Boşanmalımıyım sizce??? Yardım edin yanlış karar vermekten korkuyorum.

Herkesin boşan demesini bilmem ama mutsuz evliliğin aynı evin içinde yabancı olmanın ne demek olduğunu bildiğim için kendimde yaşayıp bşandığımda mutlu olduğum için boşan dedim dunyaya bir kere geliyoruz benimde kızım küçüktü karnımız doyuyorlar diye kimseye minnet etmek zorunda değiliz kadın isterse ekmeği taştan çıkarır keza bende bi meslek sahibi değildim boşandığımda
Kadın olarak güçlüyüz. İki ve dört yaşında iki çocuk için öncelikle hangi durum daha iyi olur bu iyi düşünülmeli. Anne çalışmaya gittiğinde kim bakacak? Ev kirasını, çocuk bakımını ve kendi geçimini sağlayabilecek kadar kazanabilecek mi? Dönebileceği bir ailesi yok.

Kimse mutsuz olduğu evlilikte kalmamalı. Ama mutsuz evliliğinden daha da kötü bir duruma düşmemek için iyi bir planlama yapmalı. O zaman dönmemek üzere gitmeli ve kavgada karşı tarafı sinir etmek için değil gerçekten boşanmaya karar verdiği için boşanalım demeli kişi.

Sizin şartlarınız başkadır üyenin şartları başka. Ablam da hiç düşünmeden boşandı. Çok mutlu. Arkadaşım her yıl boşanma yıldönümünü kutluyor. Ama bu kişiler ev kirası, çocuk bakımı vs. karşılayabiliyorlar. Bu çok önemli. Her şeyi ayarlamalı. Çocukları mağdur etmemek için hazır olunca boşanmalı.

Kadın olarak güçlüyüz. İki ve dört yaşında iki çocuk için öncelikle hangi durum daha iyi olur bu iyi düşünülmeli. Anne çalışmaya gittiğinde kim bakacak? Ev kirasını, çocuk bakımını ve kendi geçimini sağlayabilecek kadar kazanabilecek mi? Dönebileceği bir ailesi yok.

Kimse mutsuz olduğu evlilikte kalmamalı. Ama mutsuz evliliğinden daha da kötü bir duruma düşmemek için iyi bir planlama yapmalı. O zaman dönmemek üzere gitmeli ve kavgada karşı tarafı sinir etmek için değil gerçekten boşanmaya karar verdiği için boşanalım demeli kişi.

Sizin şartlarınız başkadır üyenin şartları başka. Ablam da hiç düşünmeden boşandı. Çok mutlu. Arkadaşım her yıl boşanma yıldönümünü kutluyor. Ama bu kişiler ev kirası, çocuk bakımı vs. karşılayabiliyorlar. Bu çok önemli. Her şeyi ayarlamalı. Çocukları mağdur etmemek için hazır olunca boşanmalı

Daraldım inan sonuna kadar okuyamadım.. Kendini sevmek için kaç bu adamdan. Beş yıldır niye evlisin anlamış değilim kocalık bu değil hayat arkadaşlığı bu değil.. Sevgisi varsa bile sevgi bu değil... Çekip alasım geldi seni o evden bu ne ya...
Kolay kolay kimseye burda boşa demem ama sana diyorum boşa gitsin.. Kaç yaşındasın çalışma imkanı var mı? Ailenle görüştün mü bu konuyu
Annem istemiyor çocukları bırak gel geliyorsan dedi. 27 yaşındayım lise mezunuyum yks sınavına hazırlanıyorum liseyi açık öğretimden bu yıl bitirdim. Eşim okumamada karşı ancak online eğitim olursa okuturum diyor üniversiteyi. Okursan beni bırakırsın diyor çünkü

Ekonomik durumunuz iyi olsaydı ya da ailenizden biri çocuklara bakabiliyor olsaydı anında boşanın derdim ama bu durumda pek mümkün değil. Sizin ilk yapmanız gereken doğru bir şekilde korunarak 3. çocuğu yapmamak. Daha sonra para biriktirmek, eğer okul okumadıysanız bence bir yandan çocuk gelişimi gibi bir bölüm de okuyun ki hem işiniz olsun hem de küçük çocuğunuzu da yanınıza kreşe götürerek kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirsiniz.
Ayrıca size yaptığı psikolojik şiddeti de belgeleyebiliyorsanız yapın boşanırken işinize yarayacaktır.
Babamla konuştum ben sana bakarım kızım bende annenden boşanmak istiyorum bi ev tutarım aynı evde yaşarız dedi. Emekli maaşı var ben çocuguna bakıyım sen çalış dedi

92 yaşında babası varsa, sizden 14 yaş büyükse bu adam kaç yaşında en az 50 vardır. Benim anladığım sizi değersizleştirmeye çalışıyor. Eğer aileniz arkanızdaysa iki çocukla rahatça kalabilecekseniz boşanın. Diğer türlü bir maceraya atılmayın. Sizin de imtihanınız bu. Çocuklarınız çok küçük. Bakımları, ihtiyaçları, okula gidecekler çok zor. Şiddet aldatma yok.
Ben depremden sonra ailemde kaldım çocuklarımla, hiçbir maddi sıkıntım olmamasına rağmen, bizi el üstünde tutmalarına rağmen çok zorlandım, çocukların bütün sorumluluğu bende, evde kalabalık olunca iş çok oluyor.

