- Konu Sahibi VuslataDair
-
İçimdeki ses boşan diyor artık inanın bende bilmiyorum bu arada sizin için çok sevindim ne güzel yolunda gitmiş herşey maşallahMadem kararlısın boşan canım hiç korkma.
Benim ikinci evliliğim boşandıktan 10 yıl sonra tekrar evlendim.Boşandığım da kızım 4 yaşındaydı şimdi 19 yaşında çok şükür kimseye muhtaç olmadan çalıştım kızımı büyüttüm ve öyle evlendim şimdi kızım da bende çok şükür mutluyuz.
Kızımın babası boşandıktan 2 yıl sonra İnsan ve baba olduğunu hatırlayıp kızına baba oldu ilkokuldan beri kızına maddi manevi her türlü desteği veriyor kendisi evlenmedi evine kızımıza bir oda yaptı çok zaman önce kızım dilediği zaman babasıyla kalıyor dilediği zaman bizimle kalıyor ekseriyetle anneannede kalıyor psikolojik olarak bir sorunu yok dersleri de karakteri de çok iyi.
Benim de kızım keman çalıyor ve lisanslı yüzücü bu yıl Üniversiteye gidecek inşaAllah.
Darısı başına canım.
Yaşın iyice geçmeden MUTLU olmaya bak.İnat eder boşanmazsan kocanın soyadı altında sadece kızlarına anne olursun ve asla mutlu olamazsın.Ve kocan dilediği kadınla gününü gün eder sen yanlızlığınla başbaşa kalır mutsuz geçen ömrüne ağlarsın.
Sonuçta bu kızlar bir gün kuş misali uçup gidecek gelin olacaklar üniversiteye gidecekler 50 yaşından sonra evlensen sana ne fayda?
İyi düşün taşın derim.
Çünkü götürmedi dahası ben orda şantiyede kalıyorum dedi nereye gidecektim ki[/QUOTE
o kadar geliri olan bi adam eşini ve çocuklarını da götürür.bi ev açabilir madem çok ucuz bir ülke.
sizi üzmek istemem ama böyle bir aile daha vardı.eşi sekreteriyle orda yaşıyormuş.kadın öğretmen olduğu için gitmemiş sonrada aldatma ve boşanma. kadın boşanmak istememiş ama adamın sekreterinden çocuğu falan olmuş ayrılmak istemiş sonunda.
Güzel kardeşim herşey yolunda gitti ama benim mücadelemle kararlarımla oldu.İçimdeki ses boşan diyor artık inanın bende bilmiyorum bu arada sizin için çok sevindim ne güzel yolunda gitmiş herşey maşallah
Çok çok sağolunGüzel kardeşim herşey yolunda gitti ama benim mücadelemle kararlarımla oldu.
İnancınız nedir bilmiyorum ancak her ne kadar kader dediğimiz olayların çoğu bizim irademizle ilgilidir.
Külli irade ve cüzzi irade vardır.
Örneğin Allah teala bizler için bir kader yazar ve derki falanca kulum bugün şu saatte yemek yiyecek bu külli iradedir değiştirilemez ancak ne yiyeceğimizi bizim irademize bırakır buda cüzzi iradedir.
Yani hayatımızla ilgili bir çok olayı kendi irademize göre yön verip hayr veya şer olmasını sağlarız.
Şimdi hayat senin hayatın iradenle aklınla mantığınla en doğru olanı yapabilrisin
İnşaAllah sende çok mutlu olursun kardeşim.
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Önceleri bir eviniz olsun döneceğim diyordu bir evimiz oldu şimdi bir evimiz daha olsun diyor kısacası niyeti yok ben öyle anlıyorumZaten evlilik yok sanki ortada bir anne 3 çocuk var maddi anlamda destek olan bir adam o sadece sanki.
Peki ne zaman geri dönecek hiç konuşmadınız mı?
