• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım?

Kusura bakmayın da öyle bir erkek yok, hepsi de evlilik rutine girince camışa bağlıyor..
Aşk mesnevilerde kalmış bir duygu gelip geçen.. Sevgi olduktan sonra her şey hallolur..
Sizinkisi babadan görmediğiniz yarım kalan bir eksiklik.. O duyguyu iyi bilirim..
Peki gerçekten o camışları kabul edip hayatımıza devam ediyor muyuz? Yani hepimiz böyle dönemlerden geçiyoruz da sonra yoluna giriyor mu?

Haklısınız iyi bir eş ve baba. Ama ben iyi bir aşık ve sevgili istiyorum sanırım.
Bence önce çalışmaya başlayın. Hayatınıza hareketlilik ve farklılık katacak, yorulacaksiniz ve tek istediğiniz biraz çocuğunuzla vakit geçirip eşinize sarılıp uyumak olacak. Çocuktan dolayı bir süredir sanırım çalışmıyor ve akademik anlamda da bir idealiniz var.
Gelip geçici bir uzaklaşma gibi duruyor suanki durumunuz. mesajınıza binaen konuşuyorum belki farklı etmenler de vardır. 5 yıl genelde evliliğin oturma sürecidir derler.
Çalışma hayatı sizin evliliginizi de canlandirir. Çabuk vazgecmeyin esinizden.

Şuraya da bunu bırakayım💕
IMG_20200614_021735.webp

Bence önce çalışmaya başlayın. Hayatınıza hareketlilik ve farklılık katacak, yorulacaksiniz ve tek istediğiniz biraz çocuğunuzla vakit geçirip eşinize sarılıp uyumak olacak. Çocuktan dolayı bir süredir sanırım çalışmıyor ve akademik anlamda da bir idealiniz var.
Gelip geçici bir uzaklaşma gibi duruyor suanki durumunuz. mesajınıza binaen konuşuyorum belki farklı etmenler de vardır. 5 yıl genelde evliliğin oturma sürecidir derler.
Çalışma hayatı sizin evliliginizi de canlandirir. Çabuk vazgecmeyin esinizden.
Çok haklısınız, beni birazda çalışmıyor olmak kötü hissettiriyor olabilir. Çünkü aklım hep birşeyler başarabilmekte.

Bence bosanilmasi gereken bı mevzu yok . Kimse dört dörtlük olamaz . Evet tabiki bazı yönleri özellikle anladigim kadarıyla kendini salmisligi sizi soğutmus olabilir. Bunun için ciddi ciddi konuşun baktınız olmuyor terapiste gitmeyi falan deneyin .

Peki gerçekten o camışları kabul edip hayatımıza devam ediyor muyuz? Yani hepimiz böyle dönemlerden geçiyoruz da sonra yoluna giriyor mu?

Yoluna giriyor mu?
Biz görmezden gelmeye başlayarak kabullenmiş mi oluyoruz?
Bilmem..

Sadece şunu yazmak istedim.
Ben evliliğinde başından beri oh diyememiş, hep bir eksikle, yamukla yorulmuş 'Nerden evlendim lan!' Demiş biriyim.
Sebepler değişse de genel duygu durumum hep bu olmuştur.
Öyle ya da böyle boşanacağım yok demek çok da fena bir adam değilmiş, ee yaş aldı başını gidiyor diyerek çocuğa da yol açtım.

Çeşitli talihsizlikler, erken doğum derken bebeğim yoğun bakımda 15 gün oldu.
Ilk bir hafta kvde kaldık. Aramız pek iyi değildir.
Lohusalık bir yandan, bebeğimin sağlık durumuna duyduğum endişe bir yandan, sezeryan ağrım bir yandan.. Wcye giderken eşim kolumda yetişemedim ve oracıkta altıma uzun uzun kaçırıverdim inanılmaz utandım. Fiziksel ve duygusal acılarımla birlikte başladım zırlamaya yarım saat susmadım.
Eşimse kapıyı kilitledi beni temizleyip giydirdi.
Sessizce eğildi, kirlenen yeri kimseye duyurmadan temizledi. Bir yandan ağlamamam için beni teselli etti, normal bunlar herkes yaşar utanacak bir şey yok diye beni rahatlatmaya çalıştı.

