Boşanmaya karar verdim :(

Öyle insanla bir ömür geçmezdi, isabet olmuş. Ayrıca ilk boşanan siz olmayacaksınız. Daha önceki konunuzda adınızın çıkacağını düşünmüşsünüz. İnsanlar her türlü konuşur engel olamazsınız. Siz boşanmasanız da onlar konuşacak bir şeyler bulur. Benim boşanan çok arkadaşım var hepsi şu an verdikleri karardan dolayı gayet memnunlar. Dünyanın sonu değil. İki insan anlaşamıyorsa bir ömrü beraber geçirmek zorunda değildir. Onunla siz evli kalacaksınız başkaları değil. O yüzden başkalarının düşüncelerini değil kendi düşüncelerinizi önemseyin, kararınızın arkasında durun. :34:

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Öünüzde uzun bir hayat var.
Bir hatanın bedeli mutsuzluk pahasına çekilmemeli.
Yeniden kurarsınız hayatınızı.

Arkadaşlar merhaba;
3 ay önce bir konu açmıştım. Okuyanlar bilir. Çok kötü şeyler yaşadım bu üç ayda. Çok mücadele ettim. Büyük bir depresyon ve aynı zamanda panik atak krizleri yaşadım. Şimdi yeni yeni düzeliyorum ama sonunda bu evliliğin yürümeyeceğine karar verdim henüz çok başında olsamda. Çok üzülüyorum ama kader deyip kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Boşanan arkadaşlar var mı aranızda? Siz neler yaşadınız? Sonrasında neler yaptınız? Neler oldu?
olmayınca olmuyor bazen..
yeni bir başlangıç şansım var diyip herşeye yeniden başlayabilirsin
yalnış hatırlamıyorsam işiniz vardı
maddi sıkıntınız olmayacak bide üstüne
sizi tartaklayan hakaret eden ve özgüveninizi zedeleyen eski eşinizde olmayacak
daha ne olsun..
buna da şükür..

mutlu değilsen ve eşinin düzeleceğine dair umudunda yoksa yolun başında çocuk yokken boşanmak en mantıklısı
bir ömür boyu ah vah demektense sadece bir kaç ay üzülürsün ama geri kalan yıllarını daha huzurlu geçirirsin canım:31:

boşanmak çok zor
ölse ondan daha iyi
öldü diye ağlAR yanar unutursun
ama boşanmak daha zor senden başkası bilmez ne yaşadın neler çektin
dişarıdan kolay gelir herkese sen bide çekene sor eşyalar bölüşüyor tatsızlık çıkıyo
bence iyi düşün taşın zor ve çetrefilli bi yola tek başına giriyosun başını yaslatıp uyuyacağın kimse olmayacak yanında
sana mevlam sabır versin ben 2ay sinir boşalttım ilaçlarla ayakta durdum sonra iyileştim şimdi iyiyim....

Kendini psikolojik olarak tam anlamıyla hazır hissediyorsan,elinden gelen herşeyi yaptığına inanıyorsan,ilerde acaba uğraşsam düzelir mi demeyeceksen,hayırlı olsun kararın.. Unutmamak lazım,Hayır görünen de şer,şer görünen de hayır vardır arkadaşım. Benim için öyle oldu,dilerim senin için de olur.. Ben 2. evliliğimi 11 ay evvel yaptım. Ama resmi olarak,bana kalırsa benim ilk evliliğim,diğeri mide bulantısıydı..

münevver önceki konunu okudum. son mesajından sonra neler yaşandı, eşinle aranın düzelmediğini sanıyorum. hem düzelse ne olacak o kadar rezalet bir adam, rezalet bir aile.. çok üzüldüm okurken resmen depresyonun dibindeyken yazılmış mesajlar:( şu an daha iyisindir umarım, kendini de toplamışsındır. üzülme lütfen önüne yeni bir sayfa aç boşanmak istiyorsan da kararlı ol seni korkutmalarına izin verme

Arkadaşlar merhaba;
3 ay önce bir konu açmıştım. Okuyanlar bilir. Çok kötü şeyler yaşadım bu üç ayda. Çok mücadele ettim. Büyük bir depresyon ve aynı zamanda panik atak krizleri yaşadım. Şimdi yeni yeni düzeliyorum ama sonunda bu evliliğin yürümeyeceğine karar verdim henüz çok başında olsamda. Çok üzülüyorum ama kader deyip kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Boşanan arkadaşlar var mı aranızda? Siz neler yaşadınız? Sonrasında neler yaptınız? Neler oldu?

şuan düzelseniz bile, ilerde bu olayları hatrlayıp birbirinize kakabilrsnz, 2yakın arkadaşım boşandı 2side şimdi zor hayat geçiriyolar ama mutlular en azından.
yuva yıkmak tabikide güzel bişey değil, ama o yuvayı yuva yapan değerler yoksa fazla düşünmenin bi anlamı yok bence..
hakkınızda hayırlısı arkadaşım..

Arkadaşlar merhaba;

Ben değil ama ablam boşandı.
Millet de diyecek anlat anlat bitiremedi bu meselede ablasını:1:ama her şey gözlerimin önünde gelişti ve dışarıdan bir göz olarak her şeye vakıfım diyebilirim.
İlk öncelikle elbette sancılı bir süreç, gel gitler yaşabilirsiniz, bazı anlar pişman olabilirsiniz ama bunların hepsi duygusallığın ve yalnızlığın getirdiği anlık krizler.
Bu durumlarda kendinize özen göstermeyi seçin derim.
Ablam boşandığı gün iş başvurusu yaptı ve işe alındı.
Bu ona inanılmaz bir motive oldu, siz de eğer düşünüyorsanız çalışmayı mutlaka tavsiye ederim.
Kendinize yeni ilgi alanları edinin ve aksatmadan onları yerine getirin.
Örneğin yemek kursları olabilir, akşamları 1 saat yürüyüş olabilir, takı tasarım vb şeyler size kendinizi inanılmaz değerli hissettirecektir.
Mümkün mertebe boşandığınız eşinizden ve o çevreden kimseyle görüşmemeye çalışın, bu kabuk tutmak üzere olan bir yarayı tekrar kanatıp açmaktan başka bir şeye yaramıyor.
Her yeni güne uyandığınızda gülümsemeyi ve 'evet bugün mutlu olmak için en önemlisi kendim için çabalayacağım' demeyi ihmal etmeyin.
Ne kadar basit görünse de kendinizi telkin yoluyla ayaklarınızı yere dimdik basmayı sağlıyor.
Eski arkadaşlarınızla görüşün, sıkça sevdiklerinizin yanında olun, onlardan güç alın.
Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun diyorum, birgün yeniden gönlünüzün gülebilmesi için umudunuzu kırmayın...

Evet şimdi daha iyiyim psikolojik olarak. En son yine beni evden kovdu sudan bir bahaneyle :( Ben de ondan kurtulmak istiyorum, ona üzülmüyorum. Ama kendi kaderime... Aileme söyledim bir daha o eve gitmek istemediğimi fakat boşanma davasını onun açmasını istiyorum. Hala beni ikna etmeye çalışıyorlar, o iyice sinirlerimi bozuyor. Allah a dua ediyorum beni hayırlısı ile kurtarsın diye... Ama gerçekten zor, insanın kendine acıması öyle zormuş ki :( :'(

Bir kere kendinize acımayı derhal bırakın, acınacak bir haliniz yok.
Aksine kendi değerinizin farkındasınız ki bunları yaşamama, o adamı hayatınızdan çıkarma kararı almışsınız.
Kolay değil elbet, ne yaşadıklarınız ne de bu süreç...
Siz kendinze bu şekilde davranarak hiç yardımcı olamazsınız inanın bana.
Boşanma davasını onun açmasını beklemek neden, o kısmı anlayamadım?

Hiç birşey daha kötü olmaz ya.. Onlar da vicdanlarını rahatlatmak için sana ısrar ediyorlar,emin ol sırtından büyük yükler atmış gibi olacaksın,birincisi karar vermek,ikincisi eşyalarını ayırmak vs.. Üçüncüsü de mahkeme günü,en zor 3 aşama,bitince hepsi biter :64:

boşanmak hayatın gerçeği. ayıp, garip, istisna bir durum değil. neler yaşadınız bilmiyorum. ama sonuçta böyle bir karar almak her babayiğidin harcı değil. kadınlar, erkeklere göre daha evcimen, daha evliliği sürdürme taraftarıdır genelde. buna rağmen, size boşanma kararı aldıysanız, demek ki sabrınız, umudunuz bitmiştir. en kısa zamanda, çok mutlu günler diliyorum size.

Arkadaslar cok derin bir acı yasıyorum :( bir de üstüne ailemin lafları:( aslında intiharın esigindeyim ama Allah a dua ediyorum beni kurtarsın diye:( isten eve geldim annem yine başladı laf saymaya:( yok seni doğurmasaydım, yok ele giden dert çekecek... Sonra ben ağlayinca da niye ağlıyorsun diyor:( ne yapicam bilmiyorum :(

Arkadaslar cok derin bir acı yasıyorum :( bir de üstüne ailemin lafları:( aslında intiharın esigindeyim ama Allah a dua ediyorum beni kurtarsın diye:( isten eve geldim annem yine başladı laf saymaya:( yok seni doğurmasaydım, yok ele giden dert çekecek... Sonra ben ağlayinca da niye ağlıyorsun diyor:( ne yapicam bilmiyorum :(

Allah inancı olan birisiniz. İntiharın ne büyük bir günah ve geri dönüşü olmayan bir durum olduğunu herhalde size hatırlatmama gerek yoktur. :20:

Bu günler de geçecek. Hem siz intihar etseniz ne olacak? Eski eşiniz denen o adam çok rahat boşanmış olacak sizden, ölüm bahane :)
Üstünden yük kalkmış olacak... Sanacak ki onun için intihar ettiniz, poposu kalkacak... Ne gerek var ? Bu zor süreci, dua ederek, namaz kılarak atlatın. İnanın Allah acınızı hafifletecektir. :34:

kesinlikle güçlü olmalısın çalışıormuşunda,kendi paranı kazanıorsun,,biraz para biriktirip ayrı ewe bile çıkarsın madem annennn laf söylüo,,ama mtsuzz bi ewlilikten daha iyidirr ailenle olmak,,biraz idare et,,ailende alışcaktır elbett..bu arada benim annemle babam boşanmıştı,zor bi süreçç,,annemede dedemgil çok kızmıştı ama,,napalım babamda boşanmak istioduu,,bisürü sebep varr,,ama tabi zamanla alışıolar...

canım benim bunların hepsi imtihan. bazen insanlar hayatlarının bazı dönemlerinden zorlukların içinden geçerler. sende şuanda öyle bir dönemden geçiyorsun.sırtını Allaha dayayacaksın. sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır. ve unutma bu süreçten geçen ne ilk ne de son kadınsın.

Back
X