• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak yada boşanmamak.. İşte bütün mesele bu..

Sanirim yinede hala seviyorsunuz.yoksa bu kadar dusunmezdiniz ve cocugunuzda olsa katlanmazdiniz.
Bence bu durumlarda olan evliliklerdeki sevgi gercek sevgi degil oyle sanabiliyoruz.
Ama yinede pisman olmamak icin o sevginin tukenmesini bekleyin.tabii bu arada cocuk asla yapmayin

Zor bir adam var karşınızda.
Çabalayan,sürekli alttan alan bir hanım ve çok sevdiği bir çocuğu var. Emin olun boşanmanın bahsine dahi izin vermez bu adam.Çünkü sizin gibi bir karakter zor bulunur.Düzelmez de böylesi. İşiniz çok zor. Ömür törpüsü!
Başlığa istinaden,o ömrü çürütmek,çürütmemek...
İşte asıl mesele bu.

"O ise sürekli kavgalı, sürekli küs, akrabalarla kanlı bıçaklı, dedikodu, kıskançlık olan bir evde büyümüş..
" bu cümle dikkatimi çekti çünkü benim boşandığım kişide de bu vardı, böyle tipler huzursuzluktan besleniyor, normal olan bu sanıyorlar. Değişmiyorlar.
Bunu anlayamıyorum, sanırım asla anlayamayacağım. Hiç kimse dört dörtlük olamaz ama hatalarından ders çıkartmak, konuşmak, özür dilemek yada karşı tarafın hatalı olduğunu doğru bir şekilde ifade etmek, mutlu olmak için çaba harcamak benim için paha biçilemez değerler. Ama inat, savaşmak, restleşmek ne kadar da boş. İnsan iş yerindeki hasan, mehmetle bile 2 gün bozuşsa huzursuzluk yaşarken kendi ailesine nasıl bu kadar umursamaz davranabiliyor.. Sonucun ne olacağından eminim aslında, o gerçekten hissetmediği cümlelerle sırf anlık galibiyetler kazanmak için benimle savaşırken bendeki sevgiyi tamamen öldürecek. Sonuçta ben çocuğum ve ailemle mutlu bir hayat yaşarken o pişmanlıklarıyla ortada kalacak ve herkesin aklından geçebileceği gibi olan çocuğa olacak..

Zor bir adam var karşınızda.
Çabalayan,sürekli alttan alan bir hanım ve çok sevdiği bir çocuğu var. Emin olun boşanmanın bahsine dahi izin vermez bu adam.Çünkü sizin gibi bir karakter zor bulunur.Düzelmez de böylesi. İşiniz çok zor. Ömür törpüsü!
Daha önce bu noktaya geldiğimizde gözlerini devire devire 'eşyaları nasıl paylaşacağız' diye sorup, ben sıcak yaklaştıktan sonra 'ben senden ayrılabilir miyim?' diye gözleri dolan bir adam.. İşte belkide bu yüzden konuşabilsek belki değişir diye düşünüyorum. Ama artık o kadar yoruldum ki. Bazen diyorumki 'kaç yaşına gelmiş, neler görmüş geçirmiş, nasıl ders almaz?' Ben lisedeyken başka bir lisede okuyan arkadaşım sürekli ordaki arkadaşlarını anlatırdı, o öyle yaptı, bu böyle yaptı diye. Ben yorum yapamadığımı farkettim. Tanımadığım bir insan hakkında nasıl yorum yapabilirdim ki? 16 yaşındaydım arkadaşıma' lütfen tanımadığım insanlar hakkında benimle konuşma, onları tanımadan dinlemeden sana cevap vermeye hakkım olduğunu düşünmüyorum ' dediğimde. Bir şeyden hoşlanmıyorsan hoşlanmıyorsundur. Sırf karşı tarafı rencide etmeye çalışmak için doğruya bile yanlış demek karaktersizlik gibi geliyor. Ve ben ne için uğraşıyorum diye soruyorsun kendine..

