- 29 Ekim 2014
- 947
- 733
- 78
- 38
Zaten dün gece abimle konuştum ve bana yapabileceğim birşey yok esin seni atiyosa sen sectin bu yolu dedi... Annem ise benim için çok üzülüyor ancak bu hiç bir şeyi değiştirmiyor bana dua edin aramizda duzelsin...Esin iki bilezik icin ayip etmis ama boyle oz ailenin attigi kaziklarin yaninda devede kulak kalir.
Bence esinle arani duzeltmeye bak. Bu abi ve anne varken yuzun gulmez senin. somururler seni.
herkes tarafından ne kadar çok haksızlığa uğramışsınız.keşke biraz daha erteleseydiniz evliliğinizi ama olan olmuş artık.en büyük suçu abinizde buldum nasıl olurda hakkınızı yer borcunuz olsun olmasın senin hakkını vermesi lazımdı.annene pek kızamıyorum en az abin kadar eşinde haksız nasıl olurda maaşını elinden alır.anneniz ne için almış sizden para yine sizin için eşinizin bunu anlayıp size destek olması lazımken boşanmaya kalkıyorsa defolsun gitsin ondan hayır gelmez.Herkese merhaba yıllarca kadınlar kulübünü her konuda takip edip seven birisi olarak birgün kendi derdim için açacağımı hiç ummazdim... Olayı kısaca anlatıp fikrinizi almak istiyorum... Ben on aylık evliyim ve çok mutluydum düne kadar... Tabiki bu zamana kadar çok sıkıntı atlattık benim hatalarım eşimin hataları her şeyi sineye çekip yolumuza bir şekilde devam ettik... Asıl konu şu: babamı yıllar önce kaybettim ve ekonomik durumumuz çok iyi değildi annem çoğu zaman yetersiz kalsada abim ve ben tamamlıyorduk bir şekilde esimlede dört yıldır beraberliğimiz oldu ve evlenmeye karar verdik nişan yapıldı.. İki adet bilezik takıldı annem yine çok sıkıştığı için ağlayarak satmami ve geri yapacağını söyledi düğün zamanı yaklaştıkça beni korku kapladı bileşikleri teslim edemezsem rezil olcam. Annem bir çözüm buldu ve bana 5000 tl kredi çektirdi bunu da odeyeceginin sözünü verdi... Bir şans babamdan ev kaldı ve abim onu sattı 80.000 tlye bende abimden rica ettim hatta yalvardim bu borcu kapat ne olur başka hak istemiyorum diye ancak kapatmadi ve müstakbel eşi ile harcadılar annemin dahi yüzüne bakmadilar... Gel zaman git zaman ben iyice korkmaya başladım ve anneme bu durumu esime açıklamak istediğimi söyledim ancak sert tepki aldım bugüne kadar soylemedin şimdi söylersen olacakları düşün diye... Sıkıştım kaldım diyeceksiniz ki çalışıp odeseydin ancak benim eşim gelir gider hesabını sıkı takip eder maasimida kendisine veriyordum içinden yüz lira dahi akşam doğal olarak hesap vermek zorundaydım... Yapamadım işten ciktim... Dün evime tebliğ geldi ve ben sınır krizleri geçirdim gorumcemi arayıp durumu anlattım beni sakinlestirdi akşam geleceğini beraber konusacagimizi söyledi ancak ben onu beklemeden eşime açtım konuyu binlerce kez özür diledim çalışıp beş altı ay içinde borcu kapatacagimi söyledim yüzüme bile bakmadi ve bana guvendigini bunu kirdigimi söyledi gorumcem geldi onunla da konuşmadı ve kapıya geçirirken bize iyi kazık attılar dedi... Gururumun bu kadar kırıldığını hatırlamıyorum... Bağırdı çağırdı sustum çünkü hataliyim biliyorum.. Bugünde arayıp boşanmak istediğini söyledi ancak ben boşanmak istemiyorum ne yapabilirim
Haklisiniz bende artık ağlamaktan ve yipranmaktan Yoruldum iki gunde çöktüm resmen...Esinin maasini almasi ve 100 tl nin hesabini sormasi tuhaf geldi bana. Para daha onemliymis onun icin gibi geldi bana.
Sakinlesince kararinin yanlis oldugunun farkina varacaktir. Siz aciklamanizi yapmissiniz zaten. Bundan sonrasi ona kalmis. Artik cok ustune gitmeyin, durmadan ozurler dilemeyin cunku totosu kalkar.
