Boşanmış anneler çocuğum 27 aylık ve boşanıyorum. Boşanma sonrası neler yaşadınız? evladınız etkilendi mi?

Doğru ama ben evlenmeden önce 12 yıllık uzun bir flört dönemi yaşadım. Tabi adam evlenince değişti. Bilseydim böyle olacağını evlenmezdim. Bazen yıllarca beraber olsanız bile karşıdaki insanı tanıyamıyorsunuz

Tek başlığa her şeyi tekrar yazıp duruyorum ama burası da benim günlüğüm olacak galiba. İlerde okuyup geçmişimden iyiki kurtulup bugünlerimi yaşıyorum derim inşallah. Eşim kişisi ve ben birbirimizi whatsapptan engelledik kendisi çocukla görüşmek istediğinde ya da fotoğraf atmamı istediğinde sms atıyor engeller kalkıyor işlem tamamlanıp tekrar engelleniyor. Tabi şahış öyle her istediğim an çocuğun fotosunu atmamı istemiyor. Kendisi biraz ruh hastası çünkü. Bugün yine mesaj atmış ben de babanla görüş diye heyecanla çağırdım geldi çocuğum. Görüntülü aradım açmadı fotoğraf istemiş sadece ben yine aradım bu sefer açtı ama bilmediğim bir evdeydi. Merak ettim aldatma varsa öyle bedavaya boşanamaz. Tabi şu an öğrenmem mümkün değil. Çocuğumuzun fotolarını konuşma bitince atıyordum ki engelledi. Mesaj attım foto atıyorum diye engeli kaldırmadı. Yani bu erkekler neden bu kadar haysiyet yoksunu. Ben napayım bu adi pisliği şimdi

Eşim kişisiyle görüştük en sonki konuşmamızdan sonra medenileşmiş bana öfkesi kızgınlığı falan yokmuş dediğine göre. Gerçi neye kızacak öfkelenecek kendi etti kendi buldu. Okullar online olunca belki memleketime bir süre gidip boşanma işlemlerimi halledebilirim. Hem mutluyum hem hüzünlü. Hüzünlüyüm çünkü bunu yaşamak için yillarimi vermedim ben. Mutlu olabilmek içindi nasip olmadı. Mutluyum çünkü bu şekilde bulamadığım mutluluğu çocuğumla ailemle gönlüm ne isterse yaparak bulacağım inşallah. Değişik bir durum Allah yardım etsin hepimize

Sizi takipteyim.Akil vermek gibi olmasin ama eşinize iyi bir ders verip barisirsaniz bir şeyler düzeltebilir.Ben boşanma davasından döndüm.Sizin esinizden beter biriydi.O kadar flört güya tanisiklik boş...Ayni eve girmeden ailesine gelin olmadan kimsenin ne olduğu bilinmiyor.Siz görüşüyormussunuz engel kaldiriomussunuz.Bunlar bence hata.Size ulaşamasin.Cocuklar bahane!Bahane etmeyen adam çocuklarını bu duruma düşürmezdi.Ben ne engeli açtım (o açtı)ne cocularimla iletisim kurdurdum.Ailesine ara sira resim atardim belki bakıyordur ama ona msjim sen yoksundu.Bosanmak basit ama zoru başarmayi denemek lazim.O adama 12 yil vermişsiniz şimdi hepsi çöp.Bence iyice süründürün kendiyle yalnız bırakın cocugu görmesini bahanelerle engelleyin ki o ailesini kaybettiğini anlasin.Gorusmeyin yalnız kalsın ki düşünsün.Sizinle samimi sekilde görüşmek isterse şans verin.Bilmiom benim ki dersini aldıysa herkes alir gibime gelio

Haklılık payınız var ama tam tersi olursa çocuğumu bana göstermiyor diye mahkemede kullanırsa bu durumu. Boşanmak istemiyor gibi konuşuyor özünde ama düzelmiyor da bir şey. Böyle böyle çok daha fazla zamanım boşa giderse.

Çocuğu gösterme demiyorum bahanelerle gecistir kısıtla.Siz onunla bir şekilde görüşmeye devam ederseniz adam zaten nerde ne yapıyorsunuz bilir.Sizi merak etsin arayamasin kaybettiğini bilsin ki düşünsun ben ne yaptım şapkasını önüne koysun.Bosanmak son care sizin hale hisleriniz var onu bu ayrilikla iyice terbiye edinn.Kapilarinizi acik birakmadiginiz gibi kapatmayin da.Son care zaten ayrılık

Nerde ne yaptığımı bildiği ya da umursadığı yok. Kendini hatalı gördüğü herhangi bir durum da yok. İlk defa ayrılık kararı almadık dolayısıyla terbiye olduğu da yok. Hislerim derken pişmanlık dışında bir hissim de yok. Sevgi karşılıklı bir şey görmezsem karşıdan ben de sevmem. Aşk falan da yok zaten aramızda öyle toz pembe bir durum değil anlayacağınız tavsiyeleriniz keşke işe yarasa ama kimse kimseyi zorla sevemiyor

Anladim canim yaa o zaman siz onu layik olduğu hayatta layik olduğu şekilde birakin.Allah yardımcınız olsun

2 gün önce babamla arabada giderken bana bir kez daha düşünmem gerektiğini söyledi. Çocuk için. Olmuyorsa zorlama tabi dedi ama babam dediği için bir kez bi adım atayım dedim ve bugün yazdım. Bir insan bu kadar kibir dolu bu kadar hatasını kabul etmeyen biri nasıl olabiliyor acaba kendimi kötü hissediyorum. Bi de okuldan bir şekilde 10 gün falan izin alıp çocuğu görsün diye memlekete gitmeyi planlayacaktım. Niye gideyim ki? Neden onun ayağına gidecem ben? Bu son oldu artık. Başlarına gelen her musibette umarım beni hatırlarlar. Adım attığım için üzgünüm hem de çok. Hanımlar eşiniz sizi insan yerine koymuyorsa ilgi göstermiyorsa cinsel hayatla falan işi yoksa kocalığı sadece evdeki eksikleri almak zannediyorsa çabalamayın ben çabaladım ordan biliyorum. Ölene kadar kocasız kalmayı da göze alıyorum. Yerine bi köpek alırım daha iyi. Çünkü insan gibi nankör değil sevgiye anında cevap verir sadakati zaten söylemiyorum.

Sizde nasıl izler bıraktı geçmiş ?Ruh haliniz nasıl ?Yani bu soruları öylesine sordum aslında belki bir şeyler daha karalarsınız ..Okumak isterim .

Kıyamam sana , içimi yakıyor mesajların, demek ki ayrılman daha doğru demek ki bitmiş herşey, vaktini alsa bi süre daha seni oyalasa daha kötü olmaz mıydı,Allah yardımcın olsun

Sizde nasıl izler bıraktı geçmiş ?Ruh haliniz nasıl ?Yani bu soruları öylesine sordum aslında belki bir şeyler daha karalarsınız ..Okumak isterim .

Ağır yaralar almışım, gençken çok fark etmedim...
35 yaşımdan sonra değişti içimde bir şeyler, kusursuz gördüğüm annemi sorgulamaya, babamın yapmış olduğu şeyleri de anlamaya çalışmaya başladım. Kendimce kurmuş olduğum dünyanın taşları bir bir oynadı yerinden. Hırsları beni çok yormuş, çok ezmiş, yaşayamadığım bir çocukluk, bir gençlik var elimde, ağır sorumluluklarla geçti hayatım. Sonrası özlem, ben çok hayal kurmam, tek hayalim onları yeniden bir arada görmekti, artık rüyalarımda görüyorum, ikisi de sağlıklı, çocukluğumdan hatırladığım annem ve babam. Çocuk sahibi olmadım, hayatım yıkılsa ancak kendime olur zararım.İkisiyle de helalleştim, ikisini de seviyorum, bana bıraktıkları yalnızlığı, korkuları, takıntıları da kabullendim artık, eşim yaralarımı sarmaya çalışıyor, yaşayıp gidiyorum işte

Kıyamam sana , içimi yakıyor mesajların, demek ki ayrılman daha doğru demek ki bitmiş herşey, vaktini alsa bi süre daha seni oyalasa daha kötü olmaz mıydı,Allah yardımcın olsun
Doğru diyorsunuz artık yoluma bakma zamanı. Barışsak yine aynı şeyleri yaşayacağım. Teşekkür ederim

Bazen kendimi çok yalniz hissediyorum. Ailem yavrum çok şükür yanımda ama birbirlerine aşkla sevgiyle bakan çiftleri görünce çok hüzünleniyorum. Sorun bende mi diye düşünüyorum? Tabi sonra sorunun bende olmadığı düşüncesi baskın çıkıyor. Ölene kadar yapayalnız kalma düşüncesi beni çok üzüyor. Neden yanlış kişiyi seçtim diye ayrıca üzülüyorum. Aslında sorun yalnız kalmak da değil. Şu an sevmediğim bir eşle bir süreç yaşıyoruz. Ama önümde çok mutlu olan insanlar da var. Minik bir yavrum var ve ben kendimi ona adadım. Ben de pek çok insan gibi bu süreci yaşıyorum. Keşke doğru seçim yapmış olsaydım.

Sırf bu konuya mesaj yazabilmek için yıllar sonra giriş yaptım. Öncelikle boşanmanın ve boşanmamanın aeksilerini siz belirlemelisiniz kendiniz için. Buradaki tecrübe anlatımları sizin kendi yolunuzu bulmada size sadece ışık tutabilir.

Eşinizle resim gönderme diyaloğunuzu biraz saçma buldum açıkçası. Mesaj at, engel kaldır, tekrar engelle vs yetişkin insanlar olarak çok yorucu ve manasız bir iletişim şekli bence. İkinizde n’aptığınızı bilmiyor gibisiniz.

Ben bilir kişi değilim fakat yazdıklarınıza empati yapınca fazla yorulmuşsunuz ve yönünüzü kaybetmişsiniz gibi geldi. Boşanmak da boşanmamak da bir sihirli değnek değil ikisinden birini tercih ettiğinizde hayatınız birden pespembe olmayacak. Boşandığınızda kendinizi nasıl özgür hissetmek istiyorsanız, nasıl hayal ediyorsanız; hazır eşinizle boşanmamışken ayrıyken o hayal ettiğiniz profilde yaşamaya başlayabilirsiniz.
İmkanınız varsa önce bir psikolojik destek alıp kendi yönünüzü bulmayı deneyin, pişmanlıklar, geç kalmışlık hissi içinizi kemiren hislerden zihninizi temizlemekle başlayın. Hazır ayrı yaşıyormuşsunuz, eşiniz hiç yokmuş gibi oğlunuzla ailenizle arkadaşlarınızla mutlu vakit geçirmeye çalışın. Eşiniz whatsapptan rahatsız mı ediyor, “okundu” bilgisini kapatın. Ne yazarsa yazsın yukarıda bir arkadaşın dediği gibi iletişime geçmeyin. Duvar olun. Resim istediğinde yazısız yorumsuz sadece resim atın. Sizi kaybettiğini bir anlasın. Çocukça engelle engel kaldır durumlarına gerek yok. Kayınvalideniz kayınpederiniz aradığında canınız mı sıkılıyor, kalbiniz mi çarpıyor açmayın telefonu :) ne söyliyceklerse içlerinde patlasın. Açmazsam şöyle düşünürler böyle düşünürler vs boşverin. Kendinizi düşünün. Sağlam bir irade gösterip eşinizi hayatınızdan çıkarmış gibi yaşamaya çalışın. Bu süreçte kendinizi tartın, istediğiniz bu mu yoksa eşinizi düşününce özlediğiniz “ya buna aslında tahammül edebilirdim” dediğiniz şeyler oluyor mu sakin bir muhasebe yapın.

kendinize güvenin, karşıdakine beni kaybetmekten korkuyor hissini yansıtmayın. İradeli bir duruşla gönlünüze en doğru karar ağır basar umarım. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…