Bunu anlayamıyorum, sanırım asla anlayamayacağım. Hiç kimse dört dörtlük olamaz ama hatalarından ders çıkartmak, konuşmak, özür dilemek yada karşı tarafın hatalı olduğunu doğru bir şekilde ifade etmek, mutlu olmak için çaba harcamak benim için paha biçilemez değerler. Ama inat, savaşmak, restleşmek ne kadar da boş. İnsan iş yerindeki hasan, mehmetle bile 2 gün bozuşsa huzursuzluk yaşarken kendi ailesine nasıl bu kadar umursamaz davranabiliyor.. Sonucun ne olacağından eminim aslında, o gerçekten hissetmediği cümlelerle sırf anlık galibiyetler kazanmak için benimle savaşırken bendeki sevgiyi tamamen öldürecek. Sonuçta ben çocuğum ve ailemle mutlu bir hayat yaşarken o pişmanlıklarıyla ortada kalacak ve herkesin aklından geçebileceği gibi olan çocuğa olacak..

Maalesef ben de sizin gibi düşünüyorum ama boşandığım kişi de eşiniz gibi. Annesi de öyle yani karakterlerine sinmiş, rest çekmek, insanları silip atmak, işine gelen insanları kullanıp kenara atmak vs vs bizim anlayamacağımız özellikler, çünkü biz böyle değiliz. Ama o insanlar da öyle ve inanın değişmeyecekler, çünkü değişmek istemiyorlar.

Benim sevgim dediğiniz gibi öldü işte. Annesinin öğrettiği kalp kırıcı, ego dolu cümlelerle beni kendinde bitirdi. Ama ben kararımdan hiç pişman değilim. Bu insanların da pişman olacağını pek de sanmıyorum.

[QUOTE

Kendimle çok fena yüzleşiyorum şu an cevapları yazarken, defalarca yazdım sildim şu mesajı. Sorun ne biliyor musunuz? Ben ailem hariç herseye eyvallah dedim bu zamana kadar, trip attım, konuşmadım, küstüm belki, başka odada yattım ama her seferinde hiçbirşey olmamış gibi devam ettim. Tartışmalar kavgalar hep haksız olduğunda yada konu onlara dokunduğunda çıkıyor. Mesela aldığım hiçbirşeyi beğenmez, artık sorarak alırım. Yine adı hediye olduğu için bir kaç seçenek ister birini alırım, 'o kadar şey söyledim bunu mu seçtin' der. Alındım dersin şaka yaptım der. Benimle savaştığını hissediyorum. Her konuda. Terslemek olsun yeterki. Bi pazar gün komşunun kapısının önü ayakkabı dolu, bizde dışarı çıkıyoruz. 'bu ne kalabalık kesin bisey oldu' dedi. Bende 'bisey olsa duyardık, pazar oturması yapıyorlardır' dedim. 'pazar pazar oturma mı olur' dedi😊 gitti kapıyı çaldı, oturuyoruz komşularla lafını duyup geri döndü. Tabiki konuyu uzatmadım. Belkide uzatmalıydım..

Ben sizi aşırı kendime benzettim, eşinizi de boşandığım adama. Konularıma bakabilirsiniz gerçi sizde kv problemi var mı bilmiyorum ama kişilikler aynı.

Daha önce bu noktaya geldiğimizde gözlerini devire devire 'eşyaları nasıl paylaşacağız' diye sorup, ben sıcak yaklaştıktan sonra 'ben senden ayrılabilir miyim?' diye gözleri dolan bir adam.. İşte belkide bu yüzden konuşabilsek belki değişir diye düşünüyorum. Ama artık o kadar yoruldum ki. Bazen diyorumki 'kaç yaşına gelmiş, neler görmüş geçirmiş, nasıl ders almaz?' Ben lisedeyken başka bir lisede okuyan arkadaşım sürekli ordaki arkadaşlarını anlatırdı, o öyle yaptı, bu böyle yaptı diye. Ben yorum yapamadığımı farkettim. Tanımadığım bir insan hakkında nasıl yorum yapabilirdim ki? 16 yaşındaydım arkadaşıma' lütfen tanımadığım insanlar hakkında benimle konuşma, onları tanımadan dinlemeden sana cevap vermeye hakkım olduğunu düşünmüyorum ' dediğimde. Bir şeyden hoşlanmıyorsan hoşlanmıyorsundur. Sırf karşı tarafı rencide etmeye çalışmak için doğruya bile yanlış demek karaktersizlik gibi geliyor. Ve ben ne için uğraşıyorum diye soruyorsun kendine..

