- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Boşanmak için illaki şiddet yada aldatma olması gerekmiyor.Beni biriyle tanıştırmak istedi bi tanıdık...Tabi ortam malum şu an korona vs, ilk bi telde konuştuk.Adamın 13 yaşında bir cocugu var ve boşanmış..Kamuda yönetici...İkinci konuşmada sohbet biraz daha detaylandığı için çok özel değilse neden ayrıldığını sormak istedim...
Adamın dediği şu: her şey cok iyiydi, hiçbi sorun yoktu, birgün pat diye boşanmak istediğini söyledi. Nedenini sormadın mı dedim, sordum yanlış karardı bu evlilik demiş sadece...Başka hiçbişi söylememiş..Kadın psikologa gidiyormuş ve oyşe karar almış.Dedim ki önceden hiçbi soğukluk hissetmedin mi veya hiçbişeyden şikayet etmedi mi? Hayır dedi...Geri dondureyim kararından diye yurtdısına goturmus gezmeğe, orda da hafif bi ısınma, konusma olsa bak bu geri donecegim anlamına gelmez, fikrim sabit diyormuş kadın..
Sonuçta sebep belirtmeden ayrılan ex eş...Sizce böyle bişi doğru olabilir mi? Sadece soğudum sebep yok diyerek yuva yıkan var mıdır
Eksik anlattığı bir şeyler var adamın. Böyleleri neden hep sizi buluyorBeni biriyle tanıştırmak istedi bi tanıdık...Tabi ortam malum şu an korona vs, ilk bi telde konuştuk.Adamın 13 yaşında bir cocugu var ve boşanmış..Kamuda yönetici...İkinci konuşmada sohbet biraz daha detaylandığı için çok özel değilse neden ayrıldığını sormak istedim...
Adamın dediği şu: her şey cok iyiydi, hiçbi sorun yoktu, birgün pat diye boşanmak istediğini söyledi. Nedenini sormadın mı dedim, sordum yanlış karardı bu evlilik demiş sadece...Başka hiçbişi söylememiş..Kadın psikologa gidiyormuş ve oyşe karar almış.Dedim ki önceden hiçbi soğukluk hissetmedin mi veya hiçbişeyden şikayet etmedi mi? Hayır dedi...Geri dondureyim kararından diye yurtdısına goturmus gezmeğe, orda da hafif bi ısınma, konusma olsa bak bu geri donecegim anlamına gelmez, fikrim sabit diyormuş kadın..
Sonuçta sebep belirtmeden ayrılan ex eş...Sizce böyle bişi doğru olabilir mi? Sadece soğudum sebep yok diyerek yuva yıkan var mıdır
Eksik anlattığı bir şeyler var adamın. Böyleleri neden hep sizi buluyor
Boşanmak için illaki şiddet yada aldatma olması gerekmiyor.
Bin türlü sebeblerden boşanmalar oluyor artık.
Sadece soğudum sebep yok diyerek yuva yıkan var mıdır
Bence kesinlikle var ve açıkça söyleyemediğine göre belli ki suç kendisinde.Ama anlatmadığı eksik bişiler var gibi değil mi
ger çek ten!kadinlar genelde bir surece yayarak karsi tarafi once kendi iclerinde bitiriyorlar, dayanamayacaklari noktaya gelince bir gecede ayrilma karari veriyorlar.
Aynı yatağa girdiği karısının kendisinden soğuduğunu görmeyecek kadar kadını görmezden gelmişse neden olmasın?
Ne diyecekti adam? Eve gelir tv, telefon takılırdım, eşimle bir sohbet edeyim gibi bir derdim yoktu.
o da bir yandan çocuğumuzu büyütür, ilgilenir, bir yandan ev işlerinde bogulurdu.
sonra bir gün durup dururken boşanacağım dedi.
aman ne kadar şaşırtıcı :)
hikaye bu şekilde ilerlediyse adam zaten her şeyi normal görüp, durup dururken boşandı der.
Algısına bağlı yani, biz bilemeyiz
Aniden soğumuş olamaz ya illa ki boşanmadan önce yaşadıkları bir takım sorunlar olmuştur. Bana hiç inandırıcı gelmedi
Ben ayrilik kararinin bir surec sonrasi verildigine inaniyorum. Ozellikle belirgin bir sebep yoksa (aldatma/siddet gibi) kadinlar genelde bir surece yayarak karsi tarafi once kendi iclerinde bitiriyorlar, dayanamayacaklari noktaya gelince bir gecede ayrilma karari veriyorlar. Cunku biz cinsiyet olarak kurtarici/koruyucu role burunmeye cok musait oldugumuz icin, iliskinin once kendi kalbimiz ve aklimizda bitmesi cok onemli pismanlik yasamamamiz acisindan. Tabii bu yazdigim saglikli iliskiler icin gecerli, toksik iliskiler, bagimli kisilige sahip kadinlar icin gecerli degil.
Kesinlikle var,kadın neden çok fazlasebeb göstermeden ayrılmış ki.Ama anlatmadığı eksik bişiler var gibi değil mi
Belki kadın hayata aynı pencereden bakmadıklarını fark etmiştir, uzatmak istememiştir. Burada okuduğum birçok konuda sorun o aslında ama dışa vurumu başka şekilde oluyor. Mesela bir konu vardı hatırlarsınız; konu sahibinin eşinin yeğeni sürekli oyun oynamaya yatıya geliyormuş. Konu sahibi de şikayetçiydi. Adam duygusal bir tip değil, yeğeniyle oyun oynamayı seviyor. Konu sahibi başlasa olmak istiyor, o kakara kikiri oyun oynayalım film izleyelim tipi değil. İkisi de haklı problem yok ama sorun birlikte mutlu olacak karakterler olmamaları. Bu sadece bir örnek. Bir sürü uyumsuzluktan kaynaklı problem var; aile ile içine olmak isteyenler - başbasa takılmak isteyenler, yalnız zamana ihtiyaç duyanlar-her şeyi dipdibe yapmak isteyenler...
Sizinkinde de böyle farklılıklar olabilir. Kimsede kusur yoktur ama birbirlerine uygun değillerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?