• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak çözüm mü ?

O zaman işyerinde çalışan şahitler istenir.E malum işyerine dava kısmına giriş olacağı için bu kadar dallanıp budaklanmaz.
Ayrıca kadınların boşanmak için illa dayak yiyip darp raporu alması veya aldatılıp kanıt için beklemesi mi gerekiyor anlamadım?

iş yerindekiler şahit olmak zorunda değil ki.
bize ne, bizi ilgilendirmez derler.

demek istediğim şu, boşanmak için boşanmak isteyen tarafın iddialarını kanıtlaması gereklidir. şunu şunu yaptı diyorsanız onun kanıtı şart. yoksa ne iftiralar, ne saçma iddialar sunuluyor mahkemelere...

ve evet elle tutulur bir sebep yoksa mahkeme boşanma kararı almayabilir. anlaşma boşanmalar hariç.

Bu da yeni moda mıdır nedir anlamadım...
geçen de başka üye yazmıştı.
hakim sizi boşamaz?
Yahu istemediğim bir evliliğe beni hangi kanun, hangi adalet zorlayabilir?
Yada bir adam istenmiyorsa ne kadar diretir İlle de evli kalacağım diye?

BabyPinkk BabyPinkk
boşanma sebebidir diyemem.
Eşinizin isteğine bağlı. Eğer bahane ise, tembellik yapıp evde oturmaksa niyeti, nasıl geçineceğinize dair size çözümler sunmuyor, sizden bekliyorsa, çok yıpratıcı...

hakim sizi boşamaz?

BabyPinkk BabyPinkk
Eşinizin isteğine bağlı. Eğer bahane ise, tembellik yapıp evde oturmaksa niyeti, nasıl geçineceğinize dair size çözümler sunmuyor, sizden bekliyorsa, çok yıpratıcı...

Sen boşanmak istiyorsun ama karşı taraf istemiyor o zaman ne olacak hiç düşündün mü?
sadece size bağlı değil ki bu boşanma işi.
iki taraf da istiyorsa zaten anlaşmalı boşanılır ama kocası derse ben karımı seviyorum, boşanmak istemiyorum diye hakim davacı tarafın gerekçelerine bakar.
konu sahibinin gerekçeleri boşanmak için uygun gelmediğini söyledim sadece.
bunda anlaşılmayacak ne var?

Sen boşanmak istiyorsun ama karşı taraf istemiyor o zaman ne olacak hiç düşündün mü?
iki taraf da istiyorsa zaten anlaşmalı boşanılır ama kocası derse ben karımı seviyorum, boşanmak istemiyorum diye hakim davacı tarafın gerekçelerine bakar.
Şuan için bir süre annemlerde kalmaya ikimizinde kafamızı toplaması için süre tanımaya karar verdik.Ancak bu süre zarfında değişim görmez isem ve boşanma davası açarsam ailesiyle yaşadığım sorunları 2 taraftan da yaşadığım psikolojik şiddeti sunarım.Kaldı ki profesyonel bir destek alarak yasalara göre illa haklı olduğum yön doğrultusunda ilerlerim.
Senelerce mahkemeye git gel yaparım ama kararı veren bir kadın öyle ya da böyle neticeye ulaşır diye düşünüyorum.Ayrıca kimse yuvasını rahatı çok yerindeyken bırakıp gitmek istemez, ya duygusal ya maddi ya da dış faktörler bu karara iter.

Merhaba arkadasım. Benim bazı durumlarım da senin durumlarına benziyor. Tembeller işte evlendiklerinin ve bir sorunluluk aldığının farkında değiller. Ben aynı yastayım çocuk istiyordum çocuğu da maddi yük olarak görüyordu. Ben de bu adam bana eş olamadı baba nasıl olacak dedim. Bi süre sonra da baska sorunlar basladı. Bi şeye tutunamayan bi ailenin sorumlululuğunu alamayan böyle kusura bakmada boş insanlar bir süre sonra baska sıkıntılarda çıkarıyorlar. Ben de daha dayanamadım benim de senin gibi ona saygım kalmadı ve suan bosanma asamasındayım.

iyi de bu sebepleri mahkeme boşanma nedeni olarak kabul etmez ki?
anlaşmalıysa olur ancak.
çekişmeliyse çok uğraşırsınız çünkü elle tutulur bir boşanma nedeni yok.
kocam kitap yüzü açmıyor diye boşayan hakim gören var mı :)

Adam evliliğin gerektirdiği sorumlulukları yerine getirmiyor bundan ala boşanma sebebi mi olur?

