Boşanmış anne baba ve sünnet düğünü

BurcuDoruk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
801
0
0
Tekirdağ
evet kızlar 1.5 sene önce oğlumun babasından ayrıldım. yaptığım en doğru karardı.
neyse..
bu yaz doruğu sünnet yaptırmak istiyorum e bi tane oğlum var.
güzel bir düğün alay mevlüt vs. olsun istiyorum.
ama bütün bunlar nasıl olucak bilmiyorum..
baba tarafını çağırsam bir türlü çağırmasam bir türlü.
babannesinle dedesinle babasınla hala görüşüyorum ama benim annem ve babam istemiyor.
e ben yarı yapsam onlar ayrı yapsa oda olmaz ?
anlıcağınız kafam çok karışık
çevremde de yok ki böyle bi durumu olan ?

siz olsaydınız nasıl yapardınız ?

$216678_10200382937792779_1503471674_n.webp

evet kızlar 1.5 sene önce oğlumun babasından ayrıldım. yaptığım en doğru karardı.
neyse..
bu yaz doruğu sünnet yaptırmak istiyorum e bi tane oğlum var.
güzel bir düğün alay mevlüt vs. olsun istiyorum.
ama bütün bunlar nasıl olucak bilmiyorum..
baba tarafını çağırsam bir türlü çağırmasam bir türlü.
babannesinle dedesinle babasınla hala görüşüyorum ama benim annem ve babam istemiyor.
e ben yarı yapsam onlar ayrı yapsa oda olmaz ?
anlıcağınız kafam çok karışık
çevremde de yok ki böyle bi durumu olan ?

siz olsaydınız nasıl yapardınız ?

Eki Görüntüle 671700

Siz nasil cocugunuzun mutlu gununde yaninda olmak istiyorsaniz babasida o mutlu gununde cocugunun yaninda olmak ister,babaannesi ve dedesi torunlarini sunnet kiyafetleri icinde gormek istersler bence cagirmalisiiz.

Soyle dusun arkadasim diyelim ki bu sunneti sen degil de eski esin yapiyor ve seni cagirmadi dugune sen ne hissederdin bir anne olarak duygularin ne olurdu birde bu yonunu dusun ona gore karar ver.

Anne ve babandan önce Çocuğunun ne isteyip ne istemeyeceğine öncelik ver. Ona sor eğer gelmesini istiyorsa ya da isteyebileceğini düşünüyorsan gelsinler.. Anne-baba halden zorla da olsa anlar amaçocuğuna bunu ömrü boyunca izah edemezsin.. ve çocuğundan bu durumda anlayış bekleyemezsin.. Çocuk merkezli bir organizasyon olduğundan çocuğun düşüncesinde olmalı herşey.. Sonuçta görüşüyormuşsunuzda... Anneni ve babanı karşına al izah et;" Siz durumu anlayabilirsiniz amaoğlumdaha anlayacak yaşta değil ve ileride bu durumun oğlumu,oğlumla ilişkimi olumsuz etkilesin istemiyorum" gibi durumu izah etme yoluna bakın :)

Benim annem ve babamda ayrılar.. Annemin tarafı, babamın tarafı ile konuşmuyor!!

Kardeşimin sünnetinde, tabi ki babamda vardı, ama babaannemler yoktu, onları cağırmamıştık, ki o zamanlar babamda kendi ailesiyle görüşmüyordu..
Benim düğünümde ise, babam yine vardı, babaannemlerde vardı... İki taraf birbirleriyle konuşmadılar o kadar... Konuşmak zorunda da değiller...
Bence babanın olması cok önemli!!

böyle güzel bi günde neden çağırmayasınız ki ve hala daha görüşüyorsunuz burda önemli olan siz ve aileniz değil oğlunuzdur tabikide babasını ve büyüklerini yanında görmek isteyecektir

Babasının buna hakkı var gelsin görsün tabi isterseniz diyalogda bulunmazsınız.

Burcu seni başka bir formdan da tanıyorum, yani bu olayları yaşadığın zamanlarda bende o formdaydım yaşadıkları çok iyi hatırlıyorum.

Zor günlerdi kabul ediyorum ama bence ne olursa olsun sen annesisin oda babası bence birlikte yapmalısınız düğününü, her ne kadar hak etmesede babası eminim doruk ikinizi bir arada görünce çok mutlu olacak ve zaten düğün günüde onun günü o mutluluğu esirgememelisin oğlundan.

benim kuzenim seninle aynı durumda onlarda sünneti bu yaz istiyorlar kuzenim düğünlü falan yapmak istiyor haliyle babasını dedesini falan çağırmayı düşünüyor hatta ortak yapalım ayrı ayrı olacağına desede amcamı bilmiyorum ama yengem karşı bu duruma olmaz diyor herkes kendi yapsın diyor onlarda ne yapacak kararsızlar :31:

Olan çocuklara oluyor derler ya doğru. Senin eşinden ayrılmış olman, çocuğunun akrabalık ilişkilerini zedelememeli. Eski kocanla mantık çerçevesinde konuş, o gün bir tatsızlık çıkmasın yeter. Ayrı ayrı yaparsan çocuğun kafası tümden karışır. Onun mutlu gününü kendi egolarınıza alet etmeyin derim.

Burcu seni başka bir formdan da tanıyorum, yani bu olayları yaşadığın zamanlarda bende o formdaydım yaşadıkları çok iyi hatırlıyorum.

Zor günlerdi kabul ediyorum ama bence ne olursa olsun sen annesisin oda babası bence birlikte yapmalısınız düğününü, her ne kadar hak etmesede babası eminim doruk ikinizi bir arada görünce çok mutlu olacak ve zaten düğün günüde onun günü o mutluluğu esirgememelisin oğlundan.

imzandan bende seni tanıdım :) ne güzel iyisin dimi arkadaşım. ceylin nasıl ?

bana kalsa bende öyle isitiyorum canım zaten k. pederimle k.validemle hiç bişi yokmuş gibi görüşüyorum kız kardeşiyle hariç..
annem onları istemiyorum die tutturdu. doruğun babasını zaten bi kaşık suda boğucaklar biliyorsun yaşadıklarımı..
oof ne zormuş bu işler

Son düzenleme:
Olan çocuklara oluyor derler ya doğru. Senin eşinden ayrılmış olman, çocuğunun akrabalık ilişkilerini zedelememeli. Eski kocanla mantık çerçevesinde konuş, o gün bir tatsızlık çıkmasın yeter. Ayrı ayrı yaparsan çocuğun kafası tümden karışır. Onun mutlu gününü kendi egolarınıza alet etmeyin derim.

evet doruğun kafası iyicene karışır ve mutsuz olur evladım düğün var anne yok düğün var baba yok :s

böyle güzel bi günde neden çağırmayasınız ki ve hala daha görüşüyorsunuz burda önemli olan siz ve aileniz değil oğlunuzdur tabikide babasını ve büyüklerini yanında görmek isteyecektir

görüşüyorum derken ''oğlum için'' düşman ayrılmadım bişi olduğu zaman telefonlaşıyorz işte karşılaşırsak nasılsın iyimisin die konuşuyoruz

benim kuzenim seninle aynı durumda onlarda sünneti bu yaz istiyorlar kuzenim düğünlü falan yapmak istiyor haliyle babasını dedesini falan çağırmayı düşünüyor hatta ortak yapalım ayrı ayrı olacağına desede amcamı bilmiyorum ama yengem karşı bu duruma olmaz diyor herkes kendi yapsın diyor onlarda ne yapacak kararsızlar :31:
işte benim annemde öyle diyor herkes kendi yapsın karşılaşmayalım kızgınlar kırgınlar..

elimden geldiği kadar etkilenmemisine gayret ediyorum oğlumun.
çok kötü ayrıldım eşimle kötü şeyler yaşadım. gururum güvenim gitti ama oğluma hi yansıtmadım senin baban böyle demedim
onun aksine babana benziyorsun çok yakışıklısın
babanla iyki evlenmişim sen dünyaya gelmişin vs.
ama kırgınlıklar unutulmuyor yataga yatılınca bir bir aklına geliyor.
gelmesene de görüğüm kabuslar hatırlatıyor

İNANMIYORUMMM bende oradanız bende burcuyu fıılen tanıyorum sasırdım konusunu gorunce :)
burcucum ben dıger tarafada yazdım ben olsam bu dugunu bu sekılde yapamzdım
ben ogluma mevlut yaptım
davulla alaylı sunnet yaptık ıstanbulda klınık sıızn orda vamı bılmıyorum 1 saat eglence oldu gayet dugun sonra pasta kesıldı sonrasında sunnet oldu eve geldık

belkı ben yasadıklarımdan boyle dusunuyorumama ayrı gayrı durduktan sonra ne gerek var dıye dusunuyorum acıkcası
ecd senın kım oldugunu henuz cozemedım ama d .. dıyorum sen omusun :16:

ceylın he bende tanıdım o kadar konus konus megersem bız bırbırımızı tanıyormusuz ecd 'len :27::27:
bence oda bu yazımı gorunce soke olacak emınım :kkk:

neyse burcu ben dıger tarafa daha detaylı yazdımda bence dugun yapmana gereky ok cok gerıde kaldı bu ısler
nasıl ayrıldıgınızı bende bılıyorum normal davranamayacaksınız o zaman orada bırbırınızle olsanız ne olmasanız ne olur ayrıca ya senın tarafından kavga cıkarsa
yasadıkların bır aılenın kaldırabılmesı ıcın cok guc :S

Back
X