Ben sizin inancınızı sorgulamak yada sadakatinizi yargılamak için yazmadım bu yazımı.Çok çok sağolun
Allah'a olan inancım İmanım ve sabrım olmasa Nasıl dayanırdım
Evvela allahtan korktum yoksa sadakat tek taraflı bir kavram değil biliyorsunuz
Önceleri boşanmak bana ölüme eşdeğer gelirdi
Ne olursa olsun asla derdim ama şimdi sıcak geliyor bu fikir kendime üzülüyorum geçen yıllara acıyorum
Bir defa takdir etse belki farklı düşünürdüm
Gidin sorun benden kötü insan yoktur hayatında
Önceleri bir eviniz olsun döneceğim diyordu bir evimiz oldu şimdi bir evimiz daha olsun diyor kısacası niyeti yok ben öyle anlıyorum
Hicte giden bir genclik yok ortada bende 33 yasindayim yeniden evlendim cok mutluyum bebegimizde yolda bu şekilde dusunmeye devam ederssn 40 dada 45 dede bunlari sormaya devam edersin kendine. Nikahinda durabilirsin elbette ama neden sevildigin sevdigin huzurlu deger gordugun bir hayat yasamak yerine kenara atilip kalasin ki bu kadar mi degersizsin kendince ?Bende de ağır basan düşünce bu aslında
Yaşam standartları yüksek özgüvenli mutlular
Olan bana olacak ama zaten gençliğim gitti 35 yaşındayım
Çünkü götürmedi dahası ben orda şantiyede kalıyorum dedi nereye gidecektim ki
13 yıllık evliyim 10 yılı ayrı geçti iş için yurtdışına çıktı güya iki yıl kalacaktı on yıl oldu
Bu sürede sadece Allah'ın yardımıyla 3 evlat büyüttüm tek başıma
6 ayda bir geldi 15 gün kaldı hoş onu da fitil fitil burnumdan getirirdi
İnternette Rusça sitelerde üyelik ve sohbetlerini mi yakalamadım
Sözel hakaret küfür aşağılamanın alasını mı yaşamadım
Kısacası dönüp bakınca heba olan on yılımı gördüm
25 yaşındaydım biri 3 yaşında diğeri 6 aylık olan kızımla beni bırakıp yurtdışına çıktığında
Bütün maaşı şu gün bile benim hesabıma yatar benide inandırdı bizim için orda olduğuna
Kızlarım maşallah rabbim utandırmasın pırlanta gibiler
Ben annesiz babasız sevgisiz büyüdüm bir yuvaya çok hasrettim o sebebden katlandım boşanmadım hep
Ama şimdi nedense doldum kaldıramıyorum perşembe günü yok sebebten kavga çıkardı o gün bugündür aramıyor yazmıyor bende aramıyorum
Normalde o kavga çıkarır ben haklı da olsam haksız da olsam arardım
İçimde hep onu mazur gören haklı gören Bir ses hiç susmazdı
Ama artık olmuyor duramıyorum bir kızımız daha oldu şimdi 13 -10-3 yaşlarındalar maşallah okulda başarılı sosyal ve mutlular büyüğü Keman ortancası gitar çalıyor lisansli basketbolcu olma yolundalar
Eşimin yerine onları koydum onlarla avundum tüm hayatım onlar oldu
Ama şimdi sık sık kendime acırken buluyorum kendimi
On yılım gitmiş gençliğimin en güzel zamanları
Önceleri ölürüm boşanmam derken
(-ki o da ben seni öldürürüm ama boşamam- derdi)
Boşanabilirim diyorum şimdi
Her hakim bana geçimim kadar bir nafaka tayin eder sanırım
Kızları zaten istemez bakamaz ki
Evimiz var artık ikiye mi bölünür bize mi bırakır bilmiyorum
On yıl boyunca namusuma sahip çıkmışım onu beklemişim çok seviyordum çok aşıktım
Ama bir defa olsun takdire yönelik ağzından tek kelime duymadım
Dahası gidip sorsanız ömründe gördüğü en kötü insan benim
Çaresiz değilim Allah'a şükür ama kararsızım
Dönmeye hiç niyeti yok
Sanırım artık boşanacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?