Boşanmış çocuklu bir adamla evlendim

Konu sahibi verdiğin cevaplar sonrasinda senin hakkında da çok normal düşünmemeye başladım.
Para konuşmak ayip, blöf ayıp , laf söylemek ayıp ne dogru senin icin anlayamadım.

Valla benim de eşimin de maddi durumu gayet iyi ama para konuşmak ayıptır falan demiyoruz. Çünkü evlilikte illaki konusuyorsun. Ne alacağız ne yapacagiz bir sürü ortak payda oluyor.
Sizin maaşını bile bilmemeniz falan gittikce ilginclesiyor. Bu adam 150 ustu kazanıp eve en fazla 3 harcayıp kalanın hepsini ogluna mi veriyor yani. Yatırım yapıyor dediniz. Sonra da bir cevap da bankada çok bir şeyi yoktur en fazla 1 milyon dediniz. Eee bu adamın parasi nereye gidiyor. Gerci maaşını bile bilmezken yatırımından, nereye harcadığından nasıl bu kadar eminsiniz onu da anlayamadım.

Eski karısından ayrılmak istemediğini soyleyen ,yeniden denemek için araba bile alan, kadın terk ettiği halde iletisimi azaltalim mesajini sizin zorunuzla yazan biriyle niye evlendiniz diye sorulduğunda çok çabaladı gibi söylüyorsunuz. Bunu da anlayamıyorum.

Adamdan para istediğinizde ya da maddi imkanlarinizi önüne surmediginizde biteceğini bildiğiniz için bunu kabul etmeyip para mevzu ayıptır, ben çok doğru davranırım imajı mi çiziyorsunuz. Kendinizi mi kandırıyorsunuz. Adam yanımda olsun da ne şekilde olursa olsun mu. Bunu da bilemedim.

Bu hikayede anlatmadığınız, kabul edemediginiz kısım ne onu çözemedim açıkçası. Ama durum sadece buraya yazdıklarınız gibi degil bence.

Eşlerin para konuşması neden ayıp anlamadım ? Asıl eşle para konuşulur. Bide ikinci evliliğinizmiş daha akıllı davranmanız lazımdı. Şimdi çocuğunuz olsa o çocuğa nasıl para harcıcak bu eşiniz. Adamın aklı eski karısında üzgünüm. Erkekler değer vermedikleri kadınlara beş kuruş yedirmezler.

Evlenmeden önce konuşmama sebebim mal mülk meselesi mi yapıyor diye düşünmesin diyemedi, hala öyle düşünüyorum bu hata biliyorum. Evet tespitte haklısınız, yeni bir iş kurmak istiyorum, fikir olarak çok destek veriyor, fakat beni biraz aşıyor bu yeni yatırım, oturduğum evi falan satmam gerekiyor, oturduğum evi satmadan yatırımı yapamıyorum, laf altından babamdan destek alarak açmam konusunda akıl veriyor mesela. Zaten bu konu sebebiyle bu düşüncelerim iyice depreşti, yani hiç benimkini de koyayaım sen de koy, hadi yapalım bu yatırımı demiyor asla.

Teşekkür ederim arkadaşlar, herkes fikrini yazdı, hepsi ayrı ayrı kıymetli benim için. %90 kullanılıyorum %10 babalık iç güdüsü (çocuğum olmadığı için anlayamıyorum) diye düşünüyordum ama, kullanıldığım gerçeği kaçınılmaz oldu bu konuyu konuştuğumuzda. Ailem maddi olarak onun hiç birşeyini sormadı, bilmezler, aileme de yansıtmıyorum, dışarıdan çok mutluyuz diye biliyorlar, ailem kimin parası diye de düşünmez zaten. Onları da üzmek istemiyorum. Annem kafasına takar üzülür biliyorum. Anlatacak kimse olmadığı için tanımadığım insanın fikrimi merak ettim, objektif olur diye düşündüm. Bu konu hakkında açıkça konuşacağım, bu benim yüzümü kızartsa da eve giren paraların ortak olacağı, bunun üzerinden ailemiz için yatırım harcama her neyse yapılması gerektiğini, giderlerden de aile fertleri olarak birbirimize bilgi vereceğimiz, bunun evliliğin gerekleri olduğu konusunda konuşacağım. Yok senin kesen ayrı benim ki ayrı, benim şu malım çocuğumun, bu evliliğe dahil değil gibi bir cvp alırsam, o zaman evlenmeyip geri kalan hayatını geride bıraktığın kişilere adaman gerekiyordu diyip kalbini kırmadan kapıyı göstermek zorunda kalacağım. Başka yapacak birşey yok. Madem herkes kendini düşünüyor, bende hayatımı hep yerimde sayarak yaşayamam, arabamı değiştirmek istiyorum, değiştiremem, bir yatırım yapayım desem yapamam, benim güvenmemem gereken hem kendi hem de çocuğu var, nihayetinde benim yeni edineceğim mallardan kendisi hasebiyle çocuğu da pay alacak. Madem herkes bunların hesabını yapıyor bende yapmak zorundayım. Hayatımı olduğum yerde durarak geçiremem ki. O oğlu adına yatırım yapıyor borsa da, bende hepimiz adına çalışıp iş büyütücem ev araba yenileyeceğim. Çok saçma şeyler bunlar. Yoruldum.

Nafaka alıyordur zaten, çok iyi bir yerde çok iyi bir iş kurmuş, yani 2 3 ev parası bir işten bahsediyorum, hiç kazamıyorsa ayda 300 400 e para demiyordur, ben o kadar kazanmıyorum, çocuğunda hiç bir giderini asla karşılamıyor, herşeyi babasında, evde de yeni eşyaları almış, eskileri pisliğiyle buna bırakmış, evi temizledim size anlatamam bir kadın çocuğunun odasını öyle bırakıp gitmez, arabasını da aldırmış, evin borcunuda buna yıkmış, bir de kira alıyor. Bende çalışıp evime bakmaya çalışıyorum işte.

Bunun annesine birde hediye mi alıyorsunuz? Pes vallahi! Acil bir şekilde boşanın. Kullanmayı geçtim sürmüyorülar sizi.
Anneler günü için kaç takım kıyafet aldım, ikişer istedi listeyi bana atıp, aldım ama götürmeyeceğim, kendisi alsın götürsün. Kadın olarak hissetmedim hiç. Bana evlendikten sonra bir alyans alacaktı, ben pırlanta taşlı beğendim o da öyle pırlanta dedim diye atla deve birşey gelmesin aklınıza, 27 bin liraydı, alem etti kullem etti almadı, o kadar ağrıma gitti ki gittim kendim aldım, parmağımda gördü güldü sadece, hiç yüzü kızarmadı. Ben hayatımda kimseden maddi olarak asla birleye tenezzül etmedim, böyle yetiştim. Ama bu durum bazılarının hoşuna gidiyor. Gerçekten böyle olmamak lazım. İşte iş işten geçince de ayrılıknoluyor.

Ablacığım sen akıllanmazsın neden kalbini kırmadan??!! yolu gösteriyorsun, adam asalak, asalaklara uygun şekilde silkeceksin o kadar.

Bir de eşimin mesleği belli, ortalama maaşı bellidir diyorsunuz ama ben bu konuda da şüpheliyim. Maaşı düşündüğünüzden daha az olabilir ya da yüklü miktar borcu olabilir. Her hareketi şüpheli
Yok mesleği belli maşalı ortalama ortada, ama bilmediğim borçlarınolabilir tabi bilemiyorum. Maddi bir şey sormadım hiç. Evin kredi borcunu bile evlendikten sonra sohbet arasında öğrendim. Kaç yıl daha var dedim, çok yıl var dedi. Başka sormadım. Yani ev falan da yok Türkçesi, ekside. Ama gerçekten üzgünüm. Galiba maddi beklentisi olmayan kadınlar hep böyle sömürülüyor. Eski karısı çok kıymetli, hiç kötülemiyor. Sadece bir kez ilk tanıştığımızda anlatmıştı, iş yerini açtırmış, arkasından ayrılmış, sonra barışır gibi yapmış araba aldırmış, sonra evin yarısı derken vurmuş tekmeyi, yani sönürmüş bunu resmen. Mesela bir erkek nasıl olurda ona bunları yapan bir kadını, onu batakta kabul etmiş bir kadından üstün tutabiliyor gerçekten anlamıyorum.

niyeti açık, ümidini koruyor eski eli barışmak istese sizi yüz üstü bırakacak gibi görünüyor.
Bu konuda evlenmeden önce bir kez tartıştık hatta ben ayrılmıştım, sınır koyamayacaksın sen diye, o zaman şöyle savunmuştu, barışma ümidim isteğim olsa neden senle evlenmeye çalışayım, oturur barışmaya çalışırım demişti

Maalesef çok doğru hissediyorsunu
konuşmanızda bir şey değişeceğini sanmıyorum. Eşiniz ne yaptığının farkında değilmi bilerek yapıyor. Sizi kendine sponsor yapmış. Tek çaresi var boşayıp yolunuza bakacaksınız. Ya verin eline valizini gitsin yada bu yaşadıklarınıza alışın. Ama niye alışın elin adamına, ailesine, eski eşine, çocuğuna niye sponsor olun yazık değil mi size de?

Eşi barışmak istese boşanmazdı zaten muhtemelen eski eşi barışmak istemiyor ama kocanızın ümidi olduğu açık. Yoksa boş eve niye kira versin. Saçmalık. O kadar boşa saçacak parası varsa sizin evinizden çıkın sizde kiranızı alın o da size kiralık ev tutup versin kirasını

Evet belkide 15 sene sonra artık yeter diyip ayrılacağım. Kuruşu olmayan varlıklar ikiye bölünüp çekip gidecek, eski karısı ile barışacak ailecek mutlu mesut yaşayacaklar, çünkü eski karısı paradan başka birşey bilmeyen bir kadın.

Evet eşi istemiş ayrılmayı bunu inkar etmiyor zaten evlenirken o yüzden çok korktu karısından rest çekemedi o kadar ciddi tartışmalar yaşadık ki nikaha 1 ay kala, nikahı iptal ettim düşünün, yeniden randevu aldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…