Bosanmanin esigi...

Gizmo_2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2019
206
91
98
Edirne
Merhaba kizlar
1bucuk senelik evliyim kayinvalidemle altli ustlu oturuyoruz esimle sevgiliyken her sey o kadar guzeldi ki evlendim her sey tepetaklak oldu esim surekli beni kiskanmaya tek basima disari cikartmamaya benden suphe etmeye basladi annesi evimin icine karisiyodu surekli kendi anneme gitmemi istemiyolardi esim benden parasini sakladi para vermedi hastalandigim gunlerde umursamadi tartistigimiz zamanlarda 10gun benimle konusmadi hepsiyle tek basima mucadele ettim ise girdim kendi ayaklarimin ustunde durdum ama duzelen pek bisey olmadi gene tartistik annesinin yuzunden, Ramazanda esimin ablasini evime cagirsam mi cagirmasam mi diye dusunuyodum esime soyledim oda malzemen varsa cagir dedi bende bakicam bakalim dedim sonra bahar temizligi is guc derken yoruldum bu sene kimseyi cagirmayayim diye dusundum ama esim annesine soylemis anneside bir gun otururken gorumcemde vardi birden bana herkesin icinde gorumceni ne zaman cagircaksin bu hafta mi onumuzde ki hafta mi dedi ben tabi sasirdim yukari ciktigimda esimle tartistim boyle biseyi kesin olmadan neden soyledigi icin esim birdrn bana bagirinca gorumcem falan duydu ses duyuluyor cunku kaynanam yukari cikio bana kizdi neden kocamla tartisiyomusum falan biseyler dedi simdi esimle konusmuyoruz 1 hafta oldu isten geliyo annesine giriyo orda yemegini yiyo orda oturuyor sonra yukari cikiyo iceri gecip kapisini kapatiyo orda oturup yatiyo bende tek basima duruyorum artik hic dayanasim yok cok uzun oldu kusura bakmayin

Evlilik zaten bitmiş.. düşünecek durum yok..eşin değer vermiyor sevgi yok yuva yok.. en önemlisi yataklar ayrılmış. Bitmiş evlilik

aslında bu son konuda tartışacak bi durum yok. bu meseleden 1 hafta yatak ayırabiliyorsanız bitmiştir bu evlilik.

Eşinizin ailesini çoK fazla düşünüp evliliğinizin içine kendiniz sokuyorsunuz bence. Onlarla yaptıklarını görmezden gelin. Kayinvalideyle bu kadar yakın otururken koca 1 aylık ramazanda bir gün hepsini beraber iftara almalısınız. Evlilik bazı fedakarlıklar gerektiriyor maalesef. Siz eşinizle ilişkinize bakın. Sevgiliyken iyi olmanız iyi bir ibare. Yine öyle olabilirsiniz bu biraz da sizin elinizde. Işten gelince bir an önce evine çıkmak isteyecek kadar sıcak bir yuva sağlamaya çalışın ve ailesiyle ilgili konuları da açmayın soğutursunuz. Daha çok yeni evlisiniz.

Eşinizin ailesini çoK fazla düşünüp evliliğinizin içine kendiniz sokuyorsunuz bence. Onlarla yaptıklarını görmezden gelin. Kayinvalideyle bu kadar yakın otururken koca 1 aylık ramazanda bir gün hepsini beraber iftara almalısınız. Evlilik bazı fedakarlıklar gerektiriyor maalesef. Siz eşinizle ilişkinize bakın. Sevgiliyken iyi olmanız iyi bir ibare. Yine öyle olabilirsiniz bu biraz da sizin elinizde. Işten gelince bir an önce evine çıkmak isteyecek kadar sıcak bir yuva sağlamaya çalışın ve ailesiyle ilgili konuları da açmayın soğutursunuz. Daha çok yeni evlisiniz.
Gecen ramazanda calismiyodum yemege almistim 2kere aldim hatta bu ramazanda cagirip cagirmamak arasindaydim cagirmayayim diye dusundum kayinvalidem cok karisiyor surekli onlarla olalim istiyor o yuzden belki de en ufak soyledigi sey bile batiyor olabilir bana

Yaslariniz kac? Gerci olgunlasmak yasla da pek alakali olmuyor bazen. Henuz evliligin ne oldugunu kavrayamamissiniz. Ikiniz icin de soyluyorum. Bir de ailelerle boyle cok ic ice olmaz. Istediginiz kadar tartisin ama asla kimseye yansitmayin bunu. Bir evliligin bitmesinin en buyuk sebebi hep ucuncu kisiler. Konusarak, anlamaya calisarak, kusmeden, kendi kabuguna cekilmeden cozume ulastirmaya calisarak devam edeceksiniz. Eger sevgi ve saygi kalmissa kurtarabilirsiniz. oyle cok cok onemli sebepler yok ortada.

Merhaba kizlar
1bucuk senelik evliyim kayinvalidemle altli ustlu oturuyoruz esimle sevgiliyken her sey o kadar guzeldi ki evlendim her sey tepetaklak oldu esim surekli beni kiskanmaya tek basima disari cikartmamaya benden suphe etmeye basladi annesi evimin icine karisiyodu surekli kendi anneme gitmemi istemiyolardi esim benden parasini sakladi para vermedi hastalandigim gunlerde umursamadi tartistigimiz zamanlarda 10gun benimle konusmadi hepsiyle tek basima mucadele ettim ise girdim kendi ayaklarimin ustunde durdum ama duzelen pek bisey olmadi gene tartistik annesinin yuzunden, Ramazanda esimin ablasini evime cagirsam mi cagirmasam mi diye dusunuyodum esime soyledim oda malzemen varsa cagir dedi bende bakicam bakalim dedim sonra bahar temizligi is guc derken yoruldum bu sene kimseyi cagirmayayim diye dusundum ama esim annesine soylemis anneside bir gun otururken gorumcemde vardi birden bana herkesin icinde gorumceni ne zaman cagircaksin bu hafta mi onumuzde ki hafta mi dedi ben tabi sasirdim yukari ciktigimda esimle tartistim boyle biseyi kesin olmadan neden soyledigi icin esim birdrn bana bagirinca gorumcem falan duydu ses duyuluyor cunku kaynanam yukari cikio bana kizdi neden kocamla tartisiyomusum falan biseyler dedi simdi esimle konusmuyoruz 1 hafta oldu isten geliyo annesine giriyo orda yemegini yiyo orda oturuyor sonra yukari cikiyo iceri gecip kapisini kapatiyo orda oturup yatiyo bende tek basima duruyorum artik hic dayanasim yok cok uzun oldu kusura bakmayin

Fazla yıpratmışsınız 1,5 senede
Son konuda büyütülecek bir şey yok aslında, eşinize çıkışmanız hata olmuş
Altlı üstlü oturan iki ailesiniz, Ramazan bitecek neredeyse eşinizin ailesini iftara almalıydınız
Bu kadar yakın yaşanınca sorunlar illaki oluyor, çözülmeyecek şeyler değil ama çözmeyi istiyor musunuz?
Şu aşama da birinizin bir adım atması lazım, yerinizde olsam işten geldiğinde sofrayı hazır ederim, yumuşak bir dille burası senin evin, sofranda hazır derim. Küslükle sorun çözülmez, eşinizi artık tanımışsınızdır, karşılıklı oturup konuşacak kıvama gelebilmelisiniz. Ailen şöyle böyle minvalinden değil, biz artık bir aileyiz şeklinde bir bakışla konuşulabilir.
Evlilikten sonrayı yaşadığınız her şeyi, değişen huylarını, kırıldığınız konuları kavgayla küslükle değil güzellikle , inatlaşmadan nakşedebilirisiniz.

Gecen ramazanda calismiyodum yemege almistim 2kere aldim hatta bu ramazanda cagirip cagirmamak arasindaydim cagirmayayim diye dusundum kayinvalidem cok karisiyor surekli onlarla olalim istiyor o yuzden belki de en ufak soyledigi sey bile batiyor olabilir bana
Kesinlikle ben de bunu söylemeye çalışıyorum. Siz algınızı biraz eşinize çevirmeye çalışın. Annesidir ablasıdır onlarla görüşmesine engel olmaya kısıtlamaya yönelik laflarınız eşinizi sizden uzaklaştırıyordur. Bırakın istediği kadar görüşsün.(o algıyı yaratın)ama dediğim gibi kendinize çekmenin başka yollarını deneyin

Fazla yıpratmışsınız 1,5 senede
Son konuda büyütülecek bir şey yok aslında, eşinize çıkışmanız hata olmuş
Altlı üstlü oturan iki ailesiniz, Ramazan bitecek neredeyse eşinizin ailesini iftara almalıydınız
Bu kadar yakın yaşanınca sorunlar illaki oluyor, çözülmeyecek şeyler değil ama çözmeyi istiyor musunuz?
Şu aşama da birinizin bir adım atması lazım, yerinizde olsam işten geldiğinde sofrayı hazır ederim, yumuşak bir dille burası senin evin, sofranda hazır derim. Küslükle sorun çözülmez, eşinizi artık tanımışsınızdır, karşılıklı oturup konuşacak kıvama gelebilmelisiniz. Ailen şöyle böyle minvalinden değil, biz artık bir aileyiz şeklinde bir bakışla konuşulabilir.
Evlilikten sonrayı yaşadığınız her şeyi, değişen huylarını, kırıldığınız konuları kavgayla küslükle değil güzellikle , inatlaşmadan nakşedebilirisiniz.
Tesekkur ederim dusuncelerin icin o kadar cok denedim ki duzgunce konusup anlasmayi kusmeden sorunlari halletmeyi ama esim yanasmadi hep kus kalmayi tercih etti bende o yuzden biraktim bu sefer o konusmadigi icin bende konusmadim

Tesekkur ederim dusuncelerin icin o kadar cok denedim ki duzgunce konusup anlasmayi kusmeden sorunlari halletmeyi ama esim yanasmadi hep kus kalmayi tercih etti bende o yuzden biraktim bu sefer o konusmadigi icin bende konusmadim
Sen küs davranma. Düzgünce konuşulmuyorsa onu da bırak. Yani şöyle bu konuda şimdi konuşmuyor ya konuşmaya başlayınca biraz geçsin öyle konuş kendini anlat. Onun dışında bu konularla ilgili kendini anlatmaya çalışma alttan kendinde çek demek istiyorum

Kocalara ve ailelerine annenize giderken izin vermiyorum, istemiyorum diyecek kadar söz hakkı tanırsanız sizi kölesi sanmaya başlarlar.
Evlilik 2 kişilik bir eylem. Tek bir taraf yapıcı olmaya, evliliği devam ettirmeye çalışır diğer taraf ne olursa olsun banane modunda olursa çekilmez, o gönlünce davranır istediğini yapar sen yapınca burnundan getirir değer mi
İyi düşünün taşının, ileride bunun hamileliği çocuğu var şimdi böyleyse o zaman baş edemezsin.
Bu huyları düzelmeden hamile kalmamaya dikkat edin.

Bir yerden başlamak gerek, ev içinde küslük sıkıntılı bir durum, normal davran bence küs gibi davranma, o da mecburen yanaşacaktır. Ben diliyle değil biz diliyle iletişim kurmaya çalış, kendini ifade ederken kimseyi suçlama o zaten görecektir hatayı. Evliliklerin oturması, iletişimin güçlenmesi bazen zaman alıyor, biraz sabır.

Ben 6 yıllık evliyim. Evliligimin bir döneminde eltimle anlaşamadım. Kayınvalidem beni seviyordu onu sevmiyordu. Söylediklerinde ve yaptıklarında bunu belli ediyordu. Ben de kayınvalidemle ilgili altımın yanında konuşmuştum. O da kocasına bak o da sevmiyor anneni ama ikiyüzlü davranıyor falan diye doldurmuş. Kayınbiraderim 6 ay boyunca annesine eşime benimle ilgili baskı yaptı. Ben bu süreçte hiç yorumda bulunmadım. Kayınvalideme iyi davranmaya devam ettim.(bence bu ikiyüzlülük değil geçinmektir. Sevmesem de eşim için görüşmek zorundaydım.) Sonunda bir gün eşim abisine öyle bir posta koydu ki bütün huzursuzluklar bir anda bıçak gibi kesildi. Ama ben bu süre içinde ona ailesiyle ilgili kötü birşey hissettirseydim bence aynı şey olmazdı

Evliliğiniz iyi mi kötü mü tabi bunu en iyi siz bilirsiniz fakat bu iftar konusunda ben sizi haksız buldum . Sonuçta Ramazan 30 gün siz de 30 gün boyunca bahar temizliği yapmıyorsunuz .30 günde 1 gün bulabilir insan ‘isterse’😉

Kaynanan her şeye karışır ki karışmayan çok nadir mübarek kaynanalar da yok değil. Burada suç kocanın. Annesiyle arasına mesafe koymasi gereken o. Her şey yetiştirilmez ki anneye. Evliliğiniz sıkıntıda görünüyor ama çözümü boşanmak olmamalı. Önce evlilik terapisi alın. Sonra o evden taşınmaya bakın.

Ev ev üstüne olmaz.
Kayınvalide ile aynı semtte bile oturulmaz.
Oğlunu çok seven evermesin, anasının dizinden ayrılmayan elin günahına girmesin.
Kusura bakma kocan ergen herhalde.
Allahım sana sabır versin, senin hatan zaten başta aynı binayı kabul etmen...

Bence asıl sorun eş ailesiyle aynı bınada oturmayı kabul etmekten kaynaklanıyor.
Bu kadar büyütüp kavga edilecek bişey göremedim ben, 1 gün davet edeceksiniz alt tarafı, bunun için yatak ayırmak kavga gürültü gereksiz.
Eşinle kavganı ailesi duydu eşini doldurdu bu yüzden o da sana tavır alıyor kendini ailesine ispatlamak için bence.

Merhaba kizlar
Bana da son tartışma gereksiz geldi ama kiskanlik aile ile görüştürmeme falan çok çirkin.

Back
X