• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmayı düşünüyorum, acil yorum istiyorum kızlar

Cadaloz Kedi

Life is a beach, enjoy the waves.
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
202
1.201
63
Merhaba, ben 25 yaşında 6 yıllık evli bir kadınım. Zamanında kaçarak evlendim, çocukluk aklıyla.
Dün eşim dedi ki annem babam yaşlı, ikisinden birine bir şey olursa ben yanıma alırım geride kalanı. Sana sormaya hep korktum sen ne diyorsun buna, bunu başta konuşmalıydık geç oldu diyor. 6 yıllık evliyiz, 2 buçuk yıl kaynanamla 1+1 evde yaşadım ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir.
Dün olur dedim geçiştirdim. Bugün düşündüm iyice, ben asla katlanamam daha fazla onun anne babasına. hep ailesi yüzünden kavgalarımız, boşanmadan dönmelerimiz oldu.
Tamam kısa geçmeye çalışıcam, bugün eşime dedim ben ailene asla bakmam, ailenle de asla aynı evde yaşamam, dip dibe de yaşamam dedim.
Bana yazdığı şu,
herkesin kendi seçimi, sen bilirsin, ben de ailemi istemeyenle yaşamam dedi. hemen buna çeviriyor ben ailesiyle görüşüyorum, aramız da iyi olsun diye neler yaptım kaynanama kayınbabama Allah biliyor. ailemi istemiyorsun diyor ya ben senin annenle babanla yaşamak zorunda değilim!!!!!!!!!
Hep fedakarlık yapan ben hep ben, yeter!

Merhaba, ben 25 yaşında 6 yıllık evli bir kadınım. Zamanında kaçarak evlendim, çocukluk aklıyla.
Dün eşim dedi ki annem babam yaşlı, ikisinden birine bir şey olursa ben yanıma alırım geride kalanı. Sana sormaya hep korktum sen ne diyorsun buna, bunu başta konuşmalıydık geç oldu diyor. 6 yıllık evliyiz, 2 buçuk yıl kaynanamla 1+1 evde yaşadım ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir.
Dün olur dedim geçiştirdim. Bugün düşündüm iyice, ben asla katlanamam daha fazla onun anne babasına. hep ailesi yüzünden kavgalarımız, boşanmadan dönmelerimiz oldu.
Tamam kısa geçmeye çalışıcam, bugün eşime dedim ben ailene asla bakmam, ailenle de asla aynı evde yaşamam, dip dibe de yaşamam dedim.
Bana yazdığı şu,
herkesin kendi seçimi, sen bilirsin, ben de ailemi istemeyenle yaşamam dedi. hemen buna çeviriyor ben ailesiyle görüşüyorum, aramız da iyi olsun diye neler yaptım kaynanama kayınbabama Allah biliyor. ailemi istemiyorsun diyor ya ben senin annenle babanla yaşamak zorunda değilim!!!!!!!!!
bence konuyu şimdilik kapatın , o konuyu o zaman konuşursunuz . o dönemki şartlar ne gerektirir. eve gelsin bakımını eşiniz yapsın . hizmetçisi değilsiniz. kadın bakıyor büyüklere, erkek bakmıyor

Bakıma muhtaç olurlarsa ve yaşlılarsa elinden geleni insanı görev olarak yaparsın fakat bunun dışında tabiki beraber yaşamak zorunda değilsin bence. Mesele beraber yaşamak dipdibe olmaksa eşinin istediği buysa sen geri adım atma ve kararlı kal. O kadar zorluk yaşamıssin ve çok dolusun anladığım kadarıyla. Ondan gayet haklısın.Ama hasta bakıma muhtaç olmaları söz konusuysa orası ayrı. Bir de daha bu konuya çok var belki de Allah korusun siz onlardan önce hastalanacaksiniz bunu kim bilebilir

Fedakarlık yapmanız için kimse sizi zorlayamaz tabi ki. Ama önce olur deyip de ertesi gün “asla senin ailenle yaşamam” deyince tepki almayacağınızı mı sandınız?

İşte bu yüzden, fikriniz sorulmuşken geçiştirmek yerine fikrinizi kırmadan ama açıkça paylaşın. Bu kadar keskin tavırlar aynı keskinlikte karşılık bulur; ben kocanızda hiç hata göremedim bu tartışmada.

hep amaçları baştan beri bu zaten sürekli eşimi dolduruyor kaynanam, bıktım artık savaşmaktan inanın ki. her şeyi göze aldım. ben ailemden 700 km uzaktayım, onun için ailemi, arkadaşlarımı, her şeyimi bıraktım. ama o asla benim için fedakarlık yapmıyor. hemen beni atmayı göze alıyor, gerçek seven yapar mı bunu?

Ben sizi haklı buldum. Getirdiğinde gece gündüz başlarından ayrılmadan bakacaksa, yemelerini, temizliklerini, çamaşırlarını halledecekse, gerektiğinde bez bağlayacaksa buyursun getirsin ama hepimiz biliyoruz ki böyle olmayacak.
Ayrıca o iş zamanı geldiğinde konuşulmaz. Ana baba hasta yatağındayken bakmak istemeyen kötü gelin olursunuz. Hiç gerek yok.

Ben sizi haklı buldum. Getirdiğinde gece gündüz başlarından ayrılmadan bakacaksa, yemelerini, temizliklerini, çamaşırlarını halledecekse, gerektiğinde bez bağlayacaksa buyursun getirsin ama hepimiz biliyoruz ki böyle olmayacak.
Ayrıca o iş zamanı geldiğinde konuşulmaz. Ana baba hasta yatağındayken bakmak istemeyen kötü gelin olursunuz. Hiç gerek yok.
o dönemde belki kendi hasta , belki kendi annesi babası hasta . bu işler kısmet işi. pişmemeiş aştan boşanmak saçma olur. o zaman gelsin konuşuruz denilmeli. ayrıca maaşı varsa bakıcı tutulur .

hep amaçları baştan beri bu zaten sürekli eşimi dolduruyor kaynanam, bıktım artık savaşmaktan inanın ki. her şeyi göze aldım. ben ailemden 700 km uzaktayım, onun için ailemi, arkadaşlarımı, her şeyimi bıraktım. ama o asla benim için fedakarlık yapmıyor. hemen beni atmayı göze alıyor, gerçek seven yapar mı bunu?
Esin yeri ayrıdir, anne babanın yeri ayrıdır. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama ben de bakılması gereken durumda aileme bakarım. Eşim istemiyorum derse eşimi çok seviyor olsam dahi vazgeçeceğim kişi annem babam olmaz. Burada sorun eşinizin yaşlandığında anne babasına bakmak istememesi değil. Sorun eğer size karşı bir haksızlık yapılıyorsa ailesine karşı sizi savunmamasi. Dolduruşa gelmesi. Size karşı yapılan bir hata varsa ailesine sınırı cizmemesi hatadır.

Bana yazdığı şu,
Sen yeter demissin zaten,soze hacet kalmamis ki suan..

o dönemde belki kendi hasta , belki kendi annesi babası hasta . bu işler kısmet işi. pişmemeiş aştan boşanmak saçma olur. o zaman gelsin konuşuruz denilmeli. ayrıca maaşı varsa bakıcı tutulur .
Boşansınlar demiyorum. Herkes kendi ana babasına baksın. Okyanusun ortasında “in gemimden” der gibi ana babam yaşlanınca yanıma alacağım denmez; bu fikir evlendikten sonra söylenmez. Kişi buna tek başına karar veremez. Kendi bakacaksa buyurup getirsin. Bakıcı tutarız vs de demiyor. Gelin bakacak adam hayırlı evlatçılık kasacak. Yok ya.

Bana yazdığı şu,
Üzülmeyin, buna benzer kaçıncı konu bilmiyorum ama her erkek sanırım bu cümleyi kuruyor, he deyin geçin, çocuğunuz var mı?

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, eşimle konuyu tatlıya bağladık şükür, iyi akşamlar dilerim herkese.

Fedakarlık yapmanız için kimse sizi zorlayamaz tabi ki. Ama önce olur deyip de ertesi gün “asla senin ailenle yaşamam” deyince tepki almayacağınızı mı sandınız?

İşte bu yüzden, fikriniz sorulmuşken geçiştirmek yerine fikrinizi kırmadan ama açıkça paylaşın. Bu kadar keskin tavırlar aynı keskinlikte karşılık bulur; ben kocanızda hiç hata göremedim bu tartışmada.
biraz keskin konuştum kabul ediyorum

Back
X