Boşanmaya hazırım sanki

Madem kararlısın boşan canım hiç korkma.
Benim ikinci evliliğim boşandıktan 10 yıl sonra tekrar evlendim.Boşandığım da kızım 4 yaşındaydı şimdi 19 yaşında çok şükür kimseye muhtaç olmadan çalıştım kızımı büyüttüm ve öyle evlendim şimdi kızım da bende çok şükür mutluyuz.
Kızımın babası boşandıktan 2 yıl sonra İnsan ve baba olduğunu hatırlayıp kızına baba oldu ilkokuldan beri kızına maddi manevi her türlü desteği veriyor kendisi evlenmedi evine kızımıza bir oda yaptı çok zaman önce kızım dilediği zaman babasıyla kalıyor dilediği zaman bizimle kalıyor ekseriyetle anneannede kalıyor psikolojik olarak bir sorunu yok dersleri de karakteri de çok iyi.
Benim de kızım keman çalıyor ve lisanslı yüzücü bu yıl Üniversiteye gidecek inşaAllah.
Darısı başına canım.
Yaşın iyice geçmeden MUTLU olmaya bak.İnat eder boşanmazsan kocanın soyadı altında sadece kızlarına anne olursun ve asla mutlu olamazsın.Ve kocan dilediği kadınla gününü gün eder sen yanlızlığınla başbaşa kalır mutsuz geçen ömrüne ağlarsın.
Sonuçta bu kızlar bir gün kuş misali uçup gidecek gelin olacaklar üniversiteye gidecekler 50 yaşından sonra evlensen sana ne fayda?
İyi düşün taşın derim.
İçimdeki ses boşan diyor artık inanın bende bilmiyorum bu arada sizin için çok sevindim ne güzel yolunda gitmiş herşey maşallah :-)

Allah yardimciniz olsun hem senin icin hem coocuklar icin ne zor bir hayat.
cocuklarin bosver gelmesin demesi zaten nasil bir baba oldugunu gosteriyor.
diger bicok kisininde dedigi gibi, suan hic kafana takma bunlari, cunku cozebilecek durumda degilsin, belki baska hayati var ama hicbirsey yapamayabilirsin zaten. parayi duzenli gonsersin, az biraz biriktirmeye calis. belki cocoukalr buyuyor yatirim yapmak istiyorum de ve ev araba biseyler aldir. gun gelip iyice daralinca bosarsin gider. ama once iyi bir avukatla konyus, nafaka durumlarinda sorun cikmasin.
senin uzuntun kahrin zaten gecen yillara. bu zmndan sonra evlenip yeni mutlu bir ayat kurman imkansiz degil ama zor, zaten kendinde bunu istermisin bilmiyorum.
masallah Allah cocukalrindan guldurmus.
Ins hersey daha da guzel olur, ama suan kendini ve cocoukarinin rahatini dusun, baskada hicbirseyi kafana takma, farzetki bosandim.

Çünkü götürmedi dahası ben orda şantiyede kalıyorum dedi nereye gidecektim ki[/QUOTE

o kadar geliri olan bi adam eşini ve çocuklarını da götürür.bi ev açabilir madem çok ucuz bir ülke.

sizi üzmek istemem ama böyle bir aile daha vardı.eşi sekreteriyle orda yaşıyormuş.kadın öğretmen olduğu için gitmemiş sonrada aldatma ve boşanma. kadın boşanmak istememiş ama adamın sekreterinden çocuğu falan olmuş ayrılmak istemiş sonunda.

