boşanmak için çok mu erken,ya da buraya kadar düşüncesi arasında sıkışanlardanmısınız

Canım ya okudukça üzüldüm .Daha bu kadar kısa süreli bir birliktelikte böyle şeyler yaşaman helede hayati bir önem taşıyan sınavlar döneminde...Umarım sınavın başarılı geçmiştir.
Öncelikle benim sana tavsiyem biraz zaman ver kendine..İlk şok atlatılsın sonrasında sağsalim bir kafa ile al karşına adam gibi konuşun.Evlilik çocuk oyuncağı değilki...Ne bu iyi en küçük bir sözde telefon açıp gelin kızınızı alın yok ya...

Tek şoka giren ben değilim sanırım.
Bu ne dir böyle ya artık evlilikler ilk aylarından çatırdıyor malesef.
Yaptıkları ayıp ötesi bu nedirki gelin kızınız alın demek hey allahım yaa
şu mubarek ayda boşan demek bize düşmez ama iyi düşün derim hemde çok iyi düşün 3. Ayda bunu diyenler çocuk doğurup iş yapamaz halde olursan ne yaparlar bilmem.bence kaynanan çekememiş sizi
allah yrd olsun cnm ama her şerde mutlaka hayır var bunu unutma

bu güne kadar hiçmi konuşmadınız eşinle. koca bebekmiş seninkiside. benim eşimde bebk gibidir ama annesine değil bana çok düşkündür. annesi kimbilir ansıl doldurdu güzelim seninkide saf inanmış kanmış. otur güzelce konuş anlat herşeyi. benimm kaynanamda neler neler söylüyordu hemde gözümün içine baka baka en sonunda eşim yeter artık dedi ayalrca görüşmedi annesiyle. şimdi onalr benim gözümün içine bakıyor ama benim kalbim kırıldı bir kere sadece gelinlik görevimi yapıp çekiliyorum kenara fazla muhatapta olmuyorum. konuşun bir kere bişey kaybetmezsiniz eğer olmayacak gibiyse boşanmaktan başka çözüm yolu yoktur. asla taviz verme hataın kimde olduğunu onun kafasına kazı resmen.
anneleri nasıl tatlı dille girip yuvamızı bozmaya çalışıyorlarsa bizlerde tatlı dille ince ince yuvamızı bozdurmamız gerekiyor.

bu son cümleye kadar, halledilebilir, ilk aylarda olur bu sorunlar gibi yorum yapıcaktım...
ama gelin kızınızı alın diyen bi adamla devam etmen demek, ömür boyu ezileceksin demektir...
bu cümleyi bir kere kurmuşsa, karşılığını alacağını ve gerçekleşeceğini görmeli...

kaldı ki boşanılacaksa bile, bunu seninleölçüp tartar, oturup anasıyla karar verip, seni devreden çıkartıp aileni aramak ne demek...

Vallahi bu konuşma ile düzelecek erkeğe benzemiyor aranızda hep annesi olacak olsun varsın anası uzaktada yapacağını yapacaktır o hep ezik kadın olduğu için senide ezik görmediği için kıskançlığından eşinle aranıza girip ortalığı bozacaktır kuş beyinli eşinde bunu anlayamadığından üzülen hep sen olacaksın karar senin hayat senin

Aynen.

Son cğmleye kadar amaaaan yeni nesil kızlarımızda amma büyütüyor herşeyi, halledilemeyecek birşey değilki diye düşünmüştüm.
De bu son cümle ne yabenneyaptımki, batırmış herşeyi denyo.

Bu kocadan bi mok olmaz şekerim.

inanamıyorum ya kabus gibi gerçektenakannehirakannehir

en tehlikeli kaynana durumlarından, bu durumda olan "bazı" kaynanalar malesef kocasının yerine oğlunu koyup, bir türlü rahat vermez, nefes aldırmaz, ee oğluda anasına karşı pasifse, o evliliğin bitmesi o kadar kolay ki
duygu sömürüleri bitmek tükenmek bilmez...

canım şimdi son durum ne, kaynana gitti mi, sen nerdesin, sınavın noldu
son durumunuz ne ona göre yorum yapalım

ne umutlarla evleniyor insan neler oluyor
ufacik bir seyden gelin kizinizi alin bumudur yani
o oglunu alip gitsin o halde o evi ikiniz kurmadinizmi
onami düsmüs bunu söylemek

