Boşanmış çocuksuz erkekleri hiç evlenmemiş kadınlar istemiyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu bakış açısı bana çok saçma geldi. Madem öyle bekar birisi neden sizinle evlensin?
Yukarıda söyledim benimle aynı düşünmeyen ok çeken adamla evlenirim ama gidipte kandırmam hiç evlenmedim deyip kendime baglamayada calismam

Ne tuhaf fikirleriniz var. Kısmet bu işler . Bakın ayıplamışsınız başınıza gelmiş siz de boşanmışsınız . Sizi de istememeli o zaman bekar erkekler . Siz de evliliği becerememiş ve sorunlu oluyorsunuz kimilerine göre. Toksik adam olmadıkça toksik kadın olmadıkça kimin kiminle ne sebeple evleneceği kimseyi ilgilendirmez .
İstemeyene saygı duyarım gidipte yalan söylemem bekarım diye 😎Kadınlar kolay kolay boşanmaz erkekler gibi değiliz ha kadın kısmınında kötüsü var ama genele yayarsak erkek kadar değil.Eski eşten o kadar cektimki korkuyorum.

Benim bir sosyal erkek arkadaşım var,yaşı 29. 1 sene evli kalmış ayrılmış çocuk yok, astsubay. (Eski eşi de öğretmenmiş kadrolu)

Çocuk hoş biri boyu da 190, hoş sohbet biri.

Bu ayrıntıları vermemin nedeni; iyi biri değerlendirilecek biri olmasından.

Alkol kumar madde şiddet de yok. Restleşmişler ayrılmışlar diye anlattı.

Ama konuştuğu kadınlar eğer hiç evlenmemişse boşandığını söylediği anda ‘ olmaz, ailem kabul etmez’ diyorlarmış.

İlla evlenmemiş kadınla olma kafasında değil ama 29 yaşında suan haliyle görüştüğü kişiler bekar olabiliyor.

Hatta takıldığı bir kadın bile duyunca olmaz demiş. ( takılma niyetinde değil iki tarafta buna razı bir ilişki )

Bu kadar önem veriyorlar mı kadınlar buna?

Çocuklu olsa neyse de dedim ben de sonuçta çocuk büyük bir sorumluluk, artı nafaka artı üvey anne ile münasebet vs.

Fikrinizi almak istedim.

Arkadaşım acaba ilk etapta boşandığımı söylemesem mi diyor artık o da olmaz sizce ne yapmalı.

Sizin çevreniz de böyle mi ya da siz?
Bence şu yüzden istemiyorlar Bir kadın kolay kolay yuvasını yikmaz. Bir yılda ne yaşadı da ayrıldılar. Ne kadar iyi arkadaşınız olursa olsun iyi bir eş mi bilemezsiniz.
Benim bir arkadaşım vardı boşanmış erkek arkadaşıyla bekar kız arkadaşımı tanıştırmak istedi çok iyi çocuk diye. Kız arkadaşım istemedi sonra baskasiyla tanıştırdı evlendiler ve ondan da ayrildi. Demek o ki çok nadir istisnalar hariç genelde erkekler yüzünden yuvalar yıkılıyor. Yüzlerce boşanma davası görmüş biri olarak söylüyorum bunu

Bence şu yüzden istemiyorlar Bir kadın kolay kolay yuvasını yikmaz. Bir yılda ne yaşadı da ayrıldılar. Ne kadar iyi arkadaşınız olursa olsun iyi bir eş mi bilemezsiniz.
Benim bir arkadaşım vardı boşanmış erkek arkadaşıyla bekar kız arkadaşımı tanıştırmak istedi çok iyi çocuk diye. Kız arkadaşım istemedi sonra baskasiyla tanıştırdı evlendiler ve ondan da ayrildi. Demek o ki çok nadir istisnalar hariç genelde erkekler yüzünden yuvalar yıkılıyor. Yüzlerce boşanma davası görmüş biri olarak söylüyorum bunu
Kesinlikle çok guzel aciklamissin.Aklima ilk gelen kadına ne yaptı oluyor
boşanma zaptlarini okurum ilk, ama ya anlasmaliysa ? Ben eski eşten anlaşmalı ayrıldım bana yapmadığı eziyeti bırakmadı şimdi yeni evlenecegine diyecekki balinannesi sorunluydu zaten ondan anlaşmalı kendi istedi vs vs. Sallayacak.
Böyle binlerce kadın vardır ugrasamadigi halı kalmadığı için anlasmaliys giden ,Anlasmali boşanmada sebepleri bilemezsin okuyamazsinda hadi çık işin içinden.

İdeal dünyada durumun karşılığı bu olur diye düşündüğüm için yazdım. İdeal dünyada olmadığımızı bi anlığına unutmuştum.............
Haklsınız. Keşke olmasa ama bu forumda bile saçma sapan adamları ölümüne savunan kadınlar var olduktan sonra benim bir şeylere olan umudum kalmadı pek

Haklsınız. Keşke olmasa ama bu forumda bile saçma sapan adamları ölümüne savunan kadınlar var olduktan sonra benim bir şeylere olan umudum kalmadı pek
Bakmayın ben de akşamları "uyku tutmadı napsam kendimi mi zehirlesem" diye düşünüp gtüm yemediği için tiktok kaydırarak daha yavaş ölmeye çalışan biriyim. İdeal dünya mı gördü gözüm sanki. Konuşuyorum işte asdfgh

Boşandığını gizlemesin sakın bu çok yanlış olur.
Çocuk olsaydı sıkıntı olabilirdi ama 1 kere evlenip boşanmış ise bence bu sıkıntı edilecek bir şey değil. Sizin arkadaşınız bunu sorun olarak gören kadınlara denk gelmiş ama bence her kadın bunu sorun olarak görmez. Ben de boşanmış çocuksuz biri ile ilk evliliğimi yaptım. Ama iki kere veya daha fazla kez boşanmış bir erkek olsa veya çocuklu boşanmış bir erkek olsa temkinli yaklaşır kesinlikle orada bir sorun var derim. Bir kadın hele çocukları varsa, ortada ciddi bir sorun olmadıkça genelde kolay kolay boşanmaz.
Bir kere evlenip çocuksuz boşanmış erkekler bekarlara kıyasla ikinci evliliklerinde daha anlayışlı ve sabırlı ve evliliği yürütmeye daha çabalı olabilir, ama tabi tersi de olabilir ve böyle bir durumda bir adam iki kere boşanmış ise o zaman adamda bir sorun var derim.

Yeni tanıştığım birine potansiyel görüyorsam ve karşılıklı bir etkilenme sezdiysem boşandığımı hemen söylemeyi tercih ederim. Olmayacaksa bu yüzden baştan olmasın.

Ayrıca çocuksuz birinin boşanması , legal ve helal yoldan sevişmiş olması demek. Sorunlu olan durum ne ? Kaldı ki bunu takmıyor ve umursamıyor da olabilir.

Bekar adamın kaç kişiyle neler yaptığını nerden bileceğiz ?

Ben aldım, boşanmıştı ama cocuksuzdu.
Benim için boşanmış olması problem olmadı hiçbir zaman, ama evlenmemiş biri olarak çocuklu olsaydı fikrim değişirdi , evlenmezdim.
Yani her kadın boşanmış olmasına bakmıyor , daha çok nasıl bitmiş ,kusurlu taraf kim ona bakıyor ...
Ha geçmişe dönsem evlenir miydim ? Hayır ...

Yazım tarzınızdan anladığım kadarıyla siz ya görümcesiniz ya da bizzat bu adamın kendisisiniz. Kimse evin içinde ne olduğunu bilemez. Ancak adamın kendisi veya ona toz kondurmayan kızkardeşi-annesi restleşme diyip geçer boşanma nedenine. Diğerleri en kötü bilmiyorum diyip ortada kalır. 29 yaşındaki adam kendinden 3-5 yaş büyük kadınlarla da evlenebilir. Akranı olan kadınlar hep evlenmemiş çıkıyorsa yaş aralığını biraz genişletmesi lazım. Evlenmemiş kadının evlenmemiş adamı tercih etmesi çok doğal. Demek ki diğer özellikleri de o kadar mükemmel değil ki boşanmış olmasını nötrleyememiş.

saçma sapan adamlara aşık oldukları için oluyor o. Ama 30 yaş altı bir kadının evlilik için bulduğuna yapışmasına gerek yok ya da görücü usulü arkadaşlar tanıştıracaksa hiç görmeden boşanmış istemem diyip kestirip atabiliyorlar. Mantık, arada aşk olunca uçup gidiyor.

Ben bekarken asla boşanmış istemedim bekarım neden evlilik deneyimi yapmış biriyle olayım dedim bu kararimdanda pişman değilim.Birisi beni bu konuda kandirsa daha ne yalanlar soyluyorda haberin olmadı diye asla affetmem ve art niyet ararım.
Şu an boşanmış durumdayım ve boşanmış istemem bekar bulsam bekara giderim
Yaşınız kaç bilmiyorum. İsteyebilirsiniz bence bir sakıncası yok ama ben de şey diye düşünürüm: Bu adam bu yaşına kadar niye evlenmemiş? 40a yakın falansa. Evliliğe alısabilir mi? Kadinlar genelde daha kolay adapte oluyorlar her duruma ama erkekler kadınlar kadar degil. Boşanmış ve ikinci evliliğini yapacak olan adam evliliğin sorumluluklarıni ve artısıni eskisini bilerek giriyordur o evliliğe,belki hatalarından ders almıştır, ikinci evlilikte daha sabırlı ve anlayışlı olabilir ama almamış ve iki kere boşanmış ise bir adam kaç 😄

Kumar, madde bağımlılığı, şiddet, kök aileye aşırı düşkünlük, aldatma vs. gibi problemli davranışlar çoğunlukla erkeklerde olsa da bu davranışları kadınlar da sergileyebiliyor. Ve erkeklerin de kadınlar kadar tolerans göstermeyeceğini biliyoruz. Direkt boşanma yoluna gitmeyecek çok az erkek vardır karısında bu problemleri görüp de. Herkes, her ilişki kendi dinamiğinde değerlendirilmelidir. İki iyi insan olmak da iyi birer eş olmaya yetmeyebilir. Arkadaşınız “Merhaba ben x, boşandım.” Diye tanıtacak değil herhalde kendini. Ama iş ilişkiye gidiyorsa saklamamalı. Ama bi kadın da besbekar bir erkek isteyebilir neden istemesin. 😄

Yaşınız kaç bilmiyorum. İsteyebilirsiniz bence bir sakıncası yok ama ben de şey diye düşünürüm: Bu adam bu yaşına kadar niye evlenmemiş? 40a yakın falansa. Evliliğe alısabilir mi? Kadinlar genelde daha kolay adapte oluyorlar her duruma ama erkekler kadınlar kadar degil. Boşanmış ve ikinci evliliğini yapacak olan adam evliliğin sorumluluklarıni ve artısıni eskisini bilerek giriyordur o evliliğe,belki hatalarından ders almıştır, ikinci evlilikte daha sabırlı ve anlayışlı olabilir ama almamış ve iki kere boşanmış ise bir adam kaç 😄
37 ,o kisimdada haklısın kırka gelmis evlenmemişse ondada vardır bı sorun.Biz napcaz ya 😅Kimseye güvenim kalmadığından bekar öleyim diyorum ama iki senelik evlilik yaşadım sadece güzel gunleride oldu bir ömür yalnız olmak istemiyorum diyorum bi yandanda 😅
Ders alacak olan adam ilkindede ders alirdi ayrılık sürecinde bı kendine çeki düzen verirdi yok bu insan belki yaştan sonra kolay kolay düzelmez bence.

Valla sizin bahsettiğiniz sorunu çocuksuz boşanmış birçok kadın yaşıyor, oturup bunu hiç sorguladınız mı? Arkadaşınız erkek diye, uzun boylu ve 29 yaşında diye herkes ona koşacak diye bir şey yok. Demek ki karşısındaki kadınların belirli standartları var ve onu karşılamıyor. Boşanmış insanlar hiç evlenmemiş isteyebiliyorsa, bekar biri daha önce hiç evlenmemiş birini istemesi çok daha normal ve öngörülebilir. Ülkemizde eski karısını ve sevgilisini sittin sene unutamayan, eskisine yağdırırken yenisine zırnık koklatmayan, değil kendisi ailesinin bile sürekli gelinler arası karşılaştırma yaptığı tonlarca erkek varken bu kadınlar isteklerinden haksız değil bence.

37 ,o kisimdada haklısın kırka gelmis evlenmemişse ondada vardır bı sorun.Biz napcaz ya 😅Kimseye güvenim kalmadığından bekar öleyim diyorum ama iki senelik evlilik yaşadım sadece güzel gunleride oldu bir ömür yalnız olmak istemiyorum diyorum bi yandanda 😅
Ders alacak olan adam ilkindede ders alirdi ayrılık sürecinde bı kendine çeki düzen verirdi yok bu insan belki yaştan sonra kolay kolay düzelmez bence.
Öyle düşünme canım, siz evlenmek isteseniz size erkek mi yok? Ama çok seçici olmakta fayda var tabi. Bana bir hocam söylemişti tez danışmanım. O da ikinci evliğini yapmış ve ikinci evliliğinde 2 çocuk yapmıştı. "İlkinde erkeğin de aklı bir karış havada oluyor, kadın mutsuzsa erkek de mutsuz ve evlilikte hayal kırıklığı yaşıyor ve boşanıyor. Sonra ikinci evliliğini yaptığında anlıyor evlilik böyle bir şey ve bu sefer ilkinde yaptığı hataları yapmıyor, sürdürmek için gerekenleri yapıyor" demişti tabi bunu bir genelleme olarak kabul etmemek lazım ama ikincisinde de beceremediyse bence erkekte bir sıkıntı var diye düşünürüm ben yine o fikrim sabit.

Son düzenleme:
Öyle düşünme canım, siz evlenmek isteseniz size erkek mi yok? Ama çok seçici olmakta fayda var tabi. Bana bir hocam söylemişti tez danışmanım. O da ikinci evliğini yapmış ve ikinci evliliğinde 2 çocuk yapmıştı. "İlkinde erkeğin de aklı bir karış havada oluyor, kadın mutsuzsa erkek de mutsuz ve evlilikte hayal kırıklığı yaşıyor ve boşanıyor. Sonra ikinci evliliğini yaptığında anlıyor evlilik böyle bir şey ve bu sefer ilkinde yaptığı hataları yapmıyor, sürdürmek için gerekenleri yapıyor" demişti tabi bunu bir genelleme olarak kabul etmemek lazım ama ikincisinde de beceremediyse bence erkekte bir sıkıntı var diye düşünürüm ben yine o fikrim sabit.
Başka kimseyi sevemeyecekmisim gibi hissediyorum eğer öyle olursa bana çok haksızlık edilmiş olacak.Hayata herşeye kızgınım küskünüm herkesten korkuyorum çocuğum olmasa bir sonraki güne uyanamam herhalde.
Bilmiyorum ama eski eşim düzelsin o olsun diye içimden geçiyor hep ,işin saçma yani bana en büyük zararı veren oydu.Onu bekliyor falanda değilim sadece hislerim böyle.

Başka kimseyi sevemeyecekmisim gibi hissediyorum eğer öyle olursa bana çok haksızlık edilmiş olacak.Hayata herşeye kızgınım küskünüm herkesten korkuyorum çocuğum olmasa bir sonraki güne uyanamam herhalde.
Bilmiyorum ama eski eşim düzelsin o olsun diye içimden geçiyor hep ,işin saçma yani bana en büyük zararı veren oydu.Onu bekliyor falanda değilim sadece hislerim böyle.
Ne kadar oldu boşanalı? Ben ex'ten next olmaz diye düşünenlerdenim ama benim bir arkadaşım boşandığı ilk eşiyle tekrar evlendi, (eski bir lise arkadaşım çok sık görüşmüyoruz), 13 yıl oldu tekrar evleneli, tekrar boşanmadığına göre iyiler herhalde bilemiyorum. Size nasıl bir zarar verdi, aldatma şiddet, ya da kumar falan vardıysa sakın derim.
Benim annem ikinci evliliğini babamla yapmıştı ama korkunç bir evlilikti. Sözlü ve fiziksel şiddetin her türlüsü... Annem de diyordu "keşke ilkinden boşanmasaydım, ilki daha iyiydi, adam hiçbir işe yaramıyordu ama koyuyordun önüne kahvesini hımbıl hımbıl oturuyordu. Ondan evliliğimiz boyunca tek bir kötü söz işitmedim" (adam annemi aldatmış boşanmışlar) "aramızda sevgi yoktu ama en azından saygı vardı" diyor. Ya bilemiyorum kadınlar niye kendilerini bu kadar aşağı çekiyorlar, bak annem de daha iyi bir adam düşüneceğine ilkiyle kıyaslıyordu...
Diyeceğim o ki siz seçici olmaya devam edin, tabi ümidinizi kaybetmeyin ama kötü bir evlilik yapmaktansa, adamın kahrını çekeceğinize evlat edinebilirsiniz. Benim bir arkadaşım da öyle yaptı. 8 yıl evli kaldığı eşi asla çocuk yapmaya yanaşmayınca, boşandı ve evlat edindi.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Her türlü kendi ayaklarınızın üzerinde duran bir kadınsınız... Hayatımız her yönden gerçekten daha iyi olacaksa evlenmeliyiz, yoksa evlilik de şart değil.
edit. Pardon sizin bir çocuğunuz varmış, yok ve çocuk istiyorsunuz sandım.. Allah bağışlasın. Ona da size de güzel bir ömür diliyorum. Size de güzel bir aşk...

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X