- Konu Sahibi mavilimonata
-
Bir şey söylemek istiyorum, yine şanslısın benim eşim asla annesi için böyle söylemezdi, kadın yaşlı unutmuştur yada sen yanlış duymuşsundur derdi. Tabi annesi için böyle söylemesi hoş çok güzel demiyorum ama en azından gerçekleri görebilmiş. Benim eşim yeni bir din kurup tapacak ailesine, tarikat falan kuracak o derece.Tabii yüzleştim.
İnkar etti, halbuki kendim duymuştum eşim de biliyordu duyduğumu. Eşime söyledim. “O onun terbiyesizliği.” dedi o kadar.
Saygısızlık yapmadığımı eşim de söylüyor ama pek faydası yok yani. “Ben çok seviyorum,o kızım benim, falan filan diye o kadar iyi rol yapıyor ki dışarıdan gören herkes kv den yana çok şanslı olduğumu söylüyor eşim de dahil:))
Onu teklif etti ama üzerinde durmadan hemen arkasından bu teklifi yaptı. Bende terapiste gidelim diyemedim çünkü baya plan yapıp sundu önüme
Tabii yüzleştim.
İnkar etti, halbuki kendim duymuştum eşim de biliyordu duyduğumu. Eşime söyledim. “O onun terbiyesizliği.” dedi o kadar.
Saygısızlık yapmadığımı eşim de söylüyor ama pek faydası yok yani. “Ben çok seviyorum,o kızım benim, falan filan diye o kadar iyi rol yapıyor ki dışarıdan gören herkes kv den yana çok şanslı olduğumu söylüyor eşim de dahil:))
Bir şey söylemek istiyorum, yine şanslısın benim eşim asla annesi için böyle söylemezdi, kadın yaşlı unutmuştur yada sen yanlış duymuşsundur derdi. Tabi annesi için böyle söylemesi hoş çok güzel demiyorum ama en azından gerçekleri görebilmiş. Benim eşim yeni bir din kurup tapacak ailesine, tarikat falan kuracak o derece.
Aynı eski kv.
Ben boşandıktan sonra birileri bir şeyleri anladı ama çok geçti ben artık bitirmiştim.
Boşanma günü mahkemede iken teyzemler gelip anneme kızın çok şanslı öyle kayınvalidemiz olsa öpüp başımızın üstüne koyardık demişler, öyle bir rol yapıyormuş , ki inanırım kendisini çok iyi tanıyorum.
Ya ya konuşmuştuk seninle biraz..
Aynı öyle,annem bile daha yeni yeni farketmeye başladı ben bir şeyler anlattıkça.. İşin garip yanı herkes inanır anlarım da insan annesini tanımaz,bilmez mi nasıl inanıyorlar acaba?
Boşansam ekmeğine yağ sürmüş olacağım resmen kadının..
Gayet de tanıyorlar ama sana annem haksız dese senin onu ezeceğini, altta kalacağını falan sanıyor yani hastalıklı bir düşünce yapısı. Emin ol annesine kızıyordur, utanıyordur belki de senden. Bana hiçbir şey söylemeyip gidip annesine bağırıp çağırdığını kızdığını kaç kere kv nin ağzından duydum, ama asla etki etmedi, kadın değişmedi.
Ben de başlarda böyle diyordum aman boşanıp ekmeğine yağ mı süreceğim, ama giden senin hayatın ve huzurun oluyor. Ben 6 sene dayandım dile kolay ama kadın asla değişmedi.
Şimdi bir deri bir kemik kalmış eski kv hastalandı mı ne oldu bilmiyorum tahminim oğlu ya da başkaları onu suçlamıştır, ama hiç umrumda değil.
Ya eşimle aramızda anlaşmazlığımız yok aslında.
Sorunlarımızı hasır altı etmeden konuşarak çözebilen bi çiftiz normalde bu yüzden istemiyorum boşanmayı..
Tek sorun annesi.
Ben en başında annesiyle ilgili bir şey söylemiyordum “şunu yaptı,bunu dedi” şeklinde. Sonra baktım kv bana verip veriştiriyor. Kendisine “bi problemin olursa benimle konuş,eşim zaten stresli bir iş yapıyor gereksiz yere kendine dert etmesin.” dedim. Peki dedi ama devam etti..