Ay aynısı yahu bu adamlar :)

Ben defalarca şans verdim ama inanın en ufak bir şeyde başa dönüyorsunuz. Bu insanlar dengesiz, egolarıyla yaşıyorlar, uzattıkça daha çok yıpranıyorsunuz ve inanın evlilikte bir kere boşanma kelimesi geçti mi eninde sonunda oraya geliniyor. Aradan geçen zaman sadece kendini hazırlama oluyor sürece.

Ben gidin boşanın demiyorum ama eşinizin sizin de bir birey oldugunuzun bu ailede söz sahibi oldugunuzun ve saygıyı hakettiğinizin farkına varması gerekiyor. Bunuda yapıcı olma adı altında onun hatalarını görmezden gelerek yapabilmeniz çok zor. Siz laftan anlamıyor musunuz da sizi küserek cezalandırıyor mesela ne münasebet kaç yaşında baba olmuş bir insanın daha akılcı çözümleri olmalı. Kusura bakmayın böyle günlerce küsüp karısına psikolojik şiddet uygulayan (aciz) erkeklere katlanamıyorum.

D DerinNas12 benimki de bunu yapardı, küserdi surat asardı durduk yere, ben sanardım yorgun, işle alakalı vs...Bütün iş sıkıntısını bana kusar, dertleşir sonra surat asardı işi bitince. Meğersem bana tepki gösteriyormuş. Tıpkı annesi gibi, değişik bir kafa yapısı, onun zihninde bir hata yapmışsındır ona göre ve o sana küsünce kendi düzeltmeli ve ondan özür dilemelisin, çünkü o hep haklıdır...

