Boşanmış anneler

Evlatlarım. Bana yük değil sadece özgür olamıyorum onlara göre yaşadığım için belki anne olma sorumluluğunağır geldi üstüne bide bosanınca gözümde iyice büyüdü
Yargılamak ne kadar kolay
Rahat iliski yasamak falan onceliğim değil olursa düzgün biri olur Allah yazdıysa olmazsada napalım ölüp bitmiyorum adam adam diye

Kendi mesajını dışardan bir göz olarak okursan anlarsın. Kendi duygularını katmadan mesaja baktığında evlatların ve annen ile ilgili söylemlerin buna çıkıyor. Sonuç da annesin evli de olmuş olsan yine bir çoğunu sen yapacaktın. Evlilik de sorumluluk, çocuk da sorumluluk. Herşeye de bu kadar negatif bakarsan üzülen sen olursun.
Yanlış anlaşıldı isem kusura bakma. Psikolojik destek kısmını ihmal etme bence.

Arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlar. Para sana yetmiyorsa nafaka arttırma davası aç.
Ödemedi mi?
Ödemesin!
İcraya düşer, maasindAn kesilir. Ben insan kaynaklarında çalışırken böyle bir adam vardı mesela. Maaşını kesintili alıyordu. Hakkı kadarı adamın eline ulaşmadan icradan eşine gidiyordu
En azından o da çeker çilesini. İçin soğur.
Birkaç sene sonra baktın masraflar arttı, yine dava aç. Bu senin hakkın. Babanın evinden getirmedin o çocukları.
Ayrica devlet bazi boşanmış kadınlara destek veriyor. Benim arkadaşımın görevi mesela kapı kapı gezip zor durumda bosanmis kadınlara ödenek vermek. Asdep'te çalışıyor.
Bulunduğun ilçenin adını ve asdep yazarsan çıkar adresi. Git bakalım, ilgilenirler elbet. Haklarını öğren.
Hatta psikolog Talep et. Onların özel psikoloğu oluyor,ücretsiz. Seni ona yonlendirsinler.
Çünkü psikolojiniz normal değil. Hala geçmişte takılı kalmışsiniz. Olayları sindirememişsiniz. Ama siz böyle oldukça sizin çocuklarınız boşanmayı travma olarak yaşar. Ama siz normalleştirseniz, rahat ve MUTLU olsanız inanın herşey onlar için de kolay olur.
İş olarak sağdan soldan değil de işkur'dan başvurun isterseniz. En ufak bir problemde işkurdaki danışmanıza şikayet edebilirsiniz üstelik. Hakkınız kalmaz .
E devlet şifreniz ile şu adresten iş bakabilirsiniz
esube.iskur.gov.tr
Bir sürü vasıflı vasıfsız iş var. Size uygun birşey çıkar inşallah.

Bence tek ihtiyacınız pozitif bir bakış açısı.
Hayat sizi çok karamsar yapmis ve o kadar karamsarsiniz ki kotu enerjiyi çekiyorsunuz.
Benim tahminim 'dul kadın olma korkusunu' hal ve hareketlerinizle o kadar belli ediyorsunuz ki sizi bu yüzden eleştirecek insanlar çıkıyor hep karşınıza. Misal Ben de daha toyluk zamanlarımda herşeyi annemden gizler,ondan çok korkardim. Normalde çok özgüven sahibi ve korkusuz biriyimdir Sonra ne oldu? Hayatimdan çıkarmak istediğim herkes bana zarar vermek için tüm sırlarımi anneme açtı. Eski sevgililer, eski ev arkadaşlarım...
Çünkü yumuşak karnım buydu ve insanlar yumuşak karından vurmayı çok sever. Ne zaman ki bu gercekle ve annemle yüzleştim ve ona göre adımlar attım bu problem ortadan kalktı.
Siz de hayatınızdaki korkularınizla yüzleşirseniz insanların sizi bu korkunuzdan vurma ihtimali azalır. Ama bunu kendiniz yapabilecek durumda değilsiniz, o yüzden lütfen gidin valiliğin ya da asdep'te psikologlarına.
Ayrıca sacınizi süpürge etmekten vazgeçin. Bakın eski eşinize ettiniz de ne faydasini gördünüz?
Annenize ve çocuklara karşı da her saniye koşturmak zorunda değilsiniz. Bazı akşamlar kulaklığı kulağınıza takip yürüyüş yapabilirsiniz . Havalar ısınınca bir kız arkadaşınızla çıkip yeşillik bir alanda çekirdek citleyip sohbet Edip deşarj olabilirsiniz.
Her akşam evde kalmak zorunda değilsiniz . Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama avmler çocuklara etkinlik yapıyor hep .Onları takip edebilirsiniz. Eti çocuk tiyatrosu şehir şehir geziyor. Onlara götürebilirsiniz çocukları. Çocuklarla da sosyalleşmis,hayattan az keyif almış olursunuz.
Zaten bakış açınız değişince hayatınıza da yansıyacaktır. Umarım tez vakitte eskiyi bırakır geleceğe bakarsiniz

Ankaradalar.Babam boşanınca başına kalmaym istedi görüşmek istemiyorum benden sana baba oğluna dede olmaz dedi.Annemde bencil bencil yaşıyor işte.İkisi de tek başına yaşıyor.
Nasıl olur, tek basınıza mısınız?
Aılen sızı nasıl yok sayabılır ınanamıyorum

Ama mutlusun demi simdi?
Cok cesursun sukur ki eşin iyi çıktı senin resimlerini gorebilirmiyim senelerdir okurum burda seni hep merak ederdim acaba nasıl biri diye
Ben mutluyum , esım cok dogru bır tercıhmıs oncelıkle evladım ıcın.
Sankı butun bunlar olmamıs gıbı yasıyoruz zaten aramızda pek konusu gecmıyor gecmedıde tek sorun evladımın soyadı bıyolojık babanın soyadı. Icımde bır yara bır keske o var. Keske dıyorum hamıleyken ayrılsaydık ta en azından ortak bır soyadında olabılırdık.

Nasıl olur, tek basınıza mısınız?
Aılen sızı nasıl yok sayabılır ınanamıyorum
Annemle görüşüyoruz ama işte görüşmek denirse.Haftada bir çocugumu alır onda kalır bize pek gelmez bizde ona gitmeyiz.Hep işi olur yorgun olur. Hatta davet ettiğimizde bir dövmediği kalır yorgunum ben bilmem ne diye..

Ben asla evlatlarıma sırt donemem dusunemıyorum yanı bunu. Ne kadar sıze guvenıyorlarmıs meger , sızı boyle yapa yalnız bırakmaları gercekten hem cok uzucu hemde dusundurucu.
Allah kolaylık versın

merhaba

5 yıldır bekar iki çocuklu bir anneyim çok şükür.. hayatımın altı üstünden çookk daha güzel çıktı. evet babası nafaka vermiyor sgk'sız çalışıyor icra yoluyla alabileceğim hiçbir şeyi yok çocuklarını görüyor seviyor ama bunlar bedava olan şeyler zaten, vicdanı rahat başını yastığa koyabiliyorsa ne mutlu ona!

gelelim benim durumumua özel sektördeydim kpss kazandım çok şükür atandım memur oldum bu bemnim için çok önemliydi çünkü emeklilik yaşına kadar kimseye muhtaç olmamam gerekiyordu gece gündüz 2 çocukla özel sektörde çalışarak sınava hazırlandım. ilk hedefimi gerçekleştirmiş oldum rabbimin izni ile..

sırada ise defalarca bu konuda başlık açtım ailemden ayrı ev tek maaşla geçinebilir miyim diye kk hatunlarına danıştım cok güzel yönlendirdiler sağolsunlar önce aileme bu fikri kabul ettirdim çünkü 'dul' olma kavramı var malesef ki.. ve beyaz esyalarımı mutfak eşyalarımı aldım taksitlerini ödüyorum.. yazı ise ailemle aynı binada bir kiralık daireye geçiş yapacağım inşallah.. tek maaşla ne kadar yaşam standartlarımızı koruyabilirim bilmiyorum ama bu benim hayalim ve düşünmek bile keyif veriyor..

ailem destek verdiler evet sagolsunlar ama yeri geldi yaşlılık dolayısıyla kafaları götürmedi ben de fazla alınganlık yapmış olabilirim bilmiyorum ama genel olarak hayatımdan memnunum sağlık olsun gerisini halledebiliriz evvelallah.

çocukların babasıyla görüşme zamanlarında arkadaşlarımla plan yapıyorum mutlaka sinema, piknik, ev gezmesi, ufak tatiller.... onun dışında benim ve bizim gibi olan bütün kadınların hayatı çocuklarına endeksli zaten.. onların olmadığı zaman gittiğim cafede semaver çay eşliğinde kitabımı okumanın tadı bana 1 hafta gidiyor tamamen bakış açınızla alakalı bir durum diye düşünüyorum.

güçlü kadınlara bayılıyorum ayrıca şöyle bir kucaklayasım geldi sizi sevgiler. F felliciaa

Ben asla evlatlarıma sırt donemem dusunemıyorum yanı bunu. Ne kadar sıze guvenıyorlarmıs meger , sızı boyle yapa yalnız bırakmaları gercekten hem cok uzucu hemde dusundurucu.
Allah kolaylık versın

CuteMom cuteee seni görmek harikaaa evladını güle güle büyüt inşallah, egeyi de öpüyorum..

Benim de sizii :) Dilerim bizim gibi kadınların yolu hep açık olsun.Alnımızın akı ile kimseye muhtaç olmadan bakabilelim önümüze.Kasımda bende Kpss ye giriyorum bakarsın bende atanırım.

CuteMom cuteee seni görmek harikaaa evladını güle güle büyüt inşallah, egeyi de öpüyorum..
Çok teşekkür ederim.
Bende senı okudum sımdı cok cok sevındım sızın adınıza , cocukların rahat edemıyordu sıkayet edıyorlardı hatırlıyorum. nereye atandın hala aynı sehırdemısın maasında duzelmıstır .

Buarada bende nafaka almıyorum kızlar hıc almadımda. 2010 senesınden berı. cocukta 8.5 yasında onun parasınıda ıstemıyorum hıc bır sekılde , sukur elım ayagım tutuyor esımde bende calısıyoruz yetıyoruz . Ama ola kı bır gun ararsa bende gecmıs nafaka borcları ıcın dava acmak ıstıyorum sahsen ama zaman asımı fılan olur mu? Ben bu parayı yınede alsam cocuga kullanmam cocuk esırgeme kurumuna bagıslamak ısterım ama o duruma gelırsek yeterkı ondan cıksın moduna gırerım dıye dusunuyorum. Hos bunu senelerdır konusuyorum bızım bıyolojık baba ortalıkta yok ınsallah hıcte ortalıga cıkmaz yeter kı cocugu gormek ıstemesın.
Gormek ısterse maddı manevı ona her turlu zararı vermek ıstıyorum

Ankaradalar.Babam boşanınca başına kalmaym istedi görüşmek istemiyorum benden sana baba oğluna dede olmaz dedi.Annemde bencil bencil yaşıyor işte.İkisi de tek başına yaşıyor.
Aile durumunu da ekleyip bulunduğun ilin Aile sosyal politikalar bakanlığına maddi manevi yardim talebinde bulunabilirsin.cesitli yardımlar var umarım faydası olur

Sen bir an önce davayı aç toplu parayı alırsın nafakada zaman aşımı yok bildiğim kadarıyla..sen yinede bı avukata danis

Sen bir an önce davayı aç toplu parayı alırsın nafakada zaman aşımı yok bildiğim kadarıyla..sen yinede bı avukata danis
Ben ırtıbat kurmak ıstemıyorum onunda benımde kendı kurdugumu ayrı ayrı duzenlerımız ve evliliklerimiz var.
Ben ırtıbat kurmaktan korkmasam bunca sene cocugumu aramamıs olmasından dolayıda soyadı davası acamıyorum , elımı kolumu baglıyor. Bunca sene aramadıgının bır acıklaması olmalı bana ve cocuga karsı cocuk 8.5 yasında 2 aylıkken ayrıldık. Sırf ben nafaka davası veya soyadı davası acıp belkıde hep bekledıgı fırsat buysa ayagına sunmak ıstemıyorum. Kendı yarattı bu durumu temızlemek ıstıyorsa kendı zahmet etsın dıyorum ama atıyorum 5 sene sonra ararsa cocugu gormek ıcın gerıye donuk tum nafakaları odemesını ıstıyorum . Oyle tas attım kolum agırmadı cok buyuk haksızlık olacak cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…