Mesela geçtiğimiz hafta sonunu bizde geçirmişti kv. Geldiğimiz nokta bu..
heh işte aradığım yorum bu.. Aynen tecrübeyle sabit. Etrafımda boşancm diyen bisürü çift var ama lafta sadece. Boşanmak isteyen çat çat işini yoluna koyup anında boşanmak istiyor. Size bakıcakmış da, aynı evde yaşamaya devam edicekmişsiniz de.. Eşiniz sizi seviyor, gözdağı vermiş sadece. Dik durun, zaten bi zaman sonra aile sevdası geçicek. Kvniz oğlumu benden çaldılar triplerine giren tipik kıskanç kaynana şu an. Sular durulacak zamanla.Eşinizin boşanma gibi bir niyeti yok. Bir avukat olarak söylüyorum. Bir yıl sonra açıklarız da ben sana bakarım da hepsi hikaye boşanmaya niyetli adam koşarak gelip acıyor davasını her gün de arıyor noldu bizim dava diye.
Bunun yola getirme taktiği olduğunu düşünüyorum. Sana süre tanıyorum kendine çeki düzen vermezsen benim icin vazgeçilmez değilsin mesajı veriyor. Tavsiyem ise bir ömür evli Ve kocasının suyuna gitmek şartıyla bir yudum huzurla yasamak istemiyorsanız siz de kararlı olun. Yani evde geçimsiz, kendini salmış, kinli bir kadın olarak dolaşmayın. Ama kendinizden de taviz vermeyin yaklaşana ılımlı yaklasmayana karşı umursamaz bir tavır takının. Zamanla sizi sevdiği için saygı duyup kabullenecegini düşünüyorum.
bence siz işe girin çalışın her şey düzelecek gibi hissettim ben nedense bu kadar değil ama benzerini bende yaşadım boşanma lafı geçmedi eşimle aramızda ama çatışma çok yaşadık farklı konularda saçma şeylerden kavgalar yaşadık ben işe girdim her şey düzeldi daha sakin ve daha anlayışlı olduk ikimizde. anladığım kadarı ile eşiniz maddi olarak her şeyi tek başına yüklenmek istemiyor onun evlilik düşüncesi yaşantısı daha farklı olduğu için çatışıyorsunuzDış çekim istiyordum. Zaten tek istediğim lüks bu idi.
Sonbahara yaparız dedi kabul ettim ama ne fotoğrafçı ayarladı ne başka bir şey.
Bi para konusu geçti. Ben de dış çekimi unutma bak dedim planları yaparken.
Bi bilezik bozdur yaptır diyince ben de sinirlendim, bilezik bozdurup dış çekim yaptırmam ben dedim alevlendi biraz.
Sonra “ben sinirlendim öyle cevap verdim.” dedi.
İsteklerime yetişemiyormuş.(oysa gerçekten bi lüksüm yok, kaşlarımı bile evde alıyorum.)
Ailesine oynuyormuşum seviyormuş gibi yapıyormuşum. Annesi hasta olsa bakmazmışım falan filan..
Bu kv’lerin derdi nedir anlamadım, ya gelininle uğraşarak en çok kendi oğluna zarar veriyorsun. Sen geline yaptıkça gelin de kocasının başının etini yiyor.
Ben de çok sorunlar yaşadım burada konularım da var, şimdi düzeldi mi düzeldi hatta ben her şeyi unuttuğumu affettiğimi sanıyorum ama arada su yüzüne çıkıyor. Ben niye boşanmadım dersen, biz çok severek çok zorluklarla evlendik, ailelerden de hiçbir şey istemedik. Ailesi dışında çok iyi anlaşıyoruz. Ama şimdiki aklım olsa boşanırdım. Tek tesellim 6 yaşında oğlum var, boşansaydım o olmayacaktı.
İstemiyorum hala çok aşığım ama zorlanıyorum da artık..
Ailesine tapayım istiyor.
Oysa annesinin bana öyle cümleleri oldu ki hepsine şahit olmasına rağmen “yaşlı o,he de geç.” diyip annesiyle herrrgün konuşmamı istiyor. 5 gün annesini aramasam surat asıyor. Değişeceğini bilsem yalvarıcam boşanmayalım diye ama bunları düşününce de bilemiyorum.. Kafam karmakarışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?