Ben sizi aşırı kendime benzettim, eşinizi de boşandığım adama. Konularıma bakabilirsiniz gerçi sizde kv problemi var mı bilmiyorum ama kişilikler aynı.
Ailesiyle olan hikayem şöyle 😊 evlendik, 2 yıl sonra onlarla aynı şehirde yaşamaya başladık. Ve ben yavaş yavaş onları tanımaya başladım. Namazlarını 5 vakit kılarlar Allah kabul ederse, ama gözleri kulakları sürekli dışardadır, kim ne yapmış, kim ne demiş.. Ve bunu 'komşuluk' adı altında yaparlar. Ve en tiksinci, hakkında konuştukları insanların yüzlerine gülerler. Eğer eşimin ailesi olmasaydı ben onlarla aynı masada 1 bardak çay içmezdim. Ama defalarca gittim, defalarca çağırdım ve her seferinde dört dörtlük ağırladım. Bana sormadan plan yaptılar, bozmadım. Bu kız çalışıyor azıcık kendine ailesine vakit ayırsın demediler, tepki vermedim. Evime gelen herşeyin yarısını onlara verdim. Çocuk olunca eşime yalvardım, 'halimiz vaktimiz yerinde bakıcı tutalım' diye. 'bunu anneme söylersem çok üzülür' dedi, üstüne birsey diyemedim. 6 ay her sabah asık suratla, memnuniyetsizce geldi evime, su içtiği bardağı bile tezgaha bırakırdı. Ben öğlen işten gelir, sofra hazırlar, sofrayı toplar, akşam için yemek yapar, gerekiyorsa temizlik yapardım, o da içeride el kadar bebeğimle bağır çağır oyunlar oynardı. Asla kendimden büyük birinden iş beklemem, Allah şahidim kendim için bir lokma birsey istememişimdir ondan. Ama 'kızım, sen çalışıyorsun zaten, çocuğuna hasret kalma, gel şunu da ben halledeyim' diye teklif etsin. Ama yok.. Ama sorsan beni kızı gibi severler. Hiç kimseye hiçbirşey belli etmeden aylarca devam ettim. Bir tek annemle dertleşirdim, o da 'kızım kadın çocuğuna bakıyor, görmezden gel' dedi hep. Olduk olmadık zamanlarda kardeşlerinin olduğu şehre giderdi, anneme emrivaki yapıp çağırırdık, 2-3 hafta kalır dönerdi. Annemin şöyle bir huyu var, aklından geçeni hemen söyler. O yüzden tehlikeli bir insan değildir çünkü ne düşündüğünü bilirsin. Mesela bana 'kızım o kazakla dışarı çıkma' der ama aslında 'hava soğuk, üşürsün' demek ister. Neyse böyle böyle 2 yıl geçti. Annem bize supriz yapıp ziyaretimize geldi, 3 gün kalıp dönecek. Biz o şehirde 2 aile yaşıyorken, 2 arabamız varken ben annemi el gibi taksiyle uğurladım otogara. Arayıpta bir güle güle bile demedi hiçbiri. Eşimle konuşmaya çalıştığımda annen bizi ve bizim yaptıklarımızı beğenmiyor diyip duruyordu (çocuk için yaptırdığımız hediyelik süs koyduğun yerde durmuyordu mesela düşüyordu, annemde 'hediye çok güzel olmuş, keşke birde düşmese' demiş, bir yelek gelmişti onlar tarafından hediyelik, yelek bordo bildiğin amca motifleri 'bebek yeleği için niye böyle renk kullanmışlar ki' demişti, pasta yaptırmıştık şeker hamurundan, annemde ilk defa yemişti 'şeker hamuru sertmiş ama içi çok güzel olmuş' demişti gibi gibi) kıyamet annemi gönderdikten sonra koptu, çünkü ben evlenmeden önce, hatta ilk görüşmeye başladığımız günlerde 'senden 3 isteğim olacak, eğer bunlardan birini bile yaparsan çeker giderim. 1-bana vurmayacaksın, 2-beni aldatmayacaksın, 3-aileme saygısızlık etmeyeceksin' demiştim, o da bana sonuna kadar güven vermişti. Kavga büyüyünce ailesi dahil oldu. Beni kenara çektiler ve ne dediler biliyor musun? Annen yüzünden. Çünkü senin annen şöyle yaptı, böyle yaptı.. Hiç bilmediğim olaylar.. Annemin asla kurmayacağı cümleler ve bana, benim 35 yıllık annemin aslında anlattıkları kadın olduğuna inanmam için resmen yalanlar söylüyorlar. Ağzımı açmadım biliyor musun.. Aynı mantık, 'derin, annenden de dinlemeden yorum yapma'. Sadece dedimki, 'ben anneme, istersen onlarla görüşmek zorunda değilsin dediğimde onlar senin hayatındayken suratıma sövenler güler geçerim demişti, siz şimdi karşıma geçmiş çocuk gibi şikayet ediyorsunuz bana'. Ertesi gün annemden dinledim, annem ağladı ben hayatımda bu kadar art niyetli insan görmedim diye, o ağlayınca ben daha çok ezildim. Benim ailem artık eşimi görmek istemiyor, bende artık onun ailesini değil görmek, seslerini bile duymak istemiyorum. Bu olaydan sonra zaten olması zor.. Çizgilerim çok keskindir çünkü, ben ta evlenmeden onu uyarmıştım. Ama ama ama.. Farkettimki en çok ailesinin gazına gelmiş, onların dolduruşuyla güç almış. Yazık. Gitsin anasının dizinin dibine diyorum çoğu zaman ama ah evladım. Azıcık daha baba kokusu çeksin içine diyorum sonra. Ne uzattım, kusura bakmayın nolur

