Boşanmak veya boşanmamak yardım eder misiniz?

Evvet annemde sizin gibi düşünüyor bulunmaz hint kumaşı zannediyorr kendisini diyor. Kibirli diyor. Birde eşim arayı düzeltmek istese zaten bir kez gitme yapma etme der diye düşünüyorum ama bir yandan da vicdan azabı çekiyorum sadece bu boşanmak için yeterli bir sebep mi. Hani aldatma , madde bağımlılığı şiddet vs yok ya acaba bunlara göz yumarak bir ömür geçer mi diyorum
Cok afedersiniz ama bu da bir çeşit aldatma değil mi

Eşinin Hem vicdanen hem dinen ilk öncekini sensin.
Onun eksiklerinden dolayı senin küsmene boşanmayla karşılık vermesi, seninle bir aile olamadığını, senin hakkına girip onlara haksıza hak verdiğini gösterir.

Bakarsan başlı başına bir sebep değil, ama eşin pişman da değil. Gidersen boynunda tasmayla yaşatacak seni.

Yuva kolay kurulmuyor dene demek isterim ama tek deneyen sen olmayacaksan...
Haklısınız çok sevdim yorumlarınız teşekkür ederim. Evet benimle aile olamadı. Çünkü ailesine bağımlı :)

Ya yuvanızı yıkmayın diyorum bende. Savaşın ne olursa olsun. Ama bırakın ayrı kalın o çabalasın birazda, ki değerli olun.
Bu kadar boşverme,boşanmaya itiraz etmeme normal değil. Geri adım atmamanızı ama yuvanızıda yıkmamanızı tavsiye ederim. Tek taraflı mücadele de bir yere kadar.

Ya yuvanızı yıkmayın diyorum bende. Savaşın ne olursa olsun. Ama bırakın ayrı kalın o çabalasın birazda, ki değerli olun.
Bu kadar boşverme,boşanmaya itiraz etmeme normal değil. Geri adım atmamanızı ama yuvanızıda yıkmamanızı tavsiye ederim. Tek taraflı mücadele de bir yere kadar.
Teşekkür ederim beklemedeyim . Bana ulaşsın birşey söylesin veya gelsin diye bekliyorum

Annen ne diyor ?

Eşinin davranışları normal değil hiç çok çocukça buldum . Evliliği taşıyacak olgunlukta bir adam değil .
Eşim 29 yaşında aslında çevresince olgun ve efendi olarak bilinen bir adam Ağırbaşlı derler. ama bu konularda söz konusu aile ise celalleniyor. Annesi abisi eltim ve yeğenleri ile yaşamayı çok istediğini söylüyor mesela. Bu arada annesinin evinede sürekli günlük dayılar teyzeler dede ya istisnasız hergün geliyorlar . Hayatları böyle kabile yaşam tarzı gibi.

Evvet annemde sizin gibi düşünüyor bulunmaz hint kumaşı zannediyorr kendisini diyor. Kibirli diyor. Birde eşim arayı düzeltmek istese zaten bir kez gitme yapma etme der diye düşünüyorum ama bir yandan da vicdan azabı çekiyorum sadece bu boşanmak için yeterli bir sebep mi. Hani aldatma , madde bağımlılığı şiddet vs yok ya acaba bunlara göz yumarak bir ömür geçer mi diyorum
Ben eski kocamı “anneme git, çaya gir, kahvaltıya git, temizliğe git, annem sana gelsin, şu akrabamız gelecek, şu akrabamıza gidelim’’ dediği için boşadım. Boşandıktan sonra kapıma geldi yalvarmaya. Ailesi de aradı açmadım. Baktım keyfimeeee.

4 yıl sonra başkasıyla evlendim. Bir de bebişim oldu. Mis gibi geçinip gidiyoruz. Sana diyeceğim şu: evet bu sebepten boşanılır. Bizde de aynı senin eşinin kardeşi gibi tohuma kaçmış, anası dizinin dibinden ayrılamamış 30 yaşın sonlarında bir abi vardı. Bırbırbr her şeye karışırdı. Hayat geçer mi öyle yahu? Bir de benim anlamadığım böyle bir adamı nasıl hâlâ sevebiliyorsun?

Bilmiyorum aldatma kelimesine karşılık sayılır mı ama sizi eş olarak görmüyor yada ‘eş’in ne demek olduğunu bilmiyor.
Eşimgilin yöresinde ailesinde kültürlerinde anne kutsal. Babalar anneyi üzen adamlar. eşler ise annelerin pışpışcısı hizmetkarı gibi. Eş her zaman en son plan. Kadınların hayatı ev işi yemek çocuklar ve yatak odası. Hiçbir sosyal etkinnlik faaliyet kendini geliştirme yok. Sürekli akrabalarla içli dışlılar her Allahın günü ama her gün teyzeler dedeler gelir bu tarz bir yaşamları var.

Ben eski kocamı “anneme git, çaya gir, kahvaltıya git, temizliğe git, annem sana gelsin, şu akrabamız gelecek, şu akrabamıza gidelim’’ dediği için boşadım. Boşandıktan sonra kapıma geldi yalvarmaya. Ailesi de aradı açmadım. Baktım keyfimeeee.

4 yıl sonra tekrar evlendim. Bir de bebişim oldu. Sana diyeceğim şu: evet bu sebepten boşanılır. Bizde de aynı senin eşinin kardeşi gibi tohuma kaçmış, anası dizinin dibinden ayrılamamış 30 yaşın sonlarında bir abi vardı. Bırbırbr her şeye karışırdı. Hayat geçer mi öyle yahu? Bir de benim anlamadığım böyle bir adamı nasıl hâlâ sevebiliyorsun?
İnanmıyorum aynıyız. Eşimde bana sormaz akşama abimgl bizde. amcamlar yatıya kalacak . Annem yarın teyzemgile gidin dedi oraya gidilecek. aynı şeyler gerçekten. peki nasıl karar verdiniz bırakmaya ?