Neyin eksik?
Özgüvenin eksik sadece.
Saydığın her şey boşanma nedeni ve hâlâ yanlış karar vermekten çekiniyorum diyorsun.
Biliyorum şartlar ağır ama yaşayacağın hiçbir şey, şu yaşadıkların kadar ağır travmalar yaratmayacak.
Ailen var mı, ne kadar arkanda dururlar, mesleğin var mı, eğitimin ve yaşın nedir bilmiyorum ama bu yaşadığın şey sadece esaret ve psikolojik şiddet.
İnsan yerine bile koymamışlar seni. O zaman sen kendini hak ettiğin yere koy.

Sayfamda açtığım diğer konuyu bi okurmusun rica etsem
Okudum bir bayan olarak babanda annenle bosanacaksa beraber ev tutun sen çalış ama bu devirde iş bulmakta zor Allah yardimcin olsun şu paranin gözü kör olsun parasızlıktan o kadar kadınlar 5 para etmez adamalri çekiyorlar bide arkanda ailen yoksa

92 yaşında babası varsa, sizden 14 yaş büyükse bu adam kaç yaşında en az 50 vardır. Benim anladığım sizi değersizleştirmeye çalışıyor. Eğer aileniz arkanızdaysa iki çocukla rahatça kalabilecekseniz boşanın. Diğer türlü bir maceraya atılmayın. Sizin de imtihanınız bu. Çocuklarınız çok küçük. Bakımları, ihtiyaçları, okula gidecekler çok zor. Şiddet aldatma yok.
Ben depremden sonra ailemde kaldım çocuklarımla, hiçbir maddi sıkıntım olmamasına rağmen, bizi el üstünde tutmalarına rağmen çok zorlandım, çocukların bütün sorumluluğu bende, evde kalabalık olunca iş çok oluyor.
40 yaşında

Annem istemiyor çocukları bırak gel geliyorsan dedi. 27 yaşındayım lise mezunuyum yks sınavına hazırlanıyorum liseyi açık öğretimden bu yıl bitirdim. Eşim okumamada karşı ancak online eğitim olursa okuturum diyor üniversiteyi. Okursan beni bırakırsın diyor çünkü
Babamla konuştum ben sana bakarım kızım bende annenden boşanmak istiyorum bi ev tutarım aynı evde yaşarız dedi. Emekli maaşı var ben çocuguna bakıyım sen çalış dedi
O kadar gençsin ki herşeyi yapabilecek güç içinde var aslında.. Sadece seni sindirmişler, diğer konuyu okumadım ama yorumlardan az çok anladım... Bak ne güzel baban arkanda, kimseyi dinleme. Sen o adama mahkum değilsin çocuklarını da kendini düşünüyorsan, okumaya devam et ayrıl ve çalış... Tek adımına bakıyor yapabileceğini görmek. O çantayı toplayacak babana gideceksin ve yeni hayatına merhaba diyeceksin..
Ben 20 yaşında bir buçuk yaşında olan oğlumla ayrıldım... Psikolojik şiddetde gördüm fiziki şiddette..
Çalışma hayatım yoktu lise mevzunu bile değildim..
Oğlum dört yaşına girerken iş hayatına atıldım vasıfsız işlerle başladım... Sonra Ünlü Bi mağazaya satış danışmanı olarak girdim, 6 ayda müdür yardımcısı 8. Ayda müdür oldum..
İşe başlarken ne özgüvenim vardı ne tecrübem..
İş hayatı öyle iyi geliyor ki insana...
Oğluma da kendime de yettim..
Bu süreçte aşık oldum, oğlumu oğullarından ayırmayan bir adamla evliyim şimdi.. Kolunda adı bile yazılı.. Ve hamileyim 🤗
Allah güzellikler veriyor yeter ki çabala..
Özet geçtiğim hayatım ışık olsun sana Allah yardımcın olsun inşallah, ama çabalamayı adım atmayı bırakırsan o kapılar hiç açılmaz bunu unutma ❤️

Bence once bir esinle otur konus.bu yazdiklarini ayni aciklikta ona anlat.onu sevdigini vr fsha cok birlikte olmak istedigini soyle.oda duzelir diye umuyorum.bosanmak son care.
Siz konuştunuz da düzeldi mi? Bakın, siz de boşandınız. Boşanan kadınların aman sen boşanma diye tavsiye vermesi çok komik.