İçimdeki ses boşan diyor artık inanın bende bilmiyorum bu arada sizin için çok sevindim ne güzel yolunda gitmiş herşey maşallah :-)
Güzel kardeşim herşey yolunda gitti ama benim mücadelemle kararlarımla oldu.
İnancınız nedir bilmiyorum ancak her ne kadar kader dediğimiz olayların çoğu bizim irademizle ilgilidir.
Külli irade ve cüzzi irade vardır.
Örneğin Allah teala bizler için bir kader yazar ve derki falanca kulum bugün şu saatte yemek yiyecek bu külli iradedir değiştirilemez ancak ne yiyeceğimizi bizim irademize bırakır buda cüzzi iradedir.
Yani hayatımızla ilgili bir çok olayı kendi irademize göre yön verip hayr veya şer olmasını sağlarız.
Şimdi hayat senin hayatın iradenle aklınla mantığınla en doğru olanı yapabilrisin ;)
İnşaAllah sende çok mutlu olursun kardeşim.
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Konunu okuyunca çok yakın bi arkadaşımı hatırladım. Kendisi 15 sene evli kaldı. Ama bunun 10 senesi adam dışardaydı. Neymiş daha fazla maaş veriyorlarmış. Ama sonradan para göndermeyi de kesti ''maaşımı yatırmıyorlar vs'' diyerek. Arkadaşım hem 2 çocuğa bakıyordu hem de hasta kayınvalidesine bakıyordu. Adam dışarda gününü gün ediyordu.
Geldiği zamanda da herhangi bi özlem hasret belirtisi göstermiyordu. Düşünün senenin çoğunu dışarda geçirmiş bi koca, evine geldiğinde gece koltukta tv karşısında uyuyakalabiliyordu.
Bu adam bu arkadaşımı aldatmadı mı, hakaret mi etmedi, para mı göndermedi, ne ararsanız vardı.

Eve geldiğinde valizinden kadın iç çamaşırı çıkmıştı da kavga kıyamet olmuştu geri işe dönene kadar.
Arkadaşım o saatte boşanmayı kafasına koydu. Ama son bir defa konuşmak için aradı ''belki gelmeyi kabul eder, düzelir, telafi eder, vs'' diye.

Telefonda ''bak ben senden soğudum evli gibi bile değiliz ya bizi yanına al ya çık gel yoksa ben boşanmayı bile düşünmeye başladım'' falan dedi. Adam ciddiye bile almadı. Arkadaşım ertesi gün gitti boşanma davasını açtı.
Sonra bu adam yalvar yakar peşinde gezdi ''ne istersen yaparım boşanmayalım'' diye. Ama arkadaşım bi kere soğumuştu.
Dinlemedi bile. ''sen nasıl bunca sene beni dinlemedin ben de seni dinlemeyeceğim'' dedi.

Mesleği, işi, maddiyatı bile yoktu. Üstelik 2 tane de çocuk. Zaten eşi parayı kesince evlere temizliğe gitmeye başlamıştı son zamanlarda. Dedi ki ''zaten ben bakıyorum bu çocuklara, zaten ben az buz para kazanıyorum, bu adamın ne vasfı var soyisimden başka? Geceleri tek başıma uyuyorum, çocuklara hem annelik hem babalık yapıyorum, dul gibiyim zaten şuanda, alt tarafı soy ismini geri vereceğim ve artık bi beklentim olmayacak'' dedi ve boşadı.

Zaten evlilik yok sanki ortada bir anne 3 çocuk var maddi anlamda destek olan bir adam o sadece sanki.
Peki ne zaman geri dönecek hiç konuşmadınız mı?

Öyle bir geçer zamanki geldi aklıma... demek gerçekten varmış öyle hayatlar. Yazık... Oyle bir adama onca yıl nasıl heba edilir. Bence boşanin, zaten varlığı da yokluğu da bir adamın.

Bizim kadınlarımız neden bu kadar mantıksız ya, anneler kızlarınızı çok güçlü yetiştirin. Kendisine değer vermesi gerektiğini öğretin. Tabi hoş bu güçte anne ne derece var burasıda sıkıntı.... malum herkes koca kahrı çekmeye gelmiş dünyaya.