Yahu Türkiye de yaşıyoruz.
Hangi kadın keyfi boşanır? Sebepleri var zaten.
He bu sebepleri kabul görmüyordur.
Karşımdaki adam boşanmak istemiyorsa, ben de evli kalmak istemiyorum.
Evliliğin hiç bir şartını yerine getirmem. Evden de giderim.
Eşim ne kadar diretebilir?
Dava ne kadar uzayabilir? 1-2 yıl mı? Evlilik yaşamıyorum ki varsın uzasın. Ama boşanamazsın diye bir şey olamaz. O kadar gerekçeden birinden birime uyar durum...

Iyi huylu sevgili ve saygılı...maddi sorunlar atlatilabilecek seyler adam cabaliyormus daha ne yapsin.. bu sebepten bosanilir mi ya....siz bir de sizi paraya bogan fakat hergün fizyolojik ve psikolojik siddet uygulayan bir insanla deneyin isterseniz hangisi daha agir görürdünüz..adam evde oturmuyormus oturcam da demiyormuş..kıt kanaat gecinmekte illaki sorundur ama bosanma sebebi degildir sevgi saygi azalmasi icin hele hic değildir..inanin hersey para değil burda neler okuduk...ben kendim çalışan biriyim esiminde geliri cok iyi bizde 1 yili askindir evliyiz ama mutluluktan ölmedik hicbi zaman kii hicbi maddi sorumuz da yoktu..esimin siniri küfürleri ufak tefek siddetleri bu durumda bile bu suru insan evliligi icin cabalarken sizin bu sartlar altinda boşanmayı dusunmeniz cok sacma geldi kusura bakmayin

1.isi olmayan adamla evlenmeniz zaten bir hata. siz hatayi basinda yapmissiniz.
2.sizde calismiyorsunuz. ariyorum ama bulamiyorum diyorsunuz. is olan bir yere tasinsaniz? Eve katkiniz olurdu.
3. ben bosanirdim eger esim didinmiyorsa. bunun cevabi sizde sakli. esiniz calisip, didinip eve gelince dirdir yapiyorsa bunu normal karsilardim. bende kendimce hergün istifa ediyorum... patrona saydiyorum vs. ama daha isten cikmadim :)

erkek olsam sizide bosardim ama. elinizi sizde tasin altina koysaniz belki sorunlar cözülür.
maddi acidan sikinti yasayan kadin gerekirse temizlige gider.

kendimden biliyorum.

Defalarca kez konuştum bu durumun bu yönde ilerlemiyeceğini söyledim.Bu akşam artık daha fazla kendimi kendi hayatımı yıpratmak istemediğime karat verdim sorun maddi yetersizlik değil kesinlikle Boşanma taraftarı değil

Hakim kitap açmıyo diye değil eminim olaya daha geniş kapsamlı bakarak eşin evlilik müessesine mevcut sorumluluk ve gereklilikleri yerine getirmediği yönünde değerlendiriyor olacaktır.
Sen baya dusunup karar vermissin. Evliliginizide kafands bitirmissin belli ki . ama mutsuz oluyorsan da surdurmenin anlai yok ki neden aci cekesin. Senin icin herseyin hayirlisi olsun gelismelerden haberdar et bizi

Boşanamazsın diyenlere bakma, ben de açtım dava eninde sonunda boşanacağım, hiçbir hakim de eğer iki taraftan biri kararlı ise evliliği devam ettirmiyor. Ama güzelim sen biraz elinin taşın altın koymalısın. BEN bile ki daha beterdi elimden gelen herşeyi yaptım sonra bıraktım çünkü inancım bitti ona karşı.
ATANAMAMAK insanı psikolojik açıdan mahveder. Biraz onun tarafından bakıp gösterebilecğin maksimum hoşgörüyü göster. yine de olmaz ve ona karşı inancını yitirirsen boşan.

