- Konu Sahibi destiny555
-
Arkadasların kaç yaşlarındaydı anne babaları boşandıklarında acabaailesi boşanmış arkadaşlarım oldu. hepsi normaldi.
tam bilmiyorum ama ben küçükken boşanmışlar cümlesini söylemişti biri. normal kalabilme kelimesi bana garip geldi. dünyanın sonu mu, günlük yaşıyorlar işte. bazısı evlendi çoluk çocuğa karıştı, bazısı bekar çalışıyor.Arkadasların kaç yaşlarındaydı anne babaları boşandıklarında acaba
Ve nasıl normal kalabilmişler sırrı nedir
tam bilmiyorum ama ben küçükken boşanmışlar cümlesini söylemişti biri. normal kalabilme kelimesi bana garip geldi. dünyanın sonu mu, günlük yaşıyorlar işte. bazısı evlendi çoluk çocuğa karıştı, bazısı bekar çalışıyor.
aynen dediğin gibi. bu sadece boşanmış aile çocuğunun başına gelmiyorki. anne babası problemli çocuk her şeye bulaşır. hergün evde kavga vardır, babası annesini çocuğu dövüyordur, itilip kakılıyordur vs.Bana hep kötü örnekler denk geldi demek. mesela bir örnek madde bagımlılıgı, yanlış arkadas secimi ve farklı yanlış yerde evde bulamadıgı ilgiyi arama yuzunden cok yanlış işlere bulaşabilir
Tabi böyle şeyler sadece boşanmış ailelerin çocuklarının başına gelmiyor biliyorum. Ama allah korusun yarın bi gun basıma böyle bir şey gelse ilk suclayacagım kişi kendim olur. Ben boşandım da böyle oldu derim yerim kendı kendimi
aynen dediğin gibi. bu sadece boşanmış aile çocuğunun başına gelmiyorki. anne babası problemli çocuk her şeye bulaşır. hergün evde kavga vardır, babası annesini çocuğu dövüyordur, itilip kakılıyordur vs.
karar senin kararın..... ama ben annemin hayatı boyunca mutsuz olmasını istemezdim.Mutlu degiliz biz de ama öyle uç şeyler yok. Surekli bi şiddet darp hakaret durumu yok. Hele kızımın yanında hiç hiç yok. Bu da iyi mi kötumu bilemedim. Kızıma göre ortada bişey yok boşanacak. 4 yasında bi çocuk elbette bunun mütalaasını yapmaz ama Birden bire baba evden ayrılacak artık babayla sınırlı görusecekler aynı evde yasamayacak artık. Bunlar travma yaratır mı kızımda.
O zaman böyle mutsuz mutsuz devam mı etmeliyim. Çok kararsızım.
Cocuk anne babasiyla birlikteyken kaliteli vakit geciriyordur, kavga gurultu olmayan fiziksel psikolojik siddet olmayan bir evde mutlu huzurlu yasiyorsa ayrildiktan sonra bocalayabilir.
Ama cocuk anne babasi ile ayni zamanda birlikte vakit gecirmiyordur anne babanin kavgalarina sahit olup surekli huzursuz ve mutsuz ortamda buyuyorsa bu onun faydasina bile olabilir.
Doğru söyledin. Ama evlat nankördür. Boşansan niye boşandın der boşanmasan niye boşanmadın derkarar senin kararın..... ama ben annemin hayatı boyunca mutsuz olmasını istemezdim.
Kizim 6 aylikti ayrildigimda4 yasında bi kızım var. Eşimden boşanmak istiyorum fakat kızımın psikolojisi bozulur ilerde sorunlu bir insan olur korkusuyla cesaret edemiyorum. Maddi acıdan bi sıkıntım yok. Boşandıktan sonrada yaşamımı idame ettirebilirim
Boşanmış anne baba cocukları hep sorunlu mu olur? Özellikle çocugu olup boşanmış insanlardan yardım istiyorum. Nasıl davranmalı nasıl söylemeli çocuga. Ya da psikolojisi duzgun olsun diye hiç boşanmaya bulaşmamalı mı
HaklısınTabi ki hicbir ailede yetisen cocuk digerine benzemedigi gibi boşanmis ailelerin cocugu da birbirine benzemez diye dusunuyorum.
Üniversitede bi kac kız arkadas vardi annesi babasi ayri olan ve yasantilari çok serbestti. Hatta bir arkadaş baya şımarik yetismisti hala daha da öyle. Oldukca rahat bir kızdı. Boşanan ciftler anne baba oldugunu unutmadan dengeyi saglayabilmeli. Annenin babanin yerini bilmeli cocuk. Mesela bir akrabamiz eşinden ayrildi üç kizi var. Adam biraz pasifti yani aldatma durumu falan yoktu kesinlikle. Kizlar dugune nişana babalarini cagirmadilar. Anne baba boşandiktan sonra daha serbest yasiyorlar baba otoritesi olmadigi icin. Ama tabiki de cocuk icin boşanmama durumu olmamali. Anne baba mutsuz olacaksa evlilik bitmeli ama anne baba yine kendi yerlerini bilmeli cocukla ilgilenmeli.
Kızınız kac yasında şimdi. Umarım hep böyle neşeli olurKizim 6 aylikti ayrildigimda
cok neseli cok mutlu bi cocuk oldugunu dile getirir herkes
kizim genel anlamda mutlu bi cocuk evet ama baba sevgisi eksik cok sevgi ilgi bekleyen bi cocuk herseye hemen uzulebilir ama genel anlamda cok nazik cok anlayisli kibar bi cocuk sorunlu falan degil
sorunlu olup olmamasi sana bagli annenin surdurdugu hayata aldigi yola bagli; kuzenim var ki uvey babayla buyudu 15 yasinda ogrendi uvey oldugunu berbat bi psikolojisi var cok sorunlu
gelinimiz var babasiz buyumus uvey babasini uvey olarak bilmis ama hep bi sinir olmus aralarinda ayni evde yasayip konusmazlarmis bile ondada sorun yok ama cok durgun cok sessiz cok sakin ve soguk davranislari vardir
ama sirf kizinizin psikolojisi bozulacak diye evde mutsuz mutsuz yasamakda yanlisdir
Bazen hayirli olarak gordugun ser, ser gordugun ise hayir olabiliyor
Keske benim annemde babamdan biz kucukken ayrilsaydi
Hepimiz buyudukden sonra bi anlami kalmiyo maalesef
Kizim suan 7 yasinda canimHaklısın
Ben korkularımı kaygılarımı yenemiyorum. Sorun bu
Kızınız kac yasında şimdi. Umarım hep böyle neşeli olur
Bana da bi dua edin cesaretimi toplayayım
benım evliliğim de hamileliğimden beri içi boş bir evlılık aslında.Kizim suan 7 yasinda canim
Insallah hep neseli huzurlu olur (sizin cocugunuzda oyle olur insallah)
Insallah hayirlisi neyse hakkinizda o olsun
Allah gunah yazmasin iyiki ayrilmisim diyorum kendimden once kizim icin
zaten onun 6aylik olasiya kadar bekleme amacimda kizim icin belki hersey yoluna girer babasiz buyumesin diyerekdi (hamileyken biten bi evlilikti aslinda)
canim bebeklikden beri gorusuyodu her iki haftada bir ama son 6 aydir kesinlikle adini bile duymak istemiyorbenım evliliğim de hamileliğimden beri içi boş bir evlılık aslında.
babasıyla görüşüyor mu kızınız sık sık.onu soruyor mu özlüyor mu,boşandıgınızı idrak edebiliyor mu
canim bebeklikden beri gorusuyodu her iki haftada bir ama son 6 aydir kesinlikle adini bile duymak istemiyor
varligini bile es geciyor
son bir yildir agir seyler yasadi
babasi her gittiginde hakaretlerle, ilgisizlikle gonderiyodu
yok efendim evlenip yeni bebek yapacakmis zaten "o" (kizim) akilli degilmis cope atacakmis
bidaha gormucekmis
sacini baglayinca inek gibi oluyomus
simarikmis terbiyesizmis vs vs
kizim gitmek istemedi 6 aydirda gitmiyo birakin gitmeyi konustugum bahsettigim zaman bile "anne ne alakasi var simdi baska bi konudan konusalim' diyo
Kizin kac yasinda canim?benimde bu konuda çok psikoljim bozuk bende merak ediyorum boşanan ailelerin çocuklarını neler yaşıyorlar acaba yaklaşık 2 sene olacak ayrılalı kızımla ilgili büyük çıkmazdayım
bizim başımızda var bir tane kardeşiimin oğlu.resmen hayatı bize zindan ediyor.anası babası olsaydı durum değişirmiydi bilmiyorum ama en azından biz o kadar dertlenmezdik.ben boşanmamanızı biraz daha zaman tanımanızı tavsiye ederim.Bana hep kötü örnekler denk geldi demek. mesela bir örnek madde bagımlılıgı, yanlış arkadas secimi ve farklı yanlış yerde evde bulamadıgı ilgiyi arama yuzunden cok yanlış işlere bulaşabilir
Tabi böyle şeyler sadece boşanmış ailelerin çocuklarının başına gelmiyor biliyorum. Ama allah korusun yarın bi gun basıma böyle bir şey gelse ilk suclayacagım kişi kendim olur. Ben boşandım da böyle oldu derim yerim kendı kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?