Neredeyse butun yorumları okudum. Bende de buna benzer bir durum var. Üstelik cocugum da yok. Bu konuyu eşimle defalarca konustuk, çözüm yok yok yok... En son boşanmak da bir çözüm bizim için dedim. İstemedi benım psikolojim buna hazır degıl dedı. Ben bunun daha uygun olcagını düşünüyorum dedim. Yok nasıl bunu yapacaksın, işte mahkemeye gelceksin, hiç mi üzülmüceksin falan dedı.. Sonra hayatında ilk defa benden özür diledi bende şaşırdım. Şimdi cok anlayışlı davranıyor ama değişmez. Canım ben bu konuyu cok ama cok araştırdım. Psikoloğa gittim, bir sürü psikolog arkadaşım var onlara danıştım. Hatta üzerine makaleler okudum bile. Bana söylenen şu, annesinin babası ile olan ilişkisini gözlemle, annesi pasif bir kadınsa eğer o da bilinçaltında oyle bir kadın ister. Eger sende o sekılde bir kadın olamayıp hakkını arayan soran bir kadınsan, o zaman kavga etmemek yerine susmayı tercih edermiş. Bir de mesela annesi eğer oğluna tapan bir anneye veya ailesi erkek cocuga cok düşkünse pohpohlanarak büyüyen erkekler hatalarının soylenmesine dayanamamış. Doktor bana dedi ki istediğin kadar konuş nasıl sen kendi doğrun için ugrasıyorsan o da onun doğrusu kesınlıkle değişmez. Sadece sen kendini yıpratırsın. İnsanlar sadece kendisi isterse değişir, ama bunu sen söylersen olmaz. Yaşadığı olaylar, yaş vb.. İnsanları değiştirirmiş. O yüzden değişir diye bekleme, şahsen ben beklemiyorum.

Ailesiyle olan hikayem şöyle 😊 evlendik, 2 yıl sonra onlarla aynı şehirde yaşamaya başladık. Ve ben yavaş yavaş onları tanımaya başladım. Namazlarını 5 vakit kılarlar Allah kabul ederse, ama gözleri kulakları sürekli dışardadır, kim ne yapmış, kim ne demiş.. Ve bunu 'komşuluk' adı altında yaparlar. Ve en tiksinci, hakkında konuştukları insanların yüzlerine gülerler. Eğer eşimin ailesi olmasaydı ben onlarla aynı masada 1 bardak çay içmezdim. Ama defalarca gittim, defalarca çağırdım ve her seferinde dört dörtlük ağırladım. Bana sormadan plan yaptılar, bozmadım. Bu kız çalışıyor azıcık kendine ailesine vakit ayırsın demediler, tepki vermedim. Evime gelen herşeyin yarısını onlara verdim. Çocuk olunca eşime yalvardım, 'halimiz vaktimiz yerinde bakıcı tutalım' diye. 'bunu anneme söylersem çok üzülür' dedi, üstüne birsey diyemedim. 6 ay her sabah asık suratla, memnuniyetsizce geldi evime, su içtiği bardağı bile tezgaha bırakırdı. Ben öğlen işten gelir, sofra hazırlar, sofrayı toplar, akşam için yemek yapar, gerekiyorsa temizlik yapardım, o da içeride el kadar bebeğimle bağır çağır oyunlar oynardı. Asla kendimden büyük birinden iş beklemem, Allah şahidim kendim için bir lokma birsey istememişimdir ondan. Ama 'kızım, sen çalışıyorsun zaten, çocuğuna hasret kalma, gel şunu da ben halledeyim' diye teklif etsin. Ama yok.. Ama sorsan beni kızı gibi severler. Hiç