Ben bu anlaşmazlıkta ikinizi de hatalı buldum, olgunlaşmadan evlenmişsiniz ne yazık ki...
Yaşım 28 , çocuk için uygun zaman demişsiniz de yaşınız işsiz güçsüz gezmemek için de gayet uygun. Eğitiminizi tamamlamadan, iş bulmadan evlenmeye niye acele ettiğinizi anlayamadım.
İş arıyorum bulamıyorum olayını da anlamıyorum ben, ülkemizde işsizlikten çok iş beğenmemek var sanki.
İnsan istedikten sonra üç beş kuruş da olsa kazanacağı bir iş bulur. Dolma sarar, hediyelik eşya yapar elinin harçlığını çıkarır.
Açıkcası çalışmayan bir kadın olarak işi ve kazancı belli olmayan üstelik askerliğini bile yapmamış biriyle evlenip yuva kurmayı göze almışsanız şimdi de şikayet etmeye çok hakkınız olmadığını düşünüyorum.
Bana kalırsa siz iyi bir işte çalışıp sizi rahat yaşatmadığı için kocanıza kızgınsınız üstelik saygıyı da kaybetmişsiniz.
Eşiniz atanmadıkça veya özelde tam maaşlı iş bulmadıkça siz bu evliliği yürütmek için uğraşmazsınız gibime geliyor.
Bununla birlikte evlilik böyle bir şey değil ne yazık ki, iyi günde de kötü günde de yanında olamayacağınız insanla yola çıkmamak lazım.
Size vereceğim tek tavsiye evliliğinizin gidişatı netleşmeden çocuk düşünmeyin...

bile bile lades demişsiniz ... birde sorumsuz adam dan çocuk düşünmeyin... belliki tembel sorumluluk alacak bir adam değil ... boşanma konusunda da baya uzar onuda göze alarak atılın boşanma işine

Iyi huylu sevgili ve saygılı...maddi sorunlar atlatilabilecek seyler adam cabaliyormus daha ne yapsin.. bu sebepten bosanilir mi ya....siz bir de sizi paraya bogan fakat hergün fizyolojik ve psikolojik siddet uygulayan bir insanla deneyin isterseniz hangisi daha agir görürdünüz..adam evde oturmuyormus oturcam da demiyormuş..kıt kanaat gecinmekte illaki sorundur ama bosanma sebebi degildir sevgi saygi azalmasi icin hele hic değildir..inanin hersey para değil burda neler okuduk...ben kendim çalışan biriyim esiminde geliri cok iyi bizde 1 yili askindir evliyiz ama mutluluktan ölmedik hicbi zaman kii hicbi maddi sorumuz da yoktu..esimin siniri küfürleri ufak tefek siddetleri bu durumda bile bu suru insan evliligi icin cabalarken sizin bu sartlar altinda boşanmayı dusunmeniz cok sacma geldi kusura bakmayin
Ben bu anlaşmazlıkta ikinizi de hatalı buldum, olgunlaşmadan evlenmişsiniz ne yazık ki...
Yaşım 28 , çocuk için uygun zaman demişsiniz de yaşınız işsiz güçsüz gezmemek için de gayet uygun. Eğitiminizi tamamlamadan, iş bulmadan evlenmeye niye acele ettiğinizi anlayamadım.
İş arıyorum bulamıyorum olayını da anlamıyorum ben, ülkemizde işsizlikten çok iş beğenmemek var sanki.
İnsan istedikten sonra üç beş kuruş da olsa kazanacağı bir iş bulur. Dolma sarar, hediyelik eşya yapar elinin harçlığını çıkarır.
Açıkcası çalışmayan bir kadın olarak işi ve kazancı belli olmayan üstelik askerliğini bile yapmamış biriyle evlenip yuva kurmayı göze almışsanız şimdi de şikayet etmeye çok hakkınız olmadığını düşünüyorum.
Bana kalırsa siz iyi bir işte çalışıp sizi rahat yaşatmadığı için kocanıza kızgınsınız üstelik saygıyı da kaybetmişsiniz.
Eşiniz atanmadıkça veya özelde tam maaşlı iş bulmadıkça siz bu evliliği yürütmek için uğraşmazsınız gibime geliyor.
Bununla birlikte evlilik böyle bir şey değil ne yazık ki, iyi günde de kötü günde de yanında olamayacağınız insanla yola çıkmamak lazım.
Size vereceğim tek tavsiye evliliğinizin gidişatı netleşmeden çocuk düşünmeyin...

