- 19 Aralık 2021
- 33
- 12
- 3
- 33
- Konu Sahibi Suderumeysa
-
Ben kendisine iyi olmadığımı doktora gitmek istediğimi söyledim, ilaç kullanmanı istemiyorum kesinlikle ama git dedi.Şu an herkes toplanıp size kendinizi suçlu hissettirmis.Siz de baya ben suçluyum hataliyim.moduna girmişsiniz.
Ama sağlıklı bir şekilde oturup düşünün sizde bu kadar öfke uyandıran şeyler nelerdi?
Kendimi tutamadım diyorsunuz çok normal değil mi kimse melek değildir insanız duygularımız var.
Öfke de gayet sağlıklı bir duygu.
Neden o kadar çileden çıktıniz ?
Her şeyi çocuk gibi anne babasına anlatan esinizde hiç mi suc yok ?
Surat astım diyorsunuz da olabilir insansınız hepimiz kırılıp uzulucne surat asariz.
Böyle zamanlarda eşiniz gelip sizin yüzünüzü guldurmeye çalışti mi mesela?
Öfke kontrol sorunu yaşıyorsanız bu konuda size yardımcı oldu mu mesela ?
Yani diyorsanız ki eşim mukemmel bir esti bunlarin hepsini yaptı ama ben batırdım her şeyi bunu diyebiliyor musunuz?
Şu soylediklerinizin ve başta paylaştıklarınızin benzerini yaşadım sonra ne yaptım biliyor musunuz tamamen bıraktım ya bu şekilde olmaz ya da bosaniriz dedim ki boşanmaya hazırdım eşiniz boşanmayı seçmis evliliğin ilk başlarında eşler denge kurmayı bilmiyor bazıları da sizde olduğu gibi psikoloji bozuyor aynılarını yaşadım bir kaç kez sinir krizi geçirdim eşim kendini düzeltti artık ailesi benim hakkımda konuşamıyor istediğim zaman ararım sizinki tam tersi tüm bunları seçmemiş eğer eşim böyle yapsaydi bosanirdim evliliğimin ilk üç ayı dediğiniz şekilde geçti ve felaketti kendinize bu eziyeti yapmayın yazık canıniza diyorsunuz ya bende bazen sınırı aştım insan durduk yere sınırları aşmıyor çileden çıkarıyorlar anneye bu kadar bağımlı bir adamla ömür boyu yasayamazsinizBana hiç bir şey söylemeden her şeyi oğulları üzerinden tatlı tatlı yapıyorlardı. Eşimde onların ağzından bana söylüyordu annem şöyle dedi annem böyle dedi diye . Ben sivri dilli kaldım onların yanında. Yani benimle ilgili sıkıntıları hiç bir zaman benimle paylaşmadılar aman oğlum şöyle böyle diyerek hep kendi oğullarıyla paylaştılar
İlac kullanmanı istemiyorum ne demek ? Bu nasil bir cümle ?Ben kendisine iyi olmadığımı doktora gitmek istediğimi söyledim, ilaç kullanmanı istemiyorum kesinlikle ama git dedi.
En son ki ailelerle olan kavga olmadan önce evlilik terapistine gitme kararı aldık ikimizde fakat ekonomik şartlardan dolayı 1 ay erteledim ertelediğim zamanda tüm bu olanlar yaşandı. Sonrasında ben dedim gel gidelim diye ama aileler okadar hakaret ettiler ki birbirlerine ne yazık ki hakaretler bitirdi o ihtimali de
İlaç insanı manyak yapıyor vs klasik laflar işte. Doktor falan değil tabikide kendi düşünceleri:)İlac kullanmanı istemiyorum ne demek ? Bu nasil bir cümle ?
Kendisi doktor falan mı ?
Belki ilaca ihtiyacınız var.
Öyle maalesef umarım en güzel şekilde atlatırım bu süreciŞu soylediklerinizin ve başta paylaştıklarınızin benzerini yaşadım sonra ne yaptım biliyor musunuz tamamen bıraktım ya bu şekilde olmaz ya da bosaniriz dedim ki boşanmaya hazırdım eşiniz boşanmayı seçmis evliliğin ilk başlarında eşler denge kurmayı bilmiyor bazıları da sizde olduğu gibi psikoloji bozuyor aynılarını yaşadım bir kaç kez sinir krizi geçirdim eşim kendini düzeltti artık ailesi benim hakkımda konuşamıyor istediğim zaman ararım sizinki tam tersi tüm bunları seçmemiş eğer eşim böyle yapsaydi bosanirdim evliliğimin ilk üç ayı dediğiniz şekilde geçti ve felaketti kendinize bu eziyeti yapmayın yazık canıniza diyorsunuz ya bende bazen sınırı aştım insan durduk yere sınırları aşmıyor çileden çıkarıyorlar anneye bu kadar bağımlı bir adamla ömür boyu yasayamazsiniz
Kaç kurtar kendini bir zamanlar eşimde eşimin aileside böyledi 4 sene sonrası ben az çok düzelttim eşimiŞuan vicdan azabı çekiyorum. Benim için yaptığı bir çok iyilik oldu evet ama bende ona güzel olduğumuz zamanlar da elimden geldiğince hassas davrandım. Yaşayamadığı aile ortamını verebileceğimi sandım. Kendisi benim ailemle çok iyi anlaşırdı. Ailem onu el üstünde tutardı. Fakat o bunları bile kendisi çok iyi olduğu için olduğunu savunuyor şuan. Bana göre sevgi saygı karşılıklıdır oysa. Gözüm korktu ailesinden hepsine nasıl yetebileceğimi düşündüm ve hep kendimi geri çektim açıkcası. Ailesinin hatalarının bedelini ondan çıkardığım için vicdan yapıyorum.