O kadar gençsin ki herşeyi yapabilecek güç içinde var aslında.. Sadece seni sindirmişler, diğer konuyu okumadım ama yorumlardan az çok anladım... Bak ne güzel baban arkanda, kimseyi dinleme. Sen o adama mahkum değilsin çocuklarını da kendini düşünüyorsan, okumaya devam et ayrıl ve çalış... Tek adımına bakıyor yapabileceğini görmek. O çantayı toplayacak babana gideceksin ve yeni hayatına merhaba diyeceksin..
Ben 20 yaşında bir buçuk yaşında olan oğlumla ayrıldım... Psikolojik şiddetde gördüm fiziki şiddette..
Oğlum dört yaşına girerken iş hayatına atıldım vasıfsız işlerle başladım... Sonra Ünlü Bi mağazaya satış danışmanı olarak girdim, 6 ayda müdür yardımcısı 8. Ayda müdür oldum..
Bu süreçte aşık oldum, oğlumu oğullarından ayırmayan bir adamla evliyim şimdi.. Kolunda adı bile yazılı.. Ve hamileyim 🤗
Özet geçtiğim hayatım ışık olsun sana Allah yardımcın olsun inşallah, ama çabalamayı adım atmayı bırakırsan o kapılar hiç açılmaz bunu unutma ❤️
Çok teşekkür ederim örnek hayatınızla umutsuzluğuma umut yoluma ışık oldunuz ❤️

Ne güzel, yolunuz hep açık olsun. Mutluluğunuz daim olsun.

2 gün barışık 10 gün küs halinizle 5 seneye 2 çocuk sığdırmışsınız. Bir de aranız iyi olsaydı nasıl olurdu merak ettim. Bir ömür çekilmez böyle bir adam. İnsanın hayat enerjisini sömürür siz de yazık. Çekmeyin daha fazla

5 yıldır böyleyse bu adam değişmez.

Sizin evlilik yarı açık ceza evi gibi birsey. Bir düşün, hayat kısa. Böyle ömür geçer mi? Yazık hayatını bitirme bu asalakla.

Kocan yerine evde bir köpekle yaşasaydın inan köpekten daha çok sevgi görürdün.

Sevgi yok, cinsellik yok, saygı yok... Üstüne bir de kp der bakıcılığı. Ne bekliyorsun. Tabi ki bosan.
Her satır o denli mantıklı ve akılcı. İlaveten @whiteange
5 yıldır böyleyse bu adam değişmez.

Sizin evlilik yarı açık ceza evi gibi birsey. Bir düşün, hayat kısa. Böyle ömür geçer mi? Yazık hayatını bitirme bu asalakla.

Kocan yerine evde bir köpekle yaşasaydın inan köpekten daha çok sevgi görürdün.

Sevgi yok, cinsellik yok, saygı yok... Üstüne bir de kp der bakıcılığı. Ne bekliyorsun. Tabi ki bosan.
Her satır o denli mantıklı ve akılcı, kesinlikle katılıyorum. W Whiteangel ilaveten her seferinde boşanma evraklarını getir imzalayayim ,okursan ayrılalım düşüncesini, nasıl normal görülebilir. Nasıl kolayca söyleyebilir.Yani hep bir ayrılığa onayı var. Lütfen önce kendiniz sonra evlatlarınız için en mantıklısı olanı yapınız. Yazık değil mi size,kendi kul hakkınız ne olacak,neden bu zulmü yapıyorsunuz ruhunuza.
Boşanma süreci ve sonrasından korkularınızı belirtmişsiniz, imkanınız yoksa barodan avukat talep edin, süreci o takip eder diyaloğu o sağlar ve sizde bu süreçte duygu gel giti yaşamazsınız. Ayrıca ev anne ve çocuklara tahsis ediliyor. Nafakanınız bağlanır,devlet yardımına başvurur hayatınızı idame edersiniz. Eğitiminizi tamamlar yolunuza devam edersiniz. Nedir bu korkular Allah'ınızı seversiniz. Anlaşılan o ki defalarca konuşmayı anlamayı denemişsiniz .Siz de farkındasınız mutsuzsunuz ve boşanmak istiyorsunuz.evet bu anlattıklarınız doğru ise, çok haklısınız. Mutsuz ebeveynler, mutsuz çocuklar demektir. Boşanmak dünyanın sonu değil ki. Belki evliliği başaramadığınız kişilerle çok iyi dost arkadaş olabilirsiniz, çocuklarınız için , geçmiş iyi bir kaç günün hatırına. Haddim olmayarak kendimce fikirlerim paylaştım .umarım fikirlerim,fikirlerimiz size bir nebze ışık olur,rehber olur. Unutmamalıyız ki her son bir başlangıç olabilir. Yeterki gerçek manada ne istediğimizi bilelim... MÜCADELE RUHA SAHİP OLMAYANLA, YOL ALINMAZ. Sevgiler 💚

Back
X