İnanın sıkışıp kaldım kimi arasam kime aglasam kime anlatsam bilemedim... Sadece allah a sığındım artık ondan başka kimsem kalmamış gibi geliyor tek umudum eşimin beni affedip bunu beraber atlatiriz demesi... Abimi zaten sildim artık..herkes tarafından ne kadar çok haksızlığa uğramışsınız.keşke biraz daha erteleseydiniz evliliğinizi ama olan olmuş artık.en büyük suçu abinizde buldum nasıl olurda hakkınızı yer borcunuz olsun olmasın senin hakkını vermesi lazımdı.annene pek kızamıyorum en az abin kadar eşinde haksız nasıl olurda maaşını elinden alır.anneniz ne için almış sizden para yine sizin için eşinizin bunu anlayıp size destek olması lazımken boşanmaya kalkıyorsa defolsun gitsin ondan hayır gelmez.
Annen ne dedi ne yorum yaptıİnanın sıkışıp kaldım kimi arasam kime aglasam kime anlatsam bilemedim... Sadece allah a sığındım artık ondan başka kimsem kalmamış gibi geliyor tek umudum eşimin beni affedip bunu beraber atlatiriz demesi... Abimi zaten sildim artık..
Annemde aynısını söylüyor bunun lafı edilmez ancak evlenirken mehir bileziklerime kadar satıldı düğünden beş bin borç döndü bekarlık borçları kapatıldı neden yaptın demedim çünkü biriz dedim aradaki fark benim soylememem ancak eşimin soylemesiymis.. Ancak gözü parada deil biliyorum bugün telefonda eşyaları satıp borcunu kapatıriz herkes yoluna dedi...Maaşınu alırken iyidi tabi :)) böyle bi şey mesele bile olmamalıydı , sıkma canını hallederiz gibi bi tepki vermeliydi. Senin yerinde olsam asla karşısında ezilmezdim.
Annem de sadece üzülme dayanamıyorum ben sana yardım edicem olacaksa olsun elinden bir şey gelmez diyor....Annen ne dedi ne yorum yaptı
Annemde aynısını söylüyor bunun lafı edilmez ancak evlenirken mehir bileziklerime kadar satıldı düğünden beş bin borç döndü bekarlık borçları kapatıldı neden yaptın demedim çünkü biriz dedim aradaki fark benim soylememem ancak eşimin soylemesiymis.. Ancak gözü parada deil biliyorum bugün telefonda eşyaları satıp borcunu kapatıriz herkes yoluna dedi...
Eve geldi ancak konuşmadık şimdilik... Sessiz kalmayı tercih edicem şimdilik olayların soğumasını beklemekten başka çare yok... Çok teşekkür ederim bu söz iyi geldi...Kiyamam yaa canim benim annenede sana da yazik.eminim annen de çok üzülmüştür. Eşin çok hesapci yaklaşmış, bu durumun ne kadar yük olduğu belliyken bide gururu nu kirmasaymis keşke.direkt ne hissettiğini anlat eşine.onada savunma hakki ver ama sakin esinlenme karsisinda.sen güçlü bi kadinsin ve degerlisin bunu unutma
Ayni durum benim annemin basina da gelseydi anneme ben de verirdim sanirim.Haklisiniz bende artık ağlamaktan ve yipranmaktan Yoruldum iki gunde çöktüm resmen...
Bilmiyorum tabiki dışardan öyle gozukuyordur evet para mevzulari önemlidir onun için ancak o kadar tamah etmez kötü bir durumda yardımcı olur yada ben öyle mi görmek istiyorum ....Esinizin bekarlik borclarini kapattiniz oyle mi?
Oh, ne ala valla.
Hala da gozu parada degil, diyebiliyorsunuz.
esin cok ustune gelirse senin bekarlikdan kalan borclarini odedik ben sesimi cikarmadim benim tek sucum sana soylememekti annem oder diye soyleme ihtiyaci duymadim ama keske soyleseydim falan de. Ama ilk sozun bu olmasin sakin ol ve alttan al belki bu zamana kadar soylemedn dye kirilmiste. Ayrica bu yizden bosanmak istemeside anormal geldi bana. Cocuk oyuncagimi buAnnemde aynısını söylüyor bunun lafı edilmez ancak evlenirken mehir bileziklerime kadar satıldı düğünden beş bin borç döndü bekarlık borçları kapatıldı neden yaptın demedim çünkü biriz dedim aradaki fark benim soylememem ancak eşimin soylemesiymis.. Ancak gözü parada deil biliyorum bugün telefonda eşyaları satıp borcunu kapatıriz herkes yoluna dedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?