Ama aklı hep onlardaydı benimle birlikte onlarla benim ailemdeki gibi mutlu olmamızı istedi hep. Ne yazık ki boşanan ailelerde bu durum böyle olmuyor hele ki anne baba kendi yuvasını kurduysa. Bilmiyorum onu kaybettiğim için hem üzülüyorum hemde öyle bir aileyle yapamazdım zaten diyerek kendimi avutuyorum
Bakın eşiniz olgun biri değil, birey olamamış, sizin de hatalarınız var ama en büyük kusur eşinizde, akışına bırakın gerekirse son kez aile terapistine gidin , eğer bitmesi gerekiyorsa da bitsin , sürekli ailesine göre yönlenen bir adamdan hayır gelmez , bizlerde yeni evliyken böyle sorunlar yaşadık ama her tartışmada olumlu yol katettik, mesela eşim artık herşeyi ailesine anlatmaz , zırt pırt gidilip gelinmez , artık herkes bizi anladı ve eşimle herşeyi birbirimize danışır olduk , ama Eşim bu kadar kavgaya rağmen değişmeseydi kesinlikle boşanacaktım, kendinizi suçlamayın herşeyin hayırlısı olsun, bazen ne yapsakta düzelmiyor, bırak ailesi ile kalsın sen sakinleş ve kendine odaklan ..Yani eşim evimizde olan her şeyi iyi veya kötü annesine anlatan biriydi. Kavgalarımızı da anlatırdı farklı konularda da gizli gizli konuşurdu.
Bende bu durumdan rahatsız olduğum için artık benim yanımda hiç konuşmamaya başladı.
Ben evdeki problemlerin aramızda kalması taraftarıyım her zaman. Aşılamayacak konularda tabiki aileler devreye girmeli.
Ona kızdığım zamanlarda yüzüm hiç gülmezdi ve çok uzatırdım en yakındığı halim budur. O an onu nekadar üzdüğümü anlayamadım evet. İkimizde evliliğimizde birbirimize psikolojik baskı uyguladık aslında. Ben onu yapsam eşim böyle mi düşünür , eşim benim için ben şöyle yapsam rumeysa böyle mi düşünür diye diye kendimizi çok fazla doldurmuşuz aslında. Bir çok konuyu takıntı haline getirdik.
Ailesine gittiğim zaman benim surat astığımı söylerdi hep ben çok konuşsam dahi bu onun gözünde böyleydi çünkü hemen peşinden babası veya annesi suratı asıktı bişey mi oldu gibi sürekli telefonda konuşurlardı. Ailesi hiç bir zaman benimle konuşmayı tercih etmedi
Şuan ayrılıyoruz asla kendi ailesinden bir kişi ara bulmak için aramadı, fakat ailecek oturduğumuzda benim ailem ve onun ailesi benim için içlerindeki bütün nefreti ve kötü düşüncelerini kustular.
Gidecektik fakat aileler işin içine girince söylenen sözleri geri alamıyoruz maalesef. Oyüzden şuan eşim istemiyorDaha çok yeni evlisiniz eşinize terapiste gitme talebinde bulundunuz mu hiç? Beraber aile terapisti. Ne bileyim aileleri bu işe katmayı kendi yuvanızı birlikte ayakta tutmaya çalışsanız?
Eşim çözüm bulmak için aileleri işin içine karıştırdığını söyledi, fakat bazı sözlerin geri dönüşü olmadı. Olmayacağını ben biliyordum da o anlamadı ne yazık ki. Aileler girince bir çok evlilik böyle bitiyor maalesefÖfke krizi niye geçirdin ben sana diyeyim mi ?
Seni yok saydıkları için sesin yüksek çıkmaya başladı.
Beni de görün artık dedin.
Karsindakiler arsizlikta rahat olunca sen haksızlığa tahammül edemediğin için onca bu haykırışların.
Kocan adam olsaydı, kol kırılır yen içinde kalır demeliydi. Sorunlarınızi beraber halletmeniz gerektiğini düşünürdü.
