Ne kadar oldu boşanalı? Ben ex'ten next olmaz diye düşünenlerdenim ama benim bir arkadaşım boşandığı ilk eşiyle tekrar evlendi, (eski bir lise arkadaşım çok sık görüşmüyoruz), 13 yıl oldu tekrar evleneli, tekrar boşanmadığına göre iyiler herhalde bilemiyorum. Size nasıl bir zarar verdi, aldatma şiddet, ya da kumar falan vardıysa sakın derim.
Benim annem ikinci evliliğini babamla yapmıştı ama korkunç bir evlilikti. Sözlü ve fiziksel şiddetin her türlüsü... Annem de diyordu "keşke ilkinden boşanmasaydım, ilki daha iyiydi, adam hiçbir işe yaramıyordu ama koyuyordun önüne kahvesini hımbıl hımbıl oturuyordu. Ondan evliliğimiz boyunca tek bir kötü söz işitmedim" (adam annemi aldatmış boşanmışlar) "aramızda sevgi yoktu ama en azından saygı vardı" diyor. Ya bilemiyorum kadınlar niye kendilerini bu kadar aşağı çekiyorlar, bak annem de daha iyi bir adam düşüneceğine ilkiyle kıyaslıyordu...
Diyeceğim o ki siz seçici olmaya devam edin, tabi ümidinizi kaybetmeyin ama kötü bir evlilik yapmaktansa, adamın kahrını çekeceğinize evlat edinebilirsiniz. Benim bir arkadaşım da öyle yaptı. 8 yıl evli kaldığı eşi asla çocuk yapmaya yanaşmayınca, boşandı ve evlat edindi.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Her türlü kendi ayaklarınızın üzerinde duran bir kadınsınız... Hayatımız her yönden gerçekten daha iyi olacaksa evlenmeliyiz, yoksa evlilik de şart değil.
edit. Pardon sizin bir çocuğunuz varmış, yok ve çocuk istiyorsunuz sandım.. Allah bağışlasın. Ona da size de güzel bir ömür diliyorum. Size de güzel bir aşk...