Boşanmak üzereyim fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorum

Ben kendisine iyi olmadığımı doktora gitmek istediğimi söyledim, ilaç kullanmanı istemiyorum kesinlikle ama git dedi.
En son ki ailelerle olan kavga olmadan önce evlilik terapistine gitme kararı aldık ikimizde fakat ekonomik şartlardan dolayı 1 ay erteledim ertelediğim zamanda tüm bu olanlar yaşandı. Sonrasında ben dedim gel gidelim diye ama aileler okadar hakaret ettiler ki birbirlerine ne yazık ki hakaretler bitirdi o ihtimali de

Ailesiyle aradaki dengeyi kuramamış anneler bu konuda oğullarını iyi tanıdıkları için çok güzel işleyebiliyorlar..Bu tarz sorunları ben de yaşadım ama sanırım politik olmak gerekiyor ...Kararlıysa bırakın gitsin çok yüz göz olunmuş aileler girmiş işin içine

Şu soylediklerinizin ve başta paylaştıklarınızin benzerini yaşadım sonra ne yaptım biliyor musunuz tamamen bıraktım ya bu şekilde olmaz ya da bosaniriz dedim ki boşanmaya hazırdım eşiniz boşanmayı seçmis evliliğin ilk başlarında eşler denge kurmayı bilmiyor bazıları da sizde olduğu gibi psikoloji bozuyor aynılarını yaşadım bir kaç kez sinir krizi geçirdim eşim kendini düzeltti artık ailesi benim hakkımda konuşamıyor istediğim zaman ararım sizinki tam tersi tüm bunları seçmemiş eğer eşim böyle yapsaydi bosanirdim evliliğimin ilk üç ayı dediğiniz şekilde geçti ve felaketti kendinize bu eziyeti yapmayın yazık canıniza diyorsunuz ya bende bazen sınırı aştım insan durduk yere sınırları aşmıyor çileden çıkarıyorlar anneye bu kadar bağımlı bir adamla ömür boyu yasayamazsiniz

İlac kullanmanı istemiyorum ne demek ? Bu nasil bir cümle ?
Kendisi doktor falan mı ?
Belki ilaca ihtiyacınız var.

Öyle maalesef umarım en güzel şekilde atlatırım bu süreci

Kaç kurtar kendini bir zamanlar eşimde eşimin aileside böyledi 4 sene sonrası ben az çok düzelttim eşimi
Ama bende çok yiprandim şükür başardım sonunda . Esin sana ışık yakmıyorsa sende yanaşma biraz pişmanlık duysun kaçan kovalanır bırak hatasını anlasin anlamasada sakin üzülme. Sonrası daha çok yipranirsin

Bakın eşiniz olgun biri değil, birey olamamış, sizin de hatalarınız var ama en büyük kusur eşinizde, akışına bırakın gerekirse son kez aile terapistine gidin , eğer bitmesi gerekiyorsa da bitsin , sürekli ailesine göre yönlenen bir adamdan hayır gelmez , bizlerde yeni evliyken böyle sorunlar yaşadık ama her tartışmada olumlu yol katettik, mesela eşim artık herşeyi ailesine anlatmaz , zırt pırt gidilip gelinmez , artık herkes bizi anladı ve eşimle herşeyi birbirimize danışır olduk , ama Eşim bu kadar kavgaya rağmen değişmeseydi kesinlikle boşanacaktım, kendinizi suçlamayın herşeyin hayırlısı olsun, bazen ne yapsakta düzelmiyor, bırak ailesi ile kalsın sen sakinleş ve kendine odaklan ..

Daha çok yeni evlisiniz eşinize terapiste gitme talebinde bulundunuz mu hiç? Beraber aile terapisti. Ne bileyim aileleri bu işe katmayı kendi yuvanızı birlikte ayakta tutmaya çalışsanız?

Aynı şeyleri yaşadım desem hiç de abartmış olmam. . Şuan o günler aklıma geldi ve inanılmaz üzüldüm. Bana da kendimi suçlu hissettirdiler, değersiz hissettirdiler, öfkelendiğim için sorunun var dediler.. Eşimle anlaşmalı boşanmada tek 1 imza kalmışken, benim istemiyorum dememle barışma sürecine girdik. Çok zor günlerdi, sizi çok iyi anlıyorum. Benim sivri dilimi kestiler, başımı eğdirdiler. Eşimi kaybetmek istemediğim için karakterimden ödün verdim. İster şimdi isterse yıllar sonra, öldüğümde eşime kırgın gidecek kadar kırgınım ona bu konuda. Ama tabi şimdi günlük hayatta iyiyiz, hava hoş. Ama eşim de heralde biraz insafa geldi, son zamanlarda annesini aramıyor. Belli ki bilmediğim birşeyler oldu, belki de annesi hala benim için laf söylüyordu, eşim de anne daha napsın kız dedi, ömründe bir kerecik de olsa beni savundu. İçimden gelen his bu şekilde yani. Yoksa annesini aramadan duramazdı. Şimdi annemi özlüyorum ama aramak istemiyorum diyor. Ay gerçekten çok zor işler ya. Hep maddi konularda coğrafya kaderdir diyoruz ama bu kültürel zorbalıklar da malesef bu coğrafyanın kaderi. Kayınvalidesi anlayışlı pamuk gibi olan insanlar çokca kıymetini bilmeli çokca...

