalmadı herhangi bi işte çalışmıyorum ailem okutmadığı için eğitim durumum ortaokul dil kursuna gittim ama devam edemedim çocuğum yok boşanmak istiyorum fakat sonraki süreç beni çok korkutuyor yabancısı olduğum bi ülkede dil bilmeden herşeyle baş edebileceğimi düşünmüyorum ailemin yanınada dönmek istemiyorum ailem çok baskıcı ve geri kafalı ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bana ak
Öncelikle sakinleş ki sağlıklı düşün. Senin durumun biraz ekside sende sıfırdan değil eksiden başlayacaksın kendi hayatınla ilgili hedefler koy ilk hedefin iş bulmak olsun temizlik vs fark etmez hemen gir işe ikinci hedefin dil öğrenmek olsun. Bu sefer sakın yarım bırakma işle dil kursunu aynı anda yürüt. Sürekli meslek kursları araştır o ülkede hangi meslekler para kazandırıyor diye iyice araştır kararını ver o meslekle ilgili kurslara git o meslekte iş bul kendini her anlamda sürekl geliştir çevre edin. Bu arada eşinle hiçbir tartışmaya girme haklısın hayatım de geç amaç o ülkede kalmak için belli şartları oluşturmak ve ayaklarının üzerinde durman. İyilikle eşini ikna etmeye çalış şirketi kendi üstüne alsın ikna olmazsa ilk maaşınla bir avukat bul şirketi bir şekilde kapat. Maddi manevi olarak ne zaman kendine güvenini geldi hemen ayrıl eşinden.

Yorum yapan arkadaslar size yardımcı olmaya calisiyor.
Vergi borcu alın yazısı gibidir. Hangi ulkede olursaniz olur vergi=devlet geliri. Devlet gelirinden vazgecmez. Sirketin borcu varsa yasal yaptırımı olur.
Hollandayi bilmiyorum ama Türkiyede borcu olan tum erkekler yeni sirketleri hanimlarinin uzerine açıyor. O sirketleride batiriyorlar.
Uzerinize olan sirketin muhasebecisi ile gorusemez misiniz?

Size gerçekleri söylüyor, vergi borcunuz varsa hayatınız biter o ülkeler bu konulardak çok katıdır. Aldatilmayi falan boş verin siz bir an önce adınıza olan şirketi araştırın bence.

Eşiniz niye şirketi sizin üzerinize açtı?Açıklaması neydi?

Hangi mağduriyet? Eşim beni aldatıyor yazdı, polislik olmamışlar. Sadece aldatma ve geçimsizlik var. Tabi ki aldatma bana göre suç ve kocası pisliğin teki ama sonuçta özel hayat. Niye 4 senedir dava açıp boşanmadın her seferinde affetmişsin denecek. Lisan yok, eğitim yok, iş güç meslek yok, dil kursunu yarım bırakmış, bir işe girip düzenli para kazanayım dememiş. Üstelik sadece evraklara imza atıp adına şirket kurulmasına müsaade etmiş. Ya bir yığın şirket vergi borcu varsa veya usulsüz işlemler yapılmışsa? Daha bunu bile araştırmamış.

Kusura bakmayın ama ümit veriyorsunuz. Çocuk yoksa gözünün yaşına bakmazlar. Eskidendi o ne olursa olsun kadınlara sahip çıkalım olayları. Deport kağıdını gönderiveriyorlar. 4 sene boyunca ülkede yaşa ama dil bile öğrenmeye çabalama kursu yarım bırak. Kursa devam edip +çalışıyor olsaydı evet kalma şansı olurdu.
Şirket olayını bilmeden yapmıştım bu yorumu ama benim yaşadığım ülkede öyle kolay göndermiyorlar süresiz oturum olması bile.

Back
X