• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmayı düşünmek hem de somut bir sebep yokken!

reginaspektor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
162
0
0
İstanbul
Herkese merhaba arkadaşlar boşanmayla ilgili tüm forumları okudum ama kendime benzer bir durum bulamadım malesef:( Biraz ilginç benim hikayem çoğunuz anlamsız bulacak belki de yine de paylaşmaya ihtiyacım var.2 yıldır evliyim aşk evliliği bizimkisi.Aile yapılarımızın farklı olmasından dolayı çok sancılı ve gözyaşılı bir nişanlılık ve düğün süreci geçirdik.Ailelerimizin kültürel ve ekonomik düzeyleri çok farklı birbirinden ve ailesini hiç bizaman sevip benimseyemedim. Onlar da beni çok benimseyemedi doğal olarak neyse ama uzak şehirlerde yaşıyoruz ve bana bi zararları da faydaları da yok.Aramızdaki güçlü aşktan dolayı o çok sıkıntılı dönemlerde nişanı atmadığım için şimdi pişmanım biçok şeyi yaşayamadım içimde kaldı ve şimdi değdi mi bunca sıkıntıya diye sorguluyorum hep.Eşim beni hala çok seviyor ,değer veriyor ,bana hayran ama ben eski ben değilim evet aşık değilim ona artık.Birlikte hiçbişey yapmaktan zevk almıyorum ve hep yalnız kalmak istiyorum. Çünkü farklıyız; yetiştirilme tarzlarımız, zevklerimiz, mizaclarımız..Hayalimdeki erkeğin o olmadığını yeni fark ediyorum.Sürekli eleştiriyorum ve onu yetersiz bulduğumu hissettiriyorum hem de çok acımasızca yapıyorum bunu:(( cinsel anlamda yanıma da yaklaştırmıyorum.Her fırsatta evliliğimizn hata olduğunu söylüyorum evet gerçekten pişmanım nişanlıyken ayrılmadığıma.Beni onun kadar sevecek birini bulamam diye ayrılmadım ama şimdi görüyorum ki sadece sevilmek hayran olunmak yetmiyormuş.Ben hayranlık duyulacak biri olmak istemiyorum ,hayran olacağım biriyle evli olmak isterdim.Çok mutsuzum ve Onu da mutsuz ediyorum bu kadar yıpranmayı hak etmiyor..Çocuğumuz da yok ve anne olmayı hiç istemiyorum zaten.Bu noktada boşanmak çözüm mü bilmiyorum sadece düşünüyorum..ortada somut bi sebep yokken ??

Son düzenleme:
Herkese merhaba arkadaşlar boşanmayla ilgili tüm forumları okudum ama kendime benzer bir durum bulamadım malesef:( Biraz ilginç benim hikayem çoğunuz anlamsız bulacak belki de yine de paylaşmaya ihtiyacım var.2 yıldır evliyim aşk evliliği bizimkisi.Aile yapılarımızın farklı olmasından dolayı çok sancılı ve gözyaşılı bir nişanlılık ve düğün süreci geçirdik.Ailelerimizin kültürel ve ekonomik düzeyleri çok farklı birbirinden ve ailesini hiç bizaman sevip benimseyemedim. Onlar da beni çok benimseyemedi doğal olarak neyse ama uzak şehirlerde yaşıyoruz ve bana bi zararları da faydaları da yok.Aramızdaki güçlü aşktan dolayı o çok sıkıntılı dönemlerde nişanı atmadığım için şimdi pişmanım biçok şeyi yaşayamadım içimde kaldı ve şimdi değdi mi bunca sıkıntıya diye sorguluyorum hep.Eşim beni hala çok seviyor ,değer veriyor ,bana hayran ama ben eski ben değilim evet aşık değilim ona artık.Birlikte hiçbişey yapmaktan zevk almıyorum ve hep yalnız kalmak istiyorum. Çünkü farklıyız; yetiştirilme tarzlarımız, zevklerimiz, mizaclarımız..Hayalimdeki erkeğin o olmadığını yeni fark ediyorum.Sürekli eleştiriyorum ve onu yetersiz bulduğumu hissettiriyorum hem de çok acımasızca yapıyorum bunu:(( cinsel anlamda yanıma da yaklaştırmıyorum.Her fırsatta evliliğimizn hata olduğunu söylüyorum evet gerçekten pişmanım nişanlıyken ayrılmadığıma.Beni onun kadar sevecek birini bulamam diye ayrılmadım ama şimdi görüyorum ki sadece sevilmek hayran olunmak yetmiyormuş.Ben hayranlık duyulacak biri olmak istemiyorum ,hayran olacağım biriyle evli olmak isterdim.Çok mutsuzum ve Onu da mutsuz ediyorum bu kadar yıpranmayı hak etmiyor..Çocuğumuz da yok ve anne olmayı hiç istemiyorum zaten.Bu noktada boşanmak çözüm mü bilmiyorum sadece düşünüyorum..ortada somut bi sebep yokken ??