Ben vefa duygusu çok yüksek bir insanım.
Böyle küçük iyiliklere uzunca zaman tutunabilirim.
Bu eksiklerle dolu adama bunca zaman böyle böyle tutundum işte..

Burada çok kötü adamlar okuyoruz.
Cinselliği, karizmaligi, nefes kesici yakışıklılığı, uyumlu çorapları:) falan değil de insanlığı değerlendirmek gerekiyor bence..

Yoluna giriyor mu?
Biz görmezden gelmeye başlayarak kabullenmiş mi oluyoruz?
Bilmem..

Sadece şunu yazmak istedim.
Ben evliliğinde başından beri oh diyememiş, hep bir eksikle, yamukla yorulmuş 'Nerden evlendim lan!' Demiş biriyim.
Sebepler değişse de genel duygu durumum hep bu olmuştur.
Öyle ya da böyle boşanacağım yok demek çok da fena bir adam değilmiş, ee yaş aldı başını gidiyor diyerek çocuğa da yol açtım.

Çeşitli talihsizlikler, erken doğum derken bebeğim yoğun bakımda 15 gün oldu.
Ilk bir hafta kvde kaldık. Aramız pek iyi değildir.
Lohusalık bir yandan, bebeğimin sağlık durumuna duyduğum endişe bir yandan, sezeryan ağrım bir yandan.. Wcye giderken eşim kolumda yetişemedim ve oracıkta altıma uzun uzun kaçırıverdim inanılmaz utandım. Fiziksel ve duygusal acılarımla birlikte başladım zırlamaya yarım saat susmadım.
Eşimse kapıyı kilitledi beni temizleyip giydirdi.
Sessizce eğildi, kirlenen yeri kimseye duyurmadan temizledi. Bir yandan ağlamamam için beni teselli etti, normal bunlar herkes yaşar utanacak bir şey yok diye beni rahatlatmaya çalıştı.

Ben vefa duygusu çok yüksek bir insanım.
Böyle küçük iyiliklere uzunca zaman tutunabilirim.
Bu eksiklerle dolu adama bunca zaman böyle böyle tutundum işte..

Burada çok kötü adamlar okuyoruz.
Cinselliği, karizmaligi, nefes kesici yakışıklılığı, uyumlu çorapları:) falan değil de insanlığı değerlendirmek gerekiyor bence..
Çok geçmiş olsun benzer şeyler yaşamışız. Bizim bebekte dışarıda 8 dk müdahale sonucu hayata döndü ve hemen küveze alındı. Benim eşimde o sıralar çok destekçim oldu, annem falan bilmez halimi. Giydirdi, yıkadı, ilacımı verdi. Haklısınız, işin vefa boyutuda var.

Bence çok ciddi problemler yok,çözülebilecek şeyler.Bir evlilik terapistinden yardım alabilirsiniz.Ya da eşiniz psikologa gidebilir bilmiyorum nasıl yaklaşır bu tarz olaylara.
Bir sorun yokki ona göre. Ama yinede ısrar edeceğim.

Çok geçmiş olsun benzer şeyler yaşamışız. Bizim bebekte dışarıda 8 dk müdahale sonucu hayata döndü ve hemen küveze alındı. Benim eşimde o sıralar çok destekçim oldu, annem falan bilmez halimi. Giydirdi, yıkadı, ilacımı verdi. Haklısınız, işin vefa boyutuda var.

Size de Çok geçmiş olsun.
Bize de yavrumuza sağlıkla kavuşmak nasip olur insallah..

Yatakta performansı süper bir erkek buluruz belki. Ama onun dışında merhametsiz pisliğin teki olabilir.
Çorabından tırnağına karizma olur belki ütüsünü beğenmedigi çamaşır için ağlatan bir tip olur.
Ister miyiz?

Her bir şeyi güzel olsun dimi?
Öyle bir dünya yok maalesef..
Erkek dediğin çeşitli defoları olan bir cins.
Az defoluyu bulan tutsun bırakmasın..

Size de Çok geçmiş olsun.
Bize de yavrumuza sağlıkla kavuşmak nasip olur insallah..

Yatakta performansı süper bir erkek buluruz belki. Ama onun dışında merhametsiz pisliğin teki olabilir.
Çorabından tırnağına karizma olur belki ütüsünü beğenmedigi çamaşır için ağlatan bir tip olur.
Ister miyiz?

