Bosanmali miyim sizce ?

...seni sevmediğinden,seni istemediğinden ve düzelmeyeceğinden eminsen, ailende senin yanındaysa türkiyeye geri dön derim..ama şu varki yurt dışında yaşıyorsun .eşin oranın vatandaşımı? eger vatandaşıysa o zaman türkiyeye dönmeden önce kendi yaşamını orda devam edebilirsin..bu konuda bence ilk önce bir türk konsolosluğuna gidip durumun hakkında kime danışman gerektiğini sorabilirsin...ayrıca bu bebeği doğurmakta kararlısın? ne mezunusun? herhanhiş bir mesleğin bir becerin varmı..hemen türkiyeye donersen senın ıcın cok daha zor olabılır .hangi ülkedesin?

yol pek yakın sayılmaz ama genede herseyın cok basındayken aılenın yanına don derım bı omur boyu bole yasayamazsın....en azından hatalarından we yasadıklarından ders almıs olursun..

valla genç yaşlarda böyle hatalar yapılabiliyor, ama zararın neresinden dönsen kar değil mi, eminim çok şeyde öğrenmişsindir bu evlilikten, ilerde benzer hataları yapmazsın böylece
bence artık oturup geleceğini planlamalısın

hollandadayim canim,evet esim demek istemiyom o adam bura vatandasi. lise mezunuyum ve hic bi meslegim yok. daha once calistigim isler oldu mesela grafikerim fakat belgem yok vs onun gibi/

insan sevdigi birinin uzulmesini istemez. kaldi ki her tartismada kovsun ! sonucta bende bi insanim ve gururum var ama kac defa kovulduysam hep kaldim. ama cok gucume gidiyo. ve cocuk konusunu bilmiyorum ufffff

Son düzenleme:

şimdi bir bakalım elimizde ne var...hollandadasın..grafikerlik öylede böylede yaptın..boşanmakta kararlısın..bebek için hala düşünecek vaktin var...

Kimse kızmasın ama ben bir bebeğin 2 kişi varlığında mutlu sıcak bir yuvada dünyaya gelmesinden yanayım ..yoksaa doğan çocukların cok azı toplumda saygıdeğer bir yere gelebiliyor...mutlaka istisnalar vardır fakat bu şekil aile ortamında yetişen cocuklarda herzaman özgüven eksikliği oluşuyor..
tam 2 aylıksaa hala düşünecek vaktin olmasına cok sevindim...

İctenlikle sana yardımcı olmayı cok istiyorum..şu an telefon sansım olsa valla arıycam konusucam senle..Hollanda da olman büyük şans çünkü orda türk kaynıyor... Kocan oranın vatandaşımıydı ...yanı eğer vatandaşıysaa bu süper bir haber demek oluyor...Bir türk konsolosluğuna ziyeret edip durumundan bahsedebilirsin..seni bir psilokologa yollarlar ve bebegın için en iyi kararı vermeni sağlarlar..ayrıcaa ..hollandada boşanmış kadınlara ödenen bir ödenek olduğunu biliyorum..mutlaka onların bir dernekleri vardır..eger yoluna yalnız devam edersen ben senın yerınde olsamm ordabır yasam savası verip orda okumaya baslardım ıstersee 1 senelık bır kurs olsun sonraeger yapabılıyorsamm hollandada hayatıma devam ederdımm ...ama en az 3 sene orda dırenebılırsınn bir iin olurr..bir mesleğin olur..bir dilin olur..boylelıkle canım tekrar turkıyeye dondugunde boynu bukuk aıle evıne donmezsin..baksana burdaki insanlar bilee yaftayıı nasıl yapıstırıyolarr adamaa...bunları tanımıyorsun vee umursamıyorsun ama cevsendekı mecbur kaldıklarından duymakk senıı cok zor durumlara surukler...ben olsam bu sansı tepmezdım 21 yasında gencecıksın...neden hollanda vatandasıı olmayasınn neden dıl ogrenıpp okulaa gıtmeyesın:)) ama bebek konusundaa sana hıc bır onerı veremıyorum o tamamen senın kararınn..tek bıldıgımmm bır aile varsa bebek olması gerektıgıdır...

