Boşanmak üzereyim çok pişmanım

Allah mutlulugunu daim etsin canim guzel bi sonuca baglamissiniz insallah hep boyle mutlu olursun allahim kimsenin huzurunu bozmasin

Yok hayatım sen doğru olan şeyi yaptın ve sorunun çözülmesine inan çok sevindim çünkü kalbi temiz bir insana benziyorsun ve herşey gönlünce olsun bundan sonra

Bu insanlar herşeyi abartiyor . alt üstü para ya bnun için bosanilmaz bence Eşiniz size destek olacağına köstek olmuş kusura bakmayın

Bak onu bilmiyordum. Güzel bir bilgi oldu.

Eşinize söyleyin. Seni boşayacağım demek talak sayılıyor. 3defa söylerse nikahınız düşer. Nikah işinde şakadan da dese bu böyle. Ciddi mesele.
Anlaşmanız iyi olmuş.

Eşinin hatasını anlaması ve tatlıya bağlanması iyi olmuş, sevindim.

Bu arada şu yazıyı paylaşmak istiyorum.

Mükemmel Kadın Olmayın!

İyi bir eş, anne, dişi, seksi, ev hanımı, iş kadını, dost, evlat, sevgili vedaha birçok şey olan mükemmel kadın, neden mutsuz olur? Çünkü bu kadınlar başkaları için yaşarlar! Bir ilişkide kadın, eşinin hayatını gereğinden fazla kolaylaştırdığında,iyi bir iş yapmış olmaz.Her sorunu çözebilen, sorumlulukları üstünde taşıyan, düzeni koruyan ve bunun için insanüstü çaba gösteren kadın, karşısındaki erkeğin genetiğini bozar.İnsan doğası almaya, tüketmeye eğilimlidir ve rahata çabuk alışır.Mükemmel kadın, her konuda başarılı olduğundan, karşısındakine yapacak bir şey bırakmaz.Armut piş, ağzıma düş!İlişkiler, paylaşım olmadan büyümez.Kadın ve erkeğin gelişimi, yaşamın getirdiği sorumluluklar, dersler ve çaba ile doğru orantılıdır.Çocuğunun okul ödevlerini kendisi yapan bir anne, evladının öğrenmesini ve yeteneklerini geliştirmesini engellediğinin farkında değildir. Aynı durum ilişkilerde de geçerlidir. Eşinin işlerini üstlenen, yapması gerekenleri onun yerine yapan, beceremediklerini bir şekilde halleden mükemmel kadın, mutsuz olmaya mahkumdur.İşin garip tarafı, bu yapıdaki kadınların ilişkileri genellikle hayalkırıklığı ile biter.En çok aldatılan, terk edilen kadınlar, kusursuz kadınlardır.Neden aldatıldıklarını anlayamazlar.Üstelik, eşlerinin seçtikleri kadınlar, kendilerinden çok daha vasıfsız olanlardır.“Benim neyim eksikti?” Bu cümlenin cevabı havada kalacaktır, hatta şok etkisi bile yaratabilir ama eksik olan kusurdur.İlişkiler paylaşım üzerine kuruludur.Mükemmel kadın, eşinin yapacaklarını üstüne aldığında, zaferlerini de elinden almış olur. ,Çaba göstermek uğraşmak için ortada sebep bırakmaz. Heyecanı, hevesi kalmayan bir eş, doğal olarak gidip, kendini göstereceği, yaratacağı başka ortamlar arar. Çevrenizdeki insanları bir düşünün.İçlerinde, mükemmel olduğuna inandığınız ama hala neden evlenemediğini ya da mutsuz bir ilişkisi olduğunu anlayamadığınız kişiler yok mu?Dışarıdan bakıp, dört dörtlük kadın dediklerinizle birlikte yaşadığınızı hayal edin.Hazır bir hayat.İlk başlarda çok keyifli gelse de, zaman içinde son derece sıkıcı, tek düze ve boş bir yaşam şeklini alır. İnsani egonuz zarar görür.Mükemmellik, kendinden vazgeçmek demektir.Sürekli başkaları için yaşamak,onların ihtiyaçlarını gidermek, onların sevdiklerini seçmek ve hazırlamak,hep başkalarını düşünmek, mükemmel kadını kişiliksiz kılar.Kendi hayatından vazgeçmek, saçının her telini süpürge etmek, gereksiz özveri ve fedakarlık göstermek, karşı taraftan alkış ve takdir almaz.Düzenli olarak bunlar yapıldığı için, görevmiş gibi algılanır ve kıymeti bilinmez. Kusursuz ve mükemmel olmak, sadece zarar verir.Eşini, çocuğunu, kendini hatta dostlarını bile zor bir psikolojik sürece sokar.İlişkiler paylaştıkça değer kazanır ve keyif verir. Mükemmel kadın mutlu olamaz.Başkalarının hayatını düzenlerken, kendine ait bir yaşamı unutur.İnsan dediğin kusurlu olur. Hataları, yanlışları ile var olur.Mükemmellik, insana ait değildir.Kusursuz veya mükemmel kadın olmayın.Bu sizi ancak, ruhsal köle ve yaşam hizmetçisi yapar.