Her bir şeyi güzel olsun dimi?
Öyle bir dünya yok maalesef..
Erkek dediğin çeşitli defoları olan bir cins.
Az defoluyu bulan tutsun bırakmasın..
Hayırlısıyla kavuşun evladınıza. Maalesef bu dönemlerde 1 gün 10 gün gibi geçiyor ama sonu güzel olsun. Teşekkür ederim pozitif yorumlarınız için.

Bu duruma okyanusları aşıp kuru derede boğulmak denir sanırım. Ne kadar zorluklar aşmış ve sonunda size değer veren biriyle yuva kurmuşsunuz.

Kılık kıyafet neden bu kadar önemli, aslında misafirlerin ne düşüneceğine mi takılıyorsunuz? Kim ne düşünürse düşünsün bosverin. Mesela ben özenli giyindiğimde kendimi daha iyi hissediyorum baskalari icin olmasa da kendim icin dikkat ediyorum ama esiniz kendini her durumda iyi hissediyorsa bırakın öyle devam etsin. Yine de ev kıyafetlerine çaktırmadan operasyon yapabilirsiniz, mesela size hoş görünmeyen, yırtık, yıpranmis, eski kiyafetleri ortadan kaldirin, atın. Böylece her daim üzerinde düzgün seyler olur.

Cinselliği kilo ya da baska bir saglik sorunu etkiliyor olabilir. Kilo vermeye, daha saglikli beslenmeye tesvik edebilirsiniz. Genel bir doktor kontrolune de giderse daha emin olursunuz, takviye vitamin alır belki.

Son olarak sürekli sikayet eden, elestiren olmak yerine yapıcı cümlelerle, motive ederek yönlendirirseniz uzun vadede daha etkili olabilir. Siz de bosu bosuna gerilmezsiniz. Kendimden biliyorum eşim benim haklı olduğumu düşündüğüm bir konuda sürekli dır dır ettiğinde hı hı diyip bildiğimi yapmaya devam ediyorum.

Bu duruma okyanusları aşıp kuru derede boğulmak denir sanırım. Ne kadar zorluklar aşmış ve sonunda size değer veren biriyle yuva kurmuşsunuz.

Kılık kıyafet neden bu kadar önemli, aslında misafirlerin ne düşüneceğine mi takılıyorsunuz? Kim ne düşünürse düşünsün bosverin. Mesela ben özenli giyindiğimde kendimi daha iyi hissediyorum baskalari icin olmasa da kendim icin dikkat ediyorum ama esiniz kendini her durumda iyi hissediyorsa bırakın öyle devam etsin. Yine de ev kıyafetlerine çaktırmadan operasyon yapabilirsiniz, mesela size hoş görünmeyen, yırtık, yıpranmis, eski kiyafetleri ortadan kaldirin, atın. Böylece her daim üzerinde düzgün seyler olur.

Cinselliği kilo ya da baska bir saglik sorunu etkiliyor olabilir. Kilo vermeye, daha saglikli beslenmeye tesvik edebilirsiniz. Genel bir doktor kontrolune de giderse daha emin olursunuz, takviye vitamin alır belki.

Son olarak sürekli sikayet eden, elestiren olmak yerine yapıcı cümlelerle, motive ederek yönlendirirseniz uzun vadede daha etkili olabilir. Siz de bosu bosuna gerilmezsiniz. Kendimden biliyorum eşim benim haklı olduğumu düşündüğüm bir konuda sürekli dır dır ettiğinde hı hı diyip bildiğimi yapmaya devam ediyorum.
Kesinlikle öyle sürekli dır dır etme durumu yok. Herşeyi güzellikle anlatır, rica ederim. Sadece sürekli böyle hiçbirşey umursamayan halleri beni bıktırdı. Örneğin, apartman aidatını vermeyi unuttuğu(defalarca hatırlattım) için, komşunun biri birşey bahane edip kavgaya geldi, bağırıp çağırdı ve oğlum korkudan ağladı. Bu benim için kocaman birşey. Kendim çekerken okyanusları aşmak zor değildi ama şuan evladım var.