Sen ne yaşadığının farkında değilsin!
Öfke bozukluğun olması nahoş evet, bunu farketmen güzel.
Sen suçlusun diye diye seni inandırmış. O adım atmadıkça da kaybetme korkunla kendini inandırmışsın. Bin beterini yaşadım, boşanmaya çalışıyorum şu an.
Bi kere afedersin ama sen kafanı topla iyi benim öfkem hataysa sen de adam değilsin, her haştı anneye anlatmak ne istemiyorum seni hayatımda de çık evden bak noluyor seyret.
Kaybetmekten korktukça, adım attıkça değersizleşmişsin.
Özdeğer sorununu çöz önce.
Sayfalarca anlatırım da benim midem beynim almıyor artık.
Bak sadece şunu diyeceğim; kulağıyla yalanını duydu annesinib kocam, gözüyle nasıl ara bozduğunu gördü, yüzüne yüzüne baban ölse umrumda değil dedi binbir rezillik.
Ama ne yapayım bana kötülük yapmıyor, seni sevmiyor öldüremem ya dedi. Yalan söylüyorsa iyilikten söylüyor dedi. Anlayacağın Katibin Ruhu çok haklı. O annesini ailesini biliyor sen suçladıkça ezildiği için saklıyor sadece.
Kendini ve ailesini yönetemediği için seni yönetmek istiyor çünkü sen ona göre zayıf ve değersiz kişisin. Annesini adam öldürürken görse annemin eline zorla silah verdiler diyecek boşuna uğraşma. Burda denenmişi var.

Daha çok yeni evlisiniz eşinize terapiste gitme talebinde bulundunuz mu hiç? Beraber aile terapisti. Ne bileyim aileleri bu işe katmayı kendi yuvanızı birlikte ayakta tutmaya çalışsanız?
Gidecektik fakat aileler işin içine girince söylenen sözleri geri alamıyoruz maalesef. Oyüzden şuan eşim istemiyor

Öfke krizi niye geçirdin ben sana diyeyim mi ?
Seni yok saydıkları için sesin yüksek çıkmaya başladı.
Beni de görün artık dedin.
Karsindakiler arsizlikta rahat olunca sen haksızlığa tahammül edemediğin için onca bu haykırışların.
Kocan adam olsaydı, kol kırılır yen içinde kalır demeliydi. Sorunlarınızi beraber halletmeniz gerektiğini düşünürdü.
Eşler aralarındaki sorunları bir şekilde halleder ama aileler işin içinde olunca hunharca eleştirmek daha kolay olduğundan ve onlara göre hava hoş olduğundan olaylara dahil olurken oğlum sana eş mi yok, sal gitsin minvalinde yaklaşım tarzindalar.
Onlara göre oğulları paşa, sen el kizisin.
Ağaç kovugundan çıktın çünkü.
Üzülme derim.
Sen üzerine düştükce kendilerini bulunmaz Bursa kumaşı sanmislar maailece.

Eşim çözüm bulmak için aileleri işin içine karıştırdığını söyledi, fakat bazı sözlerin geri dönüşü olmadı. Olmayacağını ben biliyordum da o anlamadı ne yazık ki. Aileler girince bir çok evlilik böyle bitiyor maalesef

Ben de parçalanmış aileden geliyorum ve eşim benim aileme kafayı takmış durumda, ona göre sınırlarım yokmuş. Benim için onların anlamını bilmiyor, anlaması mümkün değil. Belli ki eşimin bana yaptığını siz eşinize yapmışsınız. Bu konu o kadar hassas ki yaşamayan bilemez.

Ayrıca öfke problemi yaşıyorum diyorsunuz. 2 yıl boyunca aklınız neredeydi, hem eşinizi hem kendinizi bu noktaya getirene kadar neredeydiniz? Bazen bırakmak çözümdür, zorlamayın derim.

Siz tesettürlü değilken eşiniz size tesettüre girmeniz konusunda baskı mı oluşturdu?

Evlenene kadar ailesi nerdeydi ozaman? İnsan biraz geçmişi bırakıp kurduğu aileye sahil çıkmalı. Siz şuan tamamen beni suçluyorsunuz. Neden evlendikten sonra aileci olunuyor. Öyle bir hayat yaşamasının sorumlusu ben değilim maalesef. Empati yapabilirdim evet ne evlilikler gördüm ben sonrasın da düzelen ve çok mutlu olan. Biraz cahillik söz konusu bizde fakat şuan anlaması imkansız. Bıraktım zaten şu saatten sonra yapacak bir şey yok

Zorlama olmadı fakat şuan giydiğim kıyafetleri bile dillendirir olmuş. Hep istiyordu tesettüre girmemi asla zorlamadı ama
Nasıl zorlamamış oluyor? Şu an giydiğiniz kıyafetleri bir aradayken ve öncesinde de giydiğinize göre demek ki bu hep sorundu.Eşiniz hele bir evlenelim sonrasında karşımdaki kadını istediğim kişiye çeviririm diye düşünen birisi.Bu yüzden de ailesini de arkasına alarak sizi manipüle etmeye çalışmışlar.Siz direndikçe "asi,sinirli..geçimsiz kadın " oluvermişsiniz.Destek almayı düşünmeniz gayet iyi birşey ancak siz denemişsiniz ve 2 yıldan sonra bu evliliği sürdüremeyecek hale gelmişsiniz..eşiniz de (büyük olasılıkla kısa zamanda ailesinin beğendiği bir kadınla evlenip çocuk sahibi olmayı planlıyordur) artık sizi istediği kadına dönüştüremeyeceğini görmüş vakit kaybetmek istemiyor.Sizden tesettüre girmenizi isteyen ..ayrıyken arkanızdan kıyafetlerinizi eleştiren adamın bekarken yaşadığı hayat dediğiniz "nerde sabah orda akşam " bir hayat yaşaması size de iki yüzlü gelmedi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…