Boşanmış çocuksuz erkekleri hiç evlenmemiş kadınlar istemiyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bekarken asla boşanmış istemedim bekarım neden evlilik deneyimi yapmış biriyle olayım dedim bu kararimdanda pişman değilim.Birisi beni bu konuda kandirsa daha ne yalanlar soyluyorda haberin olmadı diye asla affetmem ve art niyet ararım.
Şu an boşanmış durumdayım ve boşanmış istemem bekar bulsam bekara giderim

Özgüven linki?

Başka kimseyi sevemeyecekmisim gibi hissediyorum eğer öyle olursa bana çok haksızlık edilmiş olacak.Hayata herşeye kızgınım küskünüm herkesten korkuyorum çocuğum olmasa bir sonraki güne uyanamam herhalde.
Bilmiyorum ama eski eşim düzelsin o olsun diye içimden geçiyor hep ,işin saçma yani bana en büyük zararı veren oydu.Onu bekliyor falanda değilim sadece hislerim böyle.

Aaa çocuğunuz da varmış.
Sizin desteğe ihtiyacınız var.
İyi görünmüyorsunuz.
Var mı aile aradaş sosyal desteğiniz?

benim genel gözlemin eğer erkek işi bir işi, geliri, arabası , parası varsa kimse takmıyor evlenmiş boşanmış çocuksuz ise

çocuklu erkek ise ya yaşı biraz 40 a yaklaşmış kadınlar çocuk sahibi olmak için evleniyor
ya da çocuklu kadınlar evleniyor, bekar kadınlar pek tercih etmiyor

çocuklu kadın genelde evlenmeyi tercih etmiyor,
çocuksuz boşanmış kadına daha çok önyargı oluyor

kimi boşanmasına önyargı ile yaklaşır kimi ise hayatının bir parçası der

zaten artık boşanmış evlenmiş fark etmiyor
30 yaşa gelinceye kadar herkesin sevgilileri, birlikte yaşadığı kişiler, ilişkileri oluyor
olgun insan bunları dert etmez

Ben sunu merak ettim. Bu mukemmel beyefendi bosanmis cocuklu yada cocuksuz kadinlar tercih etmek yerine inatla bakire pesine dusuyor? Kendi nasil bakire tercih etmesi ok bir durumsa kendinin tercih edilmemesi de ok bir durum.

Ben sunu merak ettim. Bu mukemmel beyefendi bosanmis cocuklu yada cocuksuz kadinlar tercih etmek yerine inatla bakire pesine dusuyor? Kendi nasil bakire tercih etmesi ok bir durumsa kendinin tercih edilmemesi de ok bir durum.

Ama siz konuyu okumamışsınız ki özellikle de belirttim bekar takıntısı yok ama yaşı genç karşısına çıkanlar genelde bekar diye.

Bakire ??? Bundan asla bahsetmedim ki.

İlk günden evde buluştuğu kadın bile boşanmış
olduğunu duyunca olmaz ailem de istemez demiş ondan açtım ya belirttim hepsini tek tek ilk mesaj da

Ama siz konuyu okumamışsınız ki özellikle de belirttim bekar takıntısı yok ama yaşı genç karşısına çıkanlar genelde bekar diye.

olduğunu duyunca olmaz ailem de istemez demiş ondan açtım ya belirttim hepsini tek tek ilk mesaj da

İlk günden tanıdığı adamla evde buluşan kadın, ailesinin sözünü ne kadar umursayacaktır. Ek olarak, ilk günden evde buluşan kişiler ne ara ciddileşip aileleri dert edecekte ay ailem istemez yapacak.

29 yaş gayet çevresinde çoğu kişinin evli olacağı bir yaş?

Ya siz abartarak yazıyorsunuz ya da bu kişi size abartarak anlatmış siz de inanmışsınız.

Erkekler kendilerini övmeyi ve mağdur edebiyatını çok severler, öyle kırk yıllık tanıdıklarına böyle bir konuyu, olayı yüzde 90 gerçek haliyle anlatmazlar.

Adam 30 yasindaysa hedef kitlesinin 25-35 yas araligi olmasi lazim. Gayet de bosanmis cocuklu/cocuksuz kadinlarin oldugu bir yas araligi. Ustuste bekar ustune bekar ustune bekar kiz pesindeyse bu bakire takintisidir. Gozunu benle acsin kafasi.

Soruyu tersten soralım; o neden evlenmiş boşanmış kadınlar ile değil de illa bekar kadınlarla görüşüyor reddedilmesine rağmen? kendisi ile aynı badireyi yaşamış ağzı yanmış bir kadın daha iyi anlamaz mı onu?
sorunun cevabına gelirsek ;Bir kadın gözünden yazayım neden istemeyebilir; Türk toplumunda boşanmış kadın olmak zor, bir kadın boşanınca bazen evli en yakın arkadaşları bile tavır alabiliyor, bazı kötü niyetli erkeklerin hedef oluyorsunuz, ev bulmak bile mesele oluyor daha bir sürü zorluk. Bu nedenle eğer ortada aldatma , ekonomik duygusal ve fiziksel şiddet gibi bir şey yoksa kadınlar durduk yere anlaşamadık boşanalım diyemiyorlar bizim ülkede. toplumun üst elit sınıfı hariç hiçbir yerde bir kadın ay kocamla anlaşamıyorum diye kolay kolay boşanmıyor. Yani dediğiniz gibi öyle ,iş güç sahibi, iyi yakışıklı adamı bir kadın durduk yere neden bıraksın da onca zorluğu göze alsın? Birde biz Türk kadınları hayatımızı ve hayallerimizi hep evliliğe bağlarız genelde, erkekler ise tam tersi . Düğün, ev kurma , balayı ve sevdiğinle yaşama bizim için önemli ve özeldir. adam bunların hepsini başkası ile yapmış iki kuruş hevesi varsa o da kaçmış oluyor İkinci evliliğini yapan erkeklerin. İkinci defa yapınca bunlar adama hep zorunlu yapılan işler bunu da yansıtıyor partnerine ister istemez. bunları da istemez bir kadın mesela

Valla ben Esra ve Müge izledikten sonra , asıl arıza kadınlardan çok korkuyorum 🙈🙈🙈Erkekler melek kalıyor onların yanında
Sadece onları izleyerek değil hem.Bende eskiden kadın elinden geleni yapar her yolu dener .Boşanan erkek de sorun vardır diye düşünürdüm.Yok hayır öyle değilmiş bu devirde .Kesinlikle öyle değilmiş .Kadına erkeğe bakmadan da bazı insanlarla ömür gecmezmiş.Her kadında safi melek mağdurc değilmiş.

Boşanmış erkekle evlenilmezse bence boşanmış kadinlada evlenilmez.Bunu diyen erkeğe de kizmam o zaman ben .Madem her boşanan erkek tü kaka .Bunuda kabul ederiz o zaman çünkü böyle söyleyenlere kapı açar o cümle.Yani ben düzgünce sevgim saygım isteğim bitti diye kadının haklarını verip yoluna giden bir erkeğe de tü kaka diyemem.Gerisini bilmem .Sonuçta insanlar hayatın içinde yaşıyor işte bı şekilde milyon kadın milyon adam var .İstedikten sonra da kimse yalnız kalmaz .Herkesin bir nasibi var .Medeni durumu ne olursa olsun kimin fikri ne olursa olsun.Hayat akıyor bitiyor

Maddiyat her kadında aşkından sabretmiyor her erkekde öyle .İnsanların parası gücü olsa toplum ezmek yerine destek olsa .Zaten anlaşamayan mutlu olmayan insanlar gider yoluna .İnsanın umut etmesine mutlu olmaya çalışmasına engel olacak hiçbir kanun yada baskı ise yaramaz günün sonunda .Takıntı yapmasa insanlar zaten güçleri şartları iyi hatta çok iyi olsa bu sorunlarda olmazdı zaten.Toplum insanları sıkıştırıyor o dört duvara .

Aaa çocuğunuz da varmış.
Sizin desteğe ihtiyacınız var.
İyi görünmüyorsunuz.
Var mı aile aradaş sosyal desteğiniz?
Eski eşe olan hislerim konusunda destekte haklisinda 😂ancak bosanmis kadın bekarla evlenemez ,evlenirim neden olmasın diyenede özgüven demen ne alaka😂Hiç mi orneklerini gormedin 😮‍💨

Soruyu tersten soralım; o neden evlenmiş boşanmış kadınlar ile değil de illa bekar kadınlarla görüşüyor reddedilmesine rağmen? kendisi ile aynı badireyi yaşamış ağzı yanmış bir kadın daha iyi anlamaz mı onu?
sorunun cevabına gelirsek ;Bir kadın gözünden yazayım neden istemeyebilir; Türk toplumunda boşanmış kadın olmak zor, bir kadın boşanınca bazen evli en yakın arkadaşları bile tavır alabiliyor, bazı kötü niyetli erkeklerin hedef oluyorsunuz, ev bulmak bile mesele oluyor daha bir sürü zorluk. Bu nedenle eğer ortada aldatma , ekonomik duygusal ve fiziksel şiddet gibi bir şey yoksa kadınlar durduk yere anlaşamadık boşanalım diyemiyorlar bizim ülkede. toplumun üst elit sınıfı hariç hiçbir yerde bir kadın ay kocamla anlaşamıyorum diye kolay kolay boşanmıyor. Yani dediğiniz gibi öyle ,iş güç sahibi, iyi yakışıklı adamı bir kadın durduk yere neden bıraksın da onca zorluğu göze alsın? Birde biz Türk kadınları hayatımızı ve hayallerimizi hep evliliğe bağlarız genelde, erkekler ise tam tersi . Düğün, ev kurma , balayı ve sevdiğinle yaşama bizim için önemli ve özeldir. adam bunların hepsini başkası ile yapmış iki kuruş hevesi varsa o da kaçmış oluyor İkinci evliliğini yapan erkeklerin. İkinci defa yapınca bunlar adama hep zorunlu yapılan işler bunu da yansıtıyor partnerine ister istemez. bunları da istemez bir kadın mesela
Çok güzel bir noktaya değinmişsin.Neden ısrarla bekar kadın arıyor.Kendisi gibi boşanmış değil.👍👍👍👍

Ilk gunden evde bulusan kadin genelde ailesinin isteyip istememesini cok umursamaz, ayrica konu bu kadar cabuk aileye gelmez. Bu bana degisik geldi.

Bence arkadasinizin birebir iliskilerde kendisinin fark etmedigi bir yanı var kadinlari kaciracak.

Ne kadar oldu boşanalı? Ben ex'ten next olmaz diye düşünenlerdenim ama benim bir arkadaşım boşandığı ilk eşiyle tekrar evlendi, (eski bir lise arkadaşım çok sık görüşmüyoruz), 13 yıl oldu tekrar evleneli, tekrar boşanmadığına göre iyiler herhalde bilemiyorum. Size nasıl bir zarar verdi, aldatma şiddet, ya da kumar falan vardıysa sakın derim.
Benim annem ikinci evliliğini babamla yapmıştı ama korkunç bir evlilikti. Sözlü ve fiziksel şiddetin her türlüsü... Annem de diyordu "keşke ilkinden boşanmasaydım, ilki daha iyiydi, adam hiçbir işe yaramıyordu ama koyuyordun önüne kahvesini hımbıl hımbıl oturuyordu. Ondan evliliğimiz boyunca tek bir kötü söz işitmedim" (adam annemi aldatmış boşanmışlar) "aramızda sevgi yoktu ama en azından saygı vardı" diyor. Ya bilemiyorum kadınlar niye kendilerini bu kadar aşağı çekiyorlar, bak annem de daha iyi bir adam düşüneceğine ilkiyle kıyaslıyordu...
Diyeceğim o ki siz seçici olmaya devam edin, tabi ümidinizi kaybetmeyin ama kötü bir evlilik yapmaktansa, adamın kahrını çekeceğinize evlat edinebilirsiniz. Benim bir arkadaşım da öyle yaptı. 8 yıl evli kaldığı eşi asla çocuk yapmaya yanaşmayınca, boşandı ve evlat edindi.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Her türlü kendi ayaklarınızın üzerinde duran bir kadınsınız... Hayatımız her yönden gerçekten daha iyi olacaksa evlenmeliyiz, yoksa evlilik de şart değil.
edit. Pardon sizin bir çocuğunuz varmış, yok ve çocuk istiyorsunuz sandım.. Allah bağışlasın. Ona da size de güzel bir ömür diliyorum. Size de güzel bir aşk...
Ailesinin doldurusuyla pasif agresif eziyet vardı hakaret işine gelmeyince maddiyatla eziyet etme başka kadınlarla kıyaslama beni beğenmeme.Kafasina soktular sen mankenlere layıksın diye oda araniyo simdi.Benlik pek bişey yok aslında.
Evet ufacık bi bebişim var onuda sildi bir yaşına girdi.Bugun gezdirirken baba diye tekrarliyodu sürekli, babayı dört aylıkken gördü tek bildiğinden değil ama işte anne kalbi kötü etkileniyosun.Aslinda iyi yanlarında vardı ama aile olarak gormedi eğer ailesini uzak tutabilseydi ve aile olarak kabullenseydi çokta güzel yürütmeye devam ederdik.Onun değişmesi lazım bunun içinde ve o değişmek istemiyor döndüğüde yok çocuğunu sorduguda yok.Oylr işte.İns Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Ben de 1 yıllık evlilik geçirdim ve boşandım. Henüz yaşım 27 ve çocuğum yok. Evlenmemiş ben olsam tercihlerim kesinlikle geçmişi olmayan biri olurdu. O zaman hayatı tanımıyordum çünkü 🥲 şimdiki ben çocuğu olmayan herkes ile boşanma nedenini bilerek konuşmaya açığım.
Fakat ben de tanıştığım kişiye boşandığımı söylediğimde ya bakış açıları farklı yere evriliyor, ya da kibarca reddediliyorum. O yüzden konu sahibiyle empati yapabiliyorum. Zor işler 😕

Ben de 1 yıllık evlilik geçirdim ve boşandım. Henüz yaşım 27 ve çocuğum yok. Evlenmemiş ben olsam tercihlerim kesinlikle geçmişi olmayan biri olurdu. O zaman hayatı tanımıyordum çünkü 🥲 şimdiki ben çocuğu olmayan herkes ile boşanma nedenini bilerek konuşmaya açığım.
Fakat ben de tanıştığım kişiye boşandığımı söylediğimde ya bakış açıları farklı yere evriliyor, ya da kibarca reddediliyorum. O yüzden konu sahibiyle empati yapabiliyorum. Zor işler 😕
Gecmis olsun, allah iyilerle karsilastirsin bundan sonra.

Ama gecmisi olmayan ne demek? Gecmisinin olmasi kotu bisey mi veya gecmissiz insan mi var? Gecmisimiz olmasa hayati nasil ogrenecegiz, ham ve cig insanlar olmaz miyiz?

İnsanoglu canta degil ki kullanilsin da eskisin.

Gecmis olsun, allah iyilerle karsilastirsin bundan sonra.

Ama gecmisi olmayan ne demek? Gecmisinin olmasi kotu bisey mi veya gecmissiz insan mi var? Gecmisimiz olmasa hayati nasil ogrenecegiz, ham ve cig insanlar olmaz miyiz?

İnsanoglu canta degil ki kullanilsin da eskisin.
Aslında ben de hep kimseye yara bandı olmak istemiyorum düşüncesi vardı, hani unutamazsa ve beni kullanırsa diye. Şimdi yaşadıklarımdan böyle şeylerin her zaman olmayacağını anladım 😅 o yüzden şimdiki düşüncem her şeyi bitirdiği sürece benim için problem yok.
Çanta olarak eskimek değil de yara bandı olmaktan korkmuştum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X