Mağazalarda bile artık çiftleri renkli olan çoraplar satılıyor. Bazen bende aceleden çorap bulamadigimda çocukların çoraplarını tek tek giydiriyorum.

Ne disaridakiler önemli bu konuda ne de gittiğim ev . Ben o an öyle karar vermişim ve giymisim , giydirmisim kime ne ?

Ayıp bir sey ya da toplumsal ahlaka uygun olmayan bir şey değil ki ?

Rahat bırakın eşinizi .

Eve gelen misafir habersiz gelmişse , eşinizin üstünde don atlet yoksa yine değiştirmek zorunda değil. Üstünde ki kıyafet nasıl ki rahatsız oluyorsunuz.

Kardeşinizin eşinizi eleştirme hakkı yok. Herkes kendi evindekiyle uğraşsın. İnsanlara bu hakkı vermeyin.

Sizin saygı duyduğunuz kadar çevreniz eşinize saygı duyar.

Kilo kısmında ise yonlendirebilirsiniz , beraber yürüyüş diyet yapabilirsiniz. Yemeklerinizi ona göre yapabilirsiniz.

Evlilik hayatı içinde her zaman fit olamıyor insan, yıllar geçtikçe kilo da alınabilir, saç baş dağılır , dökülür . Bunlar dönemsel haller.

Yeniden düzelir hallolur .

İyi bir baba , iyi bir eş var karşınızda .

Bebeğiniz varsa " ha ben bosanacagim " demeye hakkınız yok bu şartlarda.

Cabalayacaksiniz , biraz radarları kapatacaksiniz , her şeyi elestirmeyeceksiniz.

Mükemmel eş yoktur illaki vardır hepimizin eksiklikleri.

Eşinize sorsanız kimbilir sizin için neler geçiyordur içinden.

Benim eşim de aynı. Ben hem calısırım hem yemek hemde temizlik yaparım. Evde korniş tamir edilecek hemde Kaç aydır umrunda değil. Sadece Kıyafetine dikkat eder temiz giyinir ben giydiririm birde ağız şaplatmaz. Şuanlık sabır ediyorum işlerimiz ağır işler bitince Hatırlatıcam bakalım nolcak 🤔

Bir perdeciye gidin anlasın, gelip taksın .

Evdeki bir işi bir kere söylerim eşime 2 3 gün içinde yapmazsa yapacak birini çağırırım

Bu durum eşimi daha da hızlandırdı.

Öncelikle ben bosanmak için şiddet, hakaret vs gibi şeylerin şart olduğunu düşünmüyorum. Mutsuzsan, o kişiyle artık hayatını devam ettirmek.istemiyorsan bosanirsin. "Eyvah, kutsal bi yuva sudan sebeplerle yıkılıyor" falan diye telaslanmaya gerek yok.

Onun dışında kendisiyle açık açık konuşmayı deneyebilirsiniz. Herşeyde kendisini haklı bulduğunu söylemişsiniz. Bu dahil rahatsız olduğunuz herşeyi söyleyip, boşanmayı düşündüğünuzu, 2 hafta düzelmiş gibi davranıp sonr eskiye dönmesine tahammül edemediğinizi, kendisinden tiksindiginizi belirtebilirsiniz. Zaten ondan sonra da düzelmezse o da sevmiyor ve umursamıyor demektir bence. Ayrıca kendisine hayatı zindan etmeyi de deneyebilirsiniz

Eğer çocuk varsa ortada " mutsuzsan ayril " cümlesi bir süre rafa kaldirilir.

Anne baba olunduysa, buna karar verildiyse " soğudum ayrılalım " demeye hakkı yok çiftlerin.

Sürekli çözüm arayışı içinde olmalı bilinçli ebeveynler.

En son noktaya gelindiğinde yapılabilir bu.

Mağazalarda bile artık çiftleri renkli olan çoraplar satılıyor. Bazen bende aceleden çorap bulamadigimda çocukların çoraplarını tek tek giydiriyorum.

Ne disaridakiler önemli bu konuda ne de gittiğim ev . Ben o an öyle karar vermişim ve giymisim , giydirmisim kime ne ?

Ayıp bir sey ya da toplumsal ahlaka uygun olmayan bir şey değil ki ?

Rahat bırakın eşinizi .