Eşler aralarındaki sorunları bir şekilde halleder ama aileler işin içinde olunca hunharca eleştirmek daha kolay olduğundan ve onlara göre hava hoş olduğundan olaylara dahil olurken oğlum sana eş mi yok, sal gitsin minvalinde yaklaşım tarzindalar.
Onlara göre oğulları paşa, sen el kizisin.
Ağaç kovugundan çıktın çünkü.
Üzülme derim.
Sen üzerine düştükce kendilerini bulunmaz Bursa kumaşı sanmislar maailece.
Ben de parçalanmış aileden geliyorum ve eşim benim aileme kafayı takmış durumda, ona göre sınırlarım yokmuş. Benim için onların anlamını bilmiyor, anlaması mümkün değil. Belli ki eşimin bana yaptığını siz eşinize yapmışsınız. Bu konu o kadar hassas ki yaşamayan bilemez.Merhaba arkadaşlar çok yakın zamanda boşanma davamız var
2 yıllık evliyim, aslında eşimle aramda kişisel bir problemden bu zamana kadar hiç tartışmadık.
Tabiki şuan boşanmanın getirdiği bütün çirkinliklerle eşim aslında o çok iyi olduğu için hiç tartışmadığımızı taviz verdiği için tartışmadığımızı ileri sürüyor.
Boşanma aşamasına gelmemizdeki sebepler ise benim en ufak bir tartışmada kendime hakim olamamam ve onun ailesi. Buarada parçalanmış aileden geliyor kendisi ve onunda kendisi için destek alması gerektiğini düşünüyorum.
Şuan işler iyice sarpa sardı, evli kalmak istemiyor, bu zamana kadar elinden geleni yaptığını fakat benim düzelmediğimi bu saatten sonra inancının olmayacağını söylüyor.
Ben bu durumda ne yapmalıyım evet benimde hatalarım var hemde çok. Ömür boyu bunun vicdanını çekmek istemiyorum
Fikirlerinize ihtiyacım var
Siz tesettürlü değilken eşiniz size tesettüre girmeniz konusunda baskı mı oluşturdu?Hayır söylemek istediğim şu evlenirken kadın ya da erkek istediği bir çok şeyi söylemeyip evlendikten sonra düzelir diyerek evleniyor ya bahsettiğim şey bu. Ben nasıl bir insan olduğumu evlilikte benim için önemli olan her şeyi en başında söyledim. Fakat kendisi bir çok seyi benim için evlendikten sonra düzelir umuduyla çıktı bu yola. Çalışmamdan tutun, tesettüre girmeme kadar.
Ben de parçalanmış aileden geliyorum ve eşim benim aileme kafayı takmış durumda, ona göre sınırlarım yokmuş. Benim için onların anlamını bilmiyor, anlaması mümkün değil. Belli ki eşimin bana yaptığını siz eşinize yapmışsınız. Bu konu o kadar hassas ki yaşamayan bilemez.
Ayrıca öfke problemi yaşıyorum diyorsunuz. 2 yıl boyunca aklınız neredeydi, hem eşinizi hem kendinizi bu noktaya getirene kadar neredeydiniz? Bazen bırakmak çözümdür, zorlamayın derim.
Zorlama olmadı fakat şuan giydiğim kıyafetleri bile dillendirir olmuş. Hep istiyordu tesettüre girmemi asla zorlamadı amaSiz tesettürlü değilken eşiniz size tesettüre girmeniz konusunda baskı mı oluşturdu?
Nasıl zorlamamış oluyor? Şu an giydiğiniz kıyafetleri bir aradayken ve öncesinde de giydiğinize göre demek ki bu hep sorundu.Eşiniz hele bir evlenelim sonrasında karşımdaki kadını istediğim kişiye çeviririm diye düşünen birisi.Bu yüzden de ailesini de arkasına alarak sizi manipüle etmeye çalışmışlar.Siz direndikçe "asi,sinirli..geçimsiz kadın " oluvermişsiniz.Destek almayı düşünmeniz gayet iyi birşey ancak siz denemişsiniz ve 2 yıldan sonra bu evliliği sürdüremeyecek hale gelmişsiniz..eşiniz de (büyük olasılıkla kısa zamanda ailesinin beğendiği bir kadınla evlenip çocuk sahibi olmayı planlıyordur) artık sizi istediği kadına dönüştüremeyeceğini görmüş vakit kaybetmek istemiyor.Sizden tesettüre girmenizi isteyen ..ayrıyken arkanızdan kıyafetlerinizi eleştiren adamın bekarken yaşadığı hayat dediğiniz "nerde sabah orda akşam " bir hayat yaşaması size de iki yüzlü gelmedi mi?Zorlama olmadı fakat şuan giydiğim kıyafetleri bile dillendirir olmuş. Hep istiyordu tesettüre girmemi asla zorlamadı ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?