• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmada mal

Sahin1992

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2020
42
9
86
33
Öğretmenim. 6 yıllık evliyim. Çocuğum yok. Kocam flörtöz bir adam. Maalesef evlendikten sonra anladım. Boşanma kararı aldım. 1 arabamız var. 2 mizin parasıyla alındı. Benim 120 gram altın mehir hakkım da olduğu için araba bende kalacak. 52 gram da bileziğim var onun hediye ettiği. Sizce bu altını ona mı vermeyelim yoksa bir ev kirala diz derken çok para gidecek. Ben de mi kalsın. Ev bizim değil. Kayınbabamın. Bu yüzden evden ayrılıp kiraya çıkacağım

Son düzenleme:
Bu kadar kocanı düşünüyorsan boşanma bacım merhametin bitmemiş daha :)
Rabbimin kuralı neyse onu uygulamaya çalışıyorum. Normalde dinimizde mehir hakkım var. Araba ortak paramızla alındığı için yarı yarıya zaten hak sahibiyiz Allah katında da. Yine dinimizde hediye geri verilmez. Yani dinde benim gözüküyor zaten ama hediye ettiğini almak gurursuzluk mu diye düşündüm. Tereddütte kaldım. O yüzden size danışıyorum.

Alabildigini al, bi pis donunu birak.
Madem evlilik adami değilmiş ne diye evlenip bi de size bir sürü iş çıkarmış?

Ev kayınpederin olduğuna göre zaten kimse hak iddia edemez. Ama eşiniz yaşar muhtemelen. Araba konusunda zorluk çıkarmaması da bir şey. Yarısını isterim diyebilirdi. Kanunen yarı yarıya sonuçta

Öğretmenim. 6 yıllık evliyim. Çocuğum yok. Kocam flörtöz bir adam. Maalesef evlendikten sonra anladım. Boşanma kararı aldım. 1 arabamız var. 2 mizin parasıyla alındı. Benim 120 gram altın mehir hakkım da olduğu için araba bende kalacak. 52 gram da bileziğim var onun hediye ettiği. Sizce bu altını ona mı vermeyelim yoksa bir ev kirala diz derken çok para gidecek. Ben de mi kalsın. Ev bizim değil. Kayınbabamın. Bu yüzden evden ayrılıp kiraya çıkacağım
Onla bunla flört etmeseydi çöp vermeyin

Ev kayınpederin olduğuna göre zaten kimse hak iddia edemez. Ama eşiniz yaşar muhtemelen. Araba konusunda zorluk çıkarmaması da bir şey. Yarısını isterim diyebilirdi. Kanunen yarı yarıya sonuçta
Kanunen mehir hakkımı da şsteyebildiğim için ses çıkarmıyor

Back
X