- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Sabah 7:30 da kreş,akşam 18:30 da şıkıyor.Bir mesleğimde yok.Sekreterlik yapıyorum.Ama tabi nafaka veriyor babası.Yoksa maaşla olmuyor.Yine de Allah büyüktür.Ailen yok sen işteyken cocuga kim bakıyor mesleğin var demekki yoksa az bir maaşla kirada olmuyo yaşanmıyo bide ustune bakıcı parası oduyosun muhtemelen
İş arkadaşların biliyomu boşandığını peki
İşin eve yakınmı cts iş yokmu araban varmı yoksa otobuste fln gotur getir krese cocugu zor işSabah 7:30 da kreş,akşam 18:30 da şıkıyor.Bir mesleğimde yok.Sekreterlik yapıyorum.Ama tabi nafaka veriyor babası.Yoksa maaşla olmuyor.Yine de Allah büyüktür.
Annem var bi iste okadar. Sorması ayıp maaşın ne civarı nasıl yetiriyosun 2 cocukla kirada ihtiyaclara
Biz tatile bile cıkamıyoruz ekstra birsey alamıyoruz
Benim sekiz ay oldu. Daha yeni sayılırım. Şanslıyım kardesim ve annemle ayni apartmanda oturuyorum. Öğretmenim. Esim çalışmıyordu. Zaten herseyi ben yapıyordum. Ilk zamanlar biraz zor geldi. Ama cabuk toparladim. Çünkü artık bende bıçak kemiğe dayanmıştı. O gidince rahatladım hatta. Simdi sadece çocuklarım için üzülüyorum babasız büyüyorlar. Ara ara zoruma gittiği oluyor. Çünkü bosanmis kadına erkeklerin bakışı biraz farklı oluyor . Faydalanayim birakayim havasinda çoğu. Tabiki su an evleneyim gibi bir derdim yok.3,5 sene oldu sendemi bosandın biraz anlat nolur maddi manevi nasıl basa cıkıyosun hayatla
Erken rezervasyon yapabilmek de bir avantajı bekâr olmanın. Ben yıllardır eşimin tatil zamanı önceden belli olmadığı için erken rezervasyon yapamıyorum mesela. Sonra da istediğim yerlerin fiyatı ya çok uçmuş oluyor ya da yer bulamıyoruz. İstemediğimiz yerlere mahkum oluyoruz. Şanslısınız yani bu konudaAnnenizin olması bile iyi bir şey sizin için. Akşamüstü çocuklarınızı bırakıp bir yürüyüşe çıksanız, bir arkadaşınızla çay içmeye gitseniz o bile bir nefes.
Boşandınız diye kendinizi ve tüm boş zamanlarınızı çocuklarınıza adamanız gerekmiyor. Siz iyi olursanız çocuklarınız da iyi olur.
Çocuklar bunu çok iyi hissediyorlar.
Benim evim kira değil. Maaşım da iyi. Maddi sorunumuz yok çok şükür. Ama dediğim gibi gelirimi giderimi bildiğim için ayağımı da yorganıma göre uzatıyorum.
İşe girseniz ve sabit kalsanız belki daha iyi olur. Tatil derken de çok subjektif bir kavram bu. Kasım ayında erken rezervasyon yapıp normal sezondakinin 3’te biri fiyata tatil alan arkadaşlarım var. Ben de genelde çok önceden plan yapmayı severim. Uygun fırsatları kaçırmamaya çalışırım.
Artık bosandıgımı soylemicem saklıcam evli numarası yapcamErken rezervasyon yapabilmek de bir avantajı bekâr olmanın. Ben yıllardır eşimin tatil zamanı önceden belli olmadığı için erken rezervasyon yapamıyorum mesela. Sonra da istediğim yerlerin fiyatı ya çok uçmuş oluyor ya da yer bulamıyoruz. İstemediğimiz yerlere mahkum oluyoruz. Şanslısınız yani bu konuda
Bir de konu sahibi, nafakanız az geliyorsa habire artırma talebinde bulunun mahkemede. Kendiniz için de nafaka talep edin, şu an çalışmıyorsunuz nasıl olsa.
Ayrıca, boşanmış bir kadın olmak sizi utandırmasın. İş ortamlarınızda bu çekingenliğinizi, zayıflığınızı anlamış ve sizi bu yönden vurmaya çalışıyor olabilirler. Unutmayın, siz iki çocukla kendi ayakları üstünde durmaya çalışan güçlü bir kadınsınız. Sizin bu gücünüz onların hiçbirinde yok. Vız gelip tırıs gitmeliler!
Berlinde oradaymis üstelik
Yeni sezonunu bekliyorum sabırsızlıkla. Ama Berlin olmayacakBerlinde oradaymis üstelik
Malesef : ((((Yeni sezonunu bekliyorum sabırsızlıkla. Ama Berlin olmayacak
Bulmuşsun bunuyorsun benceAnnem soyle destek cocukları okula götürüp getiriyo ben yokken karınlarını doyuruyo o kadar
Yani yemek falan yapmaz pek oram agrıyo buram agrıyo ccklar okuldan gelince kahvaltılık tost falan koyar onlerine aksam isten gelip ben yapıyorum makarnası pilavı mutfagı toplaması kaldırması kendi camasırlarımızı ben yıkıyorum katlıyorum hep pazar gunleri evin genel temizliği de bende hergun beslenmelerini aksamdan ben hazırlıyorum ben banyo yaptırıyorum her aksam odevlerine ben yardım ediyorum evin alısverisi de genelde bende
Sizce yararı cokmu bana
Gurur duydumMerhaba,
Kimse boşanacağım diye evlenmiyor elbette.Bende 2,5 sene önce oğlum 2.5 yaşındayken boşandım.Bir ailem bile yok.Tek başıma kurdum hayatı.Evliyken çalışmıyordum iş buldum ev tuttum..Hepsi yoluna girecek.Kendine inan..Güzel günlere inan.Biz ne kadar iyi düşünürsek hayat o kadar güzelini veriyor.Allah yolunu açık etsin,sabır versin.
Bence sen gerçekten psikolojik destek al. Senin yaşadığın durum belli kabul etsen herşey kolaylaşacak.cocuklarini da şükür gibi gör.Artık bosandıgımı soylemicem saklıcam evli numarası yapcam
Sanırım bu özgüven veve mad durumla ilgilii biraz. Sizin gibi anneler iyi var. Kızım olsa belki sizin gibi düşünürdüm.Yasina girmeden bosandim 1 gunde verdin karari 10 dakikadan evden ciktim.tek cöp almaya donmedim 1 lira nafaka almadim.kizimi 10 yasina kadar tek buyuttum.
Kizim 2 3 yaslarindayken yeniden asik oldum ama 10 yasina kadar evlenmem bekle istersen dedim bekledi.duygusal olarak kizim ve erkek arkadasimla dolu olmam beni cok daha guclendirdi.
Tesekkur ederim.Sanırım bu özgüven veve mad durumla ilgilii biraz. Sizin gibi anneler iyi var. Kızım olsa belki sizin gibi düşünürdüm.
Mutluluklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?