• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış ailelerin çocukları problemli oluyormus!

Ayrıca siz boşanmış bir ksdin olarak, musmutlu aileler görünce niye ben diye sorgulamadiniz mi uzukmediniz hiç? Bu gün içindeki performansiniza yansımadi mi,çocuk da öyle
Tabiki hissettim ilk zamanlar avmye bile giremedim mutlu aile tablosu görmekten kaçtım çok da sorguladım neden ben niye beni buldu diye ama sonradan geçmeye başladı ve her geçen gün ne kadar iyi bir karar aldığımı hissetmeye başladım

Böyle yazılar insanı suçlu hissetiriyor. Bende boşandım ve küçük bir kızım var. Böyle yazılar görünce üzülüyorum. Ama şunu unutuyor yazanlar zaten bir kişi son çare olarak boşanıyor başka bir seçenek kalmiyor ki. İnsanlar sanıyor ki herşey çok guzelken bosaniyoruz sanki. Bizde biliyoruz herhalde çocuğumuzun psikolojisinin etkilendigini ama karşı taraf başka seçenek bırakmadiysa ne yapalım.

Peki bişey merak ettim annesi ya da babası ölmüş çocuklar sorunlu mu sizce ? Sonuçta onlar da anne ve babasından ayrı büyüyor... demek istediğim " hayat bu ve bu hayatta başımıza herşey gelebilir , kötü şeyler yaşayabiliriz hasta olabiliriz ayrılıklar yaşayabiliriz önemli olan ayaklarımızın üstünde durabilmektir güçlü durabilmektir evladım " diyerekten yetiştirebilmeliyiz evlatlarimizi...bu bilinçte yetiştirirsek evlatlarimizi o zaman hiç sorun olmaz...

Tabiki hissettim ilk zamanlar avmye bile giremedim mutlu aile tablosu görmekten kaçtım çok da sorguladım neden ben niye beni buldu diye ama sonradan geçmeye başladı ve her geçen gün ne kadar iyi bir karar aldığımı hissetmeye başladım
Çünkü eşinizle sorun yaşadınız ve size yasatyiklarini düşündükçe iyi ki diuebiliyorsunuz,oysaki çocuklar sorun yaşayıp ayrılan kişi değiller.Anne babası gevinemedigi için ayrı büyümek zorunda kalan kişi oluyor çocuk, dolayısıyla iyi ki diyemiyo.Bana bunu yapmıştı şunu yapmisti deyip ofkelenecegi biri yok.Aksine iki taraf da iyi davranıyor.Niye ben diye içerler

Böyle yazılar insanı suçlu hissetiriyor. Bende boşandım ve küçük bir kızım var. Böyle yazılar görünce üzülüyorum. Ama şunu unutuyor yazanlar zaten bir kişi son çare olarak boşanıyor başka bir seçenek kalmiyor ki. İnsanlar sanıyor ki herşey çok guzelken bosaniyoruz sanki. Bizde biliyoruz herhalde çocuğumuzun psikolojisinin etkilendigini ama karşı taraf başka seçenek bırakmadiysa ne yapalım.
Evet aynen iyi giden bir evliliği mi bitirdik diyesim geliyor bazen ama tatlı tatlı açıklama yapmamız gerekiyor bazen
Kızınız kaç yaşında ? İlgili ebeveynlerle süreç kolay atlatılacaktır diye düşünüyorum o mutsuzluğa mahkum olmasındansa

Büyük bir tramva çocuk için. yaşayanlardan biliyorum. özellikle çocuk küçükse

Üzülmeyin , çokça karşılaşacağız böyle durumlarla malesef ama inanın eğer evladınız için güçlü durup ona güzel bir yaşam sunmaksa hedefiniz o zaman çoğu çocuktan da başarılı hedefleri olan mutlu bir çocuk olacaktır ben buna yürekten inanıyorum Allah'ın izniyle...

Çünkü eşinizle sorun yaşadınız ve size yasatyiklarini düşündükçe iyi ki diuebiliyorsunuz,oysaki çocuklar sorun yaşayıp ayrılan kişi değiller.Anne babası gevinemedigi için ayrı büyümek zorunda kalan kişi oluyor çocuk, dolayısıyla iyi ki diyemiyo.Bana bunu yapmıştı şunu yapmisti deyip ofkelenecegi biri yok.Aksine iki taraf da iyi davranıyor.Niye ben diye içerler
10-12 yaşlarına gelmiş olsa evdeki huzursuzluktan yalvarırım boşanın diyen biri olsa peki çocuk o zaman ne olacak nasıl olsa anlasamıyorlardı mı diyecek çocukluğunda kalan yaralar ne olacak ?
Öfke duymasındansa ben kendi adıma anne babayla barışık olmasını tercih ederim neden bosanıldıgı da anlatılır güzel bir dille aklı ermeye başladığında zaten.
Anne de zaten böyle oldu çocuğum acı çekecek diye yaklaşırsa kim yüceltecek o çocuğu ?

Evet aynen iyi giden bir evliliği mi bitirdik diyesim geliyor bazen ama tatlı tatlı açıklama yapmamız gerekiyor bazen
Kızınız kaç yaşında ? İlgili ebeveynlerle süreç kolay atlatılacaktır diye düşünüyorum o mutsuzluğa mahkum olmasındansa
İki yaşında. Babası burada değil uzakta ve telefonla arıyor anca. Ama benim tarafımdan çok ilgi görüyor. Yani belki biraz fazla da görüyor olabilir hatta :) her abimiz birlikte. İş dışında onsuz zaman geçirdiğim yok. Ama sizi çok iyi anlıyorum. Bazen yanımdakiler bile ahh babası yok yanında arıyor mu daha çok küçük dedikçe kahroluyorum. Ki zaten bizde bir süreç yaşıyoruz kendimizinde atlatmasi gereken bir süreç var ama böyle yapmaları daha da kotuluyor bizleri.

10-12 yaşlarına gelmiş olsa evdeki huzursuzluktan yalvarırım boşanın diyen biri olsa peki çocuk o zaman ne olacak nasıl olsa anlasamıyorlardı mı diyecek çocukluğunda kalan yaralar ne olacak ?
Öfke duymasındansa ben kendi adıma anne babayla barışık olmasını tercih ederim neden bosanıldıgı da anlatılır güzel bir dille aklı ermeye başladığında zaten.
Anne de zaten böyle oldu çocuğum acı çekecek diye yaklaşırsa kim yüceltecek o çocuğu ?
Size cevap vermiyorum artık,okuduğunuzu anlamiyorsunuz,siz de alintilamazsaniz sevinirim.

Üzülmeyin , çokça karşılaşacağız böyle durumlarla malesef ama inanın eğer evladınız için güçlü durup ona güzel bir yaşam sunmaksa hedefiniz o zaman çoğu çocuktan da başarılı hedefleri olan mutlu bir çocuk olacaktır ben buna yürekten inanıyorum Allah'ın izniyle...
Amin insallah şuan küçük olduğu için pek farkında değil. Hatta bazen birşeyler alıp baban sana bunu almış diyorum. Üzülmesin diye.

Normal bi çocukta yaşayabilir bu durumu ?
Yüzde oranı farklıdır.Hanimefendi benim de 2.5 yaşında bir oğlum var ve bosaniyoruz,ister miyim oğlum bunları hissetsin,ongorum o yönde,farklı düşünüyor olabiliriz,iyi akşamlar

Evet ama benim çocuğum 3 yaşında anne baba da ilgili suan fazlasıyla ve asla onun yanında kötü konuşmuyoruz birbirimiz hakkında sırf onun icin
Sizinki öyle
Ne mutlu
Boşanmış ve de cok güzel çocuk yetiştirenler elbette vardır.
Tüm ayrılmış aile cocuklaeo sorumludur demek sacma zaten. Her ne konuda olursa olsun genelleme yapmak doğru değil.

Evet hocam dediğiniz doğru eğer boşanma varsa ve çocuk terk edilmiş ya da tamamen ilgisizlestirilmisse o zaman ciddi problemler doğuyor buna kabulüm ama bu aynı evin içinde olup çeşitli sorunlarla yetişen ya da görmezlikten gelinen çocuklar icin de geçerli bir durum ben de bunu söylemeye çalıştım.
Ben önceki konularinizdan da biliyorum
Kesinlikle mutsuz evlilik daha yıpratıcı
Benim en yakinim yeğenim şuan o durumda ve çocuk çok zeki olmasina ragmen annesinin inadı yüzünden sagliksiz bir ailede yetişiyor.
Artık kızı bile anne neden babamdan ayrılmıyorsun diyor.
On numara çocuğu mahvediyorlar kendi bencillikleri yüzünden.

Ben size 10 mesaj kadar önce çıkabilirsiniz demiştim ısrarla yazmaya devam ettiniz
Kusura bakmayın alıntılamak zorunda kaldım
On medaj önce deyip yeniden alintiliyorsunuz nedense.
Peki son mesajı yazmak istiyorsunuz illa yazın o halde

İki yaşında. Babası burada değil uzakta ve telefonla arıyor anca. Ama benim tarafımdan çok ilgi görüyor. Yani belki biraz fazla da görüyor olabilir hatta :) her abimiz birlikte. İş dışında onsuz zaman geçirdiğim yok. Ama sizi çok iyi anlıyorum. Bazen yanımdakiler bile ahh babası yok yanında arıyor mu daha çok küçük dedikçe kahroluyorum. Ki zaten bizde bir süreç yaşıyoruz kendimizinde atlatmasi gereken bir süreç var ama böyle yapmaları daha da kotuluyor bizleri.
Süreçlerimiz çok taze alışacağız mutlaka be insanların söyledikleri de acıtmamaya başlayacak bir süre sonra hangi acı tazeliğini koruyor ki

Back
X