Ordan ne kadar kolay iş beğenmiyorsun demek.

Empati ve daha kırıcı olmayan bir uslüp kullansanız keşke gerçekten yazık görüyorum da burada çopu kadın iş bulsun çalış yazmış çalışmak bir kadından çok erkeğin görevidir.Kadının çalışması tamamen keyfi bir durumdur kaldı ki benim çalışmamı eşim de ailesi de istemedi çünkü mağaza müdürlüğü yapıyordum ve saatlerim belli değildi.Son 6 aydır da ofis işi saatleri belli bir iş arıyorum ama malesef bulamadım.Kaldı ki destek olma konusuna gelicek olursak evimiz var ve benim belli bir birikimin vardı ve bu birikimin bir kısmını araba almak için bir kısmını evi geçindirmek de kullandım. Benim derdim eve para girmemesi değil bu sorumsuzluk ve tembellik burada paylaşmamın dışardan sizlerden görüş istememin sebebi düzelebilir mi veya başında aynı sorun olan insanların büyüklerimin tavsiyeleri. Bende biliyorum hatalarımı ama malesef bana vaad edilen sözlere gerek ailesinin gerek de eşimin sevdiğim için inandım yaş olarak da küçüktüm ailem de biz destek oluruz kazanır vs bedelli yapar diyince aileler destek olunca evlendik.kazanamayınca askere gitti geldi ve yineliyorum girdiği işlerden hep şikayetçi olup dikiş tutturamaması kendi alanında ki işler için yönlwndirmeme rağmen aktif olarak ilgilenmemesi.

Yapıcı ve kırıcı olmayan herkese teşekkürler..

Arkadaşımın eşi de beden eğitimi öğretmeni ,
Atanır diye evlendiler.
7 yıl oldu ve atanamadı.
Çocuk girdi bi telefoncuda çalışıyor.
Arkadaşım da çalışıyor.
Bebeklerine de bakıcı bakıyor.
İkisi de üniversite mezunu ama evliliğin devamı için kendi işlerinden farklı yerlerde çalışıyorlar.
Bitirmek çok kolay , çabalamak zor geliyor sanırım size.

Empati ve daha kırıcı olmayan bir uslüp kullansanız keşke gerçekten yazık görüyorum da burada çopu kadın iş bulsun çalış yazmış çalışmak bir kadından çok erkeğin görevidir.Kadının çalışması tamamen keyfi bir durumdur kaldı ki benim çalışmamı eşim de ailesi de istemedi çünkü mağaza müdürlüğü yapıyordum ve saatlerim belli değildi.Son 6 aydır da ofis işi saatleri belli bir iş arıyorum ama malesef bulamadım.Kaldı ki destek olma konusuna gelicek olursak evimiz var ve benim belli bir birikimin vardı ve bu birikimin bir kısmını araba almak için bir kısmını evi geçindirmek de kullandım. Benim derdim eve para girmemesi değil bu sorumsuzluk ve tembellik burada paylaşmamın dışardan sizlerden görüş istememin sebebi düzelebilir mi veya başında aynı sorun olan insanların büyüklerimin tavsiyeleri. Bende biliyorum hatalarımı ama malesef bana vaad edilen sözlere gerek ailesinin gerek de eşimin sevdiğim için inandım yaş olarak da küçüktüm ailem de biz destek oluruz kazanır vs bedelli yapar diyince aileler destek olunca evlendik.kazanamayınca askere gitti geldi ve yineliyorum girdiği işlerden hep şikayetçi olup dikiş tutturamaması kendi alanında ki işler için yönlwndirmeme rağmen aktif olarak ilgilenmemesi.

