Boşanmış anneler

Ailen yok sen işteyken cocuga kim bakıyor mesleğin var demekki yoksa az bir maaşla kirada olmuyo yaşanmıyo bide ustune bakıcı parası oduyosun muhtemelen
İş arkadaşların biliyomu boşandığını peki
Sabah 7:30 da kreş,akşam 18:30 da şıkıyor.Bir mesleğimde yok.Sekreterlik yapıyorum.Ama tabi nafaka veriyor babası.Yoksa maaşla olmuyor.Yine de Allah büyüktür.

Sabah 7:30 da kreş,akşam 18:30 da şıkıyor.Bir mesleğimde yok.Sekreterlik yapıyorum.Ama tabi nafaka veriyor babası.Yoksa maaşla olmuyor.Yine de Allah büyüktür.
İşin eve yakınmı cts iş yokmu araban varmı yoksa otobuste fln gotur getir krese cocugu zor iş

Her şeyden önce şöyle bir etrafınıza bakın. Çoğu evli kadının eşi çocukların sorumluluğunu paylaşmaz. Çocukların banyosu, yemeği, ödevi, beslenmesi, evin temizliği, çamaşır vb. hep kadının üstündedir. Üstelik bu kadınların çoğu bir işte çalışır da. Hatta onlar ek olarak bir de kocalarına gömlek, pantolon ütüler ve kocalarının dağıttığı evi toplarlar. Çalışan çoğu kadının hayatı sizin gibidir. Maddi olarak da evin yükünü paylaşırlar. Çoğu da “Her şeyi ben yapıyorsam niye tek başıma yaşamıyorum ki, niye hâlâ evliyim?” diye sorar kendine. Şanslısınız, hiç olmazsa bir de kocanızın hizmeti eklenmiyor bunların üstüne! Birkaç yıl sonra çocuklarınız ortaokul, lise çağına geldiğinde daha rahat olursunuz emin olun.

Önceki iş konunuza istinaden soruyorum: Bekarken çalışmıyor muydunuz? Çalıştıysanız bilirsiniz, bekârken de iş ortamlarında patronlar, müdürler, iş arkadaşları hep asılır.
İş hayatı hep böyledir. Kadınları iş hayatına bir türlü sığdıramadılar maalesef. İş gücünden, zekâsından değil cinselliğinden faydalanmaya çalışıyor çoğu insan. Yaptığınız iş her neyse kendinizi o alanda mümkün olduğu kadar geliştirmeye çalışın. İş anlamında vazgeçilmez olun. Politik davranın. İnanın ki çevremdeki boşanmış arkadaşlarım diyorlar ki: Bekârken ne kadar asılma vb. yaşıyorsak iş ortamında, boşandıktan sonra da aynısını yaşıyoruz; ne bir eksik ne bir fazla. Korkmayın yani, boşanmış olduğunuzdan değil bu yaklaşımlar, kadın olduğunuz için tamamen.
Ayrıca bir imkân yaratıp birkaç seans bir psikologla görüşün. Emin olun tüm bakış açınız değişecek ve daha mutlu bir anne olacaksınız.

Annem var bi iste okadar. Sorması ayıp maaşın ne civarı nasıl yetiriyosun 2 cocukla kirada ihtiyaclara
Biz tatile bile cıkamıyoruz ekstra birsey alamıyoruz

Annenizin olması bile iyi bir şey sizin için. Akşamüstü çocuklarınızı bırakıp bir yürüyüşe çıksanız, bir arkadaşınızla çay içmeye gitseniz o bile bir nefes.
Boşandınız diye kendinizi ve tüm boş zamanlarınızı çocuklarınıza adamanız gerekmiyor. Siz iyi olursanız çocuklarınız da iyi olur.
Çocuklar bunu çok iyi hissediyorlar.

Benim evim kira değil. Maaşım da iyi. Maddi sorunumuz yok çok şükür. Ama dediğim gibi gelirimi giderimi bildiğim için ayağımı da yorganıma göre uzatıyorum.

İşe girseniz ve sabit kalsanız belki daha iyi olur. Tatil derken de çok subjektif bir kavram bu. Kasım ayında erken rezervasyon yapıp normal sezondakinin 3’te biri fiyata tatil alan arkadaşlarım var. Ben de genelde çok önceden plan yapmayı severim. Uygun fırsatları kaçırmamaya çalışırım.

3,5 sene oldu sendemi bosandın biraz anlat nolur maddi manevi nasıl basa cıkıyosun hayatla
Benim sekiz ay oldu. Daha yeni sayılırım. Şanslıyım kardesim ve annemle ayni apartmanda oturuyorum. Öğretmenim. Esim çalışmıyordu. Zaten herseyi ben yapıyordum. Ilk zamanlar biraz zor geldi. Ama cabuk toparladim. Çünkü artık bende bıçak kemiğe dayanmıştı. O gidince rahatladım hatta. Simdi sadece çocuklarım için üzülüyorum babasız büyüyorlar. Ara ara zoruma gittiği oluyor. Çünkü bosanmis kadına erkeklerin bakışı biraz farklı oluyor . Faydalanayim birakayim havasinda çoğu. Tabiki su an evleneyim gibi bir derdim yok.
Ailem destek. Idare ediyorum

Erken rezervasyon yapabilmek de bir avantajı bekâr olmanın. Ben yıllardır eşimin tatil zamanı önceden belli olmadığı için erken rezervasyon yapamıyorum mesela. Sonra da istediğim yerlerin fiyatı ya çok uçmuş oluyor ya da yer bulamıyoruz. İstemediğimiz yerlere mahkum oluyoruz. Şanslısınız yani bu konuda
Bir de konu sahibi, nafakanız az geliyorsa habire artırma talebinde bulunun mahkemede. Kendiniz için de nafaka talep edin, şu an çalışmıyorsunuz nasıl olsa.
Ayrıca, boşanmış bir kadın olmak sizi utandırmasın. İş ortamlarınızda bu çekingenliğinizi, zayıflığınızı anlamış ve sizi bu yönden vurmaya çalışıyor olabilirler. Unutmayın, siz iki çocukla kendi ayakları üstünde durmaya çalışan güçlü bir kadınsınız. Sizin bu gücünüz onların hiçbirinde yok. Vız gelip tırıs gitmeliler!

Artık bosandıgımı soylemicem saklıcam evli numarası yapcam

Ben bosanmadim ancak bosanmis arkadaslarimin yasadiklarindan yola cikarak nacizane tavsiyem su ki , kesinlikle ailenizle oturun eger iyi insanlarsa tabiki.. Cunku hayat ozellikle hayatimizin icindeki insanlar filmlerdeki gibi modern degiller.
Bosanmis olan arkadasima yanasmayan yoktu. Keske alalen ahlaksiz oldugunu acikca belli de etselerdi. O zaman agzinin payini verir tekmeyi vururdu. Ancak duygusal yaklasip yararlanmak istediler. Bu yuzden kimse sizi yalniz gormesin yalniz da yasasaniz ya da sadece anneniz ileseniz guzel temiz bir muhit secin ki yine de hadsiz insanlarla karsilabilirsiniz. Guclu olmak derken soyle ki , kimseye mudana etmeyin kolay kolay duygularinizi acmayin. Sinirlariniz sert olsun. Sectiginiz isyerinde bosanmis oldugunuzu soylemeyin dicem ama ise giris evraklarinin bazisinda bu yaziyor en azindan arkanizin saglam oldugunu yani guclu bir ailede yasadiginizin izlenimini verin.
Iyi insanlar tabiki var ama kotu insanlar bazen bunlarin onune gecebiliyor ve size onlardan once ulasabiliyor. Kotu insanlara karsi duvarlarinizi gosterirseniz evinizde bir corba kaynasa da Allah in izniyle bi sekilde yuruyir isler. Birde maddi sikintiniz varsa mahalle muhtariniza yada gerekli nereler ise oralara adinizi yazdirin.
Insallah guzel olur hersey sizin icin.

Yasina girmeden bosandim 1 gunde verdin karari 10 dakikadan evden ciktim.tek cöp almaya donmedim 1 lira nafaka almadim.kizimi 10 yasina kadar tek buyuttum.
Kizim 2 3 yaslarindayken yeniden asik oldum ama 10 yasina kadar evlenmem bekle istersen dedim bekledi.duygusal olarak kizim ve erkek arkadasimla dolu olmam beni cok daha guclendirdi.

Bulmuşsun bunuyorsun bence
Ya o kadın olmasaydı cocuklarini tanımadığın bir bakıcıya emanet edip acabalarla gün gecirip üzerine para odeseydin

Gurur duydum

Ben de 2 aya bosanacagim kismetse. Esim dava aciyor
Acikcasi benim gibi birini nasil birakir,ben bu kadar mi kotuydum,hır gür yapmam _dırdırım yoktur_sakinimdir_yalan dolanim yoktur_sadakatliyimdir_uyumluyumdur_cirkin de degilim boyum posum da yerinde(esim oyle diyor)_kariyerli işim var_param pulum var_ailemde okumus kulturlu insanlar..
Neden ben?naptim diye cok sorguladim kendimi...
Baktim esim kararli,bosancam illa diyor 3yasindaki ikizlerimize ragmen...

Cok uzuldum agladim yapma etme dedim.konusalim duzeltelim,sartlari degistirelim bu sefer,yeniden baslayalim dedim.
Adam yok dedi,istemiyorum dedi,cok iyi bir insansin ama eşim olarak gormuyorum seni ,sogudum dedi.benim evlenmemem lazimmis dedi.
Bu laftan sonra dönüşü olmadigini anladim ve kabullendim.

Sonra dedim ki kendime, yahu ne diye uzuluyorsun? 6.5 yillik evliydin. 31 yasindasin,gencsin,meslegin var,iyi de para kazaniyorsun, egitimli bir ailede mutlu olarak yetistin, ne mutlu iki tane saglikli erkek evladin var, en onemlisi ailen arkanda sana tek laf ettirmezler korur kollarlar..
6.5 yilda adama maddi manevi destek oldun,son kurusuna kadar adama verdin.. carsaf carsaf gomleklerini pantolonlarini ceketlerini yikadin utuledin,temizligi yaptin.cocuklarla ilgilendin,en onemlisi esinin ailesinin evine gelin olarak geldin. kiymet de gormedin,bir de kendilerine bakmadan kucumsemeye calistilar seni.lohusaliğin burnundan geldi...
Seni ailen bunun icin mi dogurdu,okuttu meslek sahibi yapti evlendirdi dedim?
Deger mi uzulmeye kahrolmaya?
Kendi kendime cok dusundum, konustum kendimle.telkinde bulundum..
Şöyle bir cevap aldim " DEĞMEZMİŞ hem de HİÇ. yol yakınken dön çünku adam ruhen zaten senle degilmiş !!! "

simdi bakiyorum da, utu derdim yok camasir derdim yok, yemek yok eyvah kizacak simdi derdim yok.. param cebimde kaliyor,kendime harcamaya basladim artik...! Ustumden yük kalktı sanki daha simdiden.cocuklarim yanimda.
Ailemin yanina memleketime tayin istedim. Istanbulda 3saat yol mesafem vardi işe gitmek icin. Oraya gidersem 10 dk olacak!
Ailem,ablam,teyzemler,akrabalarim orda,ailemin evi nezih bir yerde istedigim an caddeye cikip yuruyebilirim heryer 5dk. Boşta bir arabamiz var benim kullanabilmem icin.
Burada iskence cektim resmen,esim 20dk lik yola ozel araciyla gidip geldi.
Haliyle yorgun olan,enerjisi biten,kendine vakit kalmayan,ozverili olan bir de evin sorumlulugunu ustlenen ve kocasını mutlu edemeyen taraf ben oldum ustelik! Ozel hayatim,ayri evim,kendi duzenim olmadi hic.

Insallah bosaninca kendime ev alacagim,maasim var,babamdam yetim maasi da baglanacak,ailemin durumu da iyi.. cocuklarimi krese veririm.annem zaten yanimda. heryer 5dk. Ablam var, cocugumun kuzeni olacak, ailemle beraber gezerim tatil planlari yaparim.. kuzenim var,arkadas da edinirim gittigim yerde...
Zaman bana kalir.
Kocanın sorumlulugu olmayacak! Hayatimi yasarim.. gercekten beni cok kullanmis,yormus,bir de kiymet bilmemis..
Ben bu adamin annesine de sabrettim. Kotu olmak istemedim hic. Iyi niyetli davrandim, art niyet beslemedim hiç.

Simdi diyorum.. onun beni birakacagini bilseydim ben birakirdim coktan. Gercekten nankormus,hic degmezmis,bencilmiş..
Cok kisiyle yatar kalkar kendini tatmin eder ama benim gibi insanını bulamaz! Cunku hic kimse benim kadar rahat birakmaz onu.
Cay sigara keyfi yapacak,spora gidecek,eve gec gelecek,suya sabuna dokunmayacak....!!
Sıkılgandır,narsisttir,egoludur,bencildir,herkesi begenemez,aşırı hirsli inatci kincidir.. psikolojik sorunludur.insanlari kullanmayi sever,kendine hizmet ettirmeyi sever. Yemek konusunda titizdir,dili sivridir ailesini bile aglatir,kapı kirmisligi bile vardir. Kadın ruhundan anlamaz,kaba saba oldugunu kendi de kabul eder.. tum bunlara ragmen de sokaga ciksam 100 kişi bulurum pesime der!
Insallah karsisina kendi gibi biri cikar diye dua ediyorum! Benim tam zıttım olsun da o da ailesi de gorsun. Baksınlar bakalim aradiklari o muymuş.

Şu saatten sonra cocuklarimi alip ailemin yanina yerlesecegim,yeni duzen kuracagim,kazandiklarimi yiyip cocuklarimla gezecegim. Yolun basindayim hayat surprizlerle doludur belki iyi biri cikar karsima.
Artik uzulmuyorum kimseye de acimiyorum. Kendime ve cocuklarima da! Su akar yolunu bulur. Allah dogru yoldan ayirmasin yeter ki.
Ben 7yasinda babasiz kalip buyudum,annemin yolundan gidiyorum simdi..
Annem ayakta kalabildiyse ben ve cocuklarim da kalir elbet!
Hayat devam ediyor... maneviyat ve dua onemli.

Artık bosandıgımı soylemicem saklıcam evli numarası yapcam
Bence sen gerçekten psikolojik destek al. Senin yaşadığın durum belli kabul etsen herşey kolaylaşacak.cocuklarini da şükür gibi gör.
Ama sen sanki biraz onlar olmasa daha kolay olurdu kafasındasin.
Bir de daha rahat ilişki yaşamak istiyorsun gibi yoksa insana evladı nasıl böyle yük gelir anlamadım.

Sanırım bu özgüven veve mad durumla ilgilii biraz. Sizin gibi anneler iyi var. Kızım olsa belki sizin gibi düşünürdüm.
Mutluluklar.

Sanırım bu özgüven veve mad durumla ilgilii biraz. Sizin gibi anneler iyi var. Kızım olsa belki sizin gibi düşünürdüm.
Mutluluklar.
Tesekkur ederim.
Anne mutluysa cocuk mutludur.10 yasina gelince kizim ona danistim ve evlen annecim lutfen dedi hayir deseydi en ufacik bir gozundeki isikte solma olsaydi hayir evlenmezdim.
Cunku kizim hep olacak ama ben yine mutsuz olayim yine dusunmem bosanirim.
Butun anneler iyi ki var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…