boşanmada mülkiyet

mavirenk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
100
1
96
Ankara
benim bir sorum olacak evlenmeden önce eşim kendi üzerine ev almış ve peşinat olarak evin yarı fiyatını ödemiş evlilik sonrası ödemelerini birlikte yapıyoruz boşanma durumunda bu evde benim hakkım olur mu?

duydugumuz kadarıyla evlenmeden once alınan mülkler kişi sahibine kalıyor.beraber odedıgınızı nasıl kanıtlayacaksın.o ev esının olur canım.yıne bır avukata danıs ıstersen ama ben cevremden oyle bılıyorum.

evlenmeden önceyse eşinin olur cnm. evlilik süresince alınan mallar ortak oluyor

merhaba
evlenmeden önce alınan mallar kişisel mal sayılır. mala kim sahipse boşanma sonrasında da onundur.
boşanmanın akabinde görülecek tasfiye davasında evlenme tarihinden boşanma davası açılıncaya kadar geçen süredeki kazanımlar dava konusu edilebilirsiniz.evin borcu için kazanç karşılığı ödenen para(evlilik birliği içinde evin borcu için yapılan ödeme) ve evin kira geliri tasfiye davasına konu edilebilirsiniz.
evlilik birliği devam ederken tapuda sizin adınıza da işlem yapılarak ortak mülkiyete sahip olabilirsiz.

umarım bunlara gerek kalmaz..

Son düzenleme:

bu ev evlenmeden önce alınmışsa da ödemeleri birlikte yaptığınızı belgeleyebilirseniz, yapılan ödemeler oranında para almanız mümkün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…