Eşim 29 yaşında aslında çevresince olgun ve efendi olarak bilinen bir adam Ağırbaşlı derler. ama bu konularda söz konusu aile ise celalleniyor. Annesi abisi eltim ve yeğenleri ile yaşamayı çok istediğini söylüyor mesela. Bu arada annesinin evinede sürekli günlük dayılar teyzeler dede ya istisnasız hergün geliyorlar . Hayatları böyle kabile yaşam tarzı gibi.
Oh maşallah

Valla tatlım çözüm basit iki Seçenek var önünde ya ailesi ile çok iyi anlaşacaksın devam edeceksin evliliğine altta alacaksın Yıkama yağlama yapacaksın bol bol

Ya da bu deveyi güdemiyorum deyip bu diyardan gideceksin .

Eşimgilin yöresinde ailesinde kültürlerinde anne kutsal. Babalar anneyi üzen adamlar. eşler ise annelerin pışpışcısı hizmetkarı gibi. Eş her zaman en son plan. Kadınların hayatı ev işi yemek çocuklar ve yatak odası. Hiçbir sosyal etkinnlik faaliyet kendini geliştirme yok. Sürekli akrabalarla içli dışlılar her Allahın günü ama her gün teyzeler dedeler gelir bu tarz bir yaşamları var.
Nereliler çok merak ettim sakıncası yoksa tabi.
Ayrıca babam yok demişsin diğer mesajında. Onun ki kutsal anne senin ki bostan korkuluğumu sen niye onun gibi davranmadın?

Boşver çocuğun yokmuş buna şükret. Bunlar çocuğunu da vermeyiz diye tehdit ederlerdi olsaydı.

Sen tamam de bakalım boşanma isteğine, bundan sonra top onda.

Nereliler çok merak ettim sakıncası yoksa tabi.
Ayrıca babam yok demişsin diğer mesajında. Onun ki kutsal anne senin ki bostan korkuluğumu sen niye onun gibi davranmadın?

Boşver çocuğun yokmuş buna şükret. Bunlar çocuğunu da vermeyiz diye tehdit ederlerdi olsaydı.

Sen tamam de bakalım boşanma isteğine, bundan sonra top onda.
Gaziantepliler ben bursalıyım . Eşimle üniversitede tanıştık. Ailesiyle sadece beni istediklerinde tanıştım öyle yani çözseydim evlenmezdim. Benim anneme karşı esas o uzak. Eşi yok annemin iki kız kardeşim daha var liseliler annem çalışıyor ben bu konuyu açtığımda sen bize gelin geldin diyor sen bize dahil oldun diyor ve benim sinirler zıplıyor direk kavgaya başlıyoruz eşim birşeyler kırıyor üzerindeki tişörtü yırtıyor sonrada kapıyı çekip soluğu annesinde alıyor. 10 gün aramadan sormadan annesinde kaldığı bile oldu

Gaziantepliler ben bursalıyım . Eşimle üniversitede tanıştık. Ailesiyle sadece beni istediklerinde tanıştım öyle yani çözseydim evlenmezdim. Benim anneme karşı esas o uzak. Eşi yok annemin iki kız kardeşim daha var liseliler annem çalışıyor ben bu konuyu açtığımda sen bize gelin geldin diyor sen bize dahil oldun diyor ve benim sinirler zıplıyor direk kavgaya başlıyoruz eşim birşeyler kırıyor üzerindeki tişörtü yırtıyor sonrada kapıyı çekip soluğu annesinde alıyor. 10 gün aramadan sormadan annesinde kaldığı bile oldu
çok benziyor çok. Yaşadıklarımız çok benziyor. Tişört yırtmalar anneye gitmeler

İnanmıyorum aynıyız. Eşimde bana sormaz akşama abimgl bizde. amcamlar yatıya kalacak . Annem yarın teyzemgile gidin dedi oraya gidilecek. aynı şeyler gerçekten. peki nasıl karar verdiniz bırakmaya ?
Zaten evlendiğimiz günden beri bunun çatışması vardı. Ben özgürlüğümün kusıtlanmasına gelemiyorum. Her sabah kahvaltıya gel diye arıyorlardı. İş çıkışı bilmem kim akraba geldi diye evlerine hizmete gidiyordum eş zoruyla. Atama bekledim, atanınca boşandım. Ama ben boşanacağım demedim. Biliyordum ki o sümsük ben evden gidince kıymet vermeye başlayacaktı bana. Bir de onunla uğraşmamak için evden koptum, arkadaşlarımka vakit geçirdim, ev işi, yemek yapmadım. Geldi boşanmak istiyorum dedi. Ben de ok dedim kendi eşyalarımı da evde bıraktım tek bir valiz kıyafet, bir valiz de kitaplarımla çıktım evden. Düşündüğüm gibi hemen kıymetw bindim teyzesi, anası, danası aradı durdu açmadım. Kendi defalarca geldi püskürttüm. Eşin boşanmak istediğini de söylemiş ne bekliyorsun? Ben zil takıp oynayacaktım yakamdan düşecek nihayet diye.

Ana kuzusu, kendi karalarını veremeyen, kabile halinde yaşayan yönlendirilmeye mahkum bir sümsük nasıl sevilebilir? Ben erkek olarak bile görmüyorum o tipleri. Bir de eşleri o adanları erkek diye idare ediyorlar anlamakta zorlanıyorum. ben bir kadın olarak o kendine erkek diyen sümsüklerden daha çok şey başardım.boşanmaya bu kafayla karar verdim.

Back
X