boşanmak istiyorum gelgitlerim var

burcu9494

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2020
77
32
3
41
Merhaba hanımlar;

Biz eşimle severek evlendik 7 senelik evliyiz ama ben eşime artık tahammül edemiyorum .Her kavgada evi terk uzun süre konuşmazdı.Gerçi o huyunu bıraktı ama ben şuan ondan soğudumu fark ediyorum mutlu değilim .
Ben demesem şunu yapalım çay içemeye gidelim vs.asla teklif etmez tv izler oturup.
Çocuguyla çok iligilir.Her hafta arkadaşlarıyla mutlaka dışarı çıkar ama bana sormaz sen de çıkmak istermisin diye.
Ben de çalışıyorum bu arada.
Sorunum şu ki artık onca yapılan kavgalar onca söylenen sözlerden sonra ben yeni yeni artık onu istemediğimi fark ettim içimde.

Birde cinsellik mevzusu var.Sadece o tatmin oluyor.Ben olmuyorum açıkcası.Belki de bu yüzden artık soğudum ve boşanmak istiyorum .
Sizce abartıyormuuyum yoksa biraz daha beklemelimiyim .
Ne dersiniz ama ben mutlu değilim .Eşime kalırsa sorun yok ben kendi kendime bir şeyler çıkartıyorum.

Boşandıktan sonrasını düşünüyor musun peki?
Eşin ben soğudum deyip boşanmak isteseydi sen ne hissederdin? Yarın çocuklarına (ki ilgili bir baba olduğunu söylüyorsun) ne açıklayacaksın. Ben istemesem çay içmeye gitmiyor muyduk diyeceksin? Cinsel olarak tatmin olamamama senden kaynaklıda olabilir tedabi olmayıp karşıyı mı suçlayacaksın?
Neden geçmişte olmuş ve devam etmeyen huyları ön plana çıkarıyorsun?
Ayrılınca daha mutlu olacağına hayatına yeni biri girerse çocuklarına ondan daha iyi babalık yapacağına emin misin? Ve evde televizyon izlemeyeceğine.
Canım önce senin evlilikten beklentin ne ve ne istiyorsun bunun bir kararını ver. Bu anlattıkların boşanma sebebi olacak şeyler değil. Düzeltilemeyecek bir problem göremiyorum ben. Ancak bu şekilde soğuyup bunuda hareketlerine ve eve yansıtırsan bir gün kontrol senden çıkar ve bir bakmışsın eşin senden boşanmak istiyor. İşte ondan sonra toplaması kolay olmaz.

Tercih senin tercihin. Ama bu tercih çocuklarını akrabalarını ve tüm geleceğini etkileyecek. Boşanma öyle ağızdan çıktığı kadar kolay değil. Tavsiyem iyi düşün pişman olacağın bir şey yapma.

Canım mutsuzsan evlılıgı surdurmenın anlamı yok tabı. İlla sıddet aldatma olmak zorunda degıl bosanmak ıcın. Ama maddi olarak durumun nasıl

Abartmıyorsunuz, evliliğiniz tek taraflı gidiyor anlattıklarınıza göre.

Bunu aleni bir şekilde konuşup, boşanmayı düşündüğünüzü ve öncesinde çift terapisi alarak birbirinizi anlamada-taleplerinizde ne derece gerçekçi olduğunuzu, bir arada sizden ne olduğunu/olacağını, olup-olmayacağını tartmak istediğinizi söyleyin.

Sonrasında kararınızı daha doğru verdiğiniz düşüncesi ile "Acaba"larınızı azaltmış olursunuz.
Terapiye de yanaşmazsa eşiniz zaten, yani... Şahsen böyle bir evliliği sürdürmeyi istemezdim, sürdürmezdim.

Son düzenleme:
Bosanmak icin siddet aldatma gerekmiyor illaki. Eger bu kisiyle geri kalan omrunu gecirmek istemiyorsan, pismanlik duymayacaksan tabi ki de bosanabilirsin. Ancak bunun kararini verecek olan sensin. Bosaninca tek basina hayati gogusleyebilecek misin? Tum arti ve eksileri dusun.

Cok klasik olacak ama bir yuva kolay kurulmuyor.Hayat size gercek bir dert vermemis anlasilan.Bu evliligi bitirmek izin oturup cimbizla olan ufak tefek olumsuzluklari cikartip koymussunuz masaya simdi elimdekilerle ne yapsam acaba diyorsunuz.Evlenince bazi seyler eskisi gibi olmayabiliyor hatta ustunr cocuk da olunca degil esle biseyler yapmak insan kendine bile zaman ayiramiyor yeri gelip.Bazi insanlara gore degil evlilik kurumu,o insanlardan oldugunuzu düşünüyorsaniz bosanin.

maddi olarak zorlanmıcamı düşünüyorum sadece maneviyatı düşünüyorum aslında

haklısınız belkide ben büyütüyorumdur

yoruldugumu hissediyorum mesela bugun çıktı dışarı hadi ben çıkıyorum dedi gitti benim neden öyle bir lüksüm olmuyor mesela bazen arkadaslar bulusuyor ben gitmek için çocuga bakarmsıın veya yemeginizi yaptım yani durmdan herseyi ayarlamam gerekiyor kendisi hadi ben çıktım diyip çıkıyor

Çözülmeyecek şeyler değil, çift terapisi alın. Terapist " artık sizden olmaz, bitirin bu işi" derse bitirirsiniz.

Benim evlilik anlayışım görev paylaşımı konusunda çocuk varsa ve bakıcı desteği yoksa, kadının yükünü hafifletmeye ve isteklerini desteklemeye daha yönelik. Şöyle söyleyeyim, bir kadın bir çocuk/insan yetiştiriyor (Ki baba figürünü bu yetiştirmenin dışında tutmamakla birlikte), neredeyse ilk 3 sene anne daha etkin bir rolde oluyor ister istemez; psikolojimiz-biyolojimiz böyle ve kadın evde olabildiğince yükü en hafif halde olmalı nitekim evlat yetiştirmede yanlışın telafisi en zoru. Kadın iyi bir psikolojide olmalı ki, iletişim de güzelleşmeli ve çocuk da bunu kapmalı.

Bu süreçte bakıyorum bizim geleneksel tip evliliklere; (Artık yetmiyor ev dönmüyor ve kadının geleceğini daha çok düşünmesi gerektiği bir zamanı yaşıyoruz) kadın çalışıyor ve bir erkekten daha zorlu çalışıyor çoğu kez (Reglken sancısıyla, sistemin dayattığı prezentabl görüntü için bir erkekten daha fazla para ve zaman harcamak zorunda kalarak); üzerine evine geliyor, adam ayakları uzatmış, yemek mutfak düzeni kontrolü kadında, aşçı ol bir de... Çocuğun bakımı full kadında giydir, çamaşır düzeni, ne giyecek terlemesin üşümesin aman, dadı da ol... Bir de kocanı eğlendiriver üstelik kocan affedersin işini görüp çekilsin ve belki adam akıllı rahatlayıp stresini sıfırlayacağın tek yer olan yatak odanda dahi yarım kal... Eee? Ne anladım ben bu evlilikten?

Bu düzeni değiştirecek olan şey, öncelikle doğru iletişim ve doğru taleple duruş.
Çift terapisi vb. eşiniz için de kendini evlilik içinde hem tahlil hem bir hakem eşliğinde istediklerinizi dile getireceğiniz mekan.
Sonrasında baktınız olmuyor, kendinizi tartacaksınız.
Ben bu şekilde şahsen devam edemezdim, size diyemem ki "Boşanın" ama yerinize kendimi koyduğumda "E napayım bu herifi, hayatı paylaşmaya evlendim" der sürdürmezdim. Herkesin bakışı, hayatı göğüsleyişi ve aradıklarını bulmazsa bunun karşılığı olarak nasıl bir fedakarlık-sabır örneği sergileyeceği de şahsi.

Burada "Şiddet, kumar, aldatma" vb. olmadığı sürece size kesin bir dille "Kaç kendini yaşa, kurtar" diyecek insan sayısı az. Bu gerçeği de göz önüne alın ve kendiniz ne istediğinizi iyi tahlil edin. Yöntemleri düşünün, ne kadar süre savaşacağınız ve imkansızlığı tahlil sizde, çünkü sizin eşiniz.

Son düzenleme:
Sevmediğiniz, sevilmediğiniz, soğuduğunuz, sizinle bir şeyler paylaşmak istemeyen, program yapmayan ama kendine fırsat yarattığı an soluğu dışarıda alan, bağlarınızın koptuğu, duygularınızın öldüğü, artık dokunmak bile istemediğiniz bir adamla evli kalmamak gayet mantıklı. Bu eş kişisiyle sizin aranızda olan bir ayrılık, çocukla alakalı değil. Çocukla sadece evleri ayrılacak ama istediğinde babasında kalabilir gayet. Bahsettiğiniz gibi ilgili ve iyi babaysa boşandıktan sonra da öyle olmaya devam edecektir zaten.
Bu arada size her yerde aman bunun için mi boşanacaksın diye surat yamultan insanlar olacaktır, bir kere ciddi cevabını verip sonra da ciddiye almayın. Çünkü kimse gelip de dokunmak istemediğiniz bi adamla her gece sizin yerinize uyumayacak!

Sahsen profesyonel destek almadan hemen bosanmayi düşünmeyin.bunaldiginizi düşünüyorum. Çocuklar, ev işi, çalışıyorsunuz. Siz tüm bu sorumluklarla boğuşuyorsunuz su anda ve çoğu zaman tek başına. Esinize göre tabi herşey yolunda siz varsınız çünkü. Ama sizinde bu evlilikte var olmaniz her işe koşturmakla kısıtlı kalmamali. Onun icin oturuo konuşup beraber çözemiyorsaniz o zaman ilk dışardan yardım almayı deneyin. Baktınız hiç olmadı boşanmayi her zaman gerçekleştirebilirsiniz.

Sorun sadece cinsellik olsaydı tedavi olmak ya da terapi almak sorunu çözer ve evliliği kurtarır diyebilirdim ama diğer saydıklarınızla sorun epey artıyor. Eşinizi sizden uzaklaştıran şeylerin çözümü eşte. O da çabalamadığına göre ya ciddi bir konuşma yapacaksınız ya da nasıl mutlu olurum diye düşünerek yeni bir yol haritası belirleyeceksiniz

evet hem de çok bunaldım ve duydugum söz sadece sen çalışmıyorsun sadece sen çocuk bakmıyorsun vb.

evet bu bilinçli büyütüldüğümüz için annem dahi herkez aman dövmüyor sövmüyor boşver kafasında ama insan mutlu değilse de gidebilmeli

evet hem de çok bunaldım ve duydugum söz sadece sen çalışmıyorsun sadece sen çocuk bakmıyorsun vb.

Kolaysa hepsini esiniz yüklensin bakalım bir ay için. Bakalım ondan sonra hala böyle konuşabiliyor mu. Siz anneyseniz oda baba. Sizinde kendinize özel zaman geçirmeye hakkınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…