• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış ailelerin çocukları problemli oluyormus!

Sinirlenirim çünkü bu çok acımasız bir genelleme ne çocuklar var evde annesi kendisi dayak yiyen türlü türlü eziyetlere maruz kalan biz çocuğumuzu iyi yetiştirmek için ayrıldık şimdi benim çocuğum mu problemli oluyor bu durumda anne baba fazlasıyla ilgilenirken ?

Kimse çocuğunuzun şahsına bir laf etmemiş. Siz bu konuyu şahsi algılandığınız için tepki gösteriyorsunuz bence, objektif baktığınızı düşünmüyorum. Aslında çok net yazmışım ama alıntılayıp aynı şeyi sormuşsunuz. Sorunuza cevap vereyim siz azınlıktasınız. Sizin gibi elinden geldiğince çocuklarına sorunlarını yansıtmadan ayrılabilen kaç aile tanıyorsunuz? Kaç kişi kendini düşünmeyi bırakıp bir kenara çocuğumuzu böyle yetiştiremeyiz ayrılalım diyebiliyor bu ülkede?

Aile içi şiddet , huzursuzluk ile büyüyen çocuklar çok daha iyi(!) oluyorlar aynen deseydin. Mesela ailelerinde gördükleri şiddeti kendi evliliklerinde de uyguluyorlar. Çünkü o zincir kırılmıyor. Bende eğitimciyim. Eğitimci , doktor vs hiç fark etmiyor. Bu düşünceye bu kalıplara sahip insanlar her yerde. He canım de geç.

İlk mesajınızda keşke daha çok detay verseydiniz. Bence üzerinize alınmanız yanlış olmuş. Siz anne baba olmayı bırakmadıysanız, çocuğu koz olarak kullanmıyorsanız, bilinçliyseniz çocuğunuz neden problemli olsun?

Birlikte olsa dahi eşini ve ailesini çocuğuna kötüleyen dünya kadar ebeveyn var. Burada bile sorsak annesinin sürekli halasını babaannesini kötülediğini söyleyecek dünya kadar kişi vardır. Bazı ebeveynler “sevmedikleri” aile bireylerine karşı çocuklarını dolduruyorlar, sağlıklı ilişkileri olmasını engelliyorlar. Boşanma durumunda da bunu babaya ya da anneye karşı yapıyorlar.

Ama siz ayrı ayrı ilgiliyseniz, sadece birbirinizden boşandıysanız, çocuğun karşı tarafla iyi ilişkiler kurmasını sağlıyorsanız zaten iyi ebeveynlersinizdir. Boşanmanız sadece karı-koca olarak ilişkinizi değiştirmiş olur. Konuştuğunuz kişi yukarıda yazdıklarımı yapan kişileri kast etmiştir.

Bosanmis aile cocuklari iyi yonetilmez ise surec cidden sorunlu ,2 taraf arasinda lastik gibi o yana hu yana cekilen cocuklar,babasi biriyle annesi biriyle evlenmis yeniden cocuklari olmus ,bi turlu ait hissedemiyor kendini, nasil davranacagini bile bilmiyor,
Malesef biz cok goruyoruz bu durumlari ,kavga dovus ev tabiki kotu ama bosanma surecinde pedagog destegi onemli

Bunu bugün bir eğitimci yazdı bana başka. İr platformda arkadaşlar inanabiliyor musunuz ? Okulda hangi çocuk problemliyse hemen anlıyorlarmıs boşanmış aile çocuğu olduğunu ben de eğitimciyim evde kavga dövüş olan çocuklar asıl olay yaratan çocuklar oluyor boşanmış aile çocukları eğer anne babayla görüşüyorsa çok problem çıkarmıyorlar
Gerçekten çok sinirlendim siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
Egitimci bide🤦🏻‍♀️ Bosverin ya siz onu. Benim kizim ben ayrildiktan sonra cicek gibi acti. Kendine guveni geldi. Benim gunesim o😍 illaki bazen morali bozuk oluyo ama her coxukta var bu.

Boşandım .iki kızım var .Biri 10 diğeri 4 yaşında .Bu süreçten etkilendiler mi evet uzulduler mi evet ama travmatik bı olay mı hayır .Çünkü hayatın akışı içerisinde olan bı olaydı elimde olmayan bı sebepten .Sorunlular mı şimdilik hayır ilerisini bilemiyorum .Benim kızımın annesi de babası da bendim evliyken de şimdi de değişen bir şey olmadığı içinde olabilir .Ama şunu hissettim siz güçlü bir annesiniz kulağınızı kapatın böyle şeylere .En güzel cevap iyi bir anne kız olmak .Sanki evli insanların çocuğu dört dörtlük mu oluyor hayır .Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim benim annemle babam birlikteydi ve ikisi bir olup mahvetmislerdi lisedeyken .Yani yasadiklarimi anlatsam 16 yaşındaki bır kız çocuğunun yaşamaması gereken seyler .Ben üniversiteye gittiğim de şok olmustum çünkü herkes mutluydu .Düşünün mutlu insan yok ailede .şimdi diyorum anneme bosansaydın diye .Son söz boşanma değil ama sevgisizlik ilgisizlik maheveder çocuğu .Siz üzülmeyin hayat bu.İmtihan .Ben bana diyenlere şöyle cevap veriyorum .Annesi babası olmayan savaş gören çocukları ne yapalım o zaman üstüne toprak atalım .Unutmayın Atatürk gibi bir devlet adamı babasını 7 yaşındayken kaybetmişti .Siz uzulmeyin.

Kimse çocuğunuzun şahsına bir laf etmemiş. Siz bu konuyu şahsi algılandığınız için tepki gösteriyorsunuz bence, objektif baktığınızı düşünmüyorum. Aslında çok net yazmışım ama alıntılayıp aynı şeyi sormuşsunuz. Sorunuza cevap vereyim siz azınlıktasınız. Sizin gibi elinden geldiğince çocuklarına sorunlarını yansıtmadan ayrılabilen kaç aile tanıyorsunuz? Kaç kişi kendini düşünmeyi bırakıp bir kenara çocuğumuzu böyle yetiştiremeyiz ayrılalım diyebiliyor bu ülkede?
Hayır şahsi algılamıyorum ben boşanmadan önce de öğrencilerimin (öğretmenim) durumlarını fazlasıyla gözlemlerdim boşanmış gerçekten mutlu aile çocukları var bunu anlatmaya çalışıyorum
Şunu deseniz bana anlayacağım sizi cekismeli boşanma sürecine maruz kalmış çeşitli olumsuzluklar yaşamış annenin babanın fazlasıyla yıprandığı bir ortama maruz kaldıysa evet yine etkilenecektir deseniz tamam .ama bu hayat boyu onu sorunlu bir insan sınıfına sokmayacak yine genellemeye bu yüzden kızıyorum

Aksine kavga gürültü var, evlilik sallantıda, kocamın gözü dışarıda bir çocuk yapayım eve bağlanır diyorlar.

Evet hocam iste bu dediğiniz çok doğru anne ya da baba yoksa ya da var olduğu halde sevip ilgilenmiyorsa o zaman başlıyor sıkıntılar ama biz boşandık gayet iki tarafta ilgileniyor evladıyla şimdi problemli olan benim çocuğum mu oluyor ?
Siz aman çocuğun psikolojisi bozulmasın diye anlaşamadığınız halde evliliği devam ettirseydiniz o zama çocuğa olumsuz yansırdı.

Boşandım .iki kızım var .Biri 10 diğeri 4 yaşında .Bu süreçten etkilendiler mi evet uzulduler mi evet ama travmatik bı olay mı hayır .Çünkü hayatın akışı içerisinde olan bı olaydı elimde olmayan bı sebepten .Sorunlular mı şimdilik hayır ilerisini bilemiyorum .Benim kızımın annesi de babası da bendim evliyken de şimdi de değişen bir şey olmadığı içinde olabilir .Ama şunu hissettim siz güçlü bir annesiniz kulağınızı kapatın böyle şeylere .En güzel cevap iyi bir anne kız olmak .Sanki evli insanların çocuğu dört dörtlük mu oluyor hayır .Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim benim annemle babam birlikteydi ve ikisi bir olup mahvetmislerdi lisedeyken .Yani yasadiklarimi anlatsam 16 yaşındaki bır kız çocuğunun yaşamaması gereken seyler .Ben üniversiteye gittiğim de şok olmustum çünkü herkes mutluydu .Düşünün mutlu insan yok ailede .şimdi diyorum anneme bosansaydın diye .Son söz boşanma değil ama sevgisizlik ilgisizlik maheveder çocuğu .Siz üzülmeyin hayat bu.İmtihan .Ben bana diyenlere şöyle cevap veriyorum .Annesi babası olmayan savaş gören çocukları ne yapalım o zaman üstüne toprak atalım .Unutmayın Atatürk gibi bir devlet adamı babasını 7 yaşındayken kaybetmişti .Siz uzulmeyin.
Biliyorum konularınızı 😇 evet bu da imtihan ağır bir imtihan ama çocuk konusu olunca akan sular duruyor bende panik oluyorum Böyle şeyler duyunca 😞 çok güzel yazmışsınız umarım çok mutlu olur evlatlarımız

Biliyorum konularınızı 😇 evet bu da imtihan ağır bir imtihan ama çocuk konusu olunca akan sular duruyor bende panik oluyorum Böyle şeyler duyunca 😞 çok güzel yazmışsınız umarım çok mutlu olur evlatlarımız
Emin olun doğru yaptınız .Çocuklar zaman zaman uzulmesi çok doğal olacak ama hayatta herşeyin olduğunu da kabul ederek büyüyorlar ve kendilerine çıkardıklar
Bunu bana yazmadınız galiba :)
Evet kusura bakmayın Israrla savunan bir kişi var ya .Ona yazacaktım olmamış .Dualarim sizinle .Allah sizin de çocuğunuzu da yardimcisi olsun .

Hayır şahsi algılamıyorum ben boşanmadan önce de öğrencilerimin (öğretmenim) durumlarını fazlasıyla gözlemlerdim boşanmış gerçekten mutlu aile çocukları var bunu anlatmaya çalışıyorum
Şunu deseniz bana anlayacağım sizi cekismeli boşanma sürecine maruz kalmış çeşitli olumsuzluklar yaşamış annenin babanın fazlasıyla yıprandığı bir ortama maruz kaldıysa evet yine etkilenecektir deseniz tamam .ama bu hayat boyu onu sorunlu bir insan sınıfına sokmayacak yine genellemeye bu yüzden kızıyorum

Öyle söylüyorsunuz ama ben inandırıcı bulmadım şahsi algılamadığınızı. Elbette ki boşanmış ama mutlu aile çocukları var, ben asla yok olamaz demedim zaten. Ben ne diyorum sizce? İlla anlamanız için sizin cümlelerinizi mi kullanmam lazım? Genelde bakın genelde diyorum hepsi, tamamı, istisnasız tümü demiyorum. Boşanmış aile çocuklarında sorun oranı fazla oluyor -karşılaştırma yapmadan yazıyorum bunu- çünkü anne baba bu süreci iyi yönetemiyor. Eğer yönetebilirse hiç sıkıntı yok hatta aksine çocuk daha iyi şartlarda büyüyor. Eğer siz süreci iyi yönettiğinize inanıyorsanız ki yazdıklarınıza göre öyle üstünüze alınmanızı gerektirecek bir durum yok. Kimse sizin çocuğunuzu öyle bir sınıfa zaten sokmamış.

Aksine kavga gürültü var, evlilik sallantıda, kocamın gözü dışarıda bir çocuk yapayım eve bağlanır diyorlar.

Yazık ki olan hep çocuklara oluyor. Okuyoruz burda sorunlu evlilik konuları içimden diyorum kesin hamiledir veya küçük çocuğu var. Nerdeyse hiç sekmiyor hep haklı çıkıyorum

Back
X