Can YÜCEL

Ben anlamadım valla. Birincisi nisanda size takılan bileziği kime iade ediyorsunuz? Sizin değil miydi zaten onlar? İkincisi, babanizdan kalan evi abiniz öyle kafasına göre satıp çatır çatır yiyemez, sizin de annenizin de hakkı var. Keşke yalvaracaginiza dava acsaydiniz. Üçüncüsü, maasinizi elinizden alıp 100 lira bile vermeyen kocaniz size kazigin en büyüğünü atmış. Herkes sizi kandırmış haberiniz yok, siz daha kendinizi sucluyorsunuz pişmanım diyorsunuz. Bir de eziliyorsunuz bunlar karışısında.

Ev dedesinin evi erkek kardeşine bırakmış , gizli payını annesi cehaletten almamış erkek kardeşide kız kardeşine pay vermemiş , konu sahibinin yaşı ve hayat tecrübbesi olmayışı eşi onu her türlü ezmiş ondandır aklı karışmış değerlendirmelerinde , yorumları okuyınca sanırım gerçekleri görmüştür , ama bir evlilikte nasıl başlarsa öyle devam eder sanırım kocası yine parasını elinden alacaktır

sizi düşünmeyen bir anne, hayırsız baba mirasını tek başına yiyen bir abi, 5.000tllik kredi için bize kazık attılar diyen bir eş adayı..bilemiyorum
eşinize bir miktar hak verebilirim de annenize ve abinize hiç üzülmedim acıkcası
sizin de yapmanız gereken eşinizle aranızı güzel tutmak

Can Yücel' e ait herhangi bir şiir ya da yazı okudunuz mu merak ettim. Ya da kendisini tanıyor msuunuz ?

eşin haklı yani hemde çok haklı

bence eşin o gazla sen ondan gizli birşey çevirdiğin için kızmış o kdar o da dürüstlüklten yana demek ki kocacğınızı gözğsünüze basın çalışıp kendi hayatınızı kurun

eşiniz haksız.. şimdi bir kere sizin maaşınızı almaya hakkı yok ayrıca maddi olarak sizde bu kadar baskı yaratması sizi bunu saklamaya itmiş. ayrıca siz bir iyilik yapmak için bu parayı çekmişsiniz fakat daha sonra en güvendiğiniz insanlar sizi yarı yolda bırakmış.. lütfen yani bu durumu anlattığınızda eşinizin size sahip çıkması gerekir. ailen senin arkanda durmadı ama ben durucam demesi gerekir ne ayrılması... haketmediğiniz şeyler yaşıyorsunuz umarım düzelir..

Bu kadar ezik konumda oldugun çalıştıgın parayı bile göremediğin evlilikte zaten devam etmesin kusura bakma da. Hadi bir nebze hak veririm eşine kandırmaca vs için ama kendi kazancına ipotek koymuş herif yok 100 tl harcayamam filan ..

hımjm son iki mesajdan sonra konuyla ilgili başka şeyler de öğrenmiş oldum bu durumda özür dilerim yaşadıklarını biraz haketmişsin sana ders olsun acık paranın peşine düş ... herkese bu kadar sevimli olma

Bilmiyorum eşim daha öncede bunu söyledi ancak hiç bu kadar kararlı söylediğini hatırlamıyorum
ne biçim bir adam hemen bosanalim deyip vazecebiliyor. . durumunuz darsa parani bilir alirda. çalıştığını neden eline verdin bu zamana kadar . Eşim benden parami alsa ben çalışmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…