• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış çocuklu bir adamla evlendim

Herkesin yetiştirilmiş şekli farklı, ben ailemde böyle gördüm kimseyi eleştirmiyorum ama bende böyleyim, para konusunu konuşurum ama konuştuktan sonra evlilik biter anlatabiliyor muyum, beni kullandığını ifade edip nasıl devam edeyim. Saygı bitmiyor mu
Bu durumda kullanılmış olduğunuzu ifade etmenin nahoşluğunu kullanılmış olduğunuz gerçegınden daha önemli bir yere koyuyorsunuz farkında mısınız?

siz tamahkar bi kadınsınız, sadece sevilmek istemissiniz. bu adam ise içten pazarlıklı uyanık birisi bence. iki güzel söz söyler sevgi gösterir keyfime bakarım borcumu öderim diye düsünmüs… size cocuk verecek sus payı olarak.
klise olacak ama kesinlikle cocuk yapmayın ve bosanın.
Tabi önce konusun kesinlikle ama net olun. Meselenin para olmadıgını ama bu sekilde degersiz hissettiginizi vurgulamanız lazım. Bilmesi lazım ya! kendinizi yiyip durmayın haklısınız.
Bu davranısların kendimi degersiz ve geri planda kalmıs hissettiriyor. Aylık su kadar su kadar bizim evimiz ve ailemiz icin ayırmanı istiyorum. Önceliginin oglun olmasını anlıyorum ama sen de artık yuvan ve eşin olduğunu idrak edip ona göre davran. Gelecekte çocuğumuz olursa ona iyi imkanlar sunamayız falan filan de blöf yap. Çocuk olunca bakarız falan diyip geçiştirirse anlarsın ki hiçbir zaman önceliği sen olmayacaksın

Bazen sevgi ile "concorde sendromunu" karıştırabiliyoruz.
Eşinizden vazgeçemeyişiniz tamamen sevgiden mi yoksa bu evlilik için verdiğiniz onca çabanın, maddi-manevi fedakarlığın boşa gitmesini istemeyişinizle mi ilgili?
Bir ilişkiye ne kadar çok emek, zaman ve duygu yatırdıysak; ondan vazgeçmek o kadar zor oluyor çünkü.
Eğer içinizde bir yerde "çok fazla şey yaptım, karşılığı bu olmamalı" düşüncesi varsa bunun üzerine düşünmek gerek. Karşılığını alma ümidiyle geçireceğiniz her gün madden ve manen sizi daha eksiye düşürebilir.
Hemen bitirin diyemem ama bir rest çekme zamanı gelmiş. Tepkisi, almanız gereken kararı gösterecektir size.
Ne olacak biliyor musunuz, yarın akşam konuşsam desem ki, boş eve kira ödüyorsun, eski eşinle hala ortaklık yapıyorsun ben bundan rahatsızım, evini satmanı borcu bölmeni istiyorum. Ortaklığının kalmasını istemiyorum. İşten çıkacağım. Kiraya çıkalım, yada ev alalım o eve çıkalım, kredi çekip ödeyelim. Tamam peki diyip beni yine öteleyecek. Eğer tepkim sert olursa alttan alıyor, yapmıyor dediğimi ama beni de kaybetmiyor, iade ediyor anlatabiliyor muyum

Herkesin yetiştirilmiş şekli farklı, ben ailemde böyle gördüm kimseyi eleştirmiyorum ama bende böyleyim, para konusunu konuşurum ama konuştuktan sonra evlilik biter anlatabiliyor muyum, beni kullandığını ifade edip nasıl devam edeyim. Saygı bitmiyor mu
Peki sizi kullandığını görüp, hissedip hala nasıl devam ediyorsunuz? Sadece dile getirmek mi saygıyı bitiriyor? Adamin size en ufak saygısı yok, sevgi adi altında somurme peşinde, hayatında çocuğu ve eski eşi için para basan bir ATM gibi hissettirmiş size, bunlar saygıyı bitirmedi mi?

Mesajlarınızdan birinde “karısı” demişsiniz eski eşi için. Neden sizce?

Bu benim 2. Evliliğim zaten maddi sıkıntım olmadığı için ilkine katlanmadım anlatabiliyor muyum. Evim arabam işim yerinde ama bunlar hayatta tek kalmana da sebep oluyor. İnsan birini istiyor sevmek sevilmek istiyor. Ayrıca güzel ve bakımlı bir kadınım da, taliplerim de çok oldu ama ben zor seven biriyim. Onu sevmiştim. Evlilik öncesi çiçekler hediyeler falan. Şimdi tam tersi.
Çünkü elde edene kadardı her şey. Manipüle etmeyi iyi bildiği için evlenmeye ikna etti seni

siz tamahkar bi kadınsınız, sadece sevilmek istemissiniz. bu adam ise içten pazarlıklı uyanık birisi bence. iki güzel söz söyler sevgi gösterir keyfime bakarım borcumu öderim diye düsünmüs… size cocuk verecek sus payı olarak.
klise olacak ama kesinlikle cocuk yapmayın ve bosanın.
Tabi önce konusun kesinlikle ama net olun. Meselenin para olmadıgını ama bu sekilde degersiz hissettiginizi vurgulamanız lazım. Bilmesi lazım ya! kendinizi yiyip durmayın haklısınız.
Bu davranısların kendimi degersiz ve geri planda kalmıs hissettiriyor. Aylık su kadar su kadar bizim evimiz ve ailemiz icin ayırmanı istiyorum. Önceliginin oglun olmasını anlıyorum ama sen de artık yuvan ve eşin olduğunu idrak edip ona göre davran. Gelecekte çocuğumuz olursa ona iyi imkanlar sunamayız falan filan de blöf yap. Çocuk olunca bakarız falan diyip geçiştirirse anlarsın ki hiçbir zaman önceliği çocuk rızkıyla gelir Allah büyüktür der kapatır asla ona da şunu yaparım falan demez. Çünkü çocuğun maddi olarak bir sıkıntı çekmeyeceğini ben ve ailemden dolayı adı gibi biliyor

Peki sizi kullandığını görüp, hissedip hala nasıl devam ediyorsunuz? Sadece dile getirmek mi saygıyı bitiriyor? Adamin size en ufak saygısı yok, sevgi adi altında somurme peşinde, hayatında çocuğu ve eski eşi için para basan bir ATM gibi hissettirmiş size, bunlar saygıyı bitirmedi mi?

Mesajlarınızdan birinde “karısı” demişsiniz eski eşi için. Neden sizce?
Çünkü sanki karısı ben değil de oymuş gibi yaşıyoruz. İnsan duygusunu bitirdiği birine her ay fazladan para gönderir mi, ben olsam satarım evi, onunla ortaklık yapmam bir kere

Ne olacak biliyor musunuz, yarın akşam konuşsam desem ki, boş eve kira ödüyorsun, eski eşinle hala ortaklık yapıyorsun ben bundan rahatsızım, evini satmanı borcu bölmeni istiyorum. Ortaklığının kalmasını istemiyorum. İşten çıkacağım. Kiraya çıkalım, yada ev alalım o eve çıkalım, kredi çekip ödeyelim. Tamam peki diyip beni yine öteleyecek. Eğer tepkim sert olursa alttan alıyor, yapmıyor dediğimi ama beni de kaybetmiyor, iade ediyor anlatabiliyor muyum
Manipüle ustası maşallah

Evlilikte eşler hani bir yola çıkıyor ortak bı hayat sürdüyorya bunun aileden böyle gördümle bı alakasi yok.Bu ay giderimiz nekadar evde su eksik bu lazım falan konu açılır konuşulur aylık havuz oluşturulur ya hani !! Saygı nie bitsin ya Allah aşkına şuan size eşiniz saygı duymuyor zerre kadar farkında mısınız ? Sizin imkanlarinizla eski eşine çocuğuna daha rahat bir yaşam sunuyor ayıp olan bu saygısızlık bu bı fark etsenizmi acaba artık

Dün düşündüm, o evi satacaksın, zaten yarısı senin değil, ne kadar borçu da varsa pay edeceksin, payınızı alıp eyvallah diyeceksiniz, o parayla da peşinat ödeyip kredi çekip ev alacağız, maaşlarımızı koyup ödeyeceğiz demeyi düşündüm, maaşlarımızı harcamalarımızı birbirimize söyleyeceğiz demeyi düşündüm. Ama buna yanaşmayacağını biliyorum,
Şu kısım çok önemli mantığınız konuşmaya başlamış tebrikler böyle aynen söyleyin hayır derse basın tekmeyi

Çünkü sanki karısı ben değil de oymuş gibi yaşıyoruz. İnsan duygusunu bitirdiği birine her ay fazladan para gönderir mi, ben olsam satarım evi, onunla ortaklık yapmam bir kere
Ben de ona dikkat çekmeye çalışıyorum zaten. Emeği, eforu, maddiyatı eski eşine yagdiriyor. Hem kredi hem kira ödemesi bile aşırı saçma. Kadına yaranmak için sırtını size dayamış, bir takla atmadığı kalmis.

Yorumlar neden sert, biliyor musunuz? Ben de dahil cogumuz sizin adınıza üzüldük, sinir olduk. Eğitimli, nahif, kültürlü, sofistike ve bu adamdan çok daha fazlasını hak eden bir kadinsiniz, belli. Umarım aklınız başınıza gelir ve idare edilmek yerine şu adama dersini verirsiniz.

Bu hayatta ne olacağı hiç belli olmaz. Allah korusun ama yarın öbür gün bir hastalık geçirseniz eşiniz sizinle ilgilenecek mi, elindeki tüm imkanları sizin için seferber edecek mi. Daha sizi sevip sevmediğine bile emin olamıyorsunuz. Dünyanın binbir türlü hali var, sizi sömüren biriyle yola devam etmeyin. Boşansanız kafa dinlersiniz hayat konforunuz artar

Bu hayatta ne olacağı hiç belli olmaz. Allah korusun ama yarın öbür gün bir hastalık geçirseniz eşiniz sizinle ilgilenecek mi, elindeki tüm imkanları sizin için seferber edecek mi. Daha sizi sevip sevmediğine bile emin olamıyorsunuz. Dünyanın binbir türlü hali var, sizi sömüren biriyle yola devam etmeyin. Boşansanız kafa dinlersiniz hayat konforunuz artar
Benim gözümün içine bakıyor ama bu yaptıkları seven insan işi değil onu biliyorum

38 yasinda akli basinda bi insan olarak hala su tarz bi insana seviyorum ediyorum tarzi nasil konusabiliyorsunuz. Sizi tüm aile sömürüyo sadece esiniz degil. Eşiniz sizin maddiyatiniza guvenip bedava hayat yasiyo tum maliniz mulkunuz eski karisina ve çocuğuna vermiş, bos bos kira ödüyor siz de kendinizi bu kisinin esi olarak mi görüyorsunuz. Bu konulari konusun esinizin size yaptiginda daha cirkin konular degil dis kapinin dis mandali pozisyonuyla dolanmayin etraflarinda. Baktiniz hala ayni bakin yolunuza bosanin zaten tum aile eski es cocuk esiniz falan yikilir bu duruma sizin gibi birisini nereden bulacaklar

Eğer dediğiniz gibi sürekli sizi geçiştirip idare ediyorsa böyle net bir fikir öne sunmanız lazım gerçek niyetini anlamak için. Başka yolu yok gibi duruyor. Kurgusal şeyler üzerinden (çocuk vb gibi) sizi geçiştirmeye kolaylıkla devam eder.
Ayrıca sıradan bi kadın bunu kafaya takıp o evi sattırırdı o yüzden saçma değil bu fikri öne sürün kesinlikle.
Yarım ev ne işimize yarayacak, bulunduğunuz şehirde düzgün bi ev alalım yatırımlık diyin. ona da mantıklı gelecek sebepler sunun.
Bi de kiraya vermeyip kira+borcunu ödüyormuş paşama bak hele… safi zarar

Eski eşi barışmak istese, pişmanım, sana olan sevgim azalmadı dese ona döner. Onunla görüşmeye başlar. Erkekler çok kolay yalan söyleyebiliyor, her kadın yapamaz mesela ama onlar doğuştan genetiklerine kodlanmış gibi rahatlar. Sevgi sözlerine kanma, dilin kemiği yok her şeyi söyleyebilir. Önemli olan eylemler.

Son düzenleme:

O zaman isteklerinizi yapması için vade vereceksiniz ve vadesi dolduğunda da halen yerine getirmediyse boşayacaksınız. Ama o potansiyel yok. Zira çözüm isteyen zaten bu kadar basit bi şeyi çoktan yapardı.

Back
X