çok üzüldüm çok zor bir durum olmalı ya.keşke ailen arkadanda olsada yanlarına dönüp yaşasan.bence bu adam deişmez.hatta dahada beter olur.belki formdakiler bana kızıcak ama ben olsam aldırırdım bebeği.bu benim düşüncem.çünkü boşansan bile aranızda hep bir bağ olucak .ben buna tahammül edemezdim heralde büyük konuşmıyımda.çok günah olduğunuda biliyorum ama yinede düşüncem bu..Allah yardımcın olsun

canım benimm bende hamileyimm nasıl desem bilmiyorum ama çocuğu yapmakta kararlımısın.. sana değer vermeyn yavrunada değer vermez bunuda unutma... eğer ben yavruma bakabilirm diyorssan çocuğundan vazgçme... böyl ebir durumda bir dakka bile düşünmez boşanırdım , eşimin bana eli kalktığı an herşey biter,, saygı bitince sevgide beklenmez canım biliyorsun ... aileni ara dönkem istediğini bildir annen baban seni ne olursa olsun kucaklayacaktır... zeminini hazırla, kendinide hazırla eşine öyle söyle...
herkes hata yapar bunu unutma kendini asla suçlama, her sıkıntının ardından rabbim ferahlık verir inancını yitirme, Allah yardımcın olsun canım

Anan degil,baban degil kardesin degil,cocugun degil ki diyesin atilmiyoki atayim...elin adami jaaa birak gitsin...neyini cekiyosun öyle kisiligi oturmamis bir adamin...ne yaparsan yap öyle varliklar düzelmez,daha cok gencsin ayrica Türkiyeye dönmek zorunda da degilsin eger istemiyosan... arastir sana sahip cikcak cok yerler var...cocugunuda büyütür kendi ayaklarinin üstünde de durabilirsin...bir an önce harekete gec...hic bir sorun asilmayacak degildir yeterki iste...

Umarim en kisa zamada kendine gelir ve istedigin gibi yeni bir hayata baslarsin...

canim benim ya sagol, evet esim demek istemiyomda o adam buranin vatandasi, ve ben suan okula gidiyorum zaten dil icin. evet turklerde cok burda. okuldaki ogretmenlerle konusmustum ben zaten meslek istiyorum diye nlar ynlendirdi beni dili bitirince gondericeklerdi 2 senede alirsin dediler diplomayi. burda danismanliklar varmis oyle duymustum ben zaten onlara anlatsam yonlendirirler beni ama okulu bitirince banada hollanda pasaportu verilecekti ozaman bisey olmazdi ama bu durumda bu adam beni sikayet etse kalmam biraz zor olur cunku ben buraya aile birlesimiyle geldim ki onun sayesinde burdayim ayrilirsak durdurmazlar beni sanirim ama yinede bi arastirmak lazim. bebis konusunu suan bende bilmiyorum cunku cok benimsedim onu kiyamam

herkes hata yapabilir,yanlış kararlar verilebilir,yoldan çıkabilir ama en büyük hata;hata olduğunu bile bile devam etmektir,bir nevi hatayı üstüste binlerce kez tekrar etmektir..
Ben sende bi hata göremiyorum sevmişsin evlenmişsin buraya kadar doğal ama seni üzdüğü halde hatta hatta evden kovacak kadar iğrençleşen bir adama hala baş eğiyor olman kabul edilemez...
O nasıl aciz bir adam ki;senin mecburiyetini faydaya çeviriyor,
anlaşamıyor olsanz bile delikanlı adam ceketini alır kendi çıkar...
Senin sevdim dediğin insan;daha adam olamamış arkadaşımm..

Dön ailenin yanına,bir insan değişmez diyemiyorum istese öyle bir değişir ki...
Fakat daha 1 kere bile hatasının farkına varmamış,özür dilememiş,seni kendine muhtaç görürkende bunu asla yapmaz.....O yüzden dön arkadaşım Türkiye ye ailene dön...

Kendinden doğacak çocuga bile bu şekile itham etmiş,duyanda oğlunu gökten zembille indi sanır...

