Boşanmalarına hiçbi sebep yokmuş

Çocuk varken genelde zor ama benim bir arkadaşım da eşinden öyle pat diye boşandı. Şiddet yok, aldatma yok. Adam da dışarıdan bakınca çok düzgün bir adamdı. Arkadaşım, cıvıl cıvıl, çok hareketli biri, eşiyse soğuk bir insan, gerekmedikçe konuşmayan ciddi yapıda biriydi. "Boğuluyorum" diyordu, "mutsuzum" diyordu. Kendi ifadesine göre ayrı şehirde üniversite okuduktan sonra baba evinde babasının her şeyine karışmasından rahatsız olduğu için ve bekarken ayrı eve çıkması mümkün olmadığı için o sıralarda tanıştığı ve kendisine aşık olan eşiyle "iyi bir insan" olduğu için evlenmiş. Hiç aşık olmamış, sevmemiş. Arkadaşım da psikologa gitmişti ve psikolog "çocuk 12 yaşına geldiğinde boşanabilirsin" demiş arkadaşım da aynen öyle yaptı. Böyle örnekler az da olsa var ama sizinkinin durumunu bilemem tabi.
Boşanma için ya 2-3 yaş ya da 12 yaş civarı diyorlar gerçekten

Eksik anlatmış gibi geldi. Sebepsiz soğukluk biz kadınlar için çok zor ... İlla ki bişey yapmıştır yada yapmamıştır ki kadın bu karara varmıştır.

Boşanmış erkek düşmanlığı yapmaya gerek yok. İnsanlar boşanır büyük sebeplere gerek yok. Hoşunuza gittiyse tanımaya çalışın adamı, ailesi ve arkadaşları ile de tanışınca daha iyi görürsünüz. Sizi manipüle etmeye kandırmaya çalışan biri ise imza atılana kadar hiçbirşey anlamazsınız zaten. Kadınlar melek değil, erkekler şeytan değil.

Aldatma, şiddet yoksa neden boşandiginin detaylari önemsiz bence. Eski eşine ilgisiz, sevgisiz olmuş olsa bile sizinle de ayni olacagi anlamina gelmez veya ayni konular sizde tartişma sebebi olmayabilir. İnsan biriyle uyumsuzluk yaşadi diye herkesle yaşayacak değil.

Kadin yalnis evlilikti diyorsa belki bastan birseyler yolundan gitmedi ve ayrildi. Burdada görüyoruz bir sürü olumsuzluk oldugu halde "evlenecegim" diyen..kadin psikolojik tedavi görüyorsa demek ki ortada sorunlar vardi. Bosanma sebebini bilmedigine de inanmadim. Son dakika yurtdisina gezmeye götürmeler felan..ben adamin sorunu gayet bildigini düsünüyorum.

Aldatma, şiddet yoksa neden boşandiginin detaylari önemsiz bence. Eski eşine ilgisiz, sevgisiz olmuş olsa bile sizinle de ayni olacagi anlamina gelmez veya ayni konular sizde tartişma sebebi olmayabilir. İnsan biriyle uyumsuzluk yaşadi diye herkesle yaşayacak değil.

Malesef erkekler değişmiyor, birinden neden boşandıysa baskasına da aynısını yapıyor

Bana anormal gelmedi. Benim de bir amcam var kendi halinde hakaret küfür şiddet vs hiç olmayan gayet rutin bir evlilikleri vardı. Onlarında bir kızları vardı. Yengemin bir sebepten ötürü psikolojisi bozuldu amcamla ilgili değil. Doktora gitti. Baya depresyona girdi. Sonra amcamla boşanmak istediğini söyledi. Tüm aile halletmeye çalıştık. Ama istemediğini söyledi. Eşim çok iyi ama istemiyorum dedi. Ayrıldılar.

