- 6 Mart 2024
- 9.423
- 15.802
- 168
- Konu Sahibi siyahkulkedisi
-
Amin cümlemizin . Unutmayın söz uçar yazı kalır taleplerinizi kendısıyle konuşup dilekçenize yazdırın .Evet evet basindan belliydi aslında. Cekecegimiz varmış. Bu arada teşekkür ederim bu kadar yazdığınız icinm öyle iyi geldi ki biriyle konuşmak. Ben normalde kimseyle bişey konuşamam kendimle ilgili. Burda tanimadigim bı insanla komusmak bana öyle güzel geldi ki. Allah da sizin gonlumuze göre versin:)
Hemde çok zor her konuda ya. Maddi harici hakkini uemek istekemm ama çok yalnız kaldım çok. Beni bunlara eşim sürükledi. Zamanında çok komustim inanır mısın. Anlattım iyi de kotu de . Düzelmedi. Dedim sonra . Ben böyle bı evliliği ömür boyu istiyor muyum dedimm . Hayır istekiyorum ya. Çocuk buyutmek xok zor. Hemde cok. Ama kafa dinginligini ve huzurunu öyle özledim kiEşten destek görmemek zor gerçekten, anlıyorum sizi. Ama tek başına çocuk büyütmekte zor. Şuan eşim şehir dışında, iki çocukla kafayı yiyorum evde. Bu saatte bebek sallıyorum, uykusuzluktan beynim zonkluyor, Sabahta erkenden kalkıp büyük ogluma kahvaltı hazırlamam lazım. Çay denlemistim ama içemedim. Keşke her annenin yanında destek olacak insanlar olsa
Teşekkür ederim haklısınız :)) dikkate alicamAmin cümlemizin . Unutmayın söz uçar yazı kalır taleplerinizi kendısıyle konuşup dilekçenize yazdırın .
Bende 32 yasindayim. Evet gerçekten zor. Zaten bu karara bı anda da karar vermedimm çok gelgitler oldu çok döndük. Denedik. Olmadık. Daha beter olduk. Ben sürekli kosturuyorum ama yalnızım. İse girsem ayaklarımın üstünde dursam benim için kafi. Şuan bilemem belki biri çıkar hayatıma ama evlilik için gerçekten birisiyle bı ömür gecirilebilecegine olan inamcimi yitirdimCanım ,40 yaş üstüyüm ,tecrübelerimize,gördüklerime göre söylüyorum..Boşanmak falan bunlar çok büyük kararlar..inan ki sonunda hep kadın mağdur oluyor,adamlar çöpsüz üzüm hayatlarına devam ediyorlar..hele iyi bir mesleğin yoksa çok daha zor..hele kız çocuğun var,daha dikkat edeceksin,karşına biri çıksa ona evladını güvenebilecek misin?ve daha bi sürü sorunlar...dayak,ihanetler yoksa biraz sabır ,çabayla ,taktiklerle birşeyleri yola koymak daha mantıklı..üstelik öncesinde sevgiliymişsiniz,illahaki bi bağınız vardır..Bu arada işe de girersin..Bu adam rahata alışmış,çocuk stresine gelemiyor sanki..ne diyeyim hakkınızda hayırlısı artık.
İlgisiz bir insan her hususta ilgisizdir. Her türlü sıkıntı yaşatır.Bu arada ilgili değil. Sadece maddi zorluk yasatmadi bana. Ailesi de iyi insanlar kötülüklerini görmedim.
Konuşunca ne tepki veriyor peki? Evet haklısın diyip aynen devam mı ediyor yoksa kendinimi haklı görüyor?Hemde çok zor her konuda ya. Maddi harici hakkini uemek istekemm ama çok yalnız kaldım çok. Beni bunlara eşim sürükledi. Zamanında çok komustim inanır mısın. Anlattım iyi de kotu de . Düzelmedi. Dedim sonra . Ben böyle bı evliliği ömür boyu istiyor muyum dedimm . Hayır istekiyorum ya. Çocuk buyutmek xok zor. Hemde cok. Ama kafa dinginligini ve huzurunu öyle özledim ki
Ne kadar doğru yazılmış bir yazı..Boşanırken buradan akıl alıyordum ve sırf evden çıkmadığım için buradaki bir kesim tarafından “ gurursuz ve paracı “ ilan edilmiştim. Neymiş havuzlu ev de ev diyormuşumAsla, asla demeyin haklarınızı talep edin şöyle bi yazı okumuştum aşagıya bırakıyorum
Babasına düşkün olmasa da tabikide etkilenecek bütün düzeni değişecek çocuğun, iş konusunu düşünmeyin illa ki bi iş bulunur
Aileniz destek olacak mı çocuğunuz için gereken düzen sağlanacak mı aile evinde ?
Böyle bir adamın donuna kadar alırım var ya feleğini şaşırtırım. Adamın hayatında başkası var kesin bu. Sana her şeyi veririm numarası yaparak sesini kesiyor. İnan sana da kızına da zerre bir şey vermeyecek. Evinden sen değil o gidecek, kiranı ödemeye devam edecek, ne varsa verecek. Sonra s..tirsin gitsin.Neden bosaniyoruz soyleyeyimm . Bı sorun yokmuş gibi görünen ama biten bir evlilik. Aynı evin içinde yalnız hissetme. İnan bana 6 yıllık evliliğimizde bir kere olsun sahilin dibinde oturuyorum. Beraber bı sahile gitmedik. Diyorum ki çok bunaldim hadi gel bı yürüyüş yapalım. Benimle bir kere bile yürümedi. Bı yere gidelim diyorum gitmedi hep bahaneler sundu. Ben gideceğim her yere tek gittim. Çocuk doğdu bir kere sen uyu ben ilgileneyim demedi. Çocuğumuz için bı plan yapıyorum. Hiç bı zaman o plana katilmadi. Cocugumu tek başına buyuttum aynı evin içinde diyebilirim sana. Çocuk ağladı mi hep ben ilgilendim. Çocuk parka mi gitmek istedi hep ben götürdüm. Hiç bı zaman eşim cocugunu alıp bı yere gitmesi. Zorla ittirdigim zaman, oda zoraki bı şekilde çocuğunu goturdu. Gel diyorum çocuğu denize götürelim bı kere suya girsin çok istiyor gitmek. Bana dediği ben yüzme bilmiyorum. Ama o çocuk gitmek istiyor. Ben götürdüm çocuğumu tek başına heryere herşeye. Hiç bı zaman varlığını yanımda hissettirip bana destek olması. Manevi açıdan. Bana olarak da maddi harici bı katkısı olmadi. Kızım o kadar akıllı bir çocuk ki inanamazsin görsen herkes öyle güzel şeyler söylüyor ki kizimizla ilgili. Aynı evin içinde yabanciydik. Zaten artık komple birbirimizden uzaklastik. Benimle denize gitmeyen adam ben memlekete gidince arkadaşlarıyla denize gitti. Bana müsait olmayan insan arkadaşlarına yada başkalarına hep müsait oldu her işini gördü. Ben bişey istediğim zaman hep reddedildim. Yapamayacağı için değil yapmak istemediği için böyle oldu. Bende artık tükendim. Öfkeye dönüştü ruh halini bozdu sürekli kendimde kusur aramaya başladım. Donustufum kişiliğim hakkında da sürekli eleştiriye uğradım. Çünkü artık şuan duygularimin yok olduğu bı duruma dustum . İnan daha çok şey var ama yazıp bunaltmak istemem belki okumayi yarıda kesersin dite
Onları tabiki alacağım. Yani mal konuusu sorun olmaz onu demek istiyorum.Hakkınızda hayırlısı olsun.
Boşanacaksanız çocuğun haklarını yazılı bir şekilde alın. O babası verir demeyin.
Valla evden istediğini al demiş. Sana ve çocuğa ait şeyleri neden almayacaksın ki?
Evden istediğini al diyene kadar çocuğun düzeni bozulmasın, bir anda çıkıp gitme, istediğin kadar kal evde ben giderim demedi yani. Mal konusu sorun olmaz diye nasıl emin oluyorsunuz, evin parasını kredisini siz ödemişsiniz ama tapu ailesinin üstünde. Araya uzaklık mesafe zaman girince hele bir de başka evlilik yaparsa o ev hiç sizin olmaz. Niye önce bunu garantilemiyorsunuz? Hakkınızı başkasının insafına bırakmayın çok pişman olursunuz. Tek mirasçı çocuğunuz olması gerekirken, kayınpeder ve varsa eşinizin diğer kardeşleri mirasçı şu an.Onları tabiki alacağım. Yani mal konuusu sorun olmaz onu demek istiyorum.
Hımmm sen alice harikalar diyarında dolaş daha hele boşan onun hayatına biri girsin ben görecem o bonkör babayıNafakadan ziyade eşim nafakanin üstünü verir. Maddi açıdan çocuğunu mağdur etmes. Bu konuda gerçekten güveniyorum ona. Biz evliliğimiz boyunca da maddi hiç bı sorun yaşamadık. Yokken de var ederdi yani. Para konusunda eşimden gerçekten böyle igrenclikler beklemiyorum. Yeni bı hayat Kursad çocuğunu mağdur etmes yani maddi olarak. Benim en büyük avantajim ailemin yanimda olmasi. Eşimin ailesi de çok iyi insanlardır. 11 yıldır hayatimdalar bir tek kotu sozlerini davranislarimi ısıtıp duymadım. Yoktan var eden insanlar. Gel gör ki eşimle hiç bı zaman uyusamadik. Tamamen kişisel problemlerimizden ötürü bu noktaya geldik. Ne o ne ben yansın isterim bu saatten sonra. Çünkü artık kendimi taniyamayacakckadar kotu noktaya geldim.
Adam çok sakin büyük ihtimal başkası varEvden istediğini al diyene kadar çocuğun düzeni bozulmasın, bir anda çıkıp gitme, istediğin kadar kal evde ben giderim demedi yani. Mal konusu sorun olmaz diye nasıl emin oluyorsunuz, evin parasını kredisini siz ödemişsiniz ama tapu ailesinin üstünde. Araya uzaklık mesafe zaman girince hele bir de başka evlilik yaparsa o ev hiç sizin olmaz. Niye önce bunu garantilemiyorsunuz? Hakkınızı başkasının insafına bırakmayın çok pişman olursunuz. Tek mirasçı çocuğunuz olması gerekirken, kayınpeder ve varsa eşinizin diğer kardeşleri mirasçı şu an.
Boşanmış kadınlara soruyorum demeyin açılmış konuları okuyun. Kaç kadın sizin durumu yaşayıp evi kaptırmış görün.
Aynen öyle . Eğer konu sahibesinin dediği gibi çok iyiyse boşanma aşamasında buyur al der . Gerçekten iyi mi değil mi görmüş olursunuz . Perşembenin gelişi çarşambadan bellidirEv araç varsa evlilik birliği süresince alınan yarı yarıya sizde hak talep edebilirsiniz yada evde çocuğunuzla oturum talep edebilirsiniz dediğiniz gibi iyi biriyse kabul eder çocuğun duzenı bozulmasın die . Zaten vermek istemesse ben çalıştım ben aldım modunda çirkinleşir . Sonuçta sizde evde çalıştınız . Miras kalıp alındıysa olmuyor die biliyorum tabi .
Eşinizin kazanç tablosu dahilince nafaka yazıyorlar diye biliyorum kendısınden talep edin yazdırın dilekçeye öbür türlü mahkemeler 5-7 arası nafaka çıkarıyor ve inanın hıc bısey yani . Özel kolejde okutmayı düşünüyorsanız okul taksitlerinin en azından yarısını talep edebilirsiniz . Şöyle düşünün bundan sonra bütün sorumluluğu sizde olacak bi çocuk evet evliykende sizde ama boşandıktan sonra daha farklı konumda olacaksınız.
Maddi durumu çok çok iyiyse yılda iki kez çocuğun tatil masraflarına kadar isteyenleri duymuslugum var .
bu şekilde iyi anlaştıysanız boşanmanızı da anlaşmalı yaptın ve bir avukata protokol hazırlatın çocuk için nafakayı eşinize bırakmayın yazılı olsun meblağ ve her yıl artış oranı ayrıca okul ve eğitim masraflarını karşılayacağı da yazılsın ne demişler söz uçar yazı kalır. yarın birgün eşiniz yeni birisiyle evlenir yeni karısının dolduruşuna gelir cocuguna bu sefer 3 kuruş nafaka gönderir siz mağdur olursunuz. zaten böyle iyi anlaşıyorsanız yazılı olarak kalması bunu icraya koyacağınız anlamına gelmez o düzenli olarak yardımını yaptığı sürece bir sıkıntı oluşmazNafakadan ziyade eşim nafakanin üstünü verir. Maddi açıdan çocuğunu mağdur etmes. Bu konuda gerçekten güveniyorum ona. Biz evliliğimiz boyunca da maddi hiç bı sorun yaşamadık. Yokken de var ederdi yani. Para konusunda eşimden gerçekten böyle igrenclikler beklemiyorum. Yeni bı hayat Kursad çocuğunu mağdur etmes yani maddi olarak. Benim en büyük avantajim ailemin yanimda olmasi. Eşimin ailesi de çok iyi insanlardır. 11 yıldır hayatimdalar bir tek kotu sozlerini davranislarimi ısıtıp duymadım. Yoktan var eden insanlar. Gel gör ki eşimle hiç bı zaman uyusamadik. Tamamen kişisel problemlerimizden ötürü bu noktaya geldik. Ne o ne ben yansın isterim bu saatten sonra. Çünkü artık kendimi taniyamayacakckadar kotu noktaya geldim.
Sonra buraya gelip konu açıp saç baş yoluyorlar. Eski eş bir daha evlenmez, evlilik adamı değil, olsaydı benle evli kalırdı diye düşünüyorlar. Adamlar başka kadını sevip sevilince maalesef çocuğu bile gözleri görmüyor. Hem yeni eşi hem eski eşi hem de çocuğu aynı anda mağdur etme becerileri var. Evlenir başka çocuğu çocukları olur, bu çocuğun ödemesi nafakası kuşa döner. Çocuk annesiyle ailesinin yanında sokakta değil, başlarında çatı var, aile ortamında yiyip içiyor besleniyor bakılıyorlar diyip gözden uzak gönülden uzak kafası yaşıyorlar.Adam çok sakin büyük ihtimal başkası var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?