Eve gelen misafir habersiz gelmişse , eşinizin üstünde don atlet yoksa yine değiştirmek zorunda değil. Üstünde ki kıyafet nasıl ki rahatsız oluyorsunuz.

Kardeşinizin eşinizi eleştirme hakkı yok. Herkes kendi evindekiyle uğraşsın. İnsanlara bu hakkı vermeyin.

Sizin saygı duyduğunuz kadar çevreniz eşinize saygı duyar.

Kilo kısmında ise yonlendirebilirsiniz , beraber yürüyüş diyet yapabilirsiniz. Yemeklerinizi ona göre yapabilirsiniz.

Evlilik hayatı içinde her zaman fit olamıyor insan, yıllar geçtikçe kilo da alınabilir, saç baş dağılır , dökülür . Bunlar dönemsel haller.

Yeniden düzelir hallolur .

İyi bir baba , iyi bir eş var karşınızda .

Bebeğiniz varsa " ha ben bosanacagim " demeye hakkınız yok bu şartlarda.

Cabalayacaksiniz , biraz radarları kapatacaksiniz , her şeyi elestirmeyeceksiniz.

Mükemmel eş yoktur illaki vardır hepimizin eksiklikleri.

Eşinize sorsanız kimbilir sizin için neler geçiyordur içinden.

Gerçekten milletin ne düşündüğüne aşırı kıymet veriyoruz.
Adam pis kokan çorap giymiyor, parmağı delikten çıkmış selamlamıyor.
Giyime değer vermeyen, özensiz biri olduğu için yargılanıyor.
Belki pek çok iyi özelliğini gören yok.
Yalnız konu sahibi kendi de rahatsız bu özensizlikten esas sıkıntı bu.
Insan yıllar sonra aşktan kör olmayan gözleriyle daha çok kusur görüyor. Eskisi kadar çekici bulmadığı eşinin yeniden gözüne, gönlüne hitap etmesini istiyor aslında.

Karşınızdaki kişi sizin icin hep değişmiş bence ama bir süre sonra oda bunalmis ve bırakmis ki bende çok büyük problemler de yok konusularak halledilebilir seyler ama bence sizin ona karşı artık sevginizde bitmiş yaptıkları gozunuze batıyor birde boşanacaksaniz hemen bosanin yok duzenim bozulmasın bir sene sonra bosanalim bu bana çok mantıksız geldi sanki karşıdaki kişiyi kandırıyormussunuz gibi

Canım önce soğuyan eş karşısındakini de soğutur. Belliki soğumuşsun ve yavaş yavaş karşındakinide soğutursun. Ondan sonra ben ne yaptımlar hata ettim demeler boşa gide bilir.
Hayatta bir terazi var artıyı eksiyi koyarsın kararını verirsin. Boşandığında daha iyi bir hayatın mı olacak zannediyorsun.

Çorapların eşleri farklı yazmışsın sizin vede çamaşır kuruduktan sonra eş olan çorapları kim eşleştiriyor??

İnsanları kendin gibi yapamazsın. Ben böyleyim o da böyle olsun diyemezsin. Yazık yarın çocuğun büyüdüğünde neden babasız büyüdüm deyince ne cevap vereceksin?

Aslında inanın bunlara dikkat ettiği zamanlarda daha pozitiftim. Son zamanlarda artan "Amaaan, olsun, nolacak" ları yüzünden aslında hiç aşık olmadığımı farkettim. Sevgim ve saygım vardı, onlarıda harcıyor.
Son zamanlarda ben de bunu düşünüyorum.
Eşimin her şeyi batmaya başladı.
Meyveleri tabağa, tepsiye koymak yerine damlata damlata tüm odaları gezerek yemesi, senelerdir düzeltmediği ağız şapırdatma huyu, kötü giyim zevki, her şeye ama her şeye "ne gerek var, saçma, boş işler" demesi artık gına getirdi. Sanırsın paşam atom parçalıyor her gün.
Evlilik sevgi ve saygıyla yürüyor. Rehavete kapılınca hepsi bitiyor zamanla. Saygı önemli de eşin kendi saygınlığını koruması daha önemli. Bu iteklemeyle olmuyor, kişinin içinden gelmeli.

Ben de ikilemlerdeyim bu ara.

Allah hem sizin, hem benim yardımcımız olsun.

Back
X