Bana anormal gelmedi. Benim de bir amcam var kendi halinde hakaret küfür şiddet vs hiç olmayan gayet rutin bir evlilikleri vardı. Onlarında bir kızları vardı. Yengemin bir sebepten ötürü psikolojisi bozuldu amcamla ilgili değil. Doktora gitti. Baya depresyona girdi. Sonra amcamla boşanmak istediğini söyledi. Tüm aile halletmeye çalıştık. Ama istemediğini söyledi. Eşim çok iyi ama istemiyorum dedi. Ayrıldılar.

Evde ne yasandıgını bilemezsiniz ama

Malesef erkekler değişmiyor, birinden neden boşandıysa baskasına da aynısını yapıyor

Boşanmiş erkeklerle tecrubem yok ama oyle oldugunu dusunmuyorum ben. Bazi sorunlar direkt karakterle ilintilidir kabul (siddet, aldatma, annecilik...) gibi ama bazi sorunlar da karakterle degil birlikte olduğu kişiyle uyumsuzluktan kaynaklanir.

İki insan birbiriyle anlaşamadi diye ömür boyu her evlendikleri insanla sorun yaşayacak değiller. Ama tabi ki bu adamin neden boşandigi belirsiz, analiz yapamayiz.

Bana kalsa boşanmiş, cocuklu adam direkt eleme sebebi olurdu o ayri. 😬

Kadın sosyal, gezmeyi seven, kendi ayakları üzerinde durabilen yani parası, işi olan bir kadın ise, soğudum diye de boşanabilir. Boşanınca, hayat şartları düşen biri böyle bir boşanmayı gerçekleştirmez, hatta aldatılsa da affeden çok var. Boşanmak için illa şiddet yada aldatma gibi major faktörlere gerek yok, bence olabilir.

halamla dayimda bu şekilde bosandı,
halam artik evli kalmak istemedigini evliligin onu yordugunu soyledi,
dayim halamin agzinin icine bakardi agzindan canimdan baska laf dokulmezdi 20 senelik evlilik bu sekilde bitti.
olabiliyor bazen yani

Boşanmiş erkeklerle tecrubem yok ama oyle oldugunu dusunmuyorum ben. Bazi sorunlar direkt karakterle ilintilidir kabul (siddet, aldatma, annecilik...) gibi ama bazi sorunlar da karakterle degil birlikte olduğu kişiyle uyumsuzluktan kaynaklanir.

İki insan birbiriyle anlaşamadi diye ömür boyu her evlendikleri insanla sorun yaşayacak değiller. Ama tabi ki bu adamin neden boşandigi belirsiz, analiz yapamayiz.

Bana kalsa boşanmiş, cocuklu adam direkt eleme sebebi olurdu o ayri. 😬

40 yaşındaysan eleyemiyorsun artık

Beni biriyle tanıştırmak istedi bi tanıdık...Tabi ortam malum şu an korona vs, ilk bi telde konuştuk.Adamın 13 yaşında bir cocugu var ve boşanmış..Kamuda yönetici...İkinci konuşmada sohbet biraz daha detaylandığı için çok özel değilse neden ayrıldığını sormak istedim...

Adamın dediği şu: her şey cok iyiydi, hiçbi sorun yoktu, birgün pat diye boşanmak istediğini söyledi. Nedenini sormadın mı dedim, sordum yanlış karardı bu evlilik demiş sadece...Başka hiçbişi söylememiş..Kadın psikologa gidiyormuş ve oyşe karar almış.Dedim ki önceden hiçbi soğukluk hissetmedin mi veya hiçbişeyden şikayet etmedi mi? Hayır dedi...Geri dondureyim kararından diye yurtdısına goturmus gezmeğe, orda da hafif bi ısınma, konusma olsa bak bu geri donecegim anlamına gelmez, fikrim sabit diyormuş kadın..

Sonuçta sebep belirtmeden ayrılan ex eş...Sizce böyle bişi doğru olabilir mi? Sadece soğudum sebep yok diyerek yuva yıkan var mıdır
Evet doğru olabilir

Back
X