kimseye hiçbirşey belli etmeden aylarca devam ettim. Bir tek annemle dertleşirdim, o da 'kızım kadın çocuğuna bakıyor, görmezden gel' dedi hep. Olduk olmadık zamanlarda kardeşlerinin olduğu şehre giderdi, anneme emrivaki yapıp çağırırdık, 2-3 hafta kalır dönerdi. Annemin şöyle bir huyu var, aklından geçeni hemen söyler. O yüzden tehlikeli bir insan değildir çünkü ne düşündüğünü bilirsin. Mesela bana 'kızım o kazakla dışarı çıkma' der ama aslında 'hava soğuk, üşürsün' demek ister. Neyse böyle böyle 2 yıl geçti. Annem bize supriz yapıp ziyaretimize geldi, 3 gün kalıp dönecek. Biz o şehirde 2 aile yaşıyorken, 2 arabamız varken ben annemi el gibi taksiyle uğurladım otogara. Arayıpta bir güle güle bile demedi hiçbiri. Eşimle konuşmaya çalıştığımda annen bizi ve bizim yaptıklarımızı beğenmiyor diyip duruyordu (çocuk için yaptırdığımız hediyelik süs koyduğun yerde durmuyordu mesela düşüyordu, annemde 'hediye çok güzel olmuş, keşke birde düşmese' demiş, bir yelek gelmişti onlar tarafından hediyelik, yelek bordo bildiğin amca motifleri 'bebek yeleği için niye böyle renk kullanmışlar ki' demişti, pasta yaptırmıştık şeker hamurundan, annemde ilk defa yemişti 'şeker hamuru sertmiş ama içi çok güzel olmuş' demişti gibi gibi) kıyamet annemi gönderdikten sonra koptu, çünkü ben evlenmeden önce, hatta ilk görüşmeye başladığımız günlerde 'senden 3 isteğim olacak, eğer bunlardan birini bile yaparsan çeker giderim. 1-bana vurmayacaksın, 2-beni aldatmayacaksın, 3-aileme saygısızlık etmeyeceksin' demiştim, o da bana sonuna kadar güven vermişti. Kavga büyüyünce ailesi dahil oldu. Beni kenara çektiler ve ne dediler biliyor musun? Annen yüzünden. Çünkü senin annen şöyle yaptı, böyle yaptı.. Hiç bilmediğim olaylar.. Annemin asla kurmayacağı cümleler ve bana, benim 35 yıllık annemin aslında anlattıkları kadın olduğuna inanmam için resmen yalanlar söylüyorlar. Ağzımı açmadım biliyor musun.. Aynı mantık, 'derin, annenden de dinlemeden yorum yapma'. Sadece dedimki, 'ben anneme, istersen onlarla görüşmek zorunda değilsin dediğimde onlar senin hayatındayken suratıma sövenler güler geçerim demişti, siz şimdi karşıma geçmiş çocuk gibi şikayet ediyorsunuz bana'. Ertesi gün annemden dinledim, annem ağladı ben hayatımda bu kadar art niyetli insan görmedim diye, o ağlayınca ben daha çok ezildim. Benim ailem artık eşimi görmek istemiyor, bende artık onun ailesini değil görmek, seslerini bile duymak istemiyorum. Bu olaydan sonra zaten olması zor.. Çizgilerim çok keskindir çünkü, ben ta evlenmeden onu uyarmıştım. Ama ama ama.. Farkettimki en çok ailesinin gazına gelmiş, onların dolduruşuyla güç almış. Yazık. Gitsin anasının dizinin dibine diyorum çoğu zaman ama ah evladım. Azıcık daha baba kokusu çeksin içine diyorum sonra. Ne uzattım, kusura bakmayın nolur