Bu adamın öfkesinin,nefretinin başka bir sebebi yoksa,tedavi alması şart ve sende onun bakıcısı değilsin...

hic durma boşan cok yazık edersin kendine ve kendini önemse hickimsenin bi insanı dövmeye hakkı yok buna izin verme

canim benim cok sagol yorumun icin. son derece haklisin. degismez bu adam biliyorum. beni onursuz gurursuz goruyo cunku. aynen dedigin gibi beni bakicisi yada hizmetcisi olarak goruyo. her isini gor ustune dayak ye ustune bide kovul.

daha cocugun yaptiklarini saymiyorum yenilir yutulur cinsten degil. cocuk bana ayaginin altini uzatiyo op diyo dusunebiliyomusun? ve esim tepkisiz kaliyo ona. cocuk bile el kol hareketl;eriyle cok sert bi sekilde vuruyo bana ben tepki veremiyorum, babam yapiyo ben niye yapmayim gibisine . aman ya daha neler var hatirladikca salagim ben diyorum. hala cekiyorum cunku

Son düzenleme:

walla çocuğa hiç şaşırmadım ,babası ne ki çocugu farklı olsun...
evlenmeden önce nasıldı bu adam ?
ve kac yasında bu cocuk galıba 6-7 yaşlarında,ayağımın altını öp demek nasıl bir zıhnıyetse artık,yada kimden gördüyse pes dıyorum.
Lafımı geri alıyorum dön değil arkadaşım arkana bakmadan kaç kurtar kendini ilkel aile figüründen

Bence saygı herzaman sevgiden daha önce gelir. Saygının olmadığı bir yerde sevgi barınamaz. Sana yaptıklarını görmüyor musun? Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama adamın yetiştirdiği çocuktan anlaşılıyor zaten herşey. Biran önce karar verip uygulamalısın. Sanki Türkiye'ye dönsen daha iyi olur gibi duruyor. Orda hiç k,msen olmadığını yazmışsın. Burda ailen arkadaşların sana yardımcı olacaktır. Biran önce onlara bu olanları anlatmalısın. Seni yalnız bırakmayacaklardır. Allah yardımcın olsun

iç korkma aç davanı donuna kadar al. o seni gariban görmüş kimsesizliğini kullanıyo.düzelirse de o zaman düzelir hak var hukuk var yasalar senden yana . eskisi için yapacak bişey yok ama bundan sonranı mahvetme bi 5 yıl geçtikten sonra acırsın kendine. sağlam delilllerle aç davanı tehditlerine boyun eğme..başka dilden anlamaz bu adamlar.

daha yolun çok başındasın 6 aydır evlisin ve sana yapmadıgı kalmaış yaşında 21 bence bu zorlukları aşabilirsin boşan derim nekadar katlanacaksın ki bu adama sen ömrünümü çürüteceksin onun için bebek için bişi diyemiyorum o senin kararın ama boşann çünkü düzelmicek bu adammmm

af buyur da sen ne sanıyorsun kendini

konuya yorum yazıyorsan yaz millete sataşıp bilmişlik taslama:82:

evet canim cocuk 9 yasinda, evlenmeden once boyle degildi evlendim ayni eve girdik ve adam 90 derece dondu cok tuhaf oldu

eşi neden ayrılmış acaba hiç merak etmedinmi?aldatmış demekle doruyu sölediği ne malum..
aileni karsına alıp evlenmişsin ama unutma ailendir bırak arkana bile bakma ailen nolursa olsun sarıp sarmalar seni..oda buna güvenmiş ya belli bırakamaz ayakları..
tabikide ömür boyu çekilmez daha 21 yaşındasın ve yaşayacak çok senen var Allah'ın izniyle evlilik bu değil tatlım bozulmasından korktugun..

kadına şiddete hayır yani ileride aaaa hata yapmışım nasılda dövmüşüm güzel eşimi diyeceğini sanıyorsan aldanırsın bence ayrıca güçsüze şiddet uygulayan insanın kesinlikle piskolojik tedaviye ihtiyacı vardır. orda kanunlar bu tip olaylarda kadını koruyor bence yetkili makamlara şikayet et ve dön boş ver parasını pulunu canını kurtardığına da dua et ve asla ama asla düzelir diye şiddete katlanma hem sana hem taşıdığın bebeğe yazık olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…