Hesey halledilebilirde ''Gelin alin kizinizi'' cumlesi beni bitirdi.Yanlis anlama,buyukte konusmak kesinlikle istemem ancak ortada hicbir sey olmasa-benim hatam olsa ve esim annemi bu sekilde arasa;
aninda bitiririm.Ayni mevzu benim basima ablamin evliliginde geldi-babam vefat etti;ablam evli-eniste bey aradi''gel ablani al''diye Beni!Atladim gittim.Hadii dedim sen disari!daha 20li yaslardaydim.Onunda babasi annesi gelmis;ablam sen benim kizkardesimi ararsan bende seninkileri ararim demis- ev curcuna-ablam cildirmis vazo kalmamis evde.Eger dedim gelirse ablam bir daha bizim evimziden cikamaz.iyi dusun.Neyse kayinvalidesi ve kayinpederi ablami aldilar kendi evlerine goturduler.Cok zor babasizlik-iyi insanlarmis yine kayinvalidesi ve kayin pederi -sonra mi ne oldu?Binbir zorulukla daha sonra farkli sorunlarla surdurebildirler evlilikliklerini-ama benim gozumde enistem abim gibiyken eniste sifatina dondu-hicbir zaman ayni olmadi.
Esimi bu dunyada ki herseyden cok seviyorum ama boyle bir hareket bizi bitirir.Cunku onu bana annem bulmadi-biz bulduk birbirimizi-soz verdik-biz evlenicegiz dedik-destek aldik sonra annemi arayip gel al kizini derse korkarim ki annemde ona ''binsin arabaya gelsin'' der:)

canım birincisi evliliğin ilk 2 yılına kadara erkekelr evli olduklarını idrak edemeyip hala bekar olduklarını sanarlar ve aynı düzeni devam ettirmeye çalışıp dururlar. ne zamanki tam anlamıyla restini çekersin,bi güzel silkelersin o zaman evli olduklarını anlarlar. bide malesef erkek anneleri gelinlerinin oğullarını kariyer anlamında geçmesinide çok istemez. özellikle ders çlaışmanı istememiş olabilir. çünkü ben doktora yapmaya ne zaman niyetlensem kayınvalidem anlamsız bi şekilde stres olur. çünkü daha güçlü ve daha ayaklarımız yere basmamız onların işine gelmiyor. bu analamda inşallah sınavının geçmişsindir de bi kriz geçirir o kaynanan. ha burdaki bence en büyük sorun benim babam bile ben kızlarımı dul kadının oğluna vermem. hem başına çullanır hemde zaten sorunlu hayatını kızımın yuvasın yansıtır derdi kaldıki babam ilkokul mezunu ama bu yaşadıklarından söylediklerinin ne kadar haklı olduğun gördüm. sana boşan yada boşanma diyemem çünkü gerçekten bu evliliği eşin bu raddeye getirmişse, yine o düzeltmeli,çabalamalı ve hatasını anlamalı. yani ona bağlı. eğere gelip gerçekten pişman olduğunu ve değişeceğini söyleyip seni ikna ederse bi şans ver ama bu kayınvalideden de olabildiğince uzak dur hatta bu kadından haz etmediğni eşinde bilsinki sürekli sizi yanyay getirmeye çalışmasın. ha yok pişman olmazsa kolay değil ama salla gitsin. hayatınızı kayınvalidenizin rotasıyla yön verecek bir evlilik zaten evlilik olmaz................

canım benim konularımı okursan kaynanamın be moktan bi cadı oolduğunu anlarsın..seninki gene başka şehirdeymiş..bizimde ilk yılımız kavgayla geçti be bizde ayrıldık 1.5 yıl ayrı yaşadık ve bizide kaynanamla kayınbabam ayırdı..benim eşim tam olarak seninki gibi değildi ben yönetememiştim..işte sonra nasıl olduysa irleştik ama inanki o kaynana varya hiç rahat vermiyor..kaşka birleşmeseydim diyorum..yalanlarıyla kocamı doldurmaya çalışıyo..bence ne ara nede sor..paçayı kurtarmaya bak güzelim..bak kendim yaşadım aynısın bana yaptılar babamı arayıp kızınızı götürün dediler...eşşek kafam geri birleştim...pişmanmıyım hemde köpekler gibi pişmanım..hiiiçç üzülme kurtulmuşsun...müşavirlik sınavını kazan paraya para demezsin..bak nasıl dört dönecek etrafında ama sakın benim hatamı yapma dönme

canım bence hiç düşünme ayrıl o adamdan.barışsanızda hhiçbirşey değişmez asla dahada beter olur.bak ben onu kovdum ama o benden vazgeçemedi diycek daha da azıcak.ohh ne kolay ya alın kızınız demek,ne kolay yuva yıkmak.ne düşünüyorsun seni istemeyeni sen hiç isteme.ne güzel çalışıyormuşunda hiçbir bağımlılığın yok işte.

3 aylık evliyken ortada aman aman bi problem yokkken gelin kızınızı alın demesi ne ayıp. . .
Yazıkkk olmuş sana arkadaşım .Hem suçlu hem güçlü. .
En azından ortada bebek yok iyi olmuş erkenden tanımanız eşinizi

kusura bakma ama bana benim kocam hayatım dediğim insan3. ayda bana bunları yapacak ve ben acaba mı diyeceğim

beni herkesin içinde küçük düşürecek
beni kendi aileme karşı utandıracak sanki sorunlu bir insanmışım gibi ve
kendisi ailemi arayıp gelin kızınız alın diyecek ve ben hala acaba bi şans versemmi diyeceğim
alnını karışlarım ben adamın
bu adamdan sana koca falan olmaz sana. Her zaman benzer sorunları yaşarsın
şimdi ailende yanında sen yarın bu adamla barıştığında tekrar aynı şeyi yaşamayacağından emin misin hayır ?
bu sefer ailen senden şüphe eder çocuk oyuncağımı bu diye
benim arkadaşım evliliğinin 1. ayında aldatıldığını öğrendi ve boşandı biraz kendine gel bence
ilk başta olabilir barışılır diye düşündüm ama sonunu okuyunca kaldım

bu arada siz evinize döndüğünüzde bayram yapar gibi kayınvaliden hatta babannesi falan ve kimbilir daha kimler bir güzel evinde kalıyorlar 1 ay mis gibi yepyeni evin tadını çıkartıyorlar

ve adam seni arayp sen yuvanı terkettin diye seni suçluyor

ve sen hala

acaba?

canım şimdi son durum ne, kaynana gitti mi, sen nerdesin, sınavın noldu
son durumunuz ne ona göre yorum yapalım

canım son durum,ben ailemin yanımdayım şimdi,eşim müfettiş yaz döneminde turneleri oluyor o yüzden şimdi il il geziyor,yani hiç bişey olmamış gibi eski hayatına dvm ediyor..kayınvalidemde oğlu olmadığı için oda evine dönmüş...eşim benimle konuşmak istediğini benim bi arkadasımı arayarak söylemiş...bende yüzyüze görüşmek istediğimi söyledim ama bunu söyler söylemez vay sen evini terk edip gittin bunun gibi seyler söyledi..en son boşanmak istiyorum dedi...
sınavım allaha cok şükür iyi geçti,daha sonuçları acıklanmadı ama iyiydi....

inanamıyorum ya, hem seni annenin evine yollıyalım diyo, sonrada beni terk ettin diye üste çıkmaya çalışıyo, napaydın acaba, oturup onların psikolojik baskısınımı çekeydin
ayrıca seninle konuşmak istediğini neden senin bi arkadaşına söylüyo, sanki arkadaşlık teklif edecek direk arasın
bence boşanmak istiyosa bırak davayı açsın
sanırım yalvarıp, özür dilemeni bekliyo
:bbo:
sınavının güzel geçmesine sevindim bu arada

ben, sadece sizin durumunuza özel olarak değil, şöyle düşünüyorum; bir erkek ne hakla eşini baba evine göndermeye teşebbüs eder. bir konu daha vardı "hazırlan akşam babanın evine götürecem" demişti adam; ya da arayıp "gelin kızınızı alın" demeler... çok rahatsızlarsa kendileri defolsunlar evden efendim... hiç rahatlarından feragat edemiyorlar "beyefendiler" tabii böylece hem kendileri özgür kalıyor hem de eşleri kontrol altında kalıyor... bir evi ev yapmak için kadınlar daha çok emek sarfediyorlar... ev kadının mekanıdır, çok sevdikleri annelerine/sevgililerine ya da arkadaşlarına artık kime gideceklerse kendileri gitsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…