• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış ailelerin çocukları problemli oluyormus!

Sunshine232

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
1.160
1.694
83
34
Bunu bugün bir eğitimci yazdı bana başka. İr platformda arkadaşlar inanabiliyor musunuz ? Okulda hangi çocuk problemliyse hemen anlıyorlarmıs boşanmış aile çocuğu olduğunu ben de eğitimciyim evde kavga dövüş olan çocuklar asıl olay yaratan çocuklar oluyor boşanmış aile çocukları eğer anne babayla görüşüyorsa çok problem çıkarmıyorlar
Gerçekten çok sinirlendim siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?

Bunu bugün bir eğitimci yazdı bana başka. İr platformda arkadaşlar inanabiliyor musunuz ? Okulda hangi çocuk problemliyse hemen anlıyorlarmıs boşanmış aile çocuğu olduğunu ben de eğitimciyim evde kavga dövüş olan çocuklar asıl olay yaratan çocuklar oluyor boşanmış aile çocukları eğer anne babayla görüşüyorsa çok problem çıkarmıyorlar
Kızım küçükken ayrıldık.7 yaşına kadar babasıyla düzenli gorustu kızım.o zamanlar kızımın davranislari çok değişikti.simarik,asi gibi.
Okula başladıktan sonra kesinlikle görüşmek istemedi babasiyla.suan 14 yaşında.okuldan bir kez olsun şikayet almadım.derslerinde pandemi zamanına kadar hiç problem olmadı.
Arkadaşlarıyla arası çok iyidir.hic kimseye saygısızlık, şımarık davrandığını görmedim.
Boşanmış aileyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Nasıl yetiştirirsen öyle olur çocuk.evde küfür,kavga varsa onu görür alır bence.

Türk toplumda bence sorunlarin ana sebeplerin bile cocuklarin mutsuz evliliklerde, mutsuz ortamlarda siddete sahit olarak büyüdükleri. Bir cocul annesi babasi bosansa mutsuz olmayip tepki göstermektede özgür bence. Ailesi yikiliyor..yasadigi kolay degil. Asil tepkisiz cocuk anormal olur

Boşanma var boşanma var. Eğer süreç sancılı ilerlemiş ve uzun sürmüşse ister istemez etkilenir. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, bizim memleketimizde “medenice” ayrılan kişiler sayılıdır. O medeniyetsizliğin acısı da çocuktan çıkıyor.
Bir de evlilik birliğinin sürüp kavga dövüşün eksik olmadığı evler var, onlar da aynı. Yine olan çocuğa oluyor. Bence konuştuğunuz kişinin haklı yanları var ama eksik. Boşanmış aile alt kümeyse bunu kapsayan küme mutsuz aileler. Boşansalar da boşanmasalar da çocuklar yara alıyor.

Kızım küçükken ayrıldık.7 yaşına kadar babasıyla düzenli gorustu kızım.o zamanlar kızımın davranislari çok değişikti.simarik,asi gibi.
Okula başladıktan sonra kesinlikle görüşmek istemedi babasiyla.suan 14 yaşında.okuldan bir kez olsun şikayet almadım.derslerinde pandemi zamanına kadar hiç problem olmadı.
Arkadaşlarıyla arası çok iyidir.hic kimseye saygısızlık, şımarık davrandığını görmedim.
Boşanmış aileyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Nasıl yetiştirirsen öyle olur çocuk.evde küfür,kavga varsa onu görür alır bence.
Çok sevindim darısı benim kızıma olur umarım
Evlat deyince akan sular duruyor insanda be böyle birseyi okumak beni üzdü maalesef

Türk toplumda bence sorunlarin ana sebeplerin bile cocuklarin mutsuz evliliklerde, mutsuz ortamlarda siddete sahit olarak büyüdükleri. Bir cocul annesi babasi bosansa mutsuz olmayip tepki göstermektede özgür bence. Ailesi yikiliyor..yasadigi kolay degil. Asil tepkisiz cocuk anormal olur
Tabiki gösterecek ama bu ömür boyu onu sıkıntılı bir birey mi yapacak ?

Çok sevindim darısı benim kızıma olur umarım
Evlat deyince akan sular duruyor insanda be böyle birseyi okumak beni üzdü maalesef
Bence çocuktan ve aile ortamından kaynaklı olabilir.bosanmakla,birlikte yaşamakla ilgisi yok.
Evli olan ailelerin çocukları çok mu mukemmel yoo değil.
Çocuğa verdiğin ne varsa çocuk onu alıyor.

Hayır bide bosanmasaydik.evde şiddet,küfür,hakaret,kavga olsa çocuk bosanmamis ailede yaşıyor diye düzgün mu olacak.
Hayır o zamanda davranış bozukluğu olacak çocukta.
Psikolojisi huzursuz bir evde de bozulur.
Tabii ayrılıklarda çocuklar etkileniyor.ama bu durumu etkili yönetmek gerekiyor.

Tabiki gösterecek ama bu ömür boyu onu sıkıntılı bir birey mi yapacak ?

Yok ya. Anne babanin sergiledigi tutum cok önemli. Biz cocuklara damga vurmayi cok seviyoruz, ama bazi cocuklarin yasadiklarini biz yasasak heralde kafayi yeriz. Bosanmalarda cocuklar cogu kes silah olarak kullanilir, cogu kes hic görünmez..medeni bir sekilde bu süreci yürütebilenleri cok az gördüm sahsen. Yetsikinlerin sucu cocuklara Yüklemeye calisiyorlar

Öğretmenim.Gecenlerde okulda bir Öğrt arkadas sınıfındaki geri kalmış dersleri düzenli takip edemeyen çocuklardan bahsederken "Anne babaları ayrı bunlarin beni buldu bütün problemliler "dedi,kaldım öyle (Benim de çocuğum boşanmış anne baba cocugu olacak )

İkinci bir örnek de:Bir arkadaşım yeni bodanmis bir ortak arkadaşımıxin çocukları hakkında ,ayyyy boyunları bükük kaldı resimlerde demişti

Son düzenleme:
Bence gereksiz bir şekilde sinirlenmişsiniz. Yazılanda haklılık payı var çünkü. Evli ama sorunlu anne babadan kaynaklı çocuklar ne kadar problem yaşıyorsa medenice boşanamayan anne babadan da çocuklar o kadar problem yaşıyor. Hatta çoğu anne baba boşanınca çocuktan da boşanıyor. Bizde evlilikler genelde bütün aileyle olduğu için boşandıktan sonra anne baba düzgünce ayrılsa bile akrabalar çocuğa huzur vermiyor.

Zaten genelde boşanma özürlüsüyüz. İnsan mutsuzsa anlaşamıyorsa boşanmalı ama illa elle tutulur bir sebep aranıyor. Geçimsizlik, kavga gürültü, o evde bir çocuğun büyüdüğü unutuluyor, yeterli bir sebep görülmüyor. Sorsanız çocuk için boşanılmıyor, hemen çocuklara atılıyor boşanmama sorumluluğu. Şiddet-aldatma gibi sebeplere rağmen boşanmayan yüzlerce kadın konusu okudum bu forumda. İşler artık öyle kötü bir noktaya geliyor ki ancak o zaman boşanılıyor. Bu arada tabi herkesin psikolojisi mahvolmuş oluyor çoktan.

Doğru düzgün boşanmayı başarabilen insanlara asla lafım yok ama ne kadarı bunu başarabiliyor bu ülkenin diye sormak lazım.

O ne acımasız bi genelleme öyle ya?
Ben de eğitimciyim gözümüzün önünde her sey. Boşanmış aile çocuklarının hepsi zor çocuk olmuyor ama okulda zor çocuklar genelde anne-baba sevgisinden mahrum çocuklar. Boşanmamış olup çocukla ilgilenmeyen anne-babalar da var.
Problemli de çok yakışıksız bir sıfat bence. Hiçbir çocuk problemli değildir sadece bazıları biraz fazla sabır ve uğraş ister.

Hayır bide bosanmasaydik.evde şiddet,küfür,hakaret,kavga olsa çocuk bosanmamis ailede yaşıyor diye düzgün mu olacak.
Hayır o zamanda davranış bozukluğu olacak çocukta.
Psikolojisi huzursuz bir evde de bozulur.
Tabii ayrılıklarda çocuklar etkileniyor.ama bu durumu etkili yönetmek gerekiyor.
Yani ben de bunu anlamıyorum boşanmasaydım siddetin küfürün içinde büyüyecekti benim çocuğum o ne yapacaktı peki psikolojisini ?

Öğretmenim.Gecenlerde okulda bir Öğrt arkadas sınıfındaki geri kalmış dersleri düzenli takip edemeyen çocuklardan bahsederken "Anne babaları ayrı bunlarin beni buldu bütün problemliler "dedi,kaldım öyle (Benim de çocuğum boşanmış anne baba cocugu olacak )
Yok artık o nasıl acımasız bir yorum 😣 bir eğitimci böyle derse yazık çok yazık umarım birgün basına gelmez bu durum

Konu boşanmış boşanmama değil çocuga ne aktarıldığı.
Ama ne yazık ki boşanma esnasında cogunluk la çocuğun aklına da acayip seyler sokulup Çocugun aklıyla oynayabiliyor etraf.
Evet ama benim çocuğum 3 yaşında anne baba da ilgili suan fazlasıyla ve asla onun yanında kötü konuşmuyoruz birbirimiz hakkında sırf onun icin

Bence gereksiz bir şekilde sinirlenmişsiniz. Yazılanda haklılık payı var çünkü. Evli ama sorunlu anne babadan kaynaklı çocuklar ne kadar problem yaşıyorsa medenice boşanamayan anne babadan da çocuklar o kadar problem yaşıyor. Hatta çoğu anne baba boşanınca çocuktan da boşanıyor. Bizde evlilikler genelde bütün aileyle olduğu için boşandıktan sonra anne baba düzgünce ayrılsa bile akrabalar çocuğa huzur vermiyor.

Zaten genelde boşanma özürlüsüyüz. İnsan mutsuzsa anlaşamıyorsa boşanmalı ama illa elle tutulur bir sebep aranıyor. Geçimsizlik, kavga gürültü, o evde bir çocuğun büyüdüğü unutuluyor, yeterli bir sebep görülmüyor. Sorsanız çocuk için boşanılmıyor, hemen çocuklara atılıyor boşanmama sorumluluğu. Şiddet-aldatma gibi sebeplere rağmen boşanmayan yüzlerce kadın konusu okudum bu forumda. İşler artık öyle kötü bir noktaya geliyor ki ancak o zaman boşanılıyor. Bu arada tabi herkesin psikolojisi mahvolmuş oluyor çoktan.

Doğru düzgün boşanmayı başarabilen insanlara asla lafım yok ama ne kadarı bunu başarabiliyor bu ülkenin diye sormak lazım.
Sinirlenirim çünkü bu çok acımasız bir genelleme ne çocuklar var evde annesi kendisi dayak yiyen türlü türlü eziyetlere maruz kalan biz çocuğumuzu iyi yetiştirmek için ayrıldık şimdi benim çocuğum mu problemli oluyor bu durumda anne baba fazlasıyla ilgilenirken ?

O ne acımasız bi genelleme öyle ya?
Ben de eğitimciyim gözümüzün önünde her sey. Boşanmış aile çocuklarının hepsi zor çocuk olmuyor ama okulda zor çocuklar genelde anne-baba sevgisinden mahrum çocuklar. Boşanmamış olup çocukla ilgilenmeyen anne-babalar da var.
Problemli de çok yakışıksız bir sıfat bence. Hiçbir çocuk problemli değildir sadece bazıları biraz fazla sabır ve uğraş ister.
Evet hocam iste bu dediğiniz çok doğru anne ya da baba yoksa ya da var olduğu halde sevip ilgilenmiyorsa o zaman başlıyor sıkıntılar ama biz boşandık gayet iki tarafta ilgileniyor evladıyla şimdi problemli olan benim çocuğum mu oluyor ?

Yani ben de bunu anlamıyorum boşanmasaydım siddetin küfürün içinde büyüyecekti benim çocuğum o ne yapacaktı peki psikolojisini ?
İşte o zaman o çocuğun başka problemleri olabilirdi.mesela bağımlı olabilirdi.hada şiddet düşkünü.yada hırsız.sadece boşanan ailelerde bu tarz durumlar olmuyor.
Çocuğun yaşadığı ortam ve yetiştirilmesi önemli bence.

Back
X