- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.178
- 1.123
canım biliyorum zor bi süreç bende aynı şeyleri yaşadım ve 4 ay sürdü evliliğim ve bitti sen kalsan bile cehennem hayatı yaşarsın çocuğun yoksa ayrıl arkana bile bakma
amin amin amin canım ben zaman tanıdım artık düşüncem hemen karar vermicem ama senin durumun çok kötü ben babamı kaybettim dört yıl oluyor baba benim için ap ayrı bişi o benim herşeyimdi bi yarım yok sanki o yüzden bunu iyi düşün babana vuran insanla devam edebilcek misin sen sadece buna odaklan senin mutluluğun çocuğun mutluluğu o küçük şimdi farkında değil ama ilerde ne olacak? sen o kişiyle huzursuz olduğun müddetçe çocuğun ne düşünecek ............................. ah ah diyecek çok şey var arkadaşım rabbim hepimizin yardımcısı olsun kadın olmak çok zor ekonomik özgürlüğün var mı peki
bak canım sende kocana değil ama onlara karşı onlar gibi ol ama önce bu durumu babana felan söyle olabildiğince çirkefleşicem de kocana yansıtmadan mıç ağızlarına hiç üzme kendini ben 1yıl deprosyona girdiğim için ilaç kullanmıştım ama şimdiki aklım olsa heeeeeeeyt diye ayağa kalkar ağızlarına mıçardım kocamı elime alır gül gibi bakardım bak benim kuzenim kaynanasının saçını başını yoldu dayanamadı konuşturmadı tersledi onunda sorunu çoktu başlarda eziyolardı ama oda dişini gösterince kuyrunu kıstırdı hepsi defolup gittiler başından bu kara bulutları başından atmak ancak senin elinde çozugun varsa onun için kalıp savaşıcaksın kendi babangillerlede konuşup arkana aldınmı senin sözünü konuştularmı hepsi vız gelir tırıs gider valla çocuk olmasaydı boşuna uğraşma derdim ama çocukla ayrılırsan çok çok üzülürsün
Allah akil fikir vermis, kullanin diye. Adam adam degil, erkek olamamis, ailesinin agziyla is yapmis daha ilk gunden. Bi ev acamamis, babasina al evini diyememis. Kusura bakma ama bu canliyi erkekten sayip cocuk yapmissin bide...
Yahu herif senin babani dovmus, cocuk gibi git babanin evine demis ilk gunde son gunde. Babanin hediyesini bile ailesine peskes cekmis. Ne sana, ne evliligine zerre saygisi yok. Daha hala sen gel al beni diyorsun, gelse gitceksin yani. Ne diyelim daha git, gorecegin gunler var.
Hadi mantikli dusunemiyosun da, babani dovmus adami nasil miden alcak, nasil yemek hazirlayip onune koycaksin bu adamin. Ogluna baban gibi ol diye mi yetistireceksin? Baban gibi olma diyemi??
Babana el kaldıran bi kocayı affetmeyi düşünüyosun...
Ne diyim hakkında hayırlısı.
Çocuk için ayrılmıyorsunuz ama çocuğunuz bu ortamda ne derece sağlıklı büyür ki bunu düşündünüz mü? Annesi babası ayrılmış bir sürü çocuk hiç birine birşey olmuyor şükür ama böyle bir ortamda büyüyen çocuk ne olur bilemiyorum. Ayrıca çok yakın bir tanıdığım eşinin hakaret ve şiddetine maruz kaldığı halde çocuklarım için deyip katlandı sonunda ne oldu biliyormusunuz? O kadına lösemi teşhisi kondu ve 28 gün içinde gencecik öldü. Ardında 3 çocuğu kaldı. Eşi biraz ağladı unutamıyorum diye sonra evlenmeye karar verdi. EŞi vefat edeli daha 4 ay olmuştu ve kararını 2 hafta içinde uyguladı.
Ne oldu nasıl geçti görüşme dedim. Evler pahalı dedi. Olsun kiraya çıkarız dedim. Sen anlamıyorsun dedi bu sefer bana ev alırız ama 2. el ev alırız dedi babasının evinin borcu bitinceye kadarda kira gelirini babasına verecekmişiz. Dondum böyle bişey nerden çıktı dedim hani biz son noktayı koymuştuk konuşmuştuk çıkacaktık o evden dedim sinirlendim tabi. Bana sen anlamıyorsun dedi başladı gerizekalısın hakaret etmeye başladı ben artık sana söz geçiremiyorum yürü babanlara gidiyoruz dedi bana. Ben yalvardım bak neolur eve gidelim ben yine babamlara gelirim dedim ama sorunu aileme yansıtmayalım lütfen evliliğimiz biter dedim anlamadı yine beni aileme getirdi o gerginlikle geldik babamlara. Annem tekti evde. Eşim direk anneme kızın laftan anlamıyor tutturdu ev ev diye bana hakaret etmeye başladı bende anne yalan söylüyor dedim babasının yaptığını anlattım ama çok utandım, ben nefret ediyorum sorunumuzu kim olursa olsun bilmesin ya duymasın ama çare bırakmadı annemde eşime sakin olmasını söyledi babasınında ama hoş olmayan davranış yaptığını söyledi eşimde çok istıyorsanız siz ev alın kızınıza dedi o tartışmaya babam geldi neoluyor burda dedi babamada aynı sesini yükselterek işte ben gerizekalıymışım ya burda söyleyemiyorum baya hakaretler etti babamda bunun üzerine sen benim evimin üzerinde kızıma hakaret edemezsin dedi o zaman anlaşamıyorsanız boşanın dedi babam. Zaten önceden yapılanları unutmuş diil ailem. Bunun üzerine eşim babamın üzerine yürüdü babam boşanın deyince ay babama bir küfürler etti sanki karşısında akranı var. Annem çık dışarı diyor gitmiyor eşim ben heme çocuğu alıp başka odaya koştum polisi aradım korktum kötü şeyler olacak diye polisler geldi sonra babamın yüzünde çizikler kulağının arkasında filan vardı eşim el kaldırmış babama. Darp raporu filan aldı babam. Bizimkiler şikayetçi oldu eşimden tabi. Bir kaç gün öncede mahkeme oldu babamla eşimin eşim para cezası aldı tabi. Mahkemedede ailemi hala suçladı yok onlar yürümüş üstünede eşim oraya konuşmaya gitmişte. İyice ailem sinirli yani. Bende bu arada mahkemeye şahit olarak çıktım olanları anlattım napayım. Mahkemeden sonra beni aradı eşim dediği dön evine yıkma yuvayı. 2 aydırda dediği çık gel. Ben ona hep dedim sen getirdin beni babamlara sen gelip özür dilersin ailemden sen alırsın beni asla yapmam onu diyor. Benim ailem düğünden sonra annesinin telefonundan sonra küstüler ailesiyle onu hazmedemediler annesi sürekli benim aileme karşıda eşimi dolduruyordu. Asla özür dilemem diyor. Ailemde sen daha ne bekliyorsun aç boşanma davasını diyor çok zor durumdayım beynim sanki durdu. Lütfen fikirlerinize çok ihtiyacım var.
öncelikle Allah yardımcınız olsun bu cuma gününün hürmetine...
birçok olay olmuş...
bir örnek verebilirim. bir bayan eşinden sürekli şiddet görmüş.... kızı için katlanmış... zaman geçtikten sonra annesi kızına senin yüzünden çektim bu adamı demiş.. kızı çok üzülmüş oda babasından şiddet hakaret görmüş... ozamanlar ayrılsaydı annesi, şimdi kızının psikolojisi düzgün olacaktı. annesinin psikolojiside...
sadece eşininizin yaptıkları iyi ve kötü şeyler kağıda yazın...
babanada el kaldıran birinin sizede el kaldırması kaçınılmaz olur, iyi ölçüp tartın...
olanları unutup unutamayacağınızı düşününnn... artısı eksisiyle....
bu adam iflah olmaz, sen çocuk var diye yola getirmeye çalışıyorsun galiba ama bu anne babacı. Hadi her şeyi geç, sana ettiği hakaretide yut ama babanı dövmüş adam. Ataya saygısı yok ki sana olsun. Olmaz öyle nasl yüzyüze bakılacak bundan sonra, normal bi anlaşmazlık değilki bu... Ailen ne diyor bu konuda, onları çiğneme bidaha haklı onlar
Ailem ayni burdaki yorumlar gibi düşünüyor kesinlikle olmaz daha diyorlar unutamıyorlar işte babama ettiği küfürleri babam söylenip duruyor tabikide. Niye kızı alıp geliyorsun gidin evinizde halledin sorununuzu diyor ama eşimin huyu böyle aileye yansıtırdı hep. Ben utanırdım her defasında.
canım bu ikili ilişkiyi aşmış artık aile sorunu olmuş. hadi baban affetmiyor diyelim (ki haklı) peki en affedebileck misin, kocanı gördüğünde babana yaptığı aklına gelmeyecek mi? Bu iş en güzel başka bi kiraya gitmekle ve ailelerle fazla muhatap olmamakla çözülürdü ama ona da yanaşmamış kocan. Burda oturup öz eleştiri yapman lazım. Sana ömrünü veren annen baban mı, sadece 3, buçuk yılda bu kadar çirkeflik yapan kocan mı? ....Anne babanın rızası da yok evli kalmana anlaşılan, sana destek de oluyorlar. Otur babanla iyice konu. Kocanın durumu düzeltmek gibi bi girişimi de yok, babanın evine gelip ondan özür dilemesi lazımken telefonla seni çağırıyo. Sıkıntılı bi durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?