Boşanmış biriyle evlenerek hatamı ettim:(

Anlayışınız için teşekkür ederim.İnsanlar tecrübe etmeden bir şeyleri idrak edemiyor olabilir.Yada bile bile hata yapmışda olabilir tamamen paylaşıp üçüncü bir gözden gözlem beklemek gayet norml bence.Ne yazık ki bazı insanlar başkalrına karşı bir değerlendirme yapmayı eleştirmekten ibaret sanıyorlar.Bilinç meselesi bu konuyu buraya herkese açtığım için herkesin yorumunu saygıyla değerlendirıyorum.

Adamın 2 tane çocuğu olduğunu bilerek evlendiniz. Çocuklar babada kalacaksa babaları eve gelince eve gelmeleri kadar normal birşey yok.

9 11 yaşlarında iki çocuklu bir insanla evlenmeniz,şu 5 aylık sürede hala eşinizi ve kızları seviyor olmanız,onlarında sizi seviyor olması çok çok çok büyük şükür sebebidir sevgili konu sahibi.Evlilik başlı başına kısmet,nasip işidir.Yani siz bekar biriyle çok severek evlenip 2 ay sonra bu konuyu eşim çok ilgisiz hatta bana şiddet uyguluyor bana şöyle kötü davranıyor diyebilirdiniz.Sorunu ne kayınvalide de ne de çocuklarda arayın.Eşiniz eğer istese ne imkanlar yaratırdı,ama 35 yaş sonrası çok azdır herhalde romantik takılalım, baş başa kalalım filan istemesi zira genç yaşta çok severek evlenip eşlerinden şikayetçi olanlarla dolu bdv. Çocukların seçim hakkı yoktu babalarının sizinle evlenip evlenmemesi için ama sizin vardı; şu an kararınızı sorgulamak yerine bu durumu nasıl fırsata çevirebilir, elimdekilerle neler yapabilirim diye kafa yormalısınız.

Ne güzel ne ulvi bir davranış. Annelerinin sahip çıkmadığı iki kız çocuğuna doğurmadan annelik yapıyorsunuz. İyi insanların hala var olduğunu duymak çok güzel. Tebrik ediyorum sizi öncelikle.
Evet kolay değil çocuklu hayat. Ancak kazanımınızı düşününce bence çok kardasınız. Ahiretinizi kazanıyorsunuz o günahsız çocuklara yaptığınız annelikle.
Arada birkaç günlük tatil ayarlasanız eşinizle. Kızlar babaannesinde kalsalar. Eşinize kırmadan anlatsanız, birlikte zaman geçirmek istediğinizi.kabul etmez mi ki?

Estafullah ulvi bir davranışdan ziyade ben Allahın emaneti iki çocuğa el gölgeliği ediyorum sadece.Beni anlayan insanların olduğunu görmek güzel.Çünkü ben onların varlığından babalarıyla ilişkilerinden rahatsız değilim sadece eşimin aramızdaki dengeyi tam sağlayamamasından sitemimi dile getirdim.Yorumunuz için teşekkür ederim.

Peki bu beklentilerinizi ve duygularınızı eşinizle paylaştınız mı? Yani ne bileyim en azından ayda 1 başbaşa bir yemeğe çıkabilirsiniz, kv 2 saat daha bakabilir çocuklara.

Bunları düşünerek adım atmaniz gerekirdi .
Hep hayatınız da olacaklar büyüdükçe babalarına ihtiyaçları daha da olacak .

Yazık o yavrulara. Babaları babanneleri yanlarında olduğu halde bir yere sığamıyorlar he..
Annesizlik ne kötü Allah hiç bir yavruya yaşatmasın..

Benim evladım kendi canım olduğu halde eşime bir anda "istediğimiz an çıkıp sinemaya gidemiyoruz" dedim. Bunu çocuk sahibi olmadan önce bilmiyor muydum? Tabi ki biliyordum. Belki de bir idrak etme meselesiydi..

Ne bekliyordunuz ki? 36 yaşında 2 çocuklu adamın prensesi olmayı mı?

Hayatınızın kararını vermişsiniz. Enine boyuna düşünmemişsiniz.

Evlenmiş olmak sizi onların anneleri yapmaz ama işin iyi tarafından bakın. Çocuklar sakin ve sizi de sevmişler. Ve hep hayatınızda olacaklar..

Eşinize söyleyin annesi ile konuşsun arada bir size izin versinler..

Günübirlik bir yerlere gidin. Eşiniz ikinci evliliği olduğu için hevessiz olabilir ama size bunu borçlu. Kendinizi ifade edin. Akıl etmesini beklerseniz çok beklersiniz..

neden çocuklar kayınvalidede yaşıyorlar, ben çocukların yerinde olsam asıl buna kırılırdım ya kabul etmeyecektiniz evliliği ya da çocuklar yatmaya da sizinle kalacaktı. günde sadece 5 saat babalarının evinde kalıyorlar. çok yazık. bir de demişsiniz işten gelir gelmez geliyolar diye. günah değil mi onlara da?

Anne babanın sarılıp oturmasında sakınca yok ki. Aksine sevgi gösterisine tanık olan çocuklar daha iyi bireyler oluyor. Büyük küçük diye bakmayın.
Kendinizi zorlayıp öpüşün demiyorum tabi ki ama bence sarılmak kötü bir şey değil..
Benim oğlum da bazen bizi sarılmış görünce çok hoşuna gidiyor aramıza giriyor..

bu arada kayınvalidenize de günah değil mi? siz 5 saat bile kalmasınlar diyosunuz kadıncağız 19 saat onların başında. laf sokuyomuş. ben olsam çok daha açık konuşurdum laf sokmak yerine. ne diyeceğimi bilemiyorum.

ben de şimdi bunu düşündüm
konu sahibinin LasTRomaNce_arzu çocuğu olduğunda ne olacak?
o iki kızcağız yine babaannede mi kalacak
o çocuklar için çok büyük travma sebebi
iyi düşünülmeden yapılmış bir evlilik.
not: esimin ikinci evliliği, bir kızı var annede kalıyor ama haftanın birkaç günü bizde, her sene tatile de cikariz beraber.
hepsini bilerek evlendim kızım gibi severim

Çocuklar gece de sizinle kalırsa, onlar da zaten sizi seviyorlarmış gerçek bir aile içinde hisseder kendilerini.. Gece 12'den sonra başbaşa kalabiliyor ve bunun dışında bir zamanınız olmuyorsa siz de o saatten sonrasını değerlendirin. Çalışssanız da bunu hafta sonları yapabilirsiniz. Bir de böyle bir çözüm deneyin bir hafta sonu..
Bir şey daha eklemek isterim, sorun olarak gördüğünüz bu durum boşanmış biriyle evlenmekten kaynaklanan bir hata değil. İnanın bir çok evli ve çocuklu insanların çoğu aynı durumda yaşıyorlar ve bu günlük hayatın akışında yaşanan bir şey..

Toz pembe hayat hayaliniz varmış
Keşke ailenizi dinleseymişsiniz
Aşk her zaman yeterli değil
Duygu durumunuz korku verici
En azından sizi mutlu kılacak
Şeyler yoğunlaşın
Çocuklar hep ön planda olacak maalesef

Yazik zavallilarin anasi almis basini kacmis,cocuklar annesiz. Bir de babasiz birakilmislar cunku babaannede uyuyorlar. Yani evleri orasi,babalarinin yani degil. Bu ne sorumsuzluk? Konu sahibi de 2 kisilik hayatin hayaliyle evlenmis. Cidden akil almaz bir durum.
Ben de 2 uvey abla ile buyudum,hic boyle seyler yasamadik cocuklugumda.

Insanlar için hayatta en değerli varlıkları çocuklarıdır. Es ve anne baba her zaman 2. Plandadır. Siz çocuklu bir adamla evlenmeyi kabul etmişsiniz hata yaptınız demek elbette doğru diil ama bu durumu bile bile evlenmişsiniz. Çocuklar da babalarına en çok ihtiyaç duydukları zamandalar. Anneleri yok mu bu çocukları hiç annelerine gitmiyorlar mi eğer velayet tamamen babada ise ve annelerine gitmemeleri için haklı bi neden yoksa çocukları anneden mahrum bırakmak da yanlış. Ben yerinizde olsam eşimle konuşur ara ara annede kalmalarının da çocuk gelişimi için önemli olduğunu söyler eşini ikna ederdim. Tabi anne istemiyorsa veya haklı sebeple mah anneye velayet vermediyse yapacak bir şey yok. Hakkinizda hayırlısı olsun.

Bence siz haklısınız ama ikiniz de hata etmişsiniz. Benim de evlenince sarılayım, öpüşeyim film filan izleyeyim düşüncelerim var. Cilveleşmek yeni evliliğin olmazsa olmazı bence. Sırf bu sebeple anne baba ile yaşamak istemiyorum. Eşiniz de çocuklara git diyemez belki ama sizi alıp yemeğe çıkabilir. Sinemaya, kafeye gidersiniz mesela akşam olunca. Eve gelince de 1 saat filan başbaşa kalıp çocukların gönlünü etmeye çalışırsınız. Haftasonu 1 gün 5 - 6 saati kendinize ayırıp kahvaltı, gezme yapabilirsiniz. Sonra çocuklarla olursunuz. Bir şeyleri ayarlamak sizin elinizde. Kendi çocuğunuz olsa da böyle olurdu deniyor ama katılmıyorum. En azından doğma süresi, anlama zamanına kadar yine bir zaman geçiyor. Hevesinizi alıyorsunuz ama sizinki tutku, heyecan, renk olmayan bir evliliğe dönmüş. Böyle giderse yazık edersiniz kendinize.

Bir de merak ettim çocuklar sizden önce de mi babaannede yatıyordu? Bu da kötü bir şey onlar için. Resmen anneden, babadan dışlanmışlar.

Son düzenleme:
Ben de cocuklari yanında biriyle evililik düşünüyorum.Kizi babaannesinde oğlu yanında kalacak.Cocuklardan yana bir zorluk var mi?
Senin yerinde olsam biraz daha beklerdim ama sevdin sanırım aşk bazen bizi çıkmaza sokuyor işte.Sadece mantıkla da olmuyor.Ikisini bulabilene ne mutlu.
Senin çocuk var mi?Olduğun durumla mutlu olmaya çalış bence.Isler tamir edilmez duruma geldi mi ayrılır insan ama.isi yokuşa sürme bence bu durumuyla senin çocuğun da olsa böyle olacaktı.Bosanmak son care diye şiar edin.Esinle konuş arada güzelce ikna et dırdır yapmadan.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…