Önceden mağaza müdürü olduğunuzu, maddi birikim yaptığınızı biz nerden bilelim?
Taksit taksit bilgi veriyorsunuz sonra da bize sitem ediyorsunuz.
İş beğenmiyor da olabilirsiniz. Bunun söylenmesine niye kırıldığınızı anlayamadım.
Bazı üyeler pek bir kırılgan, kötü söz yok,
hakaret yok ama kırılmışsınız,
ne diyeyim kusura bakmayın,
niyetim sizi kırmak değildi.
Bu devirde kadının çalışması keyfi bir durum değil bana göre...
Ayrıca sadece maddi gelir için çalışılmaz, kişinin kendine yaptığı yatırımdır iş hayatında olmak.
Meselelere çok farklı bakıyoruz anlaşılan o nedenle daha fazla yorum yapmamam yerinde olur.

Kirici oldugumu düşünmüyorum burda insanlarin fikirlerini sormussunuz herkes sizi hakli bulamaz kii bence gayet de haksızsınız...daha 1 yillik evlisiniz ve maddiyat yüzünden ayrılmayı düşünüyorsunuz...ayrica ailesi yardim edecek diye dusumup evlenmeniz sizin hataniz kimse kimseyr yardim etmek zorunda değil kii siz evlenmeden once esinizd demeliydiniz nereye kadar ailen yardim edecek diye sizin bunu kabul etmemeniz gerekirken size yardim etmiyolar diye sitem etmissiniz....haa birde kadin calismak zorunda degil erkek calismak zorunda filan demissiniz birde bizlere yazik demissiniz bence size gercekten yazik....bu zihniyette olan birinden bence esiniz ayrilmali...hani hayat musterekti noldu??? Sizin zihniyetinizde bir kadinla ev isini kadin yapar cocuga o bakar yemeği o yapar kadinin gorevidir diyen bir erkegin bir farkı yok kusura bakmayin..ben her konuya yorum yapan biri kesinlikle degilim ama konu maddiyat yuzunden bosanma fikri olunca yazmadan edemedim...siz esinizi sevmiyorsunuz bence kesinlikle kendinizi kandırmayın siraladiginiz nedenler asla bosanma sebebi degil...umarım esiniz cok cok iyi bir is bulur size rahat bir hayat sunar...ama huzurunuz kaçmış kavga gürültü siddet vs ile karsilarsaniz( ki umarim boyle birsey yasamazsiniz) ne demek istediğimi anlarsınız..para pul bir hic huzur olmayınca....Iyi aksamlar size

Çaba gösteriyormiş gibi Söylenip aslında hiçbirşey yapmayan ve sabretmeyen kısımda.
Çaba gösteriyor olsa zaten inanın bende gıkımı çıkarmam kendi adıma ben iş bulmak için didinip duruyorum ama uygun bir iş malesef bulamadım.O da öyle olsa bulamasa motive ederim daha öncesinde inanın kendi birikimlerimle evi döndürdüm üzülmesin diye ailesiyle gittim konuştum ama yok yani.Şuan çalışıyo ve iş yeri malesef çok karışık anlıyorum ama bekle okullar açılsın ücretli öğretmenlik yaparsın eylülde yine diyorum.Ben çalışırsam o az maaş alsa da yeter bize diye. Tamam diyor konuyu açmıcam diyo üzerinden 2 gün geçmiyo söyleniyor çantamı alıp çıkıcam işten tamam dersen diyor.E ordakiler naısl sabrediyor diyorum hep bahaneler anlıcağınız.Teşekkür ederim ayrıca sizin nezlinizde tüm Saygılı yorumlara..
Demekki çalıştığı işi sevmiyor... Sizde çalışıp destek olun... Üç gün çalışacağım beş gün yat biriyse ayrilirsin.. Ama mutlu değil belki çalıştığı yerde... Belki başka bir şeye yeteneği ilgisi var onu bulmaya çalışın beraber.... tembellik başka işini sevmemek başka. ..

hakim sizi boşamaz?

BabyPinkk BabyPinkk
+1+1+1+1

Back
X