Boşanmış ve çocuklu kadının toplumdaki yeri

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Pek iç açıcı bir yer olmadığını tahmin edebiliyorum ama merak ettiğim, bunu görmezden gelmek çok mu zor? Ya da daha az hissedildiği bir yer var mı türkiyede? İnsanların dul diye yaftalamadığı, koca avcısı olarak görmediği, acımadığı bir şehir var mı? Kendim olarak, bir daha asla evlenmek istemeyen bir kadın olarak en rahat nerelerde kendi hayatımı kurabilirim?

Norveç

İnsan insan dır...

Bırakın artık şu cahil düşünceleri

Üstelik kadınsınız...

Bunu nasıl sorguluyorsunuz ?
Nasıl steril bir ortamda yaşıyorsunuz da toplumsal kaygıları olan bir insana cahil diyebiliyorsunuz merak ettim. Rica ediyorum önce seviye, sonra saygı, en son empati. Türkiye şartlarından haberiniz yoksa en güzeli hiç yorum yapmamak

Metropol şehirlerin elit semtlerinde böyle bi algı yok bence

Mesela bizim oturduğumuz yer elit de sayılmaz ama kalabalık bi bina sadece
150 civarı daire var kimse kimseyi bilmiyor evli mi bekar mı boşanmış mı kaç kişi yaşıyor haberimiz yok birbirimizden
Keza çevre de öyle markete cafeye gider gelirsin kimse kimseyi tanımaz bilmez

İmkanın varsa öyle bi yerde otur
Araban da varsa kimse sana karışmaz etmez

Bence baş üstüdür boşanmış çocuklu kadının yeri. Onca ezilmislige baş kaldirmis,sinmemis çocuğuna daha mutlu gelecek sunabilmek adına defetmis kadindir,candır bence boşanmış kadın. Ben bosandigimda hiç umirsamadim böyle dunenleri yaftalayanlari yaşayın gitsin gönlünüzce nerde,nasıl yaşamak istiyorsanız.Ben kendime özelim kime ne,sen bak güzelim işine sana ne,alem öyle böyle demiş bana ne,hayat güzel devam ediyor..: )

Türkiye de yaşıyorum...:)

Benim fikrimce bu tarz soruları sorgulamak cahilce çünkü Kadın Kadındır, insan insan dır...

21 yıl yurt dışında yaşadım ve orda bu tarz sorular akla bile gelmiyor... işte bizim toplumumuz da bunu aşması lazım.

Hele ki kadın olarak bu konuda kendinizi sorgulamanız çok çok yanlış.

Bekar olmak nasıl normalsa dul olmak ta normal..

Aşmak lazim.

Kadın cahil değil. Kadın kendini sorgulamıyor. Toplumdan korkuyor. Burada yıllarını geçirsen anlardin

Ne güzel söyledin aşmak lazım ama ne yazık ki asamiyoruz,boşanmış kadın olmak suç değil ama nedense hep ikinci plana atılır hatta yakın zamana kadar nüfus cüzdanlarında bile boşanmış yazardı şimdi bekar yazıyor

Ayrıca kadın kendini sorgulamiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…