Güzel kardeşim herşey yolunda gitti ama benim mücadelemle kararlarımla oldu.
İnancınız nedir bilmiyorum ancak her ne kadar kader dediğimiz olayların çoğu bizim irademizle ilgilidir.
Külli irade ve cüzzi irade vardır.
Örneğin Allah teala bizler için bir kader yazar ve derki falanca kulum bugün şu saatte yemek yiyecek bu külli iradedir değiştirilemez ancak ne yiyeceğimizi bizim irademize bırakır buda cüzzi iradedir.
Yani hayatımızla ilgili bir çok olayı kendi irademize göre yön verip hayr veya şer olmasını sağlarız.
Şimdi hayat senin hayatın iradenle aklınla mantığınla en doğru olanı yapabilrisin :KK66:
İnşaAllah sende çok mutlu olursun kardeşim.
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Çok çok sağolun
Allah'a olan inancım İmanım ve sabrım olmasa Nasıl dayanırdım
Evvela allahtan korktum yoksa sadakat tek taraflı bir kavram değil biliyorsunuz
Önceleri boşanmak bana ölüme eşdeğer gelirdi
Ne olursa olsun asla derdim ama şimdi sıcak geliyor bu fikir kendime üzülüyorum geçen yıllara acıyorum
Bir defa takdir etse belki farklı düşünürdüm
Gidin sorun benden kötü insan yoktur hayatında

Zaten evlilik yok sanki ortada bir anne 3 çocuk var maddi anlamda destek olan bir adam o sadece sanki.
Peki ne zaman geri dönecek hiç konuşmadınız mı?
Önceleri bir eviniz olsun döneceğim diyordu bir evimiz oldu şimdi bir evimiz daha olsun diyor kısacası niyeti yok ben öyle anlıyorum

Çok çok sağolun
Allah'a olan inancım İmanım ve sabrım olmasa Nasıl dayanırdım
Evvela allahtan korktum yoksa sadakat tek taraflı bir kavram değil biliyorsunuz
Önceleri boşanmak bana ölüme eşdeğer gelirdi
Ne olursa olsun asla derdim ama şimdi sıcak geliyor bu fikir kendime üzülüyorum geçen yıllara acıyorum
Bir defa takdir etse belki farklı düşünürdüm
Gidin sorun benden kötü insan yoktur hayatında
Ben sizin inancınızı sorgulamak yada sadakatinizi yargılamak için yazmadım bu yazımı.
Yani en kısa sürede boşan ve yoluna bak anlattığın kadarı ile artık birşeyle düzelmeyecek.
Unutma ki giden senin ömründen gidecek.
Gençliğin güzelliğin heba olmadan yoluna bak kardeşim.
Boşanma davası açtığın da eşinin yurt dışında çalılması vs kazancı sizi boşar nafaka da bağlar merak etme.
Artık nafaka ödemeyen babaya hapis ve icra var canım. Boşanırlen de mal varlığı neyse % 50 paylaşım yapıyorlar.
Boşanma davası açmadan önce eşinin üzerine olan ne varsa mahkemeden ihtiyari tedbir kararı aldırıp satılmasını engellet ve boşanma davasını öyle aç.
Çünkü dava açarsan eşin malı varsa senden kaçırmak için ya satar yada başkasının üzerine yapabilir.Ancak aldıracğın karar bunu engeller.
Bence bir avukatla görüş derim.

Önceleri bir eviniz olsun döneceğim diyordu bir evimiz oldu şimdi bir evimiz daha olsun diyor kısacası niyeti yok ben öyle anlıyorum

Türkiye de 10 sene de krediyle 1 ev alınıyor yurt dışında 10 sene de 2 ev alacak kadar kazanabiliyorlar eşinizin işi ve gelirini giderini siz daha iyi bilirsiniz ama sanki niyeti dönmemek ya da başka biri olabilir mi orada canınızı yakmak istemem daha fazla aklıma bunlar geldi kusura bakmayın ne olur.

Bende de ağır basan düşünce bu aslında
Yaşam standartları yüksek özgüvenli mutlular
Olan bana olacak ama zaten gençliğim gitti 35 yaşındayım
Hicte giden bir genclik yok ortada bende 33 yasindayim yeniden evlendim cok mutluyum bebegimizde yolda bu şekilde dusunmeye devam ederssn 40 dada 45 dede bunlari sormaya devam edersin kendine. Nikahinda durabilirsin elbette ama neden sevildigin sevdigin huzurlu deger gordugun bir hayat yasamak yerine kenara atilip kalasin ki bu kadar mi degersizsin kendince ?

Gayet de gül gibi yaştasınız, gül gibi kadınsınız. ayrılın bitsin sonrasında da hayırlı bir kısmet çıkar bakarsınız karşınıza. en azından denemiş olursunuz, kendiniz için başka çareler aramış olursunuz, kalbinizi yeni olasılıklara açmış olursunuz... yaşamımın hakkını verdim diyebilmek gerek son nefeste.

Bir yandan gelen paradan biriktirmeye bak.
Bir yandan kendine yeni hayat kurmaya başla, iş başvuruları falan yap.
Hayatına düzeni getirdiğinde de boşan.

Bu kadar beklemişsin bu bencili, şimdi bencillik sırası sende olmalı.

13 yıllık evliyim 10 yılı ayrı geçti iş için yurtdışına çıktı güya iki yıl kalacaktı on yıl oldu
Bu sürede sadece Allah'ın yardımıyla 3 evlat büyüttüm tek başıma
6 ayda bir geldi 15 gün kaldı hoş onu da fitil fitil burnumdan getirirdi
İnternette Rusça sitelerde üyelik ve sohbetlerini mi yakalamadım
Sözel hakaret küfür aşağılamanın alasını mı yaşamadım
Kısacası dönüp bakınca heba olan on yılımı gördüm
25 yaşındaydım biri 3 yaşında diğeri 6 aylık olan kızımla beni bırakıp yurtdışına çıktığında
Bütün maaşı şu gün bile benim hesabıma yatar benide inandırdı bizim için orda olduğuna
Kızlarım maşallah rabbim utandırmasın pırlanta gibiler
Ben annesiz babasız sevgisiz büyüdüm bir yuvaya çok hasrettim o sebebden katlandım boşanmadım hep
Ama şimdi nedense doldum kaldıramıyorum perşembe günü yok sebebten kavga çıkardı o gün bugündür aramıyor yazmıyor bende aramıyorum
Normalde o kavga çıkarır ben haklı da olsam haksız da olsam arardım
İçimde hep onu mazur gören haklı gören Bir ses hiç susmazdı
Ama artık olmuyor duramıyorum bir kızımız daha oldu şimdi 13 -10-3 yaşlarındalar maşallah okulda başarılı sosyal ve mutlular büyüğü Keman ortancası gitar çalıyor lisansli basketbolcu olma yolundalar
Eşimin yerine onları koydum onlarla avundum tüm hayatım onlar oldu
Ama şimdi sık sık kendime acırken buluyorum kendimi
On yılım gitmiş gençliğimin en güzel zamanları
Önceleri ölürüm boşanmam derken
(-ki o da ben seni öldürürüm ama boşamam- derdi)
Boşanabilirim diyorum şimdi
Her hakim bana geçimim kadar bir nafaka tayin eder sanırım
Kızları zaten istemez bakamaz ki
Evimiz var artık ikiye mi bölünür bize mi bırakır bilmiyorum
On yıl boyunca namusuma sahip çıkmışım onu beklemişim çok seviyordum çok aşıktım
Ama bir defa olsun takdire yönelik ağzından tek kelime duymadım
Dahası gidip sorsanız ömründe gördüğü en kötü insan benim
Çaresiz değilim Allah'a şükür ama kararsızım
Dönmeye hiç niyeti yok
Sanırım artık boşanacağım

Rabbim sana peygamber sabrı vermiş bacım.geç bıle kalmıssın.

Oncelikle bizde boşanma yok, asarim, keserim tarzi tiplerden igreniyorum resmen. Allah izin vermis helal kilmis o insan musveddelerine ne oliyor ?

Diger yandan siz kendinizi cocuklariniza adamis ve eminim kimseye yan gozle bakmamis durumdayken adam 10 yil oralarda ne naneler yemistir ki 15 gun geldiginde bile girdiği sitelerden belli.

Bazı arkadaslara katılmıyorum. Sirf adam rahat etmesin diye (ki sacma zaten rahat) bosanmasaniz olan sizin ömrünuze olur. Bi on yil gitmis evet ama neden belki bir otuz yılınız daha gitsin ? Sizin de hakkınız mutlu olmak, sevgiyi tatmak.

Bu yüzden tüm şartlarıniz uygunsa ayrilmak icin ve eminseniz ayrilin. Adam bu saatten sonra sizi yurt disina goturse ya da geri gelse ne olur 10 yildir baskalariyla yatip kalkiyorsa eğer.

Back
X