Sizi çok iyi anlıyorum çünkü çok benzerlerini yaşadım. Beni de ailemden koparmaya, annemi kötülemeye çalıştılar. Ben büyük bir hata yaparak sırf aman olaylar durulsun diye aylarca aileme bile gitmedim, tabi bu onlara güç verdi. Benim ailemi aşağılamaya, ayaklarına çağırmaya başladılar. Küstüler, kanser babama geçmiş olsun bile demediler vs vs. Ama ne oldu sonunda...Koparamadılar, gene sımsıkı kilit olduk şimdi.

Benim kv de aynısıdır 5 vakit namaz Allah kabul etsin ama hep fitne, artniyet kötülük...Birebir kulaklarımla duymasam, gözümle şahit olmasam inanmazdım belki de...Allah hepsini gösterdi bana. Annem de sizin anneniz gibi karakter olarak, içi dışı bir ve insanlar onu bazen yanlış anlar, kötü niyetli insanlar kötüye çeker söylediklerini ama onun asla kötü niyeti yoktur ki ben de annem gibiyimdir.

Şunu hiç unutmayın: KÖTÜ İNSANLAR İYİ İNSANLARI SEVMEZ. Çünkü onları anlayamazlar. Kendinize asla suç bulmayın. Bence artık kendinize yeni bir yol çizin, çocuğunuz içinde suçluluk hissetmeyin. Elbet gün gelecek sizi anlayacaktır. Ben çocuğum olmadan boşandım , burda size bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır, ama eşinizin karakteri ailesinden ve üzgünüm değişmeyecek.

böyle bir koca sadece bende yokmuş demişki. bu ara aynı minvalde o kadar çok konu okuyorumki. biz de ailesi yüzünden boşanıyoruz ama onlara göre suçlu benim annem :) en son anneme öyle bir terbiyersizlik yaptıki anlatamma. hep sabrettim sustum. ailemde sustu. çocuklar var dedik, sabredelim dedik ama ben alttan aldıkça adam daha çok tepemize çıkacak oldu. bunda 6-7 ay önce çocuklar var boşanmayalım diye ben barıştım ama bu son olayda gözüm çocukları falan görmedi. ilk başta üzüldüm çocuklar için ama sonradan gördümki çocukların umrunda değil :) 1,5 yaşındalar şuanda. pazarları babalarını görüyorlar. bir arkadaşımın ablası psikiyatr ve onun dediği şu. çocuk ne kadar küçükken boşanırsam o kadar iyi. çocuklar yeni düzene çabuk adapte oluyorlar. şuan bizi aynı evde hatırlamaycakları için öyle aile özlemleri de olmayacak. şuan çok mutlular hiçbirşeyin farkında değiller. Ayrıca benim içim de vicdanım da çok rahat. keşke şunu da yapsaydım dediğim hiçbirşey yok. adam hala beni cezalandırmka adına çocuklarını cezalandırmaya çalışıyor. maddi yardım yapmıyor, sürüneyim isityorlar. ailesi 1 kez bile aramadı. iki tane küçük bebek var siz ne yapıyorsunuz demediler. kendisi bilir. insanın kendine yaptığını kimse yapmazmış. hakkınızda hayırlısı olsun. konunuzu görünce yazmak istedim. inşallah kendiniz ve çcouğunuz için en güzel kararı verirsiniz.

Ben nihayi kararınızı vermeden önce mutlaka bir uzmanla görüşmenizi tavsiye ederim aslında birlikte gitmeniz elbette harika olur ama gelmek istemezse siz gidin daha detaylı konuşursunuz daha mantıklı ve objektif yorum gelir çünkü anlattığınız kadarıyla iletişim problemi var aranızda tamam eşiniz konuşulmaz kapalı biridir bilemeyiz ama belki sizde yanlış iletişim kuruyor ve işi iyice çıkmaza sokuyor olabilir siniz bunu biz bilemeyiz bunu size ancak bir uzman gösterir 5 yıl sabretmişsiniz zaten 5 ay daha sabredip bir uzman terapisi almak çok zor olmasa gerek hakkınızda hayırlısı olsun

böyle bir koca sadece bende yokmuş demişki. bu ara aynı minvalde o kadar çok konu okuyorumki. biz de ailesi yüzünden boşanıyoruz ama onlara göre suçlu benim annem :) en son anneme öyle bir terbiyersizlik yaptıki anlatamma. hep sabrettim sustum. ailemde sustu. çocuklar var dedik, sabredelim dedik ama ben alttan aldıkça adam daha çok tepemize çıkacak oldu. bunda 6-7 ay önce çocuklar var boşanmayalım diye ben barıştım ama bu son olayda gözüm çocukları falan görmedi. ilk başta üzüldüm çocuklar için ama sonradan gördümki çocukların umrunda değil :) 1,5 yaşındalar şuanda. pazarları babalarını görüyorlar. bir arkadaşımın ablası psikiyatr ve onun dediği şu. çocuk ne kadar küçükken boşanırsam o kadar iyi. çocuklar yeni düzene çabuk adapte oluyorlar. şuan bizi aynı evde hatırlamaycakları için öyle aile özlemleri de olmayacak. şuan çok mutlular hiçbirşeyin farkında değiller. Ayrıca benim içim de vicdanım da çok rahat. keşke şunu da yapsaydım dediğim hiçbirşey yok. adam hala beni cezalandırmka adına çocuklarını cezalandırmaya çalışıyor. maddi yardım yapmıyor, sürüneyim isityorlar. ailesi 1 kez bile aramadı. iki tane küçük bebek var siz ne yapıyorsunuz demediler. kendisi bilir. insanın kendine yaptığını kimse yapmazmış. hakkınızda hayırlısı olsun. konunuzu görünce yazmak istedim. inşallah kendiniz ve çcouğunuz için en güzel kararı verirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Rabbim sizede kolaylıklar nasip etsin.

Evlenirken, hamileliğim boyunca usul usul takip ettim kadınlar kulübünü. Çok bilgilendim, bu kez fikir almaya ihtiyacım var.
Eşimle 5 sene önce evlendik. Evlenmeden önce ılımlı, anlayışlı, saygılı, alttan alan eşimin, evlendikten hemen sonra sinirli, lafını bilmeyen, herseye küslük yapıp trip atan bir adam olduğunun farkına vardım. Eğer ortada bir yanlış anlaşılma varsa 'ben yalan mı söylüyorum' diyerek benim yalan söylediğimi ima eden, haklıysa hakaretler içinde bağırıp çağıran, haksızsa ben müdahale etmedikçe küslük sürdüren bir adam halini aldı gitgide. Ilk evlendiğimiz zamanlarda ikimizinde alışması lazım diyerek görmezden geliyordum. Ama artık yok sayamıyorum. Bir bebeğimiz oldu 2.5 yaşında bir oğlum var. Saygısızlığa gelemiyorum. Bunca kavga gürültünün içinde onu rencide edecek hiçbirşey söylemedim. Ama o haddini çok aştı, hatta konu aileme bile kaydı hiçbir suçları yokken. Evliliği bitirmeye karar verdim, ama aklımda hep çocuğum. Ondan sonra başka insanlarla hayat kurma peşinde değilim, çok şükür iyi bir firmada çok güzel bir pozisyonda çalışıyorum ve dahada önemlisi ailem sonuna kadar arkamda. Ama ne olursa olsun, hangi imkanı sağlarsam sağlayım asla babasının eksikliğini doldurmayacağını tahmin ediyorum. Onunda ayrılmaya razı gelmediğini söylemesiyle temkinli olarak yeniden başlamaya karar verdik. Fakat.. Unutamıyorum, söylediklerini yaptıklarını, ailemi düşürdükleri durumu hazmedemiyorum. Kendine de pek çeki düzen vermiş değil. Hal böyle olunca en ufak şey içimi acıtıyor. Konuşmak istiyorum, konuşamıyorum. Mesajla anlatayım diyorum, küsüyor. Bir çözüm bulalım diyorum kale almıyor. Ben çok yoruldum. Çalışıp, evde görevlerimi yapıp, çocuğumla ilgilenip hem çevreme hem çocuğuma mutlu görünmeye çalışmaktan, birde üstüne basit, önemsiz bir şeymiş gibi kestirilip ayrılmaktan çok yoruldum. Bugün boşanmış bir büyüğümle konuştum, 'çocuk babasıyla vakit geçirsin, bir kaç sene arkadaş gibi yaşayıp anne-baba sorumluluklarınızı yerine getirirsiniz. Sonrada çocuğa bir destekle anlatırsınız' diyor. Olabilir. Ama bir yandan da küçükken daha kolay olur diyorum. Aslında en büyük parçam büyük bir özür dilese, kendini affettirmeyi denese hersey düzelecek diyor. Daha yolun çok başındayız, bebeğimiz çok küçük. Daha ne problemler çıkacak karşımıza kim bilir. Birazcık mücadele ettiğini görsem, bizim için azıcık savaştığına inansam.. Ama bu karakterde değil. Kahrından ölür ama burnundan kıl aldırmaz. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.. Durum bu işte, ortaya karışık. Hadi buyrun
Bende evlenrken en korktugum seydi anlasamamk cnku erkekler degisir derlerdi tam olarak oyleymis bende uc senede anladım acıkcası sizi anlıyorum bosanma kararı kolay deil ama madem b karar verdnz devam edin aileler zaten bu zmnda lazım olur destek olurlar size cocugunu gormek şsterse gelsn gorsun ıllaki cocuklar yıpranıyır ama mutsuz evllkte daha cok yıpranırlar kendmdem blıyorum babam ve annemden malesef

Back
X