Evliliğinizde mutlu değilsiniz.
Bu yeteri kadar somut bir sebep değil mi?:26:

kimine göre evet kimine göre hayır boşanlara bakıyorum ya aldatma ya şiddet görüyolar bense eşim beni çok sevdiği halde boşanmayı düşünüyorum:(

Ohooo kendinizi başkaları ile kıyaslarsanız zaten kendi yolunuzu bulamazsınız ki.
Başkalarının evliliğini ya da boşanmasını kendinize baz almamalısınız.
Herkes kendi yaşadığını bilir.
Sevgi tek başına ilişkiyi/evliliği sürdürmez.

gözunuz yuklerdeymıs sizin bende ailem ile denk olmayan aileye gittim sonradan görmek olmak cok pis birşey ve kendını yuksekden görmekde kötü birşey 2. senem benımde ve bu adam senı aldatırsa bırgun deki ona senı kendıme yakıstırmıyorum sev baskasını de

Ona aşık değilim sevmiyorum hiç bir anlamda yeterli bulmuyorum mutsuzum aradığım insan o değilmiş diyorsun bunlar sebep değil mi.

hem sen mutsuzsun hemde eşini mutsuz ediyorsun ona acıdığın için birlikte olacaksın evliliğini devam ettirirsen yapacağın en büyük haksızlık olacak bu hem eşine hem kendine.

yani sizce aradığını bulamamış olmak, aşkın bitmiş olması ,eşine hayran olamamk aksine sürekli bir çocuğu eleştirir gibi eleştirmek...boşanmak için neden midir? hani sorumsuz bir insan olsa veya ne bileyim kötü bi alışkanlığı ve ya ilgisizliği dicem ki ha işte bi sebep sana ama yok hiçbiri ,danıştığım psikoloğum bana obsesif kişilik tanısı koydu yani mükemmeliyetçilik hastalığı

kadınları anlamak gerçekten zor...:39:
kimi aldatilir hem de defalarca buna ragmen boşanmaz
kimi deli divane sevilir sadakatsizlik görmemiştir boşanmak için bahaneler arar

bunalımlı bir dönemdesiniz
bu ruh hali içindeyken sakın sizi su an oldugunuzdan daha mutsuz edicek bir karar almayın
aileler arası uyum elbette çok önemli
ama uzaktalarmiş
ne şamın şekeri ne arabın yüzü misali uzak durun olabildigince şayet onları gormek sizi mutsuz ediyorsa...
ama aile faktorunun evliliğinizi yıpratmasına izin vermeyin
herkes zaman zaman yaşar bu buhranı emin olun
fakat boşanmak kolayı seçmektir
oyuncak değil ki evlilik
ufak tefek şeyleri devasa problemlermiş gibi kafamızda büyütüp kendimizi mutsuzluğa mahkum eden bizleriz
saydıgın sebepler boşanmaya yetseydi emin ol yeryüzünde evli kalmayı basarabilmiş kadınların heykelleri dikilirdi

gözunuz yuklerdeymıs sizin bende ailem ile denk olmayan aileye gittim sonradan görmek olmak cok pis birşey ve kendını yuksekden görmekde kötü birşey 2. senem benımde ve bu adam senı aldatırsa bırgun deki ona senı kendıme yakıstırmıyorum sev baskasını de

sevgili arkadaşım kibirli insanalardan ben de nefret ederim ama arda denklik olmayınca anladım ki birçok şey sorun oluyor onun çevresi bana uymuyor sonra (kibir olsun diye söylemiyorum) ben daha çok şey görüp geçirdiğim için çoğunlukla ben yönlendirmek zorunda kalıyorum bişey mi yapılcak bi yere mi gidilcek hep ben organize etmek durumundayım bu da yoruyor insanı..

yani sizce aradığını bulamamış olmak, aşkın bitmiş olması ,eşine hayran olamamk aksine sürekli bir çocuğu eleştirir gibi eleştirmek...boşanmak için neden midir? hani sorumsuz bir insan olsa veya ne bileyim kötü bi alışkanlığı ve ya ilgisizliği dicem ki ha işte bi sebep sana ama yok hiçbiri ,danıştığım psikoloğum bana obsesif kişilik tanısı koydu yani mükemmeliyetçilik hastalığı
psikolojik bir sorunun var bu çok farklı bir boyut katar olaya.

belki sizinkisi çok sevilmenin hayran olunmanın verdiği bir şımarıklıktır...
bir süre ara verseniz evliliğinize...:44:
ya da size eşiniz bu denli sevgisini göstermese elini eteğini çekse sizden...
o zaman gerçekten sevip sevmediğinizi anlarsınız ya da farkına varırsınız sanki..
birde farklı alternatiflerle kendinizi deneyin bakalım?
olmuyorsa zaten olmuyordur...:50:

Ya aslında yazıcak bi çok şey var ama neyse sana tek diyceğim tabi bu benim fikrim yeteri kadar boşanma sebebi var bu kadar bu adamı mutsuz etmeye hakkın yok tekrar sevemiyceğini düşünüyorsan eğer bencede boşan en azından daha fazla yıpratma eşini seni bu kadar severken ya tabi sana da haksızlık etmek istemiyorum senin içinde kolay bi durum değil arkadaşım ama burda bence eşin mağdur durumda tabi bu benim fikrim seni kırdıysam da özür dilerim ...ama inan o senin istemediğin şeyler varya eşim bana hayran aşık vs vs bi çok insan bu sevgiye sahip olmak için eşinden bu sevgiyi görmek için neler vermezdi en azından yeniden bi otur düşün derim .......

ben olsaydım hayatta boşanmazdım
çünkü mazoşist olmadıgım icin beni seveni bende severim otomatikman, değer verene bende veririm
ama siz, size acı çektirecek bir erkeğe aşık olabilecekseniz o sizin duygunuz-ruhunuz
ama bence ne olursa olsun, bir evlilik danışmanıyla konuşmadan boşanma kararı almayın

ben bekarım ve küçüğüm(19 yaşındayım) ama bişey sormak istiyorum ? hiç mi sevemezsiniz? mesela her kadının hoşuna gider ilgi görmek. galiba siz kovalayan olmak istiyorsunuz yada herşeyi yerine göre istemektesiniz. bence biraz sevmeye çalışın ve oturup eşinizle herşeyi konuşun onu kırmadan. böyle kendi açınızdan bakarak hareket ederseniz sonuç boşanma olucak gibi.

Şu an ne boşanırım diyebiliyorum ne yeniden aşık olabilirim araftayım yani..Ama yaşayamadığım mutluluklardan ve çektiğimiz sıkıntılardan dolayı ne Onu ne kendimi affedemiyorum hep yanlış yaptık diyorum evlilik kararıyla biraz daha olgunlaşmayı beklemeliydik ,göz göre göre evlendik o yüzden hep bişeyler eksik kaldı.Şimdiki aklım olsa daha farklı bi evlilik yapardım diyorum..en azından 23 yaşında evlenmezdim o yaşlarda insan daha gözü kara oluyor üstesinden gelirim zannediyorsun ama sonra bakıyosun ki hiç bişey geçmiyor yaşayamadıkların hep bi yerde duruyor..

Şu an ne boşanırım diyebiliyorum ne yeniden aşık olabilirim araftayım yani..Ama yaşayamadığım mutluluklardan ve çektiğimiz sıkıntılardan dolayı ne Onu ne kendimi affedemiyorum hep yanlış yaptık diyorum evlilik kararıyla biraz daha olgunlaşmayı beklemeliydik ,göz göre göre evlendik o yüzden hep bişeyler eksik kaldı.Şimdiki aklım olsa daha farklı bi evlilik yapardım diyorum..en azından 23 yaşında evlenmezdim o yaşlarda insan daha gözü kara oluyor üstesinden gelirim zannediyorsun ama sonra bakıyosun ki hiç bişey geçmiyor yaşayamadıkların hep bi yerde duruyor..

o zaman bişey sorucam
diyelim boşandın
ve yalnızsın
sonra bi baktın facebooka eşinin yeni bir sevgilisi var
ya da yeni biriyle evlendi ve çok mutlu
ne tepki verirsin?

ben olsaydım hayatta boşanmazdım
çünkü mazoşist olmadıgım icin beni seveni bende severim otomatikman, değer verene bende veririm
ama siz, size acı çektirecek bir erkeğe aşık olabilecekseniz o sizin duygunuz-ruhunuz
ama bence ne olursa olsun, bir evlilik danışmanıyla konuşmadan boşanma kararı almayın
evet seni seveni seversin tabi ama evlilikte daha farklı şeyler de bekliyor insan yani bişeyleri hep ben düşünmeyim O yapsın o düşünsün istiyorum daha güçlü bir erkek yani..bizdeyse her şeye ben karar veriyorum hani sanki eşim değil çocuğum gibi:(

Bilmiyorum bana garip geliyor,mutlu olmadığı halde evliliği sürdürmek için bahane aramak.
Ömür boyu negatif elektirik yüklü yaşamak bana göre çok ağır. Aşık olmadığım adamla sevişmek benim için imkansız ki siz de sevişmiyormuşsunuz. Eeee şimdi ben bu evliliğin neresinden tutayım?

He gidecek kapınız yoktur,eğitiminiz,geliriniz yeterli değildir o zaman zaten susarım.

Back
X