- 10 Aralık 2016
- 164
- 77
- 13
- Konu Sahibi Allah bizimledir
-
Ben de sinirden deliriyorum.Ben de aynen
Ben buraya yazan kadinları anlamiyorum neden sevismismis neden cocuk yapmismis sanki hepsinin evliligi mukemmel. Acimasizca elestirilerden bikiyorum bu forumda.
Hepimizin iliskileri inisli cikisli bir an geliyor bende dusunuyorum sonra sakinlesince geciyor ve su an bende bebek yapmaya calisiyorum. Ne yani kavga ediliyor diye hemen bosanayim ya da cocuk yapmayalim mi. Kim ertesi gunden emin ya da kim derki ben bosanmayacagim. Bu hayatta hersey olabilir cocuk da olabilir bosanmada hepsi ihtimaller icinde.
Konu sahibine gelince eminmisin boşanmak istediğinden hic mi kurtarilmaya deger bir durum yok ortada. Ama hamile olduğunu duyduğunda tepkisiz kalmasina cok kizdim. Ne olursa olsun mutlu olmaliydi seni ikna etmeye calismaliydi...
İnsan karısına nasıl inanmaz aklım almıyor. Bir de tedavi görmüstum bu ay.Belki hamile oldugunuza inanmıyordu r
Hamilelik haberini umursamayan adamla oturup karar falan almam. Velayeti alırım sonra da hakkı olan zamanda gelip görür çocuğunu tabi isterse...bu konuda aslında önemli bir ayrıntı var.
mesela konu sahibi müslüman ise (türkiye geneli müslüman olduğunu varsayarak);
boşanmanın gerçekleşmesi için regl döneminden sonra (yani temizlik sürecinde) cinsel ilişki yaşandığında boşanmaları uygun değil... bu aslında evliliği bir öfke ile bitirmemek adına konulan kurallardan bazıları...
öte taraftan dediğiniz insanız, hepimizin ilişkisi inişli çıkışlı dediğiniz gibi... hatta yarınımıza garantimiz yok. değil ki eşimize... kendimize bile garantimiz yok.
ancak inişli çıkışlı olsa da ortalama bir gidişatı vardır. boşanmak evlilik kararı almak gibi insanın hayatındaki bir dönüm noktasıdır.
arkadaşımızın neler yaşadığını bilmiyorum, boşanmaya karar verdiyse elbette çok kötü bir süreç geçirmiştir. ancak bi sakinleyip net kararı eşiyle birlikte verip yollarına bakmalılar... bundan sonra çocuklarına nasıl bir gelecek çizecekler, kendilerine nasıl bir gelecek çizecekler vs...
İste buna deli oluyorum hadi oğlunun bi tarafi oynadi sana noluyo kv ara konuş kizim sen dön evine filan de onlar daha beter küsüyo al oğlunu konuş adam akilli yok arkadaş gene de anne anne desinler anneleri sahip çikmiyor haberleri yokValla kimseden adım falan yok. Ne arayan var ne soran. Hem suçlu hem güçlü dedikleri bu olsa gerek...
Hamilelik haberini umursamayan adamla oturup karar falan almam. Velayeti alırım sonra da hakkı olan zamanda gelip görür çocuğunu tabi isterse...
mesaj attım
Hayır sadece hamile olduğumu söyledim.test sonucunu görüntüsünü mü gönderdiniz?
Ben çözüm için zaten evliligimin içinde çok uğraştım inanın ki... Kendimden ödün verdim vazgeçtim defalarca sırf huzurumuz bozulmasın diye. Ama artık tek başıma kaldıramıyorum. Evlilikte tek taraflı fedakarlık olursa bir yerde patlak veriyor.anlıyorum sinirlisiniz. olması gereken zaten bu.
ancak....
hamilelik haberini nasıl verdiniz?
gerçekten hamile olmadığınızı düşünebilir yada etrafında birileri bu düşünceye inandırabilir.
sonuç olarak ayrılmamak için hamileyim diye yalan söyleyebilen hemcinslerimizde var.
evlilik sürecinizi birlikte iken düşünün. bunu düşünmek, konuşmak zorundasınız.
tutar tarafımız kalmış mı diye bakın birbirinize?
çözüm için uğraşmadan boşanmak pişmanlık getirir. o konuşmalardan sonra bizden adam olmaz diyorsanız bırakın gitsin.
şu an ne öfkeyle ne sinirle ne de gururla çözülecek işler değil. iletişim kurmadan ayrılan bir sürü kadının bir sürü adamın hayata dair pişmanlıkları var. yok saymayın ne kendinizi ne de bebeğinizin geleceğini...
Hayır sadece hamile olduğumu söyledim.
Bikkinlik var anlasiliyor yazdiklarinizdan ama ortadada bir bebek var sonucta bu msjla soylenilip oylece birakilacak bir konu degil ,yada tek cumlelerle ifade edilecekHayır sadece hamile olduğumu söyledim.
Niye ugrasmasin sonucta oda bir evlat istedi dimi ??İstemedigi cocugami hamile kaldiniz ki?Bu saate kadar ugrasmayan adamın bu saatten sonra da ugrasacagina hiç inanamıyorum açıkçası...
Teşekkür ederim sağolun. Haber verdim ama tepki yok. Artık güvenmiyorum ve istemiyorum. İşim var çok şükür ailem de arkamda. Süreci en az zararla atlatmaya calisicam inş.Bebeğin babası olarak durumu bilmeye hakkı var ..
ZAten planlı bir gebelik olmuş.
Eşinizi siz tanıyorsunuz.
Hamile olduğunuzu söyledikten sonra boşanmak istemeyebilir..
Artık aile birliği çok önemli, eslerden birisi istemediginde uzayip duruyor ..
Yani kısaca siz kendi kendinizi idare edebilecek bir durumda iseniz bosanin.
Değil iseniz bu süreçte kendiniz ve bebeginiz için yeni bir hayat kurmaya çalışın.
Çok zor biliyorum .
Yok ben barisicam diyor ve eşiniz de barışma taraftarı olur ise de bu durumdan faydalanarak istediklerinizi yaptırın.
Öyle evinize dönün.
Umarım mutlu olursunuz.
bende deöyle olmuştu. hamileyken ayrıldım ben de. karşı taraf senden beklediği için genelde aramaz.Valla kimseden adım falan yok. Ne arayan var ne soran. Hem suçlu hem güçlü dedikleri bu olsa gerek...
Sorarlar insana !Geri dönmek istemediğin bir hayat ve koca için neden bebek yapmaya uğraştın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?