- Konu Sahibi VuslataDair
-
bosa gitmis heba olmus bir omur insan kendine aciyor en kotusude bu demi bakiyorsun yalnizsin heryere yalniz gidiyorsun cocugunun ilk adimlarini ilk sozlerine yalniz tanik oluyorsun yasitlarin mutlu aileleriyle gezip tozarken dugunlerde boy gosterirken sen yine yalnizsin cocugunun basarilarinda hastaliginda yalnizsin peki neden cunku gucsuzsun tek basina cocuk buyutecek kadar yuce bir gucun var ama ayaklarinin uzerinde duracak gucun yok kendine guven evlenmesen bile ileride en azindan hur bir kadin olarak yasarsin belkide esin orada kendine yeni bir aile bile kurmustur.gururda yapma cirkeflik yap ne koparirsan kopar bu bosanma isine gurur hic gelmiyor sap gibi ortada kaliyorsun gorup goreceginde o oluyor.hic kimseye harcamaya degmez bu iki gunluk dunya allah yolunu acik etsin13 yıllık evliyim 10 yılı ayrı geçti iş için yurtdışına çıktı güya iki yıl kalacaktı on yıl oldu
Bu sürede sadece Allah'ın yardımıyla 3 evlat büyüttüm tek başıma
6 ayda bir geldi 15 gün kaldı hoş onu da fitil fitil burnumdan getirirdi
İnternette Rusça sitelerde üyelik ve sohbetlerini mi yakalamadım
Sözel hakaret küfür aşağılamanın alasını mı yaşamadım
Kısacası dönüp bakınca heba olan on yılımı gördüm
25 yaşındaydım biri 3 yaşında diğeri 6 aylık olan kızımla beni bırakıp yurtdışına çıktığında
Bütün maaşı şu gün bile benim hesabıma yatar benide inandırdı bizim için orda olduğuna
Kızlarım maşallah rabbim utandırmasın pırlanta gibiler
Ben annesiz babasız sevgisiz büyüdüm bir yuvaya çok hasrettim o sebebden katlandım boşanmadım hep
Ama şimdi nedense doldum kaldıramıyorum perşembe günü yok sebebten kavga çıkardı o gün bugündür aramıyor yazmıyor bende aramıyorum
Normalde o kavga çıkarır ben haklı da olsam haksız da olsam arardım
İçimde hep onu mazur gören haklı gören Bir ses hiç susmazdı
Ama artık olmuyor duramıyorum bir kızımız daha oldu şimdi 13 -10-3 yaşlarındalar maşallah okulda başarılı sosyal ve mutlular büyüğü Keman ortancası gitar çalıyor lisansli basketbolcu olma yolundalar
Eşimin yerine onları koydum onlarla avundum tüm hayatım onlar oldu
Ama şimdi sık sık kendime acırken buluyorum kendimi
On yılım gitmiş gençliğimin en güzel zamanları
Önceleri ölürüm boşanmam derken
(-ki o da ben seni öldürürüm ama boşamam- derdi)
Boşanabilirim diyorum şimdi
Her hakim bana geçimim kadar bir nafaka tayin eder sanırım
Kızları zaten istemez bakamaz ki
Evimiz var artık ikiye mi bölünür bize mi bırakır bilmiyorum
On yıl boyunca namusuma sahip çıkmışım onu beklemişim çok seviyordum çok aşıktım
Ama bir defa olsun takdire yönelik ağzından tek kelime duymadım
Dahası gidip sorsanız ömründe gördüğü en kötü insan benim
Çaresiz değilim Allah'a şükür ama kararsızım
Dönmeye hiç niyeti yok
Sanırım artık boşanacağım
Sımdı anlamadıgım orda biriyle beraberse aynı evde falan. Oranında gecımı lendıne gore var sonucta. Esın cok ıyı para kazanması lazımki hem sana her ay 3000 yollasın hem ordaki evi dondursun sevgilisine yedirsin.ki kolay kolay da durmaz baska kadın parasını yemeden.
Bu durumda ya esin durust sdce calısıyo kendı ıhtıyacını alıp gerısını sıze yolluyo. Yada 2 kadını evi idare etcek kadar cok kazanıyo. Banka dokumlerını gormek istedigini soylesen mesela internet bankacılıgının sıfresını verse sana ? Anlarsın nereye ne harcamıs ord da baska biri varmı belli olur
Türk okulu yokBaska bir postunuzda hayatin ucuzlugundan bahsetmissiniz. O ucuzlukta, esiniz iyi para kazaniyor. İstese ev acabilir, sizi yaniniza alabilirdi bence. Hatta orada da bir ev sahibi olabilirdiniz.
Türk okulu yok
Olanda çok pahalı vs gibi sayısız engeller sıraladı hep
Türk okulu yok
Olanda çok pahalı vs gibi sayısız engeller sıraladı hep
Çocuklarımın Okulu olduğu için orda da sözde Türk okulu olmadığı ve olanlar çok pahalı olduğu için bizim gitme ihtimalimiz sıfır ....hani böyle olmasa o da çok istermiş gitmemizi falan filan ama yalan bencepeki şimdi yine yanına taşınmak istiyorum böyle çok yalnızım deseniz bakalım ne diyecek. bana da orada başka bir hayatı var gibi geldi. bir erkeğin o kadar süre yalnız olacağını sanmıyorum. yaşınız da gençmiş aslında ama boşanınca da mutlu olmuyor ki insan. çocuklarınızın geleceği açısından ayrılmamanız daha mantıklı gibi geldi.
35 bana çok çok genç yaş gelmiyor :-(Ben evli değilim ama nacizane düşüncelerimi söylemek istiyorum.
Kocanız yüksek ihtimalle orada evli yada görüştüğü kadın(lar) olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde size gelme demezdi. Orada düzen ayarlardı.
Anladığım kadarıyla çocuklarınızda pek babalarını sevmiyorlar, aramıyorlar gibi. Keza sizde.
Ben olsam maddi açıdan sorun yaşamayacaksam boşanırdım. Bu adam bu kadar özgürlüğe alışmış eğer temelli gelse bile aile ortamına ayak uydurmaz bence. 35 yaş çok çok genç bir yaş. 10 sene sonra sevilmek için de geç olacaktır.
Güvendiğiniz birileriyle istişare etmenizi eğer inanıyorsanız istihareye yatıp kararınızı vermenizi öneririm.
Umarım herşey gönlünüzce olur. Allah kolaylık versin ve hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Yazdıklarınız için teşekkürlerKonularını biliyorum. Çok emek verdin. Ama gençsin. Belki seni hak eden birisiyle yeni bir başlangıç yapabilirsin. Bir 10 yıl daha beklersen çok geç olabilir.
Estağfurullahİnsanın kendi yaşadığı bir olaya dışarıdan bakabilmesi, karar vermesi gerçekten zor onun için dışardan bir göz olarak Kendimi sizin yerinize koymaya çalışarak düşündüm de.. Ben olsam önce eğer boşanacaksam bunu hangi nedenle yapacağımı belirlerdim.
Yalnızlığa alışan biri için bundan sonrasında da aynı şekilde devam etmek en azından şimdiye kadar yaşadıklarınızdan tahmin edebileceğiniz birşey, en fazla Özlem'ler artacak ama yazılarınızdan anladığım kadarıyla o da olmayacak. Öbür türlüsü 3 evlatla ve özellikle 3 kız evlatla şu an çalıştığınız bir iş olmaması nedeniyle ekonomik bağımsızlığınız da olmadan ve yine belirttiğiniz üzere şu anki refah koşullar olmadan belki de çok zorlanacaksınız.
Yeni bir hayatta yeni bir insan tanıma ihtimayse bence bu ilk bahsettiğimden de zor. Yalnız başına olan bir bayan olsanız bunları yazmazdım açıkçası ancak ucunda çocuklar olduğunda herşey farklılaşıyor malum. Hadi evlenmeye karar verdiniz diyelim aklınıza yatan biriyle. Bunca çıkan haberler vs.. Endişeleriniz mani olmayacakmı bu kez bu aşka. 3 kız evlat..yeni bir hayat.. Bence hiç bir aşk daha değerli olamaz evlatlarınıza duyduğunuz aşktan.
Çok özür dilerim biliyorum pekde iç acıcı seyler yazmıyorum ama inanın kendimi sizin yerinize koyduğumda neler düşüneceksem işte onları yazıyorum. Çünkü çok iyi anladım aslında içinde bulunduğunuz ruh halini. Ben de dostça yorum yazmak istedim.
Madem artık içinde aşkta olmayan bir evliliği sürdürüyorsunuz bırakın herşey en azından kızlarınız belli yaşlara gelinceye kadar böyle kalsın. En azından yavrularınız rahat bir şekilde yetişip iyi koşullarda eğitim alsın. Kimse kusura bakmasın ama ben işin içinde çocuklar olduğu Zaman kadın ya da erkek acısından değil yalnızca o çocukların ileride yaşayacakları mutluluk ve mutsuzlukla acısından bakabiliyorum olaylara. Gençlik güzellik vshiçbirsey değmiyor çocuklarımızın hayatlarına..
Çok uzun oldu ama sonuç olarak sakince ve iyice düşünerek karar verin bence ve gecen Zaman içinde de mutlaka kendinize bir iş bulun güçlendirmeye calısın kendinizi..
Amin Allah razı olsunYazdıklarında kendimi gördüm sanki canım...Allah yardımcın olsun...belki beni hatırlarsın eski nick'im zirefgend...libyadaydım ve çok kötü bir evliliğim vardı...sende başlığıma yazmış bir dua tavsiyesinde bulunacağını söylemiştin...
O günden bugüne bizde de durum daha kötüye gitti maalesef...geçen yıl ağustos ayından şubat'a kadar türkmenistandaydık...6 ayda orda şahit olduğum ve duyduğum şeylere kendim bile inanamıyorum...
Eşin doğru söylemiş para için akla gelmeyecek şeyler yapan kadınlarla dolu oralarÜzülerek söylüyorum büyük ihtimalle eşinin hayatında başka biri var ve maaşıda söylediğinden çok daha fazla...
Uzun uzadıya burda yazmak istemiyorum geçenlerde bir başlık da yazdım zaten ben artık yolun sonuna geldim ve 27 martta boşanma davasını açtım...
Banada parasını ye otur diyenler çok...yaşım 39 bir daha evlenmek aklımın ucundan bile geçmiyor ama kağıt üzerindede olsa artık nefret ettiğim bir insanın eşi olma sıfatını taşımak ağır geliyor bana...
Dilerim Allah cc senin,benim ve bizim durumumuzda olan tüm kadınları bir an önce feraha kavuştursun...
İşte bende sizin gibi düşünüp on yıl sabrettim ama Nasıl desem artık beni kınamayın sevmek sevilmek sevildiğini bilmek ihtiyacındayım
Umurlarında değil desem inanır mısınız? Bir defasında pedagog bana babaya ihtiyaç duymayacakları şekilde büyütmüşsünüz demişti bu mümkün mü bilmiyorum ama ömrüm gitti onlar için gitsin feda olsun benim de görüp göreceğim mutluluk onlardan olsun inşallah ne diyeyimtabiki seninde sevmeye sevilmeye ihtiyacın var
kızların bu konuda ne diyor
Canım konunu okuyorum, gerçekten üzüldüm. Kendi fikrimi söyleyim, aldığı para 3000 değil 5000 bankadan yok yere böyle bir belge vermezler. Dediği gibi ucuz br yerse santiyede kalmasına gerek yok, pekala seni de götürüp bir ev tutabilir. Üstelik dünyanın neresinde görülmüş müdür un santiyede kaldığı.Çünkü götürmedi dahası ben orda şantiyede kalıyorum dedi nereye gidecektim ki
İnan ki artık sözleri yalan mı doğrumu diye araştırmayı bırakalı çok olduCanım konunu okuyorum, gerçekten üzüldüm. Kendi fikrimi söyleyim, aldığı para 3000 değil 5000 bankadan yok yere böyle bir belge vermezler. Dediği gibi ucuz br yerse santiyede kalmasına gerek yok, pekala seni de götürüp bir ev tutabilir. Üstelik dünyanın neresinde görülmüş müdür un santiyede kaldığı.
Seni sevsey di hep yanında isterdi sen demeden seni oraya almak için calisirdi. Sadece bahane üretiyor. Kim bilir kimlere eşim var ama sevmiyorum bizde de boşanmak yok mecbur bakıyorum diyor. Dogudayim ve böyle durumlara fazlasıyla şahit oldum. Orda bir ailesi var mı yok mu bilemem ama bir düzeni bir hayatı ve başka kadın ya da kadınlar muhakkak var. Her insan kendine göre en iyi koşulu seçer. Düşün sen ve çocuklarından daha iyi bir koşulu var ki ordan gelmek istemiyor. Bir arkadaş orda yeni bir ev bakamaz demiş ya 3000 sana gönderir , 2000le ucuz bir ülkede pek de rahat ev bakar.
Durumun Doğu kadınlarına çok benziyor ilk eşini bırak sevmiyordum de sonra maddi olarak bak ama başka hayat kur. Esin nereli bu arada.
Bence 9000 çok iyi bir para, bir kaç sene daha dayan birikim yap çocuklar da biraz büyüyünce hem çalışır hem nafaka alırsın. Evi de sana bırakmak zorunda 3 çocuk ar çünkü. Ömrünün sonuna kadar böyle yaşama. Çocuklar büyür evlenir sana bakmazsa o da yeter artık ne parası derse o yaşlı halinde o durumda kaldigina mi yan boşa geçen yillarina mi. Evet çocukların var ama herkes her şey bir yere kadar. Planlı ve akıllı davran ama kendi hayatını kur. 15 günlük gelince de ona eş olma.
Uzun oldu kusura bakma neden bilmem sana çok üzüldüm ve dua edeceğim canım. Rabbim yardımcın olsun insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?