Boşanmış bayanlar sizde de böyle oldu mu? Kabullenememek?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
944
275
323
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce forumda konu açmıştım. 3 ay gibi kısa bir evlilik sürecinden sonra boşandım. Evliliğimin düzelmeyeceğine ve eşimin ve ailesinin rezil bir aile olduğu konusunda en ufak bir soru yok kafamda. Kararımdan çok çok eminim. Öyle ki arkama bakmadan kaçtım. Arkadaşlarım da farketmiş hiç ondan bahsetmiyorsun ya da bu konuyu konuşmuyorsun ne güzel unutmuşsun dediler. Evet adını ağzıma almıyorum dediğim gibi o benim için öldü artık.

Benim üzüntüm onu kaybetmek değil de genç yaşımda dul bir kadın olmam. Kimseden kötü bir laf ya da davranış duymadım. Ki ben de kendimi bilen biriyim. Fakat kimselere göstermesem de herkes benim iyi ve güçlü durduğumu düşünse de ben her gece ağladım. O kadar çaresiz hissettim ki kendimi. Yeri geldi aileme bile anlatamadım içimdekileri. Hep Allah'la beraberdim. Gerçekten anladım ki O en gerçek dost.

İnançlı biriyim. Allah'a hep dua ediyorum. Ama bu durumu hiç kabullenemiyorum. Sürekli neden böyle oldu? Neden? diye sorup duruyorum. Bu halime de hamdolsun. Maddi olarak bir sıkıntım yok çok şükür. Ailem destekçim fakat gelin görünki bir yandan da Allah'ın gücüne gidecek diye de çok korkuyorum. Aslında bu sorgulama da şunun da payı var. Aynı dönemde evlendiğim birkaç tanıdığım var. Ve onlar o kadar mutlu ki, onlar hamile ama ben daha evliliğin ne olduğunu anlamadan birçok problemle karşılaştım. Belki kıskançlık diyin, ama kıskanmıyorum fakat ben o kadar mı değersizdim. Evlendiğim insan müsfettesi için onlardan çok daha fazla fedakarlık yaptım ama sonuç olarak benim halim de onlar da ortada. Allah kimsenin yuvasını bozmasın ama bazen o kadar üzülüyorum ki. Her şeye afra tafra yapan kızlar benden daha değerli oldu. Ben de sanki bir paçavraydım. Öylesine savruldum...

Son olarak beni endişelendiren konulardan biri de insanlardan uzaklaşıp, kendi kabuğuma çekilmem. Bu da beni zaman zaman endişelendiriyor. Sanki herkes bana bir kötülük yapacakmış gibi öyle kaçıyorum ki. Konuşmaktan, görüşmekten imtina ediyorum. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Başka kimse ile bunları konuşmak istemiyorum. Buradaki görüşler benim için önemli. İyi akşamlar...
 
Son düzenleme:
Merhabalar,
Ne yazıkki talihsiz bir durum geçmiş başınızdan.. İnsan olumusz şeyler yaşadıgında bazen niye benim başıma geldi diye dusunuyor bu kotu niyetlilik değil dogal birşey!! 3 tane dusuk yaptıktan sonra esra erolun hamile oldugunu duyunca ki izlemem normalde surekli kanalı acıp kadının karnına bakıyordum:)))) traji komşk bir durum ama yaptım. Samimi bir arkadasım dogum yaptıgında kendşmi çok kotu hissettim!!! Sonra da kotu hissettiğim için kotu hıssettim ben bu kadar mı kotuyum diye!!
Ncelikle kendinşzş dul olarak nitelendirmeyin lutfen.. Basınızdan bir evlilik gecmıs bıle sayılmaz... Siz sadece bir adamla kısa bir sure beraber yasayıp ayrılmıssınız... Evliliğin evlilşk olması bir imzayla olmuyorki. Seneler geciyor ancak idrak ediyor ancak oturuyor ancak aile oluyorsun.. En azından yaşadıgınız olumsuz hayata mahkum etmemişsiniz kendinizi kurtarmıssınız... Ne şartlarda yasayıp oturan kadınlar var. Sizin en iyi ilacınız zaman. Zamanla hersey duzelecek ve dilerim hayatınızın bundan sonraki kısmında daha mutlu saglıklı huzurlu bir evlilik sizi bekliyordur. Herşey gonlunuzce olsun...
 
bence hislerin son derece insani
kıskanclıkta insani bir duygudur
sen 3 ay içinde boşanmak için evlenmedin .senin de kurdugun hayaller vardı falan filan
cok normal düşündüklerin
ama boşandım da DUL kaldım tribine sakın sokma kendini
onursuz bir evliliktense bosanmak daha onurlu yasamak her zaman iyidir

bak ben 5 senelik evliyim ve hamileyim,boşanmayı düşünüyorum
ama asla DUL kalıcam cocuğuma ne olucak demiyorum demicem de
bu beni sadece asagı ceker
ben cocuguma anne de baba da olucak kadar hem madden hem manen güçlüyüm
sadece böyle düşünüp kendime cesaret veriyorum
5 sene çok basarılı gecen bir evlilik yasamadım, 30 uma giricem 1 hafta içinde önümde 40 sene daha ömür olsa
neden 40 senemi heba edeyim diyorum
konusan insanlar olur diye düşünüyorsan onlar sen evliyken de konusur merak etme
sen güçlü ol üstesinden gelemeyeceğin sey olmayacak göreceksin
 
malesef ınsan kaderine karsı gelemiyor demekki sizinde kaderinizde bunları yaşamak varmış.en kötü bildigimiz şeyde bile bir hayır vardır.inşallah bundan sonra daha iyi insanlarla karsılasırsınız.kimse ayrılmak için evlenmez ama olmuyorsada zorlamamak gerek.siz erken ayrılmışsınız ama çektiginiz sıkıntıları 10 15 yıl cekip yine ayrılmış olabilirdiniz hatta belki 2-3 cocukla ayrılmış olabilirdiniz.zararın neresinden dönseniz kardır.herşeyin hayırlısı.
 

bende senin gibiyim 2 düşük yasadım ve malesef 1 ölü doğum
yıkıldım yıkıldım derken toparlandım
ama hala benle aynı günlerde hamile olanların bebeklerine ayrı bir bakarım
kıskanma değil bu sadece melekyavruma olan özlem
Rabbim sana da bana da sağlıklı evlatlar nasip etsin insallah
 

Ben şükürler olsun evladımı aldım kucağıma ... Hatta 2 yaşında ama hep dua ederim Allah kimseye yaşatmasın bu acıları diye... Geçmiş olsun dierim eğer yok ise sağlıkla evladınızı alırsınız kucagınıza en kısa zamanda..
 
Evet haklısınız herkes kaderini yaşıyor. O evlilik değil bir mide bulantısıydı. Sonu olmadığını anladığım an da bitirdim.
Fakat dünya neden bu kadar adaletsiz? Bazı insanlara bakıyorum hiç bir sıkıntıları yok... Sağlık, para, huzur... Hepsi onlarda... Böyle olunca diyorum ben Allah katında sevilmeyen biri miydim? Böyle saçma sapan sorular kafamda dönüp duruyor.
 

Hepsi onlar da olamaz mutlaka onların da eksikliğini hissettiği bir şey vardır her şey asla dört dörtlük olmaz en fazla dört üçlük olur.
 

Yooo sakın oyle dusunme herkesin sorunları var... Herkesinki kendine gore agır... Dik durmaya çalışıyoruz işte hep. Dışardan şıkır şıkır gorunen hayatlarımız aslında problemlerle dolu! Allah herkesn sıkıntısına yardım etsin.
 
Bazı insanlar var gerçekten öyle... Allah ın sevgili kulu mu bilmiyorum her yerde dört ayak üstüne düşen...
 

YA sen nereden biliyosun onlarda hepsinin oldugunu. hadi sagligi parayi gordun. aksam olunca dort duvarin icinde neler oluyor bilemezsin.
belki adam cinsel olarak sifir kadin kimseye belli etmeden gizli gizli agliyor
belki surekli kavga edip disariya oynuyorlar. kisacasi kimsenin ne oldugunu bilemezsin. kendini baskalariyla kiyaslama. hersey bir tecrubedir. belki bu kotu evlilik de sana dogru insani bulmada bir tecrube olacak.

surekli bu tarz konular aciyorsun ama cozum bunda degil. kendini bosanmis bosanmamis diye siniflandirma. cozum sende. hersey elbet yoluna girecek Alllah in izniyle.
 

Yasadiklariniz cok zor, Allah yardimciniz olsun. Ama dunya adaletsiz, bazilarinin hicbir sikintisi yok diye dusunmeyin. Sikintisiz insan var mi dunyada? Herkesin bir imtihani var bu dunyada. OKumuyor muyuz kisi cok zengin ama hayatta tatminsizlik yasiyor, farkli heyecanlar icin uyusturucu deniyor gibi haberleri. Herkesin bir gorunen yuzu var gorunmeyen yuzunu de kendisi ve Allah bilir.

Kader hakkinda veya adalet hakkinda soyle dusunurum. Bu ornek beni cok rahatlatir. Allah hic kimseye borcu olmadigi halde, vermek zorunda olmadigi halde cesitli nimetler veriyor. Merdiven basamaklarinda gibiyiz. Kimimiz cok nimete gark olmusuz, yukardayiz kimimiz asagilardayiz. Ama Allah hepsini bize sifirdan vermis. Hep yuksek basamktakilere bakarsak hayatta ne huzur kalir ne de baska bir sey. Bunun yanisira isyan ettigimiz icin elimizdekilerden de olabiliriz. Oysa derdini dinleyen biri de mesela senin hep kollarina bakar, cunku onun kollari yoktur. Dusunur ne kadar guzel kollari var. Veya yuzune bakar ne kadar da guzel, ben oyle degilim. O yuzden hep daha asagidakileri dusunup, daha yukariya cikmak icin de dua etmek lazim. Neticede her seyi veren Allah, dualarin neticesinde vakti geldiginde neden sana cok iyi bir es vermesin ki? Israrla ve usluba dikkat ederek istemek gerekir.

Sabretmek cok zor insan icin. Ben inaniyorum bir gun siz de gonlunuze gore birisiyle tanisip guzel bir yuva kuracaksiniz. Vaktini bilmedigimizden hep sabirsizlik gosteriyoruz. O vakte kadar sabredin insallah mukafatina kavusursunuz. Gonlunuzu ferah tutun.
 
Son düzenleme:

Münevver artık nolur toparla kendini. Aylar gecti. Hepimiz hayatımıza bir şekilde devam ettik ama sen hala aynı noktadasın. Dul olmak kötü bir şey değildir. Önemli olsan sensin.
 
bana dul olmak koymadıda yanı hıc oyle dusunmedımde
ayrıldıktan bır sure sonra annemlerle pazar gıtıtk
ay bana o kadarmı zor geldı sonucta ıyı fena 3 yıl elvıydım pazara cıkardım ıstedıgımı a lırdım
o pazarda süs gıbı gezmek benı cok üzmüştü eliimde paramda yok gördüğümü alayım cocugada olsa
en cok o zaman ayrılmıs olmanın verdıgı agırlıgı hıssetmıstım
birde dışarı cıktıgımda anne baba cocuk gördüğümde çok çok üzülürdüm hala üstünden o kadar zaman geçti küçük bebek anne baba hastanede fılan özellikle görüyorsam içime bir taş oturuyor
 
Son düzenleme:
neden ben diye düşündüğün sürece hiç bir şeyi kabullenemezsin..

hayata bir yerden başlaman gerekiyor bunun içinde yaşanmışlıkları unutmalısın...
 
normal böyle hissetmen..
en kötü evlilik bile biterken böyle şeyler düşünülür mutlaka..
zaten sen gereken fedakarlığı göstermişsin ve eminim elinden geleni yapmışsın zaten..
"keşke" demiyorsan eğer daha fazla düşünüp kıyaslama kimseyle kendini...
evlilik tek taraflı yürütülebilecek bişey değil ne yazıkki..
bazı şeyler olmuyosa olmuyodur...
mutlaka atlatacaksın sende bu durumu...
allah bundan sonra iyi insanlarla karşılaştırsın seni inşallah..
mutluluklar dilerim...
 
kabullenememek değil ama nefret duygusu çok gelişti bende. ben bunu haketmedim dedim sadece. bana bunları yaşattığı için nefret ettim ondan. ve sanırım bu duygum asla geçmeyecek. hergün özürler dilese, mesajlara maillere boğsa, haftada bikaç kez şehir dışına babamla konuşmaya gidip beni ikna etmesi için yalvarmasına rağmen. buraya kadar gelmemekti önemli olan. ama ben kötü olan ne varsa yaşadım neden şimdi yeniden başlayıp risk alayımki.. insan 7sinde neyse 70inde de o olur. değişmezz!!

kabuğuma çekilmek konusuna gelince. evet bende çekildim. tüm çevremi değiştirdim. çekirdek çevre kaldım. en yakınlarım dışında acaba diyerek sevgisinden şüphe ettiğim arkadaşlarım bile yok. olmaın zaten hiçbirine ihtiyacımda yok. böyle kendimi daha güvende hissediyorum. bana kötülük yaparlarmı diye düşünmüyorum ama. hem gereksizleri çıkarttığımdan hemde en büyük kötülüğü eski eşim yaptığından. en büyük kötülük bence hayallerin yıkılmasıydı çünkü..
 
canım hiç üzülme insanın hayatta başına ne geleceği hiç belli olmaz.. sen bu insanla yapamayacağını anlayıp ayrılmışsın. uzasaydı yıllarına yazık olacaktı.. bizim işyerinde bir bayan var görsen dünya güzeli ama 2. eşinden ayrıldı ve birkaç ay evli kalmış. şuan tamamen kariyerine işine odaklanmış durumda.

başkalarına özenmen çok normal, insanız ama senin de önünde uzun bir hayat var üzüntünü yaşayıp geleceğine bakmalısın..
 
hissettiklerini anlayabiliyorum
ben o kadar mı değersizim demişsin
başına gelenler senin değersiz olduğunu falan göstermez
bunlar birer imtihan
Allahtan geldi
diyeceksin ki niye bana geldi
onu da yaratan bilir
ama Allah sevdiği kuluna dert verirmiş
bir de genç yaşta dul oldum diyorsun
gerçekten artık mesele değil
baştan evlenebilirsin
benim boşanıp baştan evlenen arkadaşlarım var
çok da mutlu oldular. sadece biraz sabır
canını sıkan insanlar olursa da
bu biraz da senin tutumunla alakalı
sen dimdik güçlü durursan kimse sana bi laf söyleyemez.
daha görecek ne güzel günlerin var kim bilir
umutlu ol. umutsuzluk şeytandan gelir.
bu arada aynı şey değil tabi ama ben de yakın zamanda nişanlıdan ayrıldım
yani ben de zor bi süreçten geçtim sana kendim acı çekerken düşündüklerimi yazdım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…