- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
- Konu Sahibi Leyla_3455
-
ben, sadece sizin durumunuza özel olarak değil, şöyle düşünüyorum; bir erkek ne hakla eşini baba evine göndermeye teşebbüs eder. bir konu daha vardı "hazırlan akşam babanın evine götürecem" demişti adam; ya da arayıp "gelin kızınızı alın" demeler... çok rahatsızlarsa kendileri defolsunlar evden efendim... hiç rahatlarından feragat edemiyorlar "beyefendiler" tabii böylece hem kendileri özgür kalıyor hem de eşleri kontrol altında kalıyor... bir evi ev yapmak için kadınlar daha çok emek sarfediyorlar... ev kadının mekanıdır, çok sevdikleri annelerine/sevgililerine ya da arkadaşlarına artık kime gideceklerse kendileri gitsin...
canım birincisi evliliğin ilk 2 yılına kadara erkekelr evli olduklarını idrak edemeyip hala bekar olduklarını sanarlar ve aynı düzeni devam ettirmeye çalışıp dururlar. ne zamanki tam anlamıyla restini çekersin,bi güzel silkelersin o zaman evli olduklarını anlarlar. bide malesef erkek anneleri gelinlerinin oğullarını kariyer anlamında geçmesinide çok istemez. özellikle ders çlaışmanı istememiş olabilir. çünkü ben doktora yapmaya ne zaman niyetlensem kayınvalidem anlamsız bi şekilde stres olur. çünkü daha güçlü ve daha ayaklarımız yere basmamız onların işine gelmiyor. bu analamda inşallah sınavının geçmişsindir de bi kriz geçirir o kaynanan. ha burdaki bence en büyük sorun benim babam bile ben kızlarımı dul kadının oğluna vermem. hem başına çullanır hemde zaten sorunlu hayatını kızımın yuvasın yansıtır derdi kaldıki babam ilkokul mezunu ama bu yaşadıklarından söylediklerinin ne kadar haklı olduğun gördüm. sana boşan yada boşanma diyemem çünkü gerçekten bu evliliği eşin bu raddeye getirmişse, yine o düzeltmeli,çabalamalı ve hatasını anlamalı. yani ona bağlı. eğere gelip gerçekten pişman olduğunu ve değişeceğini söyleyip seni ikna ederse bi şans ver ama bu kayınvalideden de olabildiğince uzak dur hatta bu kadından haz etmediğni eşinde bilsinki sürekli sizi yanyay getirmeye çalışmasın. ha yok pişman olmazsa kolay değil ama salla gitsin. hayatınızı kayınvalidenizin rotasıyla yön verecek bir evlilik zaten evlilik olmaz................
inanamıyorum ya, hem seni annenin evine yollıyalım diyo, sonrada beni terk ettin diye üste çıkmaya çalışıyo, napaydın acaba, oturup onların psikolojik baskısınımı çekeydin
ayrıca seninle konuşmak istediğini neden senin bi arkadaşına söylüyo, sanki arkadaşlık teklif edecek direk arasın
bence boşanmak istiyosa bırak davayı açsın
sanırım yalvarıp, özür dilemeni bekliyo:bbo:
sınavının güzel geçmesine sevindim bu arada
inanamıyorum ne kadar cahil insanlar var şu hayattaa....gelinim kızım evladım diye sevip benimseyecegine oğlunun bir anlık cahilligine ortak olmuş koskoca kadın...oldukii sen kocanla barıştın o kadın senin yüzüne birdhaha nasıl bakabilecekkkk ? aklım almıyor..canım bence güçlü olmaya çalış sınavınında çok iyi geçmesine sevindim bu aradaa :) güçlü ol ve bekle sadece derimm hadi bakalım çok istiyorsa boşanmayııı o açsın davayıı ama eger dava açmazda farklı davranırsa sen de ona göre bi yol alırsın....biraz daha sabır canımm allah yardımcın olsun
en tehlikeli kaynana durumlarından, bu durumda olan "bazı" kaynanalar malesef kocasının yerine oğlunu koyup, bir türlü rahat vermez, nefes aldırmaz, ee oğluda anasına karşı pasifse, o evliliğin bitmesi o kadar kolay ki
duygu sömürüleri bitmek tükenmek bilmez...
Doğru söze ne denir,alkışlıyorum bu yerinde tespit için seni hayatım.Ben her zaman bunu söylemişimdir ki benim kayınpederim hala hayatta ama buna rağmen kayınvalide kendi kocasının yanında bana ''ikimizde aynı erkeği seviyoruz bu duruma alışacaksın''dei ve ben ağzım açık sanırım 10 dakika kaldım.sonra bu lafları gerçekten bir anne mi söylüyor diye düşündüm zira hiç öyle hissetmedim allah var içimi biliyor.Kadın resmen eşimle yanyana oturmak ona yakın olmak için elindne geleni yapıyor sanki kocası yok.Daha önce de söyledim ben eşimi annesindne başka bir kadından kıskanmıyorum resmen o hale geldim çünkü en yakın kadın o.ve en kötüsü süper bir rol yeteneğine sahip yani oscara aday.Ağzından bal damlar çok güzel laf yapar ve politiktir görseniz pamuk gibi kadın dersiniz ama ikiyüzlülük buna deniyor.düşmanın yüze gülerek geleninden korkacaksınız her zaman ben bunu bilir bunu söylerim.
Kuzucum o zaman işin zor çünkü ben 3 yıl oldu hala nasıl davranacağımı bilemedim.ben içimdekini saklayamam bir insana kızgın kırgınken canım balım olamam politik olamıyorum ah keşke olabilsem.Ama artiz kaynanam öle mi bana en gıcık olduğu anda bile eşim varken ya da başka biri ayy bir şekerlenir bir şekerlenir sanırsınız beni yalayıp yutacak ay iyice deliriyorum sonra ben kötü gelin o pamuk kaynana ama çok şükür benim eşim herşeyin farkında ama hala oyun oynama çabasında.aynı evdeyken beş kuruşun hesabını yapan oğlunun öğrenim kredisini gelen geline ödeten kadın şimdş ayrı evdeyiz ve araba aldık yeni aruyor dün gece oğlum ihtiyacın varsa bileziklerimden bozdururum.dedim yuh ya nasıl oynuyor delirdim resmen tabi biliyor ya ondan beş kuruş almayız o yüzdeen rahatça çeviriyor filmini ayh ne doluymuşum bende ferhancım kusura bakma zapteyledim topicini ama napıyım dertliyim
ferhan canim merak etme hersey duzelir yoluna girer moralini bozma kavgasiz gurultusuz ebv olmaz derler...benim eltimde ögretmen kaynimda disardan cok guzeldir evlilikleri sorsan onunda problemleri oluyor normal degilmi canim iki farkli aileden iki farkli insan ayni evde farkli akrabalar ve uyusma alisma dönemi....sizin yasadiginiz seyler tamamen bir alisma donemi.aramasa iyi olurmus aileni cok kirilirsin tabiiki normal olarak kolay degil ama esinin blöf yaptigina kalibimi basarim...konus sakin bir zamanda böyle yapmamalisin bu sekilde eksimiz artar aramizda cözmey calisalim olurmu diyeee...haa simdi sen böyle alttan alirsin coluk cocuk olunca esin sana alttan almaya kalkar cunku artik kadin tukenmistir neyse ....gelelim sana tekrar bu tur seyler oluyor maalesef kayinvalidenin tepkisi ne oldu ins. alttan alan bir kadindir ...zaten gidecekmis cokda yipratma canim kendini bu arada ameliyattan sonra insan depresyona giriyormus benim arkadasim anlatiyordu oda yasamis ameliyattan sonra herkes cok sinirliydi ..... demis...esinide anlamaya calis annesi dul buyutmus gunah kadinin kalbini kiramaz oglu icin gelmis yazik kimseside yok kadincagizada yazik evlat buyutmek cok zor bizde buyutuyoruz onlari anlamaya basladim...ama tabiki sana saldiri hakkini vermez ama sen yanindasin esinin annesi gidici ondan dikkat ediyor...sana cok is dusuyor canim Allah kolaylik versin bosanmak degil canim sonra evlilik bir rayina oturuyorki tadindan yenmiyo valla:)
canım sayfaları tam okuyamadım eşin yanına geldimi senin.anladığım kadarıyla başka şehirlerdesiniz şuan
yok 2 aydır hiç görüşmedik,şu an farklı şehirlerdeyiz... şu an teftişte o,geziyor il il.hiçmi gelmiyor konya ya geliyordur muhakkak ama beni hiç aramadı...:umursamaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?