boşanmak istiyorum gelgitlerim var

Bende boşanmayı düşünüyorum, ama nasıl olacak bilemiyorum, daha 1 senelik evliyim, eş ailesiyle olan sıkıntılar ve bana yapılan hakaretlere psikolojik şiddete eşin sessiz kalması beni ondan aşırı soğuttu, çekişmeli boşanma da evliliğe ailelerin karışması kusur kabul ediliyor 1 senedir çektiklerimin tazminatınıda alıp hayata yeniden başlamak istiyorum hayırlısı olsun

Butun bunlari konustunuz mu esinizle? Yoksa sadece soguk durup anlamasini mi bekliyorsunuz?

hayırlısı olsun inşaallah

Ben bu tip beraberlikleri evlilik gibi göremiyorum. Evlilik ortak bir hayat değil midir? Bazı erkekle kadın eşit olmuyor bakış açısı benim kaldıracağim bir bakış açısı değil. Ben de çalışıyorum ve küçük çocuğum var ama eşim çocuğa bakarken arkadaşlarımla görüşebiliyorum, bana ayırabileceği vakti başka şeylere ayırmaz,ben yemek yapamazsam o yapar, herkes kendi kıyafetini ütüler v.b. Yani sizin tarzınızda bir ilişki bana göre gerçekten sürdürülebilir değil. Ama önce bir aile terapistine danışın, çözümleyebiliyorsanız sorunlarınızı çözümleyin derim. Olmuyorsa da hayatınızı bu sekilde harcamak zorunda değilsiniz.

konuştum erkek ile kadın eşit olmuyor ki diyor

Aslında başa gelen çekilir, bıraksanız yapar esiniz, ama siz çocuklar perisan olacak diye yemeğine kadar düşünüyorsunuz.
Eğer bahsettiğimiz çocuklar 3+ ise, bırakın, en kötü babası tost yapar verir eline, 1 öğün yemedi diye hic bir cocuga bir sey olmaz.
Benim esim çocuk bakar. Bugün gün boyu hasta yattim, 3 cocuk bakti, ama nasil bakti, salonun her yeri kesilmis kağıt ve boya kalemi,
1 yada daha fazla öğünlerinde çikolatalı ekmek yediler sanırım.
(Normalde haftada 1 sadece pazar kahvaltısında 1 pankek üstünde yeme haklari var)
Gönül razı değil ama yapacak bir şey yok, o da bu kadar yapıyor :)
Eşiniz de yapıyorsa, bırakın nasıl yapacağına o karar versin.
Dedim ama tek sorununuz bu değil
Terapiste ikna etmeye bakın, o da olmazsa, olmuyorsa olmuyordur. Bile bile mutsuz bir hayat surdurmeyin

Boşanmak ne kadar basit bir kelime olmuş böyle? Çocuğunuz da var. Boşanmayın demem beni alakadar etmez ama bu kadar basite indirgemeyin yahu. Severek evlendik diyorsun iki kavga 3 bilmem ne soğudum diyorsun. Bence altında başka etkenler var. İyi düşün taşın canım benim.olmadı eşinle güzelce konuş. Olmadı sen çıkmayı teklif et. Bence eşinde sevgi eksikliğinden çok davranış belli edememe yada ilgisizliği anlayamama gibi bir eksiklik var. Bence durumun farkında bile değildir. Erkekler düzdür. İşim gereği bir sürü bayan ve eşiyle konuşma fırsatım oldu. İletişimsizlik en büyük yanılgı. Ayrımı iyi yapmalısın. Bu birtek sen odaklı bir yaşam değil. Çocuğun da var. Ve o da babayla büyümeyi hakeder her çocuk gibi.

7 yıllık evlilik ve çocuktan sonra soğudum deyip hemen boşanma yolunu seçmek bence doğru değil. O size dışarı çıkmayı teklif etmiyorsa siz edersiniz hep, siz şuraya buraya gidelim deyince kabul ediyorsa gidiyorsanız , o kadar büyük bir sorun değil bence. Şimdiye kadar eski eşim de dahil her erkek arkadaşımla buluşma planlarını ben yaptım. Gönül tabi isterdi, biraz da onlar planlasın programlasın ama erkeklerin çoğu bu konuda pasif bence. Boşanmayı gerektirecek bir şey değil. Cinsellik konusunda bilemem, bunu açıkça konuşun, karı kocasınız siz, değişik fanteziler bulun fln :) ama uğraşsam da sevmiyorum artık, içime sinmiyor diyorsanız öyle de ömür geçmez tabi.

Evin kontrolü düzeni planlaması kadinin üzerine oluyor.Yani bu her evde boyle tabiki esler arasi yardimlasma olmalı fakat evli heleki çocuklu bir bayanin yemegi temizliği vs.bir kenara birakma lüksü yok malesef.Kendinize birgun ayirabilirisniz her hafta olnuyorsa 10 gunde bir.Bende 3 yila yakindir evliyim üstelik gurbetteyim kimsem yok çalışıyorumda esim bir kere olsun hadi disari cikalim demedi ustelik defa kere ondan bekledigimi söylememe ragmen.Kendim soyluyorum hep o sekilde cikiyoruz.Ayroca gecmiste yasadiginiz birtakim olumsuzluklar etkilemis olabilitr gecmiste kaldiysa hala desip durmanin bir manasi yok bir yuva kolay kurulmuyor ustelik çocuğunuz var.Tercih sizin tabiki

Bence siz adamdan degil yasadiklarinizin size yukledigi sorumluluklardan yorulmussunuz.bende bazen oyle hissettigim zamanlar olmustur.ama ustesinden gelirsiniz bence.bir daha dusunun ve kararinizi verirken herseyi hesaba katin cunku geri donusu asla olmayacaktir.

Ya gulum sana bisey diyeyim mi bu yazini yeni okudum ona istinaden yaziyorum hicbir erkek gercekten yuzde doksani evlenince okumusundan cahiline hepsi pekbi rahatliyolar dusuncesiz romantizimden uzak tuhaf adamlara donusuyolar.hele biz kadinlar ayrintiya girmeyi detaylarin altini kazimayi cok severiz o yuzden asla memnun olamayiz aslinda hakliyiz cogu konuda ama erkekler duz mantik onlarin anlamasi cok guc valla.ben ilk evlendigimde esim arkilerine ya esim yalniz kaliyo siz takilin derdi simdi 2 cocukla birakip gidiyo hafta sonlari banamisin demiyo.

Isterseniz son zamanlarda üst üste gelen olayların da etkisinde kalmadan biraz gözlem yapın
Sonra da eşinizle boşanma konusunu hic açmadan derdinizi paylaşın

Yerinizde olsam olağandışı şekilde kendime bakar ,giyimimi değiştirir maskeler yapar kısacası rutinimde yapmadigim şeylerle meşgul olarak eşimin dikkatini çekmeye çalışırdım
Ben de arkadaşlarımla dışarı çıkardım

Biraz da o sizi merak etsin hayatınızda neler oluyor diye

Bazen erkekler konuşunca anlamıyor

Kararsızlık oluşun ne istediğini bilmiyorsun,